Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-02-2010, 14:39
andora andora isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Cehennem konuşur mu?

O gün cehenneme: "Doldun mu?" deriz, o: "Daha var mı?" der.
Kaf 30.ayet

-Herşeyi bilen Allah neden soru sorar?
-Cehennemi doldurma konusunda Allah mı görevli?
-Meleklerse görevli olan dolduğunu bilmiyor mu?
-Cehennem dolar mı?
-Diyelim ki doldu. günahkarlar dışarda mı kalacak?
-Cehennem konuşur mu?
-"doldun mu" sorusuna verilecek cevap "dolmadım" olmalı iken neden "daha var mı" gibi bir şeye dikkat çekmeye çalışan insan gibi konusur?
Alt 03-02-2010, 15:19
cin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cin cin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

cango´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kaf 30.ayet

-Cehennem dolar mı?
-Cehennem konuşur mu?
-"doldun mu" sorusuna verilecek cevap "dolmadım" olmalı iken neden "daha var mı" gibi bir şeye dikkat çekmeye çalışan insan gibi konusur?

Saygıdeğer cango,

Kur'an açık ve net derki, sizden hiç bir kimse yokturki cehennemle tanışmasın yada cehenneme sokulmasın, Öncelikle sistemde ilk gidilecek alan cehennem dir sonra kademe kademe iyiler çıkarılmaya başlanacak, burdan cehennemin çok büyük olduğunu düşünebiliriz bütün insanları içine alabildiğine göre ve "And olsun ben cehennemi cinler ve insanlarla dolduracağım" sözüde söylenmiş olduğundan teknik olarak bakılınca içine insanoğlunun tamamının gireceği bir mekan ancak öyle dolduruluyorsa, cehennemde hep dolu olmak üzere planlanıp sözü verildiyse kimse cennet için planlar yapmasın, Birde;

Kur'an da Allah sadece cehennemle konuşmaz,

Sonra, duman halinde olan göğe yöneldi; böylece ona ve yere dedi ki: "İsteyerek veya istemeyerek gelin." İkisi de: "İsteyerek (İtaat ederek) geldik" dediler. ( Fussilet-11)

Hatta Güya kendi yarattıklarının dışında İnsanların hayalgüclerinde yaratıp şekil verdiği Tanrı'larıyla da konuşmayı ihmal etmez, Hatta öyle adil davranırki olmayan Tanrılar kendilerini savunmaya başlarlar, Kendini güzel savunursa olacakmış gibi,

Onları ve Allah'tan başka taptıklarını biraraya getirip toplayacağı ve: "Şu kullarımı siz mi saptırdınız, yoksa kendileri mi yoldan saptılar?” diyeceği gün; (Furkan 17)

Derler ki: "Sen Yücesin; Senin dışında başka veliler edinmemiz bize yakışmaz, ancak onları ve atalarını Sen meta verip yararlandırdın, öyle ki (Senin) zikri(ni) unuttular ve böylece yıkıma uğrayan bir kavim oldular." ( Furkan 18 )

Sonra bütünbilgeliğine ve herşeyi gören olmasına rağmen bihaber bir biçimde melekler le de konuşur,

O gün, onların hepsini birarada toplayacak (haşredecek), sonra meleklere diyecek ki: "Size tapanlar bunlar mıydı?"( Sebe 40 )

(Melekler) Derler ki: "Sen Yücesin, bizim velimiz Sensin, onlar değil. Hayır, onlar cinlere tapıyordu ve çoğu onlara iman etmişlerdi." ( Sebe 41 )

Allah, Cehennem konuşur, yer ve gök konuşur, Bunun la beraber Aslında olmayan Yapay Tanrılar bile konuşturulur Kur'an da,

Bazen konuşurken meleklerin günahını alır " Size tapanlar bunlarmıydı " diye Meleklerde " Efenim size yanlış bir bilgi gelmiş yok vallahi öyle bişi terbiyesiz cin'lerdir gene " diye kendilerini savunmak ve top'u herzamanki gibi cinlere atmak zorunda bırakır,

Unutkanlıktanmıdır bilgi eksikliğinden midir yoksa gerçekten melekler bir dümen mi çevirmeye çalışıp yakalanmışlardır bilinmez doğrusu. Ancak en doğrusunu Allah bilir,

Saygı ve Sevgilerimle

Cevabı Bilinmeyen oLanın Çözümü, Teoride Sonsuzdur,,

Konu cin tarafından (03-02-2010 Saat 15:29 ) değiştirilmiştir.
Alt 03-02-2010, 15:38
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

cango´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kaf 30.ayet

-Cehennem dolar mı?
-Cehennem konuşur mu?
Sayın Cin ve Sayın Cango,

Sorularınız ilk bakışta biz inanırlara anlamsız gibi görünüyor...Ama sonra fark ettim ki düşünmeye ve ibret almaya vasile oluyorsunuz.
Ben açıkcası yazılarınızı-Her iki değerli şahsiyetinde- takip ediyorum.

