AerA´isimli üyeden Alıntı
"Evrim Kanunlaşsa bile benim neden inanmadığımı evrimsel süreç açıklayamaz" -
|
Sevgili AerA,
Evrimin inançlardan bağımsız olduğu ve bu alanın özellikle inançsal tutumu belirlemede birebir araç olmadığı konusunda hemfikiriz. Bu alan içerisinde olmama rağmen bu konuyu, inançlara bakış açımı belirleyici bir merkez haline getirmediğimi ben de daha önce ifade etmiştim.. Çünkü sürekli söylediğimiz gibi evrimin böyle bir derdi yok.
Bu nedenle evrimi inançlardan tüm boyutlarıyla soyutlama çabanızı anlıyorum ve de katılıyorum.
Ancak bir kuram hakkında "kanunlaşsa bile" gibi ifadelerin (salt bu iyi niyet sebebiyle olsa bile) kullanılmasını yanlış buluyorum. Çünkü özellikle Evrim Teorisi konusunda karşıt grupların en çok beslendiği konu budur. "Senin teorin yanlış çünkü ispatlayamadın" tarzındaki söylemleri kuramlara bakış açılarının ne kadar yanlış olduğunu sergiliyor. Bunu söylerken o kuramın oluşması için ne kadar zaman, emek harcandığını, bir çok deneyler yapıldığını ve yine bir çok olguya cevap bulduğunu göz ardı ediyorlar. Yani evrimin "teori" olmasına yeteri kadar takmış durumdalar. Ve bunu bir bahane olarak kullanıyorlar. Bakış açıları bu olunca Teori çok basit bir olguymuş gibi duruyor ve ciddiye alınmıyor.. Bunların yıkılması gerekiyor öncelikle..