Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-02-2010, 22:08
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Evrimle İlgili Sorularım

Bilgi paylasımında bulunan arkadaslara şimdiden tesekkür ederim.

1 Afrikanın ne özelliği varda ilk primatlar orada ortaya cıktı ?

2 Afrika haricinde baska kıtalardada "öncesiz" primatlar ortaya çıkmışmıdır? varsa ve mümkünse türlerinin isimleriyle beraber.

3 Evrim haritasında görmüştüm , evrimin yolculuğu , etiyopya civarından kuzey arab yarımadasına oradan güney asyaya oradanda ikiye ayrılıp avrupa ve kuzey amerikaya diye . burada sormak istiyorum ,
etiyopya civarından kuzeye değilde batıya hatta güneye doğru giderek ortaya cıkan türler varmı ? varsa ve günümüzdede hala yasıyorlarsa , ulus isimleri nelerdir ?

4 2 .ci sorumu dahada genişleterek , egerki primatlar ortaya cıkmışsa , sonraki zamanda bunlar bizler gibi akıllı bilinçli varlıklar haline geldilermi ? geldilerse ve hala günümüzdede yasıyorlarsa ulus isimleriyle beraber

5 Bir keresinde homo sapiensle ilgili , ne zaman ve nerde cıktığına dair cok az sey biliniyor diye okumuştum , eger bu doğruysa , nasıl oluyoda taaa 100 - 200 - 300 milyon önceki primatlar hakkında daha
fazla bilgi varda sapiensle ilgili yok ?

6 Zeki bilincli canlılar olabilmemiz milyonlarca yıl sürdü , bu süreç neden yüzbinlerce hatta onbilerce yıl içinde olmadı ? eger olabilme imkanı olsaydı ne gibi koşullar gerekliydi ?

ve son sorum (biraz bilimkurgu gibi olacak)

7 Primattan önce sürüngendik , primata dönüşmeden sürüngen halimizi koruyarak , yine bu denli zeki canlılar olabilirmiydik ? mesela pullu derilerimiz , yılan gözleri gibi gözlerimiz , bu tür seyler ,hatta
dahada zeki ?
Alt 07-02-2010, 23:59
sadebiri sadebiri isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın barudi.

dahada geriye gitmek lazım.sürüngenler öncesine,okyanus tabanındaki bakteri atalarımıza,ve tabiki ayın dünyadan kopmasından sonraki atalarımıza.vs vs vs diye gider. ve bütün bu sorduklarını bu atalar içinde sormak gerekir.

en önemli soru ise geleceğe yönelik.bu süregelen evrim ve mutasyon,nerede sona erecek.yani insan olmaktan çıkacağız evrime göre neye dönüşeceğiz?

saygılar.

O bilginler ki evrenin özetidirler;Düşüncelerinin atı göklerde gezer;İş kavramaya gelinde Senin özünü Şaşkınlıktan Felek gibi başları döner.
Alt 08-02-2010, 00:01
küçük gökyüzü küçük gökyüzü isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

benim bu sorulara cevap vercek kapasitem yok ancak donanımlı arkadaşlar cevap verirlerse, zevkle okuycam ... belirtmek istedim
Alt 09-02-2010, 22:48
Üye

keske , en basından "soruların mantığını yanlış kurduysam , sorunun olması gereken hali neyse ona görede cevaplayabilirsiniz " diyede dipnot düşseymişim.
Alt 09-02-2010, 22:52
Üye

sadebiri´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın barudi.

dahada geriye gitmek lazım.sürüngenler öncesine,okyanus tabanındaki bakteri atalarımıza,ve tabiki ayın dünyadan kopmasından sonraki atalarımıza.vs vs vs diye gider. ve bütün bu sorduklarını bu atalar içinde sormak gerekir.

en önemli soru ise geleceğe yönelik.bu süregelen evrim ve mutasyon,nerede sona erecek.yani insan olmaktan çıkacağız evrime göre neye dönüşeceğiz?

saygılar.
ben davudi baskasıyla karıstırdınız galiba , sorun değil sağlık olsun , siznkilerde güzel sorular bakalım cevaplayabilecek bir babayiğit cıkacakmı ?

küçük gökyüzü´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
benim bu sorulara cevap vercek kapasitem yok ancak donanımlı arkadaşlar cevap verirlerse, zevkle okuycam ... belirtmek istedim
estafurullah , ilgin içinde sağolasın , bende bekliyorum , bakalım koca sitede hiç evrimci varmı ?
Alt 09-02-2010, 22:55
sadebiri sadebiri isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sayın davudi;

kusura bakmayın barudi nickli bir arkadaş daha var sitede sanırım onunla isim benzerliğinden olsa gerek karıştırmışım.tekrar özür dilerim..

saygılar.

O bilginler ki evrenin özetidirler;Düşüncelerinin atı göklerde gezer;İş kavramaya gelinde Senin özünü Şaşkınlıktan Felek gibi başları döner.
Alt 10-02-2010, 02:22
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

1 Afrikanın ne özelliği varda ilk primatlar orada ortaya cıktı ?

Alt miyosen döneminde (25-16 milyon yıl önce) sadece Afrika kıtasında hominoidler yaygın. Bu dönemde Afrika ile Avrasya'nın kara baglantısı yok. Afrika'nın özelliği ise cografi şartları.

2 Afrika haricinde baska kıtalardada "öncesiz" primatlar ortaya çıkmışmıdır? varsa ve mümkünse türlerinin isimleriyle beraber.

Orta miyosen döneminde ise (15 milyon yıl önce) Afrika'dan Avrasya'ya karasal hominoid göçleri oluyor. Bu tarihlerde Anadolu ve Avrupa'da hominoidlere sıklıkla rastlanıyor. İki ana görüş var. Bir tanesi hominidlerin Afrikadaki hominoidlerden evrimleştikleri. Digeri ise Avrupa'dan Afrika'ya göçle gelen hominoidlerden evrimleştikleri. Hominidlerle hominoidlerin evrimsel ayrışmasının 5-6 milyon yıl önce oldugu öne sürülüyor. Bu konuda bir tartışma yok ve bu da Afrika'da oluyor.

3 Evrim haritasında görmüştüm , evrimin yolculuğu , etiyopya civarından kuzey arab yarımadasına oradan güney asyaya oradanda ikiye ayrılıp avrupa ve kuzey amerikaya diye . burada sormak istiyorum ,
etiyopya civarından kuzeye değilde batıya hatta güneye doğru giderek ortaya cıkan türler varmı ? varsa ve günümüzdede hala yasıyorlarsa , ulus isimleri nelerdir ?

Evrim haritasında bahsedilen homo sapienstir ve artık insan ile karşı karşıyayız. Tarihin bu döneminde herhangi bir ulustan bahsetmek mümkün degil. Şayet bahsedilecekse bir insan ulusundan bahsedilebilir ancak. Zaten ulus kavramı kapitalizmin doguşu ile ilintili bir kavramdır.

İnsanın göçleri ve göç yolları ise deaylı olarak şurada yer almakta :

http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=6834

4 2 .ci sorumu dahada genişleterek , egerki primatlar ortaya cıkmışsa , sonraki zamanda bunlar bizler gibi akıllı bilinçli varlıklar haline geldilermi ? geldilerse ve hala günümüzdede yasıyorlarsa ulus isimleriyle beraber

Şİmdi burada kavranılamayan bir şey var. Evrim sonucu yeni bir türün olması eski türün yok olması ile sonuçlanır. Ya da yeni tür kazandıgı bazı özellikler dolayısıyla farklılaşır ve yaşamını idame ettirecek şartları kazanır. Bu eski türün ya da içinden çıktıgı atanın bir süre sonra populasyonda azalmasıyla ve nihai olarak da ortadan kaybolmasıyla sonuçlanır. Elbette çok uzun bir süre içinde. Aksi takdirde yeni tür o özellikleriyle var olamaz.

Şİmdi zaman zaman boynuzu olan, kuyrugu olan, iki kafası olan bebekler dogdugunu okuruz. Sadece böyle degil daha pek çok farklı degişimlere şahit oluruz. Şayet bu özellikler insana bir farklılık saglasaydı, ya da hayatta kalmayı kolaylaştırabilseydi o takdirde bu özelliklere sahip bireyler populasyon içinde agırlık kazanacaktı ve eski türe nazaran baskın olacaklardı. Eski tür de süreç içerisinde kaybolacaktı. Dolayısıyla insanın yaşama karşı başarılı olabildigi ve gen havuzunda agırlık kazandıgı tek yyaşayan türü biziz. İlerideki iklim degişiklikleri ne getirir, hangi sonradan kazanılan özellikler baskın olur onu bilebilmek mümkün degil bugünden.

5 Bir keresinde homo sapiensle ilgili , ne zaman ve nerde cıktığına dair cok az sey biliniyor diye okumuştum , eger bu doğruysa , nasıl oluyoda taaa 100 - 200 - 300 milyon önceki primatlar hakkında daha
fazla bilgi varda sapiensle ilgili yok ?

Bu bilgi yanlış. Öyle 100 milyonlarca sene diye bir şey yok. Modern sapiensin en eski atasına ait fosil ise 195 bin sene öncesine ait.

6 Zeki bilincli canlılar olabilmemiz milyonlarca yıl sürdü , bu süreç neden yüzbinlerce hatta onbilerce yıl içinde olmadı ? eger olabilme imkanı olsaydı ne gibi koşullar gerekliydi ?

Bu son derece saçma bir soru olmuş. Evrim iradi, istege baglı bir şey degil. Tasarlanıp yapılabilecek bir şey de degil. Ancak şunu söyleyebiliriz. Aşölyen kültürü 1 milyon sene devam etmiş, yapılan taş aletler 8-10 tane ve duraganlık gösteriyor. Son 5 bin senedir ise insanın beyinsel gelişimi anormal bir hızda olmuş. Teknoloji vasıtasıyla doganın sırlarını çözerek ona hakim olma mücadelesinin ulaştıgı ivmeyi ise görmemek imkansız.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 11-02-2010, 16:12
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Peki neden su kenarlarında ikamet etti "atalarımız" ? İhtiyaçlarını karşılamak için mi yoksa bu maymun insanlar suda mı yaşadılar bir dönem ? El ve ayak parmakalrımızdaki küçük perdeler aslında bu su yaşamından mı izler ? nasıl değerlendiriyorsunuz ?
Alt 11-02-2010, 16:17
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Yanıtlarsanız sevinirim

Konu Natan tarafından (11-02-2010 Saat 16:30 ) değiştirilmiştir.
Alt 11-02-2010, 21:33
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

İhtiyaçlarını karşılamak için mi yoksa bu maymun insanlar suda mı yaşadılar bir dönem

İnsanoglunun dikine yürümesine sebep olan etkenin sulak yerde yaşaması ve avlanmak için iki ayagı üzerinde dogrulması şeklinde bir teori vardır. Şahsi görüşümü sorarsan bana bu teori pek de sempatk gelmiyor.

Ancak su kenarlarında ikamet etmesi son derece dogal. Çünkü toplayıcılık aşamasından sonra balık avcılıgı gelmekte ve bu da ikamet yerlerinin balık havzaları yakınında seçilmesi için yeterli bir etkendir.

İnsanoglunun ilk evrimi için dogru olan bu edim, uygarlıga adım attıgı zaman kaçınılmaz hale gelmekte. Sümer, Mısır, İndüs uygarlıkları hep su kenarlarındadır. Bu da tarımın zorunlu olarak su istemesi ile bagıntılı bir durum.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com

Önerilen Siteler