Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 18-02-2010, 00:10
Soda Soda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 27 Feb 2009
Mesajlar: 462
Standart Yargı baskı altında / Mağdur olan kim?

Bizim politika forumumuz malesef sıcak gündemden çok uzak.
Türkiye bir yargı skandalı ile çalkalanırken bizim bu forumlarda Nazlı Ilıcak'ın darbeciliğini, "411 el kaosa kalktı" gibi artık posası çıkmış konularda tartışıyoruz.

ERZURUM SAVCISI BAKAN CEMİL ÇİÇEK’İN SES KAYDINI MI ARIYOR?

Oda Tv yine önemli bir konuyu gündeme taşımış.

Bildiğiniz gibi Erzincan başsavcısı Cihaner cemaatleri soruşturmaya başlayınca kızılca kıyamet kopmuş ve süreç garip bir şekilde başsavcının aleyhine işlemeye başlamıştı.

Cihaner'in elinden dosyanın düzmece bir ihbar bahane gösterilerek Erzurum Başsavcısı tarafından alınması ve soruşturmanın bizzat soruşturmayı yürütenlere çevrilmesi, MİT binalarının basılması, Jandarma istihbaratından astsubayların içeri atılması ve 3. ordu komutanının ifadeye çağrılması dahil her aşaması ABD-AKP-Cemaat operasyonu olduğu gün gibi aşikar olan soruşturma sonunda HSYK bugüne kadar göstermediği cesur tavrı göstererek gidişata dur dedi.

Çok da iyi etti.

Ama bu sefer de AKP'nin mazluma yatma gibi bildik propagandası tekrar devreye girdi.

İyi ama yargıya baskı yapan kim?

Mazlum kim?

Erzincan başsavcısı Cihaner cezaevinde ama sadece yetkisi alınan Erzurum başsavcısı üzerinden AKP'nin mazlumu oynama hakkı var mı?

Asıl haksızlığa maruz kalan Cihaner değil mi? Asıl mağdur olan o değil mi?

Yargıya baskı meselesine gelince:

"Üzerimde kurumsal baskı var" diyerek bir hakim istifa ettiğinde AKP'nin bu Adalet bakanı basın önüne çıkıp aynı heyecanla demeç vermiş miydi?

Hatırlayanınız var mı?

Cesur yürek Sincan hakimi için AKP'yi rahatsız eden kararlarından sonra onlarca soruşturmayı devreye sokan bu Adalet bakanlğı değil miydi?

Yargıtayın telefonlarını dinleyen bunlar değil miydi?

54 hakim ve savcı hakkında terör şüphesi bahnesi ile telefon dinleme kararı aldırtan ve dinlediği telefonlarda hakim ve savcıların flört vb. özel yaşamlarına dair ilişkileri yakalayıp onları bu özel yaşamları üzerinden tasfiye etmeye kalkanlar bunlar değiller miydi?

Anayasa mahkemesi başkanvekilinin aracının peşine polis aracı takıp onu yakın takip altında tutarak ve telefonlarını dinleyerek üzerinde pisikolojik baskı kuranlar kimlerdi?

Beğenmediği her karar sonrasında o kararı veren hakimleri isim isim, resim resim deşifre edip basındaki yandaş (50 milyar maaşlı) adamları ile onlara karşı yıpratma kampanyası yürütenler değil miydi yargıyı baskı altına alan?

Veya Oda tv'nin bu verdiğim linkindeki gibi Bakan düzeyinde cemaatleri soruşturan savcıyı direkt arayarak...

Acaba Osman Şanal ne arıyordu savcı Cihaner'in odasında?

Yoksa bu görüşmenin kaydını mı? Yoksa paçaları tutuşan bir hükümet mi var ortada?

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 18-02-2010, 01:04
irsArtvin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
irsArtvin irsArtvin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 29 Dec 2009
Bulunduğu yer: Hiçbir yerden…
Mesajlar: 327
Standart

Gerici, yobaz zihniyetin kadrolarını devlete sokarak kemalistleri bitirme planında olan aynı zamanda da ılımlı islam'ı halka yedirerek sermayeyi daha da bir ülkemize yerleştirmek isteyen vahşi kapitalizm uşakları arasında sürmekte olan savaşta yeni bir çatışma.

