Tevil başlığı altında slycako şunları yazmış
|
…Işığın hem parçacık hem dalga özelliği göstermesi, bunun nasıl olduğu araştırılacak bir konudur. Hiç kimse bize ışığın herhangi bir formda sabit olduğunun garantisini vermedi. Evet bu gerçekten ışığa özgü birşeydir. Eğer böyleyse ne denebilir? İki durum da deneyle kanıtlanıyorsa birini yok mu sayalım? Neden suyun soğuduğundaki durumu diğer örneklerin tersine olamasın? Doğadaki durumlar bizim sınıflandırmalarımıza göre olmak zorunda mıdır? Doğa bunun olduğuna dair insanlara bir garanti mi vermiştir?...
|
Burada yazanlardan hareketle şunu sormak istiyorum. Ateistler sürekli olarak İslam dininde kendilerine göre saçma buldukları konulardan söz ederek “Allah olsaydı şöyle yapmazdı, böyle yapmazdı. Mesela kitap yollamazdı, peygamber yollamazdı, imtihan etmezdi, kullarına ceza vermezdi vs.” diye iddiada bulunuyorlar.
Acaba ellerinde, bir yaratıcının yapacağı yada yapmayacağı şeyler hakkında bir liste mi var? Eğer bir yaratıcı olsaydı şunları yapardı yada şunları yapmazdı diyebiliyorlar. Ben diyorum ki bir “Yaratıcı istediği her şeyi yapar. Yaratıları üzerinde istediği her hakka sahiptir.” Kim aksini söyleyebilir?
Mesela niçin suyun diğer tüm sıvılardan farklı bir takım özelliklere sahip olmasının sorgulanamayacağını söylerken bir yaratıcının yarattığı bazı insanları diğerlerinden farklı özelliklerde yaratmasını (Peygamberler’ i) niçin kabul edemiyorsunuz da “Yaratıcı var olsaydı bir insanı diğerinden üstün yaratıp peygamber olarak göndermezdi” Diyorsunuz.
Doğadaki durumlar bizim sınıflandırmalarımıza göre olmak zorunda mıdır?
Yaratıcı sizin tanımlamalarınıza uygun olmak zorunda mı?
Saygılar.
Ebu Süfyan