Sizin açınızdan olaylara bakmaya çalışıyorum...

Ancak bazende eleştiriyorum ..haddim olmayarak:

Edebiyat ve Edebi Sanatlar konusunda bşraz araştırma yapmalısınız diye düşünüyorum...

Sıradan bir Sanatcının eserini dahi Eleştirmek için Onun kitabını okumak ve konulara vakıf olmak gerekir.
Mecaz ve Müteşabih konularını uzun uzun tartışdık.
Bu Edebi Sanatlara çok kızan dostlarımız da var
Ama bunlar ÇOK BOYUTLU anlatımın gerekleridir.
Bir öğretmen edasına bürünmemek için inanın elimden geleni yapıyorum,
ama bugün de konumuz "Tecaülül Arif" diyesim geliyor
Bildiği halde soru sormak sureti ile bir Mesaj verme Sanatı...
Buradan Sanat Sanat için mi yoksa Halk için mi tartışmaları ve daha nice konu
çıkar...
Ancak CENNET,CEHENNEM,CİN ...velhasıl tüm C ler bizi çok ilginç tartışmalara
sürüklüyor...
Oysa "İMZAM" ile mesaj vermeye çalışıyorum...
Cennet ve Cehennemin ne olduğunu çözmek işin yarısı...

Şimdi Değerli Cangonun yakaldığı güzel misale bir bakalım;

Neden Cehennem "Doldum" demiyorda "Daha yok mu?" diyor?

Neden İnsan doydum demiyorda sürekli daha yok mu? diyor?

Neden BENCİLİZ? neden paylaşmak bize ZOR geliyor?

Oysa paylaştıkca artan birşey Mutluluk...

Paylaştıkca artan başka neler var acaba?

Düşünmek Aklın Salatıdır.

Sevgi ile...
Alt 03-02-2010, 16:13
andora andora isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah isterse cehennem de konuşur, taş da konuşur, ağaç da konuşur,hayvan da konuşur….Bu inanç pagan kültürden İslam’a geçmiş ve Kuran’da yerini almıştır.

Söz konusu ayet, Kuran'da bir çok ayette olduğu gibi günü kurtarma ve çevreyi etkileme adına indiği sanılan ayettir.

Hangi ayet olursa olsun çok söz edilmesi, toplumun onu konuşması, tartışılması... o inanılan şeyi bir yere kadar güçlendirir. Sorgulamayan, düşünmeyen bir takım çevrelerce sahip çıkılır.
Kimse inanmaz denen şeye milyonları inandırabilirsiniz. Kamuoyu yapıp gündemde tutarak, siyaset aracı yaparak, menfaatleri onun üzerinden dağıtarak...
İnsanların bir takım inançlarını yararlanarak üstü kapalı sözlerle insanların gündeminde yer alabilirsiniz. Gündemde kaldıkça mutlaka size inananlar! çıkacaktır. Ayetlerinizin hepsi birden gelse gündemden düşmek kaçınılmazdır.

----------

Bir kabile lideri ve adamları Muhammed'i ziyarete gelir.

Amacı İslam'a şereflenmek.
İslam'a geçmezse yayılmacı politika izleyen Muhammed'in desteğindeki komşu kabile ile sürtüşebileceğini düşünüyor. Bu ihtimal olmazsa bile İslam’a geçebilecek diğer komşu kabile var. O kabile İslam geçerse kendi halleri ne olur? Muhammed güçlendikçe İslam'la şereflenmek kaçınılmaz....

Siyasi önderlerin takipçilerinden bazıları menfaatçi döneklerden oluşur.
Acaba bu kabile lideri ne durumda?

"Ey Allahın resulü, İslam’a girersem bana ne var?"
muhammed pili bitmiş, islama geçmek zorunda kalan kabile liderine bakar ve der ki,
"Sana cennet var!"
"Oooooo, bundan daha iyi ne olabilir." der kabile lideri ve islam'la şereflenir.
Taviz vermekten daha değerlidir gelecekte paylaşılacak ganimetler.
Alt 03-02-2010, 16:23
Üye

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Sorularınız ilk bakışta biz inanırlara anlamsız gibi görünüyor...Ama sonra fark ettim ki düşünmeye ve ibret almaya vasile oluyorsunuz.

Edebiyat ve Edebi Sanatlar konusunda bşraz araştırma yapmalısınız diye düşünüyorum...

