Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-02-2006, 00:42
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart DENKLİK KANUNU

Bir eser sahibiyle bilinir,sahibinin aynasıdır..Mesela bir sanat galerisine gittiğinizde güzel bir resim görseniz;bunu ancak bir ressamın yapacağını bilirsiniz.Size deseler ki bu resmi şurdaki çocuk yapmıştır;sizin düşünceniz resmin yapılması gereken bilgi ile bu örnekteki çocuğun denk olmadığını düşünür ve hayır,bu resmibu çocuk yapmamıştır dersiniz..

Onbinlerce taifesi bulunan şu kainat galerisinde bulunan canlıların herbiri;kendilerindeki sanatı aleme gösteriyorlar ve diyorlar ki bizi yapan sanatkarı düşün..Şimdi divanenin teki çıkıp dese şu sanat eseri dediğin şeyleri yapan kör-sağır-akılsız birşey olmalı...Esere karşılık,müessiri denk olmadığından hüküm batıldır..

Tabiat gibi kör-sağır-dilsiz-akılsız iki küpü üst üste koyamayan bir akla sahip!...birşey nasıl olurda bu kadar muhteşem mekanizmalara sahip canlıların sahibi-kaynağı olabilir?Mümkün mü?..Hüküm batıldır..

Eser sahibine denk olmalıdır..Bu muhteşem mekanizmların kaynağı,üstün bir yaratıcıdan başka birşey olması muhaldir..

Nihayi hüküm de budur.
Alt 11-02-2006, 00:50
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Konuya en basit bir örnekle eklmek istediğim birşey var:Hakimsiniz..Ve balyozla öldürülen bir insan var.Ve 13 yaşındaki bir çocuk suçlu gösteriliyor..Kararınız ne olur du?

Çocuk balyozu kaldırıp,onu savurarak bu eylemi yapmış olamaz diye düşünürsünüz değil mi?akıl bunu gerektirir...ve olayın ardını araştırmanız gerekir..Balyozla-çocuk denk değildir..

Böyle muhteşem mekanizmalara sahip canlıların sahibi yaratıcısı olarakta bir çocuk kadar aklı olmayan bir şeyi;tabiat vs..demek,doğru bir hükümmü dür?aklınıza ve vicdanınıza bir sorun..
Alt 11-02-2006, 01:01
korelmis korelmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"Onları uyarsan da uyarmasan da birdir, inanmazlar"(36/10)

Ayetin tefsiri için bakınız yukarıdaki yazıya cevap olarak gelecek aşağıdaki yazılara:
Alt 11-02-2006, 01:05
Üye Değil

Allah razı olsun ensareo bizi İslam'ın nuruyla aydınlattın,bu ateistlere rağmen Allah nurunu tamamlayacaktır kardeşlerim...Merak etmeyin...

Her ne kadar meninin nerden çıktığını bilmesede....

Ayeıca Bediüzzaman Hazretlerinden hafif tırtıklama ve esinlemeler var artık yeni Bediüzzamanlar bulalım bunlar eskidi.
Alt 11-02-2006, 02:04
Üye

Her ne kadar meninin nerden çıktığını bilmesede....
Hz.Muhammed döneminde hadım işlemi uygulanmaktaydı. Demek ki, testislerin görevi o zamanlarda da biliniyordu.

Ayette sulb ile teraib arasından çıkan şey, meni değil, insan yavrusu olabilir. Yahut ayette henüz vakıf olamadığımız bir başka yön var. Kuran'daki pek çok ayetin hikmeti bilimsel gelişmelerle anlaşılmıştır. Kuran ve Tıp konusunda internette çok güzel yazılar var. Ayrıca ben de bir site hazırlama gayretindeyim:

http://dr.kara.sitemynet.com
Alt 11-02-2006, 02:22
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Körelmis Kardeş;
Senin uzmanlık alanın olmasa da meslek olarak ilgili..
Gerçi senden önce konuyu tıp ilmi içinde araştıran çok olmuştur ama..
Şimdi bırakalım komik veya tatminkar olmayan açıklamaları..
Yani bebek yerinin kastedilmesi ya da bebeğin ilk oluşumunda testislerin o bölgede oluşup sonra aşağıda yerini aldığı şeklindeki gayretkeşlikleri..