Bu iğrençliklerin elbet birgün sonu gelecek !
Ezilen halklar elbet birgün iktidar olacak !
Tüm kötülüklerin kaynağı olan, insanoğlunun en aşşağılık icadı olan para elbet birgün yok olacak !
Sadece insanı referans alan bir düzen elbet birgün gelecek !

Sosyalizm güneşi elbet birgün ülkemizde doğacak !

Hayvan olmak istiyorsan olabilirsin elbette; bunun için insanlığın acılarına sırt çevirmen ve yalnız kendi postuna özen göstermen yeterlidir.

Din, bunalmış mahlukun iç çekişi, merhametsiz bir dünyanın ruhu ve aynı zamanda akılsız bir çağın aklıdır. Din halkın afyonudur.


Karl Marx
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 18-02-2010, 02:21
kim kim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 06 Aug 2009
Mesajlar: 479
Standart

"411 el kaosa kalktı" gibi artık posası çıkmış
o konu eller kaosa kalkı. içeriyide meslek liselerinin başbelası katsayı uygulaması.
Konuları dogru okuyup dogru anlayalım.

Bildiğiniz gibi Erzincan başsavcısı Cihaner cemaatleri soruşturmaya başlayınca kızılca kıyamet kopmuş
Diyorsunuz da savcının tutuklanma nedeni şöyle anlatılıyor.

http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=272708
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında temelde yürütülen iki ayrı dosya var.

Birincisi Cihaner’in görevi sırasında yaptığı işlemlerle ilgili. Bunlar arasında inşaat işlerindeki usulsüzlüklerden, soruşturma aşamasında yaptığı pekçok hukuksuzluğa kadar önemli ve ağır iddialar var. Bunlarla ilgili Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı ve İlhan Cihaner’in dosyası kamu davası açılması talebiyle Yargıtay’a sevk edildi. Bu dosya da 26 yılla yargılanacak.Cihaner 1.derece yargı mensubu olması nedeni ile yargılamasının Yargıtay’da yapılması gerekiyor. Dolayısıyla 26 yılla yargılanacağı bu dosya Yagıtay 11. Ceza dairesinde.

İlhan Cihaner’in ikinci dosyası ise önce gözaltına alınıp sonra tutuklanmasına neden olan dosya. Cihaner bu dosyada, terör örgütü üyesi olmak ve organize olarak suça karışmakla suçlanıyor. Cihaner’in Jandarma, MİT ve Askeri personellerle birlikte sivil şahısların içinde olduğu bir yapıyla hareket ettiği bu dosyanın içeriğinde mevcut. Bu çerçevede Cihaner; delil uydurma, silah gömüp bunu polisin üzerine yıkma, Ergenekon adına hareket etme, çeşitli yerlere silah yerleştirerek bu insanların sempatizanı oldukları cemaatleri silahlı terör örgütü kapsamına sokma gibi organize suçlarla soruşturuluyor. Bu dosya soruşturma aşamasında ve CMK 250. madde kapsamında. Başsavcı bile olsa eğer suç CMK 250 kapsamındaysa soruşturmasını ilgili Özel Yetkili Başsavcılık yürütüyor. Bu çerçevede soruşturma sürerken, Cihaner önce gözaltına alındı ve tutuklandı.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 18-02-2010, 03:03
tayyare tayyare isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 29 Sep 2009
Bulunduğu yer: Byzantion
Mesajlar: 314
tayyare - İCQ üzeri Mesaj gönder
Standart

Artık mutad olmuş uygulamalarda bir yerlere aşırı derecede su kaçırdılar.
Yargı resti gördü.
eceli gelmiş ... Akape nostalji olmak üzere.

Hayırlara vesile olmasını temenni ederim.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 19-02-2010, 01:02
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 08 Mar 2008
Bulunduğu yer: Londra
Mesajlar: 22.832
evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart

Saygideger arkadaslar;

Tamam iste. Demekki Cumhuriyeti "ortadan kaldirmak" icin; en son onun savcisi kaldi. O nun da elde edilmesiyle, RTE' nin ic yuzu aciga cikiyor. Tutuklamayipta ne yapacak, cumhuriyet taraftari bir savciyi. " Savcinin adindan da anlasilacagi uzere yargi cumhuriyet taraftaridir" diyecektir.

Bu da RTE'nin siyasetiyle uyusmadigi icin de savcinin tutuklanmasi ve hatta ona gore cumhuriyet taraftari yarginin da degistirilmesi normaldir.

Baksana Gul bile, "yargi da reform gerekir" demis ve hukumetten destek almis. Eeeee, cumhurbaskani, basbakani, iktidari, yurutmesi, cumhuriyet taraftari olmayan bir siyasi hukumetten de baska bir sey beklenemezdi, zaten.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 19-02-2010, 01:15
ALKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ALKA ALKA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 12 Feb 2010
Bulunduğu yer: Berlin
Mesajlar: 5.990

Başarı Ödülü 

Standart Arınç: Türkiye yargıçlar devleti değildir

Arinc, "Türkiye yargıçlar devleti degildir" demis.

Peki Arinc, yargiclari kimin yargilamasini arzu ediyor peki? Bir tek "Türkiye hukuk devleti degildir ve hukuk üstün degildir" demedigi kaldi. Peki hukuk devleti degilsek ve hukuk üstün degilse , ne devletiyiz ve hukuktan üstün acaba ne var? Yani yargiclarin hepsi AKP'li olsa o zaman "yargiclara itiraz etmeyin" de diyecek.

Yargiclar baskalarini Ergenekon gerekcesiyle hapise atarken ve gözaltinda tutarken yargı süreci devam ediyor hukuk isliyorken ve de Ergenekon davasindan iceri atilanlara karsi yapilan hukuksal yanlisliklari gündeme getirenlere "olayı bagimsiz yargiya birakin" derken, kendi adamlarina birileri dokununca veryansin edip ayni yargi hoslarina gitmeyen bir karar alinca köpürüyor. Tatmin olabilmeniz icin herkesin AKP'nin kafa yapisina ve düsüncesi dogrultusa göre mi hareket etmesi gerek? Bugün hala bir İslam Cumhuriyetini kuramamissaniz, bu istemediginizden degil, henüz asamadiginiz daha bir takim güclerin varligindandir. Evet yargiclar devleti degiliz, ama cemaatcilar ve fetullahcilar devleti de degiliz.


"Türkiye yargıçlar devleti değildir" ne demek oluyor? Bir de böyle bir durum var mi bunu irdeleyelim. Siyasal ve yönetimsel gücün bir hakimler klaninin elinde olmasina toplum bilimi terminolojisinde yer verilir ve buna "jurisdiction" denir. Peki Türkiye'de böyle bir durum mu yasanmaktadir? Tam tersine Türkiye'de "erkler ayriligi ilkesi" gecerlidir. Ancak yasama ve yürütme tüm kararlarinda yarginin denetimine de tabidir. AKPliler ise diyor ki, "bize yasama ve yürütme görevini" halk verdi, istedigimiz kararda bulunuruz"...

Iste sorun da orada; hayir, siz cogunluk diktatoryasi yaratamasiniz. Onun icindir ki yarginin denetimine tabisiniz.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 19-02-2010, 01:34
wiperandcleaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
wiperandcleaner wiperandcleaner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 19 Nov 2009
Mesajlar: 298
Standart

Sodam kırk yılda bir doğru kelam etmişsin, "Yargı baskı altında" diyerek ama bu doğruyu "mağdur kim" sorusuna verdiğin cevapla yok etmişsin

Bir soruşturma yürütülüyor ve saldıray berk için "gel bakalım kardeşim" deniyor.

Kimse kendisini kandırmasın, koruma altına alınan Erzincan savcısı değil Saldıray Berk'tir.

Saldıray Berk'e "gel kardeşim" demek sisteme eklemlenmişler için "kırmızı çizgilerin" ihlalidir!

Mesele bu!

Soruşturmayı yürüten bütün savcıların elinden yetkiyi almak "bu işe dokunma" demektir!

Mahkumiyet kararını veren hakimlere değil savcılara saldırılması, soruşturmanın derinleştirilmesinden bazılarının tir tir titreyerek korktuğunu gösteriyor.

