Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-02-2006, 08:30
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Allah CC'den ''Mektub var''

Ey Mümin!

Sen ana karnında, büyürken, beslenme kordonundan gıdanı alırken melekler hazırlıklarını yapıyordu..

Doktorların ve Ebenin başarılı müdahelesi sonucu ''küçük Mümin'' bu fani dünyaya gözlerini açarken de melekler- Ümmü'l Kitab Olan Levh-i Mahfuzdaki sana dair olan ilahi bilgileri - senin alnına Rızkını, Ecirini, Amelini, Ecelini yazdılar.

Senin alacağın nefes adedi sayılı (allah katında malum).. Küçük Mümin büyüdü bu günleri gördü; sonuç itibarıyla Allah CC katında olan Levhi Mahfuzda yazılı olan senaryoyu bugüne kadar başarıyla oynadı..

Bundan sonra neler olacağını sen bilmiyorsun; ama 'O' biliyor. Senin vereceğin-veremeyeceğin kararlarını, zürriyetini, İhlasını, takvanı bunun derecelerini b i l i y o r..

Sana üzücü bir şey daha söyleyyim:

Senin akıbetini de biliyor. Evet, biliyor dostum... Bu duaların, ibadetin onun katında kabul olacak mı o da belli-biliniyor neticesi. Sen yakarmaktan, dua etmekten geri durma yine de..

Allah'ın Kuran ayetleri ile sabittir 'Beda' edebildiği (görüş değiştirdiği).. Senin hakkında olumsuz bir hükmü var ise -olmadığını temenni ederim- Beda ederek sana Adn cennetlerini ve Kevseri tekrar bahşetmesi yürekten niyaz edilir.

Doğrusu, climaxı ve Finali belli olan bir senaryoyu oynuyorsun. Tek avuntun senaryodan s e n i n haberinin olmaması.

Bu sence kafi avuntu mudur?

Mümin arkadaşa hitaben yazmam yanlış anlaşılmamalıdır. Allaha Hamd-ü Sena eden; islamda olan her bir K - u - l - u - n durumu bu vehamettedir..

(Vemâ halaktül-cinne vel-inse illâ liya'budûn.) "İnsanları ve cinleri ben sadece ve sadece bana ibadet etsinler diye yarattım; başka bir maksatla yaratmadım, bana güzel ibadet etsinler diye yarattım." buyuruyor.

Sadakte! Mutezile..

Allah C.C
Alt 10-02-2006, 11:24
narnia narnia isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ey müslümanların tanrısı bu evren bir film kaseti mi? Sen bu filmi önceden izlediğin için mi biliyorsun? Yoksa senaryoyu sen yazdığın için mi?

Benim gibi aciz bir aktör, sırf senaryosu önceden belli bi filmde yer aldı diye cehenneminde neden yanacakmış?

Üstelik kaseti ileri sarsan da beni bu bekleme eziyetinden kurtarsan ne dersin?

-Narnia
Alt 10-02-2006, 11:49
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Bu oyun (hayat) senaryosunu bizzat kendin yazdığın ve başrolünde kendin oynadığın bir oyundur.Vizyona çıkmadan önce,Allah oyunu seyrettiğinden (zaman ve mekandan bağımsızdır ama ateistler burayı anlamamakta inatla ısrar ederler) senin ne halt yiyeceğini (yukarıdaki yazıyı yazacağını) biliyor.İşte biz buna din literatüründe kader diyoruz.
Alt 10-02-2006, 12:41
Üye

Ben senin anlattığın kader inancına ve yorumuna 13 yaşlarında vakıf olmuştum. 16 yaşımda islamı mantıksız bulup dini terketmeme neden olan en büyük sebeplerden biridir.

Herşeyi bilen herşeye kadir bir tanrı varlığının sınav kavramına ters düştüğünü görmüyor musunuz? 10 sene sonra cinayet işleyeceksem birinin şimdiden ensemden tutup hapse tıkması lazım. Ama böyle birşey yapılamaz çünkü ben o zaman cinayeti işlememiş olurum. (Cinayet işleyeceğim bilindiğine göre benim cinayeti işlemem gerekiyor. Kaçarı yok. )

Herşey önceden bilindiğine göre benim seçmiş ya da seçmemiş olmamın bir önemi yok. Çünkü hiçbirşeyi değiştiremem. Yaşanacak olan herşey çoktan yaşandı, bitti. Kimin cehenneme gideceği önceden belli.

Bu bir kaset Aspartam. Film çoktan çekildi bitti. Yani boşuna çenenizi yoruyorsunuz. Sözlerinizle beni değiştirmenizin olanağı yok. (Ama sizi suçlamıyorum çünkü sizin inanışınıza göre yukardaki satırları yazacak olmanız da önceden belliydi. ) Demek ki bu tanrının yapması gereken, kaseti ileri sarıp cehenneme gidecekleri cehenneme atmak.

Müslümanların tanrısına göre gelecekte tek bir değişiklik yapmak mümkün değildir. Çünkü özgür irade belirsizlik gerektirir. Belirsizlik İslamın tanrısının herşeyi bilen sıfatıyla çelişir. Halbuki ona göre herşey önceden bellidir. O kadar bellidir ki kendi davranışları bile kısıtlanmıştır. (Bu tanrının ne zaman kitap indireceği önceden bellidir. )

Mümin bir müslümanın annesi çok hastadır. O kadar hastadır ki hayatından ümit kesilmiştir. Mümin, annesinin iyileşmesi için tanrısına yalvarmaktadır. Her gün dua etmektedir.

1) Ya müslümanların tanrısı duayı kabul eder. Ölecek olan anne iyileşir.

2) Ya da müslümanların tanrısı duayı kabul etmez. (Ölecek olan) anne ölür.

Öyleyse geleceğin değişmemesi için (Müminin annesinin öleceği an önceden belli olduğundan), müslümanların tanrısının duayı kabul edip etmeyeceği de önceden belli olmalıdır.

Siz hergün dua edin Aspartam. Yeriniz cennetse gideceksiniz.
Alt 10-02-2006, 13:46
meralim meralim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Allah size akıl fikir versin. ne kadar saçma bir düşünce bunlar böyle. dönüp dolanıp ay şeyleri örnek gösteriyosunuz ve söylüyosunuz... bıkmadınızmı yaaa....
Alt 10-02-2006, 13:58
sodomo sodomo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Mutezile demiş ki ; "Doğrusu, climaxı ve Finali belli olan bir senaryoyu oynuyorsun. Tek avuntun senaryodan s e n i n haberinin olmaması. "

Mutezile anlaşılan Allah ve yaratılışı yalnızca şeriatçılardan dinlemişsin bu yaşına kadar. Sana tavsiyem seni kuşatan şeriatçı mantaliteyi kırman olacaktır. Bir de "özgür irade" olgusu üzerine epey kafa yormanı tavsiye ederim, yaratılışın kendi doğası sana yaratıcı hakkında en kesin bilgileri sunacaktır. Hayat bir senaryo değil bir hediyedir dostum bundan emin ol.
Alt 10-02-2006, 14:21
Üye

Hımm şeriatçiler...

Madem öyle herşeyi bilen, herşeye kadir ne anlama gelmektedir? Niye o anlama gelmektedir? Tanrınız geleceği önceden biliyor mu bilmiyor mu onu açıklayın?

Zamandan ve mekandan bağımsız = geleceği biliyor. = Gelecek değişemez.
Bu eşitliğin sağ tarafına "özgür irade vardır" koyabilir misiniz? Bilinen birşey sınav olabilir mi?
Alt 10-02-2006, 14:27
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Narnia kardeş,senin Allah'ı ve O'nun Rububiyyetini anlaman mümkün değildir.Senin karşına melekleri getirsem gene inanmazsın.Çünkü kalbin mühürlenmiş,gözlerinde bir perde,kulaklarında da ağırlık var.Kendine önyargılardan bir duvar örmüşsün,odanı aydınlatan ampulü güneş zannediyorsun.
Alt 10-02-2006, 14:52
Üye

Yok Aspartam. Ben herşeye süpheyle yaklaşan, tanımları net yapan, tanımlardan ve önermelerden sonuçlar çıkaran, bu sonuçları sorgulayan birisiyim. Bir matematikçiyim ve düşünce biçimim gayet açıktır. Bana yaptığınız tanımlarla çelişmeyen bir düşünce sistemi getirdiğiniz zaman onu reddetmem mümkün değil.

16 yaşımdan beri soruları soruyorum. Hep aynı yanıtları veriyorsunuz. İşin içinden çıkamayınca sonra da kalbimin mühürlendiğini söylüyorsunuz.

Sorulara yanıt ver(e)memeniz de kader mi?
Alt 10-02-2006, 16:21
sodomo sodomo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

narnia, özgür irade tanrının müdahale etmediği tek şeydir. Bu sana sınırlı koşullar altında bağımsız hareket etme yeteneği sağlar yani bir nevi tanrı yeni tanrılar yaratıyor ve bu anlamda dünya tam bir labaratuar gibi çalışıyor

"Zamandan ve mekandan bağımsız = geleceği biliyor. = Gelecek değişemez.

Bu eşitliğin sağ tarafına "özgür irade vardır" koyabilir misiniz? Bilinen birşey sınav olabilir mi?" demişsin

ama yanlış demişsin. Madem matematik seviyoruz öyleyse şöyle yazalım ;

Zamandan ve mekandan bağımsız = geleceği biliyor ama geleceğe müdehale etmiyor. = Gelecek değişebilir çünkü özgür irade var

Önerilen Siteler