Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-02-2010, 14:08
andora andora isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Allah işini yarım bırakır mı?

Allah neden önceki ilahi dinlerin bozulmasını önlemedi de yeni bir din gönderdi?

Cevap:
Allah sorguya çekilecek makam değildir. Niye bunu böyle yaptın diye kimsenin soru sormaya hakkı yoktur. Nasıl isterse öyle yapar.

Niye melek yarattı? Niye insanları imtihan ediyor? Niye çeşitli dinler gönderdi? Bunları kimse soramaz, öyle istemiş öyle yaratmıştır. Önceki dinler bozulduğu için yenisini gönder memiştir. Mesela daha önce iç yağı yemek helal idi, Hz. Musa’nın kavmine haram etti. Daha sonra Hz.İsa ve Hz.Muhammed'in dininde bunu helal etti. Bozulduğundan dolayı değil, Allah öyle istediğinden....

İmanın derinliklerine indirilmiş kullar... buraya bakınız..
http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3060
http://209.85.229.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=tr

Yanı başına kadar gönderilen din adamları tarafından şartlandırılıp inandırılan ve kul yapılan insanlara bu düşünceler aşılandı.
Günümüzde toplum ve aydınlanma çabasındaki imanlı çevrelere yetersiz kalıyor bu cevaplar.

Allah kurduğu dini yarım bırakarak neden başka başka dinler kurar?
Kurduğu dini peygamberlerle reforme ediyorken neden başka bir din kursun?

İmanın deriniklerinde olmayan kullar cevap versin lütfen!
Alt 10-02-2010, 22:34
cin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cin cin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

cango´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah neden önceki ilahi dinlerin bozulmasını önlemedi de yeni bir din gönderdi?

Cevap:
Allah sorguya çekilecek makam değildir. Niye bunu böyle yaptın diye kimsenin soru sormaya hakkı yoktur. Nasıl isterse öyle yapar.

Niye melek yarattı? Niye insanları imtihan ediyor? Niye çeşitli dinler gönderdi? Bunları kimse soramaz, öyle istemiş öyle yaratmıştır. Önceki dinler bozulduğu için yenisini gönder memiştir. Mesela daha önce iç yağı yemek helal idi, Hz. Musa’nın kavmine haram etti. Daha sonra Hz.İsa ve Hz.Muhammed'in dininde bunu helal etti. Bozulduğundan dolayı değil, Allah öyle istediğinden....

Yanı başına kadar gönderilen din adamları tarafından şartlandırılıp inandırılan ve kul yapılan insanlara bu düşünceler aşılandı.
Günümüzde toplum ve aydınlanma çabasındaki imanlı çevrelere yetersiz kalıyor bu cevaplar.

Saygıdeğer Cango,

Gene güzel bir konu ve güzel sorularla bağlamayı bilmişsin öncelikle tebrikler, Linkleri inceledim tabiki çok şirin insanların çok şirin savunmalarını gördüm tebessüm kattı yanaklarıma mutlu oldum,

Saygıdeğer Cango bozulan din yoktur, Bozulan Kavim ve Sapkınlaşan Milletler vardır, Din değişimi olmuştur çok doğaldır hesap soramaz sın neden diye, "Sanane" der Tanrı "ne karışıyon benim işime" der , Apışıp kalırız sonra cevapta veremezsin Öncelikle onu öyle kabul etmek gerek Biz oyunda Figüranız sadece "Oyun da onun Seneryoda",

Onun dışında fiziksel olarak imha edilmiş yada değişmiş gibi görünebilir bizim şuan bildiğimiz 3-4 tanesi daha bilmediğimiz binlerce kitap ihtimalini düşün sen asıl birde bunların hepsi dünya da fani şeylerdir insan gibi ölür gider, Orjinalleri Allah katında Muhafaza Edilir,

Ancak Allah katında Büyük bir Kitaplık vardır kimse söylemez sana, Milyonlarca yıllık Tanrı dinleri ve Kitaplarıdır bunlar, Kitaplıkta öylece duruverir, arada Melekler açar bakar maziyi anarlar, bazen duygusal anlar yaşanır bazende gülüp eğlenirler okurken çok emekleri vardır üzerlerinde elbet okuyacaklar tabi, okuyup öğrenecekler; Kan nedir , Bozgunculuk nedir, Bozguncu halife nedir, Hangi Kitapta "İblis" rolünü hangisi oynamıştı, Sonra kim Allaha; " Biz seni hamdile tespih ederken sen yine yeryüzüne kan dökecek, bozgunculuk yapacak birinimi yaratacaksın " diyecek düşünsene

Saygı ve Sevgilerimle,

Cevabı Bilinmeyen oLanın Çözümü, Teoride Sonsuzdur,,
Alt 11-02-2010, 01:45
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Cin üstad, son satırların gerçekten çok ince nüanslar barındırıyor Son satırınızdan etkilenimimi yazmak istedim buraya.