Yanlız hükümete bu konuda kızgınım, bu oyunu bozmaları icab ederdi.

Ferhat Sarıkaya'yı yiyen vampirlere yeni bir kurban vermemeleri lazımdı!

Bu işte ihmali olan adalet bakanı mıdır yoksa müsteşarı mı bilemem, ama hatası olan bedeli ödemelidir!

Ve yeni atanan savcılar yürütülen soruşturmayı sürdürmelidir!

Yağma yok, eski Türkiye değil burası, artık suç işleyen hesabını verecek.

Soda´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Oda Tv yine önemli bir konuyu gündeme taşımış.
Sonra da "tek kaynağın sabatay avcısı Soner" dediğimizde bozuluyorsun soda.

Yine oda tv yine dezenformasyon kaynağı

Kabul et, tek kaynağın bu senin.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 19-02-2010, 17:14
Soda Soda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 27 Feb 2009
Mesajlar: 462
Standart

İlhan Cihaner’in ikinci dosyası ise önce gözaltına alınıp sonra tutuklanmasına neden olan dosya. Cihaner bu dosyada, terör örgütü üyesi olmak ve organize olarak suça karışmakla suçlanıyor. Cihaner’in Jandarma, MİT ve Askeri personellerle birlikte sivil şahısların içinde olduğu bir yapıyla hareket ettiği bu dosyanın içeriğinde mevcut. Bu çerçevede Cihaner; delil uydurma, silah gömüp bunu polisin üzerine yıkma, Ergenekon adına hareket etme, çeşitli yerlere silah yerleştirerek bu insanların sempatizanı oldukları cemaatleri silahlı terör örgütü kapsamına sokma gibi organize suçlarla soruşturuluyor. Bu dosya soruşturma aşamasında ve CMK 250. madde kapsamında. Başsavcı bile olsa eğer suç CMK 250 kapsamındaysa soruşturmasını ilgili Özel Yetkili Başsavcılık yürütüyor. Bu çerçevede soruşturma sürerken, Cihaner önce gözaltına alındı ve tutuklandı.


Kim kardeşim bu yukarıdaki yazıyı alıntı yapmış güya Cihaner'in suçunu kanıtlayacak.

Erzurum ÖZEL savcısı Şanal hiçbir iddiasını delillendiremediği gibi
kendi içinde çelişkiye düşmüştür.

Çünkü Cihaner'in cemaat soruşturması "silahlı örgüt soruşturması" değildir. İzinsiz okul çocuklarına medrese eğitimi verme suçu ile soruşturma açılmıştır.

Tam aksine AKP'nin ÖZEL savcısı Şanal Cihaner'den dosyayı almak için imzasız, isimsiz, kimliksiz bir ihbar mektubunu dayanmış ve "bu cemaat silahlı bir örgüte benziyor yetki benimdir" diyerek dosyayı almış ve aldıktan sonra da dosyayı tam aksi istikamette davayı açan savcıya ve bu cemaate karşı istihbarat toplayan kamu görevlilerine yönlendirmiştir.

Cemaatin silahlı bir örgüt olduğu iddiası Erzincan savcısı Cihaner'e değil Erzurum AKP ÖZEL yetkili savcısı Şanal'a aittir ve Şanal bu kendi iddiasına yönelik bir soruşturma bile yapmamış tam tersine Erzincan savcısına yönelik (cemaati koruma adına) operasyon yapmış ve Türkiye tarihinde darbeler döneminde bile görülmeyen ADLİYE BASIP ÇİZGİ FİLM toplama eylemini gerçekleştirmiştir.

Bir savcının diğer savcının adliyesini basması ve bunu Çemil Çiçek'ten aldığı talimatla yapması asıl YARGI ÜSTÜNDE BASKI dahi dediğimizde az gelecek ama SAVCI TERÖRÜ diyebileceğimiz bir eylem türüdür.


ERZİNCAN BAŞSAVCISINI TEHDİT EDEN BAKAN CEMİL ÇİÇEK MİYDİ?

Ama ilginç olan Cihaner'in Cemil Çiçek'in kendisini arayıp soruşturmadan vazgeçirme tehditlerini kasede almış olması YARGI süreçlerin üstünde asıl baskıyı kimin yaptığını göstermesi açısından kritik öneme sahiptir.