Sıradan bir Sanatcının eserini dahi Eleştirmek için Onun kitabını okumak ve konulara vakıf olmak gerekir.
çıkar...
sürüklüyor...

Sevgi ile...

Saygıdeğer üstadım ululElbab,

Üstadım Cehennemin "Daha yokmu" demesi ve insanoğlunun'da asla yetinmeyip hep daha fazlasını beklemeleri yada istemeleri bir anlamda " ortak duygulara " sahip olduklarını da gösteriyor, İnsani duygular olarak niteleyebileceğimiz birçok duygunun aslında varoluşumuzdan önce ilahi varlıklar tarafından da hissedildiğini yada bu özelliğimizi bir anlamda onlardan aldığımızı göstermektedir,
Şeytan kibir gösterir, asilik yapar ibretini insanın alması gerekir,

Cehennem açgözlülük yapar dersini insan çıkarmak zorunda kalır,her 2 durumda da insanla ortak bir yön aranır ve ibret ve dersler çıkarılmaya çalışılır " insan da kibirlidir" ve "insanda açgözlüdür " Sanki her kötülük insandan her iyilik Allahtandır gibi, Kimse kendine toz kondurmaz günah keçisi insanoğluna yapıştırılır bütün yaftalar,

Ancak üstadım Kur'an diyorki, Allah sizi kuru balçık tan yarattı ve sonra ruhundan üfledi, Allah terazinin bir köşesinde Şeytan ve Cehennem de diğer köşesinde dururken Allahın ruhu/nuru üflenen insan nasıl cehennem ve şeytani duygular besleyebilir, nasıl onlar gibi hissedebilir,

Saygı ve Sevgilerimle

Alt 03-02-2010, 16:43
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili UlulElbab,
Kur'ani tanrinin yazdirdigina (allahin) eminsin anladigim kadariyla; Ben bu kitabi, herkesin anlayacagi bir lisanda apacik olarak indirdim diyen de o degil mi? Madem cango anlamiyor,,,,,cin de anlamiyor, ben ve hatta butun forum anlamiyor da, bir tek sen anliyorsan, acaba icine tek akilli ben miyim sorusu gelmiyor mu?
Her seklinde, apacik yazilmadigini devamli soyliyen de sen olduguna gore, bu ne perhiz demeye hakkimiz olabilir mi? Ya allah yalancinin teki, apacik yazdim deyip bizleri kandirmis; ya da yazan o degil. ben, ikincisi olduguna inaniyorum Neden olarak da, kainati yaratacak gucte bir varligin, "diger" kitaplari hem indirip, hem de sadece tekini koruyor olmasi bile yeter.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 03-02-2010, 18:15
Üye

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili UlulElbab,
Kur'ani tanrinin yazdirdigina (allahin) eminsin anladigim kadariyla; Ben bu kitabi, herkesin anlayacagi bir lisanda apacik olarak indirdim diyen de o degil mi? Madem cango anlamiyor,,,,,cin de anlamiyor, ben ve hatta butun forum anlamiyor da, bir tek sen anliyorsan, acaba icine tek akilli ben miyim sorusu gelmiyor mu?
Her seklinde, apacik yazilmadigini devamli soyliyen de sen olduguna gore, bu ne perhiz demeye hakkimiz olabilir mi? Ya allah yalancinin teki, apacik yazdim deyip bizleri kandirmis; ya da yazan o degil. ben, ikincisi olduguna inaniyorum Neden olarak da, kainati yaratacak gucte bir varligin, "diger" kitaplari hem indirip, hem de sadece tekini koruyor olmasi bile yeter.
Konu hakkında sayın vartor' a tamamen katılmakla beraber Sayın ululElbab, üstadın görüş açısının çok daha farklı ve derinsel olduğuna inanıyorum şahsım adına üstat kadar derine inemediğimden ben ve benim gibi düşünenlerinde ululElbab olmadığımızdan " Apaçık " denileni anlayamama nedenimiz'in çok doğal olduğunu düşünüyorum, Bununla beraber de "Apaçık" olanı anlamak içinde konunun derinliğine inerek yada özbenliğe ulaşarak, anlaşılması gerektiğinede " apaçık" karşıyım, Kitabı anlamak için Peygamber özellikleri'ne sahip olunması gerektiğini kimsede savunmasın ve beklemesin,