Gönderilen dinin bozulması allahın başarısızlığımıdır? Bugün islamiyet tamamen kapitalizmin ekmeğine yağ sürmekten ibaret... Hatta ve hatta din en acımasız kapitalist uygulamanın insan hayatına doğmadan perçinlenmiş bir çividir. Seçilmez ve sorgulanmaz, sorgulanmadan 2. el olarak alınır ve savunulur-karşı çıkanlara da;

Şimdi Ticaretin temel kuralı pazarlamadır, Talep ekonominin temel kuralıdır (işin aslı hesapta böyle, çünkü daha siz talep etmeden mührü basıp faturanızı kesiyorlar).

Pazarlama ise ortaya çıktığı andan itibaren, bu iki kavramı kendinden daha aşağı bir noktaya taşır.

Pazarlama, bir insan yada topluğuğa kabul ettirmek istediğiniz konu yada nesnenin, insanların aklındaki fikir ile kendi fikirlerinizi değiştirip, karşınızdakine "kendi" fikrinizi, kendi fikriymiş gibi yerdeğiştirmesini sağlamak, ona kendi elinizdekini kabul ettirmektir.

Şimdi bu 3 virgüllü cümle ne demek biraz açayım.

Ticarette 1. kural kar etmektir. Kar etmeyen işleyiş " Başarısız" sayılır. Pazarlama ticaretin en tatlı silahıdır. Ve işleyiş çok basittir " KORKU".

Bir kişi yada kuruluş, elindeki temrini size gösterir, ve günlük hayatta bulunduğu posizyonu, nasıl yapılandığını ve geçmişini size anlatır. Bu basamğa kadar herşey normaldir, taaki size "elinizdeki yetersizdir" ifadesini yada imasını sununcaya kadar... Bu noktada insanda bir gedik açılır, pazarlamacı başarmıştır ve hedef şahıs gayet doğal bir içgüdü ile pozisyonunu korur. Bu pozisyonun adı "Şüphe" dir. Şüphe içgüdüdür ve sizinle doğar, şüphe insanın doğal tepkisidir ve bu işleyişte korkutularak etkilenmenin 1. basamağını oluşturur. Bu arada elindeki ile kıyaslamanın 1. basmağı "yeni iyidir" ile 2. basamağı ise gene şüphe ile başlar ve "Artık doğru budur" ile devam eder, 3. basamağı gene şüphe ile başlar ve "eğer bunu kabul etmez-onaylamaz-almazsanız canınız sıkılır-hemde elinizdekinden dolayı" 4. basamağı anlatmaya gerek yoktur çünkü artık karşınızdaki insanın düşünceleri yenilmiş onun yerine zihninde sizin düşünceleriniz yer almaktadır.

Değişimin temel kaynağı korkudur. Sizi korkutmayı başaramaz ise yapacağı yapacağı şey sadece, korkunun dozunu arttırmaktır. Belli bir süre sizinle vakit geçirdikten sonra, samimiyet yada aradaki perdeleri araladıktan sonra, kendi ürününü tercih etmeyenlere "yeteri kadar düşünemeyen-düşünemediğinden dolayı zekanız yetersiz diyen- şu kadar zama sonra pişman olacaksınız" diyen bir tavır ve tutum gösterirler bkz: deterjan ve beyaz eşya reklamları. Bu kısımda bittikten sonra "Siz"e ulaşamazsa, ya sizin bir üstünüzde bulunan şahısa korku vermeye başlarlar "annelerin tercihi, çocuğunuzun iyiliği için" vs vs, yada kendi saflarına çektiği tarafı sizi, kendinizi kötü hissetmeniz ve endişe hissetmeniz için kullanırlar. Burada en net örneğini markaların millileştirilmesi sırasında ve aynı hizmeti kullanan iki insan arasında şu lafları kullanırken görebiliriz " benim telefon (yada hat) her yerde çekiyor, acil bişey olur, vs vs, benim ayakkabı baksana 5 yıldır sağlam, bu kot şahane, bu mont varya 3 nesildir abim babam ve ben giyiyoruz tık demedi. vs vs şeklinde uzayabilir hatta sonsuza uzanıır gider. Pazarlanan meta yada obje artık yeni pazarlar araken eski pazarlarda da kendisini tercih eden insanların etmeyenlere yaptığı telkinler ile varlığını sürdürür. Temelde bu işler böyle gider ve bu sistem hatalıdır, çünkü tek yönlüdür, geribildirimi olmaz yada zaman geçtikçe değer kazanmaz elinizdeki aksine eskir ve siz onu tercih ettiğiniz için hat yaptığınızı kabullenmek istemezsiniz. En büyük hatayı da kabul etmeyenler şu noktada yapıyor: Başka olanı tercih edenler sanki "biz bunu kötü olduğu için tercih ediyoruz" dedğimizi zannederler ve bu arada o kadar inanmışlardır ki ellerindekinin kusursuz olduğuna, zamanında pazarlayanların yaptığı aşağılama kelimelerini size kullanır ve bunu geçmişte kendisine aktarılanların kaynağından yapar.