Başsavcıyı 'aramadım' demedi!..

Haaa, şimdi asıl beklenen bomba kaset budur. Cemil Çiçek'in Cihaner'e telefon ederek "soruşturmadan vazgeçirme" tehditleri yarın öbürgün yayınlanırsa o zaman ne diyeceksiniz?

Öyle ezbere sağdan soldan duyduklarınızla bir yere varamazsınız.

Ve ilave olarak şunu söyleyeyim; mağdur olan Erzurum savcısı değildir hala hapiste olan Erzincan savcısı Cihanerdir.

Yürüttüğü soruşturmaya ne oldu?

Hadi kendisi uyduruk senaryolarla itham edildi içeride peki Cihaner'in yürttüğü cemaat soruşturması nerede?

Havaya mı karıştı?

Yetkisiz ÖZEL savcı Şanal'ın iddianamesi suçu ispatlıyor da yetkili savcı Cihaner'in İsmailağa
cemaati iddianamesi boru mu?

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 19-02-2010, 23:38
Soda Soda isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 27 Feb 2009
Mesajlar: 462
Standart

Turan Dursun sitesinin (sosyalist ve AKP sempatizanı) yöneticilerinin küçük çocuklara medrese eğitimi verilen Erzincan'da yaşananlara karşı forumlarda sessiz kalmaları ve cemaatlerin üstüne giden Erzincan savcısına yapılanlara tek kelime bi şey söylememeleri garip değil mi?

Veya çelişki...

Hey gidi Turan Dursun hey....

Senin gibi gericiliğe, yobazlığa karşı hayatını ortaya koyarak mücadele eden birisi, ismine açılan sitede medrese eğitimi verenlerle mücadele eden bir savcıya karşı infaz yapılırken senin izinden gittiğini söyleyenlerin
bu infazcı gerici anlayışları çağdaşlık/demokrasi gibi cicili kelimelerle sahip çıkmasına ne derdi acaba?

Takiyyecilik artık senin isminin altında bile hayat bulabiliyor.

Herşey George Orwell'ın 1984 romanındaki gibi sanki.

Sevgi bakanlığında işkence yapılıyor.

Demokrasi ve hukuk adına adliye binaları basılıyor ve aydınlık Türkiye için mücadele eden savcılar gözaltına alınıyor.

Hem de hukuk adına...

Hukuk diye diye hukuk katlediliyor...

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 20-02-2010, 00:27
wiperandcleaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
wiperandcleaner wiperandcleaner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 19 Nov 2009
Mesajlar: 298
Standart

İlk önce şu mutlu anonsu yaparak konuya gireyim:

Osman Şanal, 90+2 de, uzatma dakikalarında arkalarına hakem desteğini de alan "Yandaş Yargı" takımına müthiş bir vucut çalımı atmış, kaleci HSYK(buradaki "H" haysiyetin "H"si değildir) ile karşı karşıya gelmiş ve topu(dosyayı) İstanbul 12 Ağır Ceza Mahkemesine göndererek GOL'ün hasını ağlara takıvermiştir

Helal olsun diyorum ve soruyorum:

Soda´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Erzurum ÖZEL savcısı Şanal hiçbir iddiasını delillendiremediği gibi
kendi içinde çelişkiye düşmüştür.
yapma ya, nereden biliyorsun?

Dosyayı mı gördün, inceledin?

Hayırdır, bu bilginin kaynağı nedir sodam?

Oda TV'ye takıla takıla dezenformasyoncu oldun çıktın, seni uyarmıştım dostum körle yatan şaşı kalkar
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yargı Bağımsızmı ? AKHENATON Politika 2 13-03-2019 12:55
islam neden bu kadar baskı uyguluyor? gameover İslam 31 27-05-2012 06:34
'Gök' dünyanın altında mı, üstünde mi? pante İslam 22 12-12-2007 22:09
Yerin 2.8 km altında bulunan bakteri kolonisi Evrim 10 31-01-2007 00:57
İSTANBULUN SEMTLERİNİN İSİMLERİ,NERDEN ? tarih ışığı altında Natan Tarih 1 26-01-2007 03:13

Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:51 .