Bununla beraber diğer kitapları indirdi ama korumadı kuralı Kur'an dada geçerlidir Halife osman döneminde eski sahifeler ve nüshalar yakılmıştır bilindiği üzere halife Ebu Bekir ve Halife Osman'ın iniyasitifi doğrultusunda Kur'an,ın Şekli ve Durumu belirlenmiştir, Ne halife Ebu Bekir nede Osman Resmi peygamber olmadıklarından Yakılan Nushalar ile ortaya çıkarılan Kitap'ın %100 aynı şeyler olduğunun hiç bir kanıtı yoktur, Aksine Kanıt olarak örnek alınabilinecek orjinal nushalar Yakılarak imha edilmiştir,

Kanaatim diyorki doğruluğunu savunmak için orjinali yokedemezsin aksine doğruluğunu kanıtlamak için orjinal bir köşede destekleyici ve doğrulayacı olarak bekletirsin, Olması gerekenin aksine birşey yapıyorsan onu açığa çıkaracak bilgileri yokedersin sadece, ( eleştiriye açıktır kişisel fikrimdir)

Saygı Ve Sevgilerimle,

Alt 03-02-2010, 19:52
Ovidius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ovidius Ovidius isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Deve peygamberin kimin evinde misafir olacağına karar verir,kuru hurma ağacı konuşur,gene deve ''camiyi buraya yapın'' derse cehennem neden konuşmasın.

''Havva anan dünkü çocuk.ANADOLUYUM ben.
A.Arif
Alt 03-02-2010, 22:15
Üye

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

çıkar...
sürüklüyor...

Sevgi ile...

Saygıdeğer üstadım ululElbab,

Çok Değerli Üstadım fikirleriniz ve düşünme tarzınızın beni etkileyen ve benzerini yapabilme adına kendime örnek almaya çalıştığım ancak henüz başaramadığım bir durumda olmasına rağmen mümkün olduğu kadar yüzeysel değilde henüz keşfedemediğim üstbenliğimde düşünmeye çabalıyorum ancak dediğim gibi daha bişi beceremedim

Üstadım gün içerisinde neredeyse hep bir kaç ayete takıldım düşündüm, düşündüm dahada ileri gittim düşünmeye devam ettim ama inanın ben siz değilim 3 günde de sizin gibi düşünebilmeyi başarmamıda beklemeyin lütfen tabiki sonuç olarak düşünüp bişiler bulamadım

Affınıza sığınarak, zamanınızı harcamaktan da sakınarak fakire bir yardım,

Onları ve Allah'tan başka taptıklarını biraraya getirip toplayacağı ve: "Şu kullarımı siz mi saptırdınız, yoksa kendileri mi yoldan saptılar?” diyeceği gün; (Furkan 17)

Derler ki: "Sen Yücesin; Senin dışında başka veliler edinmemiz bize yakışmaz, ancak onları ve atalarını Sen meta verip yararlandırdın, öyle ki (Senin) zikri(ni) unuttular ve böylece yıkıma uğrayan bir kavim oldular." ( Furkan 18 )

olmayan ilahlar neden kendini savunuyor ?

O gün, onların hepsini birarada toplayacak (haşredecek), sonra meleklere diyecek ki: "Size tapanlar bunlar mıydı?"( Sebe 40 )

(Melekler) Derler ki: "Sen Yücesin, bizim velimiz Sensin, onlar değil. Hayır, onlar cinlere tapıyordu ve çoğu onlara iman etmişlerdi." ( Sebe 41 )

Melekler, tam olarak neyle suçlanıyor; ortak koşulmak lamı ? nedeni nedir,

En içten Saygı ve Sevgilerimle ,

Konu cin tarafından (03-02-2010 Saat 22:24 ) değiştirilmiştir.
Alt 03-02-2010, 22:37
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger cango;

Insanoglunun, kavramlastirdigi herhangibir seyi konusturma sanati; insanoglu tarihi kadar eskidir.

"Ben bir ceviz agaciyim, Gulhane Parki'nda"

Buradan verilmek istenen; konusturulanin icerigini ortaya koymak ve onun verilen gorevini onun adina dile getirmektir.

Cehennem'in gorevi nedir? Yakmak ve "aci/izdirap cektirmek" ne zamana kadar, sonsuza kadar. Yani ister istemez buradan bir azalma olmadigi dusunulurse, bir alim kapasitesi soz konusu. Iste bu alim kapasitesinin, soz konusu olmamasi icin, bu konusturma yapilmis ve anlami "cehennemde herzaman yakacak ve aci izdirap cektirecek yer mevcuttur" denmek istenmis.

Iste burada cehennemin bir mekan olarak, sinirlarinin verilmemesi, hem mekan kavraminin cehenneme uygulanamayacaginin, hem de zaman kavraminin cehenneme uygulanamayacaginin bir kanitidir.

Cunku zannedersem, ayni icerik cennet icin de gecerli.

Belki, cennet/cehennem de evren gibi genisliyordur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler