Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-02-2006, 06:48
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Nuh'un Gemisi masalı

Hûd Sûresi(11).38. Nuh gemiyi yapıyor, kavminden ileri gelenler ise, yanına her uğradıkça onunla alay ediyorlardı. Dedi ki: "Eğer bizimle alay ediyorsanız, iyi bilin ki siz nasıl alay ediyorsanız biz de sizinle alay edeceğiz!
Hûd Sûresi(11).40. Nihayet emrimiz gelip de sular coşup yükselmeye başlayınca Nuh'a dedik ki: "(Canlı çeşitlerinin) her birinden iki eş ile -(boğulacağına dair) aleyhinde söz geçmiş olanlar dışında- aileni ve iman edenleri gemiye yükle!" Zaten onunla beraber pek azı iman etmişti.

İslamiyette de yer alan bu nuh'un gemisi masalı dinin en uçuk iddialarından biridir ve asılsız olduğu gün gibi aşikardır. kuranın allah katından geldiğine inanan bir müminin varlığından asla şüphe etmemesi gereken bu masalsı geminin nasıl bişey olması gerektiğini düşünelim...

Resimdeki gemi "Voyager of the Seas" adlı dünyanın en büyük yolcu gemisidir. Gemi 3.838 yolcu kapasiteli ve toplam 1.181 personel çalışıyor. Geminin değeri ise 500 milyon dolardan fazla...

Voyager of the Seas toplamda 5.019 yolcu taşıyabiliyor. Peki Nuh'un yaptığı geminin yolcuları arasında kimler vardı?

Dünyada 40.000 örümcek türü olduğuna ve her türden 2 adet olacağına göre toplam 80.000 adet örümcek.
http://www.fbe.gazi.edu.tr/dergi/tr/dergi/tam/18(4)/1.pdf

1.200.000 böcek türü olduğuna göre (not: örümcekler böcek değildir, ayrı bir türdür) toplam 2.400.000 adet böcek.
http://www.ekolojimagazin.com/?s=magazin&id=20

En az 3.500 tür kara memelisi olduğuna göre toplamda en az 7.000 adet kara memelisi (atlar, aslanlar, filler vs.)
http://www.grahamkendall.net/Main_Files/B3-BibleC.txt

Yaklaşık 8.000 sürüngen türü bilindiğine göre toplamda en az 16.000 adet sürüngen
http://www.embl-heidelberg.de/~uetz/...leSpecies.html

7.000.000 bitki türü olduğuna göre toplam 14.000.000 adet bitki
http://www.herbalistatabay.com/iyilesme1.htm

Resimdeki geminin yaklaşık 6000 insan taşıyabileceğini düşündüğümüzde Nuh'un gemisinin çok daha büyük olması gerektiğini tahmin etmek güç değildir. Böyle büyük bir gemi yapılmış olsaydı, bu geminin devasa kalıntıları şimdiye kadar çoktan bulunmuş olmaz mıydı?

Böyle bir geminin yapıldığı ve her canlıdan bir çift yolcusunun olduğu iddiasının, külkedisinin balkabağı arabasını bile sollayan bir masal olduğu ortadadır...

Şimdi müslüman arkadaşlara sormak istiyorum gerçekten Nuh'un gemisi hikayesine inanıyorlar mı? (Bu soruyu tüm samimiyetimle soruyorum çünkü 8-10 yaşın üzerinde bir insanın böyle bir masala inanabileceği düşüncesini benim aklım almıyor)
Alt 02-02-2006, 11:01
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Nuh tufanının bütün dünyayı kapsadığını,gemide 5-6 bin insan olduğunu,dünyadaki bütün hayvan cinslerinden 2 çift olduğunu nereden çıkarıyorsun?
Alt 02-02-2006, 11:13
Üye

aspartam Diyor ki
Nuh tufanının bütün dünyayı kapsadığını,gemide 5-6 bin insan olduğunu,dünyadaki bütün hayvan cinslerinden 2 çift olduğunu nereden çıkarıyorsun?
Ben 5-6 bin kişi taşıyan geminin nuh'un gemisi olduğunu söylemedim ki. 5-6 bin kişi kapasiteli gemi Voyager of the Seas adlı dünyanın en büyük yolcu gemisi. Onu karşılaştırma yapabilmek amacıyla, örnek olsun diye verdim...

Hûd Sûresi(11).40. Nihayet emrimiz gelip de sular coşup yükselmeye başlayınca Nuh'a dedik ki: "(Canlı çeşitlerinin) her birinden iki eş ile -(boğulacağına dair) aleyhinde söz geçmiş olanlar dışında- aileni ve iman edenleri gemiye yükle!" Zaten onunla beraber pek azı iman etmişti.

Gemide bütün hayvan cinslerinden bir çift olduğunu yukarıdaki ayetten çıkarıyorum. "Canlı çeşitlerinin her birinden bir çift gemiye yükle" diye emredilmiş, tabi boğulacağı söylenenler hariç. Onlar da zaten gemide olmadıkları için boğulup telef olacağına göre demekki bugün dünyamızda yaşayan canlı türlerinin herbirinden o gemide bir çift bulunmaktaydı.
Alt 02-02-2006, 11:31
Kıdemli Üye

Hayvanlardan ikişer çiftin, yeryüzündeki bütün hayvanları kapsadığına kendini niye zorluyorsun?Gemiye alınan hayvanlar gemideki insanların yaşamlarını devam ettirebilmeleri için gerekli olan tavuk,koyun,inek gibi hayvanlardır.Ayetleri biraz mantıklı düşünmek gerekir.Bütün mezopotamya ovasını gemi yapsan,dünyadaki bütün hayvanlardan 2 çifti gemiye sığdırman mümkün değildir.

Andolsun biz Nuh'u kendi kavmine (toplumuna) gönderdik. Dedi ki: "Ey kavmim, Allah'a kulluk edin, sizin O'ndan başka ilahınız yoktur. Doğrusu ben, sizin için büyük bir günün azabından korkmaktayım." Kavmimin önde gelenleri: "Gerçekte biz seni açıkça bir ‘şaşırmışlık ve sapmışlık' içinde görüyoruz" dediler. O: "Ey kavmim, bende bir ‘şaşırmışlık ve sapmışlık' yoktur; ama ben alemlerin Rabbinden bir elçiyim." dedi. "Size Rabbimin risaletini tebliğ ediyorum. (Ayrıca) Size öğüt veriyor ve sizin bilmediklerinizi ben Allah'tan biliyorum. "Sakınıp rahmete kavuşmanız için, içinizden sizi uyarıp korkutacak bir adam aracılığı ile bir zikir (Kitap) gelmesine mi şaştınız?" Onu yalanladılar. Biz de onu ve gemide onunla birlikte olanları kurtardık, ayetlerimizi yalan sayanları suda-boğduk. Çünkü onlar kör bir kavimdi. (7/59-64)

Ayette, en aptal insanın bile anlayacağı gibi.Nuh'u kendi kavmine gönderdik diyor.Ozamanda da dünyanın birçok bölgesinde yaşayan halklar var.Nuh kavminin yaptığı sapkınlıktan onlarında sorumlu olaması için,bir kere onlarında aynı sapkınlığı yapmaları gerekir.İkincisi Nuh'un dünyayı dolaşarak tek bir insan kalmamacasına bütün insanlara tebliğ yapması gerekir.Üçüncüsü bu tebliğler sonucunda ,bütün dünyadaki Nuh'a inanan insanların tufandan kurtulmak için akın akın Nuh kavminin yaşadığı bölgeye gelerek gemiye binmeleri gerekir.
Alt 02-02-2006, 12:28
Üye

aspartam Diyor ki
Ayetleri biraz mantıklı düşünmek gerekir..
Ohhh ne güzel... Alalım ayetleri mantık süzgecinden geçirelim, süzgeçte kalan mantıksız şeyleri atalım, yok farzedelim, akla mantığa birazcık yatkın olanları alıp müslüman olalım, cennete gidelim...

Yok öyle yağma... Sen kendi mantığınla allahın mantığını bir mi tutuyorsun? allah ne dediyse odur aspartam efendii... bütün hayvanlardan bi çift dediyse bütün hayvanlardır. Sen iki koyun, iki de keçi yükledin bi sandala, oldu sana "bütün hayvanlardan bir çift" öyle mi yani?

O geminin dağ boyunda dalgaların arasında yüzdüğünü söylemiş allah, en son tufan durulduğunda geminin cudi dağının tepesine oturduğunu söylemiş. Peki ya bu sözleri nasıl anlamak lazım?

Senin aklın allahının aklından üstün mü ki sen allahın sözlerini kendi mantık süzgecinden geçirip, kendince daha mantıklı olan anlamlar çıkartmaya cürret ediyorsun?

Bakara Sûresi(2).99. Andolsun ki sana apaçık âyetler indirdik. (Ey Muhammed!) Onları ancak fasıklar inkâr eder.

En'am Sûresi(6).97. O, kara ve denizin karanlıklarında kendileri ile yol bulasınız diye sizin için yıldızları yaratandır. Gerçekten biz, bilen bir toplum için âyetleri geniş geniş açıkladık.

En'am Sûresi(6).98. O, sizi bir tek nefisten (Âdem'den) yaratandır. (Sizin için) bir kalma yeri, bir de emanet olarak konulacağınız yer vardır. Anlayan bir toplum için âyetleri ayrıntılı bir şekilde açıkladık.

En'am Sûresi(6).105. Böylece biz âyetleri geniş geniş açıklıyoruz ki, "Sen ders almışsın" desinler de biz de anlayan toplum için Kur'an'ı iyice açıklayalım.

Yusuf Sûresi12.l. Elif. Lâm. Râ. Bunlar, apaçık Kitab'ın âyetleridir.

Hacc Sûresi(22).16. İşte böylece biz o Kur'an'ı açık seçik âyetler halinde indirdik. Gerçek şu ki Allah dilediği kimseyi doğru yola sevkeder.

Nûr Sûresi(24).34. Andolsun ki biz size (gerekeni) açık açık bildiren âyetler, sizden önce yaşayıp gitmiş olanlardan örnekler ve takvâya ulaşmış kimseler için öğütler indirdik.

Nûr Sûresi(24).46. Andolsun biz (bilmediklerinizi size) açık seçik bildiren âyetler indirdik. Allah, dilediğini doğru yola iletir.

En'am Sûresi(6).115. Rabbinin sözü, doğruluk ve adalet bakımından tamamlanmıştır. O'nun sözlerini değiştirecek kimse yoktur. O işitendir, bilendir.

Bak allahın yemin ediyor, ayetler apaçık diyor, gekeni açık açık bildirdik diyor, bilmediklerinizi açık seçik izah ettik diyor. Sen allahını yalancı mı çıkarırsın aspartam efendi...
Alt 02-02-2006, 14:10
Kıdemli Üye

Evet Kur'an apaçıktır.Velakin aptallara inmemiştir.

Bunun üzerine ona şöyle vahyettik: Gözlerimizin önünde (muhafazamız altında) ve bildirdiğimiz şekilde gemiyi yap. Bizim emrimiz gelip de sular coşup yükselmeye başlayınca her cinsten eşler halinde iki tane ve bir de, içlerinden, daha önce kendisi aleyhinde hüküm verilmiş olanların dışındaki aileni gemiye al. Zulmetmiş olanlar konusunda bana hiç yalvarma! Zira onlar kesinlikle boğulacaklardır. (23/27

Nihayet emrimiz gelip de sular coşup yükselmeye başlayınca Nuh'a dedik ki: "(Canlı çeşitlerinin) her birinden iki eş ile -(boğulacağına dair) aleyhinde söz geçmiş olanlar dışında- aileni ve iman edenleri gemiye yükle!" Zaten onunla beraber pek azı iman etmişti. (11/40)

Şimdi senin dediğinden yola çıkarsak,Nuh sular yükselmeye başlayınca,tüm dünyayı dolaşacak ve yaşayan canlı türünden ikişer çift gemiye dolduracak.Tabi akılsız böyle anlar..Birisi sana canlılardan ikişer çift koy dese,amazonda boğa yılanı yakalamaya çıkarsın herhalde,tabi önce o seni yakalamazsa. kardeş lafı kıçından anlamanın gereği yok.Allah canlılardan ikişer çift koy demiş,hemen etrafına bakarsın,sana lazım olacak etinden,sütünden,gücünden yaralanacağın ne kadar hayvan varsa onlardan toplarsın.Allah'tan Nuh aleyhisselam aptal değildi.Yoksa o kadar hayvanı koyacak gemiyi nasıl yapacak?O kadar hayvanı sular yükselmeye başladıktan sonra ne kadar zamanda yerleştirecek?Boğulur giderdi Allah korusun.
Alt 02-02-2006, 14:50
Üye

aspartam şu düşünceyi beğenine sunmak istiyorum...

allah nuh'a böyle bir gemi yapmasını emretmişse böyle bir gemi yapacak kuvveti de bahşetmiştir. Nuh allahın yardımıyla kısa zamanda dev bir gemi inşaa etmiştir. Hayvanları toplamasına gerek kalmamış çünkü hayvanlar da allahın bir hikmetiyle kendileri geminin yakınına kadar gelmişlerdir. Boğa yılanı nuh peygamberi yemeyi aklından bile geçirmemiş hatta onun yanından geçerken saygısından yere kadar eğilmiştir, bir daha da doğrulamamıştır, bugün yerde sürünmesinin sebebi de budur.

Madem kainatı yaratan, herşeye kadir bir allaha inanıyorsun, o halde neden yukarıdaki gibi bir açıklama yapmak yerine kendi mantığının sınırları içerisinde kalmayı yeğliyorsun aspartam?

Peki o güzel mantık süzgecinden geçir de cudi dağının sulara gömülmesinin (ki koca silopi ovası suyun 2000 metre dibinde kalmış demektir) hikmetini bi izah ediver.

Yoksa allah nuh peygamberin 950 yıl yaşadığını söylerken de ancak akıllı kullarının anlayabileceği başka şeyler mi ima etmiştir?

Eee "bütün hayvanlar" derken "çevredeki 3-5 işe yarar hayvanı" kasdettiğine göre "950 yıl" derken de kimbilir neleri ima etmiştir...

Benim mantığım da "içkiliyken namaza yaklaşmayın" ayetinin "içki için ve namaza yaklaşmayın" anlamına geldiğini söylüyor. Neden dersen çok işime geldi, bende azcık çevirip böyle anladım. İçki içip namaz kımazsam allahın dediğini yapmış olur ve hurilerle cennet şarabına kavuşurum... Buyur bakalım madem ki ayetler akıl süzgecinden geçerek gerçek anlamını kazanıyor, bu da benim akıl süzgecimden geçmiş bir ayet.

Önerilen Siteler