Meni olarak düşünelim ayette bahsedilen yerden çıkar deneni..
Şimdi merakımdan soruyorum..Zihin jimnastiği..
Anne sütü göğüslerde mi oluşur?
Başka yerden kaynaklı olup göğüsler depo vazifesi mi görmektedir..
Kemiklerden süzülüp birikme söz konusu olabilir mi?
Bir araştırıp yazabilir misin?
Alt 11-02-2006, 15:56
Üye

Panteidar, anne sütü memelerdeki süt bezlerinde yapılmaktadır.

Meniye gelince, içerisindeki spermler ve bu spermlerin yüzdüğü sıvıdan ibarettir. Spermler, testislerde spermatogonia denilen germinal epitel hücrelerinden meydana gelirler. Meni sıvısının ise %10'u vasa deferensten, %60'ı seminal vezikülden ve geriye kalan %30'u da prostat bezinden kaynaklanır. Ayrıca çok az miktarda da olsa, bu yol boyunca sıralanan başka küçük bezlerin de katkısı vardır.

Menideki spermlerin varlığı, 17.yüzyılın sonlarına doğru bulunmuştur. Oysa Kuran'da bu gerçeğe işaret eden çok açık bir ayet vardır:

"Elem yeku nutfeten min [B]meniyyin yumna"

Yani, "dökülen meninin içindeki nutfe değil miydi?" deniliyor. Kuran'ın meni ve nutfeyi ayırması ve vurguyu nutfeye yapması gerçekten çok ilginçtir. İnsan Suresi 2. ayette ise "İnsanı nutfelerin karışımından yarattık(nutfetin emşac)" denilir.

Şimdi Tarık Suresi'ne bakalım:

5.Öyleyse insan neden yaratıldığına bir baksın:

6."Hulika min main dafik" Elmalılı şöyle der:"DIFK fiili, dökmek, atmak gibi geçişli olduğu için suyun niteliği "atılan" veya "dökülen" olması gerekirken "atan" denilmesi kuşkusuz çok dikkat çekicidir. Mâ" kelimesinin başındaki "min" başlangıç ifade eder. "Bir kısım" mânâsına gelmesi de "Suyun hepsinden çocuk olmaz." sahih hadisinin mânâsına uygun olur ki, "atan bir suyun bir kısmından yaratıldı" demek olur. "Mâ" kelimesinin sonundaki tenvin de küçümseme, değersizlik, âdilik ifade eder. Değersiz, basit bir sudan mânâsındadır."

Yani 6. ayette "Atan bir suyun bir kısmından yaratıldı" deniliyor.

7.ayet: "Sulb ile teraib arasından çıkar" denilmiş. İşte bu nokta tartışmalıdır. Tartışmanın iki yönü vardır. Biri, sulb ile teraib arasından çıkan şey, insan mı -ki 8. ayette onu yeniden yaratmaya gücümüz yeter denilir- , yoksa su mudur? İkincisi, sulb ile teraib ne demektir? Ben burada bambaşka sırların olabileceğini düşünüyorum. Mesela meninin atılmasında omurilikten gelen sempatik uyarılar rol oynar. Bu uyarılar tümüyle omuriliğin göğüs ve bel segmentlerinden kaynaklanır. Yine de en doğrusunu Allah bilir. Kuran2daki bazı ayetlerin ilimde derinleştikçe anlaşılır olacağı bizzat Kuran'da haber verildiğine göre, bizim bu tür ayetler konusunda aceleci davranmamıza gerek yoktur.

Şurası da kesindir ki, elbetteki Hz.Muhammed döneminde dahi hadım etme işlemlerinin uygulanması, Ateistlerin ayeti eleştirirken kullandıkları "Hz.Muhammed taş..ların görevini bilmiyordu" eleştirisini tümüyle boşa çıkarır...Zira hadım işlemi çocuk yapabilmek için testislerin var olması gerektiğini bilen insanların işidir.
Alt 11-02-2006, 16:58
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Körelmis;
Açıklamaların için teşekkürler..
Kur'anın en büyük açıklarından biri olan Tarık/7 ayeti , bu haliyle kuşku duyan ve araştıran çok müslümanı daha , dinden koparacağa benziyor..

Tabi ki , Kur'an içinde geçerlidir içindeki bilinmeyenin " Bilim sayesinde birgün açıklanabileceği " beklentisi..
Ama Kur'an'ın " Apaçık ayetlerden oluşu " bu beklentiyi engelliyor..

Ayrıca belirttiğin hadım etme olayına kaynak göstermen gerekiyor..
Peygamber döneminde hadım amacıyla testislerin kesilmesinin kaynağı var mı? Tarihi bir kaynak şart..Taberi'den mesela..
Bu kaynak , bir ölçüde ayetteki algılamayı hafifletebilir..

"Meninin içinden bir kısmı" vs. ayrıntılar , o dönem için bilinen konular..
Bunlar bir delil teşkil etmez..Spermin yapısı 17.yüzyılda bulunmuş olsa da , cinsel ilişkide tecrübeli bir insanın çocuğun oluşumunda meninin tamamının kullanılmadığını bilmesi zor olmasa gerek..
Alt 11-02-2006, 18:01
Üye

Kur'anın en büyük açıklarından biri olan Tarık/7 ayeti , bu haliyle kuşku duyan ve araştıran çok müslümanı daha , dinden koparacağa benziyor...
Şahsım adına söyleyeyim, ben Kuran'ın tamamını sırf tıbbi ifadeler bulabilmek amacıyla baştan sona iki defa okudum. Bu çalışma benim Kuran'a olan inancımı bir kat daha artırdı. Bahsettiğin ayetteki ifade kesinlikle söz konusu açıdan eleştiri konusu edilemez.

Tabi ki , Kur'an içinde geçerlidir içindeki bilinmeyenin " Bilim sayesinde birgün açıklanabileceği " beklentisi...
Bu beklenti gayet doğal, çünkü bugüne kadar onlarca ifadenin nasıl önemli bilimsel gerçeklere işaret ettiği anlaşılmıştır. Mesela Alak-16'da olduğu gibi...

Apaçık ayetlerden oluşu " bu beklentiyi engelliyor...
Aksine Kuran'da geçen pek çok ifade benim bu yöndeki beklentimi körüklüyor. Mesela Furkan Suresi 4-6, Ali İmran 7, Nisa 82, Hac 54, Fussilet 53 gibi...

Ayrıca belirttiğin hadım etme olayına kaynak göstermen gerekiyor...Bu kaynak , bir ölçüde ayetteki algılamayı hafifletebilir
Hadım etme işleminin tarihini tam olarak bilmiyorum. İyice araştırmak gerekir. Bulabildiğim en eski hadım olayı (mutlaka daha eskisi de vardır) M.Ö.1.yy'da yaşamış Çin'li tarihçi Sima Qian'ın hadım cezasına çarptırılmasıdır. Peygamber döneminden bir örnek verecek olursam, Peygamberimizin ev işlerine yardımcı olmak üzere Mısır kralı tarafından gönderilen Mabur adındaki hadım edilmiş genci örnek olarak verebilirim.
Alt 11-02-2006, 22:20
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: DENKLİK KANUNU

ensareo Diyor ki
Bir eser sahibiyle bilinir,sahibinin aynasıdır..Mesela bir sanat galerisine gittiğinizde güzel bir resim görseniz;bunu ancak bir ressamın yapacağını bilirsiniz...
Bir deist için güzel bir mantık. Ancak bir müslümana pek gitmez...

Bu mantıkla düşün... Biri gelse ve eğri büğrü bir çöp adam resmini size satmaya çalışsa, "bu resim dünyanın en büyük ressamının çok önemli bir eseri" dese...

Heralde sırf satıcının birisi dedi diye böyle uyduruk bir resimin çok büyük bir sanatçının eseri olduğuna inanıp almazsınız dimi?

İşte ben de kuranı almıyorum

Yahu kuran gibi bir kitap ile bir insan (dna, hücreler, sinir sistemi, kan dolaşımı, nöronlar vs.) sence birbirine denk eserler mi?

Bence kuran bir eser bile olamaz, hele ki insan anatomisiyle karşılaştırıldığında... Yahu insanı oluşturan sayısız hücreden bir tekinin içindeki DNA'da bile koca bir kütüphaneyi tepeleme dolduracak bilgi varken, kuran dediğin 600 sayfalık bir kitap nedir ki?

Senin sadece bir hücrendeki DNA'da bulunan bilgi, 10.000 tane kurana bile sığmaz...

İnsan anatomisine, hatta sadece insanın bir hücresindeki DNA'ya "Mona Lisa" desek, kurana "çöp adam" bile diyemeyiz... İkisininde aynı sanatçının eseri olması mümkün değil.

Önerilen Siteler