Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-02-2006, 22:45
korelmis korelmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Rusya Federasyonu Din İşleri Başkanı müslüman oldu!

Moskova Devlet Üniversitesi Felsefe Fakültesi´nden mezun olduktan sonra Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Fakültesi´ni ve Moskova Dini Okulu´nu bitiren Polosin, bir tevhid dini olan İslâmiyet´i seçtiğini açıkladı.

Rusya “Toplumsal Hıristiyan Kurumları Birliği” ve “Duma Toplumsal Kuruluşlar ve Dinî Kurumlarla İlişkiler Komitesi” Başkanı Polosin Vyaçislav “İnançsız bir ailede yetiştim” diyor. “Bütün dünyayı/ve kâinatı yaratan gizli ve gizemli bir gücün varlığına her zaman inandığı”nı belirtiyor. Bu sebeple felsefe tahsilini tercih ettiğini ifade ediyor..

Polosin: "Bir Rus insanı Müslümanlar gibi Allah´a aracısız, doğrudan yönelebilseydi, eminim ki, inancı ile gurur duyacak ve kendine daha çok güvenecekti. İslâmiyet´i Rus milletinin geleceğinin ve manevi hayatının kurtarıcısı olarak görüyorum. İslamsız bir Rusya düşünemiyorum” diyor.

Kaynaklar: http://www.aygazete.com/?13414
Alt 12-02-2006, 23:01
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

insan nerede mutluysa orda olmalı.ne onun müslüman olması islamı ne de bir başkasının hristiyan olması hristiyanlığı büyütür vb. vb. vb. yüreğimizin aktığı yerde olmaktır en güzeli ve saygı duymaktır esas olan her inanca her kültüre.

saygılar netekim.
Alt 14-02-2006, 03:26
Üye Değil

sevgili korelmis...

inananan arkadaslarimizin ve islami basinin her firsatta "bilmem kim musluman oldu" haberlerine yabanci degiliz..kaptan custo'nun,nail armstrong'unda asparagas haberlerini biliyoruz..dogru bile olsa bu bende hic bir etki yapmiyor...

bu haberleri okuyan sitedeki atesit, deist ve diger inanislara mensup insanlarin etkilenip islama gececegini mi dusunuyorsun... seviye ve bilgi duzeyi bukadar dusukmudur buradaki insanlarin...

islami secen hiristiyandan daha cok hiristiyanliga gecen musluman olduguda bilinen bir gercek...

misyonerlerin ciddi calismalari sonucu afrikanin suratle hiristiyanlastigida bir gercek..

ve yukaridaki yazida sozu ettiginiz Rusya “Toplumsal Hıristiyan Kurumları Birliği” ve “Duma Toplumsal Kuruluşlar ve