Ve en önemli nokta gözden kaybolur.....

Karşılığında alınan şeyin yada verdiğiniz şeyin nereye gittiği ve kimin işine yaradığıdır. Tabiiki Kar amacı güden sisteme faydası dokunur çünkü onların çıkarları doğrultusunda güdülürsünüz ve onların sattığı şeyi almaya mecbur olursunuz. Ve bu andan itibaren iş "hizmet" noktasını aşıp "hırs ve kar" emeli güder, bunun ilk basamağı büyümedir, 2. basamağı tabana yayılma ve son basamağı "Kanunlaşma" dır. Bu 3 eylemi aşabilen her pazarlama tabanlı eylem yerini tabiri caiz ise sırtını sağlama alır. Ve artık birşeyleri eksik yada kötüde yapsa "Bu adamlar işi biliyor aklı olan bunu görür" der ve işin içinden gene size atıfta bulunarak çıkarlar ve bunu defalarca tekrar ederler ve bunu "Doğru" olarak alırlar.

Bu sistem temelde 2 şey satar: Ürün-Hizmet ve "Sizin doğru seçiminiz" fikri.

1. si, Sahip olduğunuz maddi değer, 2. si ise Kandırıktan bir yanak okşamadır . Bunu açacak olursak; para "baştakinin" cebine gider yani herşeyin sahibi odur-çalışanlara bir müdür lazımdır, sahipden aldığı yetki ile hareket eder.

Ve maalesef bugün bütün pazarlama stratejileri, usülleri, yenilikleri; islamın yarım kalmış kısmını tamamlıyor.. ya konu çok derine gidecek burada keseyim.

Bu yazdığım son cümlenizin bende oluşturduğu yankıdır, yazımın başında da anlattığım gibi, umarım anlaşılmıştır üstadım, sevgi ve saygılarımla.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 11-02-2010, 02:27
Üye

Saygıdeğer nova,

Üstadım döktürmüşsün Binlerce yılın siyasi literatürünü, artık bu konu hakkında tartışmak yersiz olacaktır konuyu tamemen kapatmanın zamanı gelmiş

Öncelikle ellerine yüreğine sağlık hata ve yanlış denecek neredeyse hiç bişi yok, tamanını okumak bütün günümü almasada bi çırpıdada bitmediğini de söyleyebilirim ama eğitici bir çalışmanın yerini hiç bişi tutmuyor inan

Bilmediğin bir Şey ile asla Savaşamazsın diyorum sadece , ve bizleri hep bilmediklerimizle korkuttuklarını biliyorum,

Saygı ve Sevgilerimle Üstadım,

Alt 11-02-2010, 02:51
Super Moderator

cin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Bilmediğin bir Şey ile asla Savaşamazsın diyorum sadece , ve bizleri hep bilmediklerimizle korkuttuklarını biliyorum,

Saygı ve Sevgilerimle Üstadım,

Saygıdeğer Cin üstad, hep bize derler " Nerden geldik, Nereye gidiyoruz, yarını düşünmeden yaşıyon" derler ya hani işte onu düşününce (senin son cümlenle birleştirip) konuyu dökünce, bi,zim değilde alsında beşerimizin nerden gelip nereye gittiğini yansıtıyor daha çok. Bende bu anlatıma sen kıvılcım oldun, teşekkür ederim üstad. İnsanlığa faydası olması dileğim ile

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Alt 11-02-2010, 03:25
Üye

nova´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygıdeğer Cin üstad, hep bize derler " Nerden geldik, Nereye gidiyoruz, yarını düşünmeden yaşıyon" derler ya hani işte onu düşününce (senin son cümlenle birleştirip) konuyu dökünce, bi,zim değilde alsında beşerimizin nerden gelip nereye gittiğini yansıtıyor daha çok. Bende bu anlatıma sen kıvılcım oldun, teşekkür ederim üstad. İnsanlığa faydası olması dileğim ile

Saygıdeğer nova,

Üstadım hiç bir bilgi gereksiz de değildir sebepsizde değildir, yeri ve zamanı değilse bile aklımızın sesidir, belki yarın bizlerin yüksek sesidir, İnsanlık bu aşamasını tamamlamak için binlerce sene beklemek zorunda kaldı ve tırnaklarıyla kazıyarak öğrendi belki, Daha damlatacak kapları yokken bile bilgi birikimlerini göle çevirdi, Hayatın sırrını vermiyoruz tabiki sadece fikirlerimiz de olsa paylaştığımız; kimse bilmiyorki o paylaştığımız şey aslında bizim varımız yokumuz herşeyimiz,

fikir insan kadar değerlidir, Çünkü İnsanı değerli yapam fikridir,

Saygı ve Sevgilerimle

Alt 13-02-2010, 12:13
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

cango´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Değerli cango,

Verdiğiniz Linkte,sorulara cevap veren şahıs neye inandıını kendiside bilmiyor

Sorulara verdiği cevaplar içler acısı...Kendisi ile çelişki halinde ki bu şahıs büyük ihtimalle yskında Ateist olduğunu ilan eder ve Geçici bir rahatlama yaşar...
"Öyle soramazsın", "böyle soramazsın" gibi cevaplar verdiğine göre,o sorulara kendiside cevap aramış ancak bulamamış...
Bu her halinde belli...

Eğer b arada bir Cevap bulduysan Lütfen bizimle paylaş...

Ben kendi cevaplarımı vermiş bulunuyorum..Lakin Şu ifade beni yazıp-yazmamak konusunda tereddütte bıraktı:"İmanın deriniklerinde olmayan kullar cevap versin lütfen!"
Bununla ne demek istediniz?
Alt 13-02-2010, 21:26
Üye

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Değerli cango,

Verdiğiniz Linkte,sorulara cevap veren şahıs neye inandıını kendiside bilmiyor

Sorulara verdiği cevaplar içler acısı...Kendisi ile çelişki halinde ki bu şahıs büyük ihtimalle yskında Ateist olduğunu ilan eder ve Geçici bir rahatlama yaşar...
"Öyle soramazsın", "böyle soramazsın" gibi cevaplar verdiğine göre,o sorulara kendiside cevap aramış ancak bulamamış...
Bu her halinde belli...

Eğer b arada bir Cevap bulduysan Lütfen bizimle paylaş...

Ben kendi cevaplarımı vermiş bulunuyorum..Lakin Şu ifade beni yazıp-yazmamak konusunda tereddütte bıraktı:"İmanın deriniklerinde olmayan kullar cevap versin lütfen!"
Bununla ne demek istediniz?

Saygıdeğer Üstadım UlulElbab,

Orda Gizli mesajlar ve Gizli anlamlar vardır, anlamak için Alt Benliği yenmeye çalışıp Üst benlikle Anlamak lazımdır, derinliklerinde kelimesine dikkatinizi verirseniz verilmesi gereken mesajın Gizli Sır larınıda anlayabilirsiniz sanırım,

Orda cevap bekleyen cango mudur, Tabiki değildir

Peki cango değilse kimdir,

Kim yada kimlerin sorduğunu anlamak lazımdır,

Saygılarımla,

Konu AhbAp tarafından (14-02-2010 Saat 01:42 ) değiştirilmiştir. Sebep: Alıntı düzenlendi.
Alt 14-02-2010, 01:07
Super Moderator

" http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3060 " burada gayet mantıklı sorular ver ama cevaplar pek mantıklı değil, her cevapta aynı "hımmm sen sus bakiiim, büyüklerin işine karışmaa..." tavrı var, üstelik bizim sitemiz kadar kullanıcı katılımı ve kullanıcı sorularında da başarılı değiller

ps: özür dilerim varmış ..... http://www.dinimizislam.com/sorucevap.asp

Önerilen Siteler