Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-01-2010, 01:19
özgür_düşünce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
özgür_düşünce özgür_düşünce isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Din Özgürlüğüne Hayır

Sınırsız din ve vicdan özgürlüğü diye bir şeye katılmıyorum ben.Dini inanışları serbest bırakırsanız tarikatlar cemaatler ülkesi oluruz.Zaten laiklik kalmadı ülkemizde nede atatürk ün devrimleri kaldı.ödp nin programında sınırsız din ve vicdan özgürlüğü diyor herkez cemaatleşme konusunda serbest olmalı tarzında laflar var.Dini inançları serbest bırakırsanız din baskı aracı olur toplumda.Şöyle düşünüyorum da atatürk olmasaydı şuan cemaatlerle dolu bir ülke olurduk önüne gelen tarikat cemaat kurardı.Eğitimde yapılan devrimler kalmadı zaten artık.Dini okullar dini yurtlar çoğaldı heryerde özellikle küçük şehirlerde.Devlet eğitimi kendisi yapmalı özel okullar kapatılmalı devlet himayesine alınmalı devlet laik bir eğitim sistemi uygulamalı.İnsanları her konuda özgür bırakırsanız hele hele eğitimsiz insanları, ne cumhuriyet kalır ne laik lik.Sonuçtada başımıza hep aynı kişiler gelir bu kafayla.Din insanları yönetir yönlendirir ve toplumda baskı aracı olur zamanla,İnsanları birbirine düşman eder.Özelleştirmeler yerine kamulaştırma olmalı bilimsel bir eğitim sistemi olmalı.Bütün dini inançlar hakkındada bilgi sahibi olmalı her insan ozaman bazı şeyler değişir.Nezaman farklılıklar doğar tartışma ortamı olur belli konularda din sorgulanır ozaman adam olur bu millet.Cumhuriyet devrimleri yıkıldı gözünüz aydın olsun atatürk düşmanları....
Alt 29-01-2010, 02:03
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayin Burak gelismis ülkelerde Din yok ama sürü psikolojisi var,(insanlari robotlasdiriyorlar)önemli olan insanlarin düsünebilip akilla hareket etmesi,
Din olmazsa robotizm var.saygilar

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Alt 29-01-2010, 11:45
basitrasin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
basitrasin basitrasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Herkese Selam.
İnsanlar, çocukken öğretilen şeylerden çok etkileniyorlar. Henüz soyut düşünce gelişmemişken, duydukları korkunç hikayeler, (şeytan, cehennem) ilerideki yaşamlarında düşünce yapısını olumsuz etkiliyor. Bunu göz önüne alarak çocukların belli bir yaşa kadar korkutucu düşüncelerden korunması gerekiyor. İlköğretim kurumlarından din derslerinin kaldırılması bir Avrupa Birliği standardı.
Bunun dışında her türlü örgütlenmenin (dini örgütlenmeler dahil) önündeki engeller, AB kriterleri çerçevesinde kaldırılmalıdır.
Saygılarımla.
Alt 05-02-2010, 15:12
sedatsert sedatsert isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dinsizlik Özgürlüğüne Hayır
Sınırsız dinsizlik ve vicdansızlık özgürlüğü diye bir şeye katılmıyorum ben.Dinsizliği serbest bırakırsanız felaketler cehaletler ülkesi oluruz.Zaten dindarlık kalmadı ülkemizde nede Peygamberimizin sünnetleri kaldı. chp nin programında sınırsız dinsizlik ve vicdansızlık özgürlüğü diyor herkez cehalet konusunda serbest olmalı tarzında laflar var.Dinsizliği serbest bırakırsanız dinsizlik baskı aracı olur toplumda.Şöyle düşünüyorum da Peygamberimiz olmasaydı şuan cehaletlerle dolu bir ülke olurduk önüne gelen meyhaneci cemaat kurardı.Eğitim konusunda peygamberimizin istediği şeyler de kalmadı zaten artık.Dinsizlik okulları dinsizlik yurtları çoğaldı heryerde özellikle büyük şehirlerde.Devlet eğitimden çekilmeli, özel okullar teşvik edilmelidir devlet desteğine alınmalı devlet dindar bir eğitim sistemi uygulamalı.İnsanları her konuda özgür bırakırsanız , hem ülke kalkınır hemde ilerleme olur.Sonuçtada başımıza hep iyi kişiler gelir. Din insanları yüceltir ve toplumu da hertürlü kötülüklerden korur. zzamanla,İnsanları birbirine kardeş eder.Özelleştirmeler devam etmeli dindar bir eğitim sistemi olmalı.Bütün dini inançlar hakkındada bilgi sahibi olmalı her insan ozaman bazı şeyler değişir.Nezaman farklılıklar doğar tartışma ortamı olur belli konularda dinsizlik sorgulanır ozaman adam olur bu millet.....
Alt 05-02-2010, 16:09
tayyare tayyare isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tayyare - İCQ üzeri Mesaj gönder

Ülkemizde ağırlıklı çoğunluğun hiristiyan yada alevi değil sünni müslüman olduğunu unutarak tartışılmamalıdır !
saçma olabiliyor...

Yahudilikde ve islamlıkda laiklik yada sekularizm mümkün DEĞİLDİR.
Çünkü, bu iki din her şeye maydonoz olma yapısındadır.

Sürekli yırtınarak andığımız demokratik (sosyal) hukuk devleti teokratik yapı ile uyuşurmu
(milli egemenlik tanrıya devredilebilirmi- edildiğinde demokratik hukuk devleti kalırmı) ?

Daha kısacası, ''kapitalist devlet'' yapısında ''demokratik hukuk'' kısmen de olsa muhafaza edilmeye çalışılırsa dinin öyle yada böyle kontrolde tutulması şarttır.

Bence:
Sosyalizm dini ikame eder/etmesi gerekir. Dolayısı ile sosyalizm de aslında laiklik olmuyor.

Zaten, laiklik ve/veya sekülarizm, bildiğiniz üzere burjuva ihtiyacı olarak ortaya çıkmıştır.

Ampul beyinlerin anlamadığı (=anladığı, takiye yaparak, demokrasiyi tanrı devleti kurmak için kullanmaları) demokrasinin hukuk ile sınırlandırılması gereği oluyor. Aksi takdirde demokrasi ''sizlere ömür'' olur.
Alt 05-02-2010, 18:05
sedatsert sedatsert isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sedatsert´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dinsizlik Özgürlüğüne Hayır
Sınırsız dinsizlik ve vicdansızlık özgürlüğü diye bir şeye katılmıyorum ben.Dinsizliği serbest bırakırsanız felaketler cehaletler ülkesi oluruz.Zaten dindarlık kalmadı ülkemizde nede Peygamberimizin sünnetleri kaldı. chp nin programında sınırsız dinsizlik ve vicdansızlık özgürlüğü diyor herkez cehalet konusunda serbest olmalı tarzında laflar var.Dinsizliği serbest bırakırsanız dinsizlik baskı aracı olur toplumda.Şöyle düşünüyorum da Peygamberimiz olmasaydı şuan cehaletlerle dolu bir ülke olurduk önüne gelen meyhaneci cemaat kurardı.Eğitim konusunda peygamberimizin istediği şeyler de kalmadı zaten artık.Dinsizlik okulları dinsizlik yurtları çoğaldı heryerde özellikle büyük şehirlerde.Devlet eğitimden çekilmeli, özel okullar teşvik edilmelidir devlet desteğine alınmalı devlet dindar bir eğitim sistemi uygulamalı.İnsanları her konuda özgür bırakırsanız , hem ülke kalkınır hemde ilerleme olur.Sonuçtada başımıza hep iyi kişiler gelir. Din insanları yüceltir ve toplumu da hertürlü kötülüklerden korur. zzamanla,İnsanları birbirine kardeş eder.Özelleştirmeler devam etmeli dindar bir eğitim sistemi olmalı.Bütün dini inançlar hakkındada bilgi sahibi olmalı her insan ozaman bazı şeyler değişir.Nezaman farklılıklar doğar tartışma ortamı olur belli konularda dinsizlik sorgulanır ozaman adam olur bu millet.....

Bu yazı aslında sırf ilk topic yazısının redaksiyonlu halidir. Sedat sert in yazısı değil, sadece ilk yazının invert edilmiş halidir. saygılarımla...

Önerilen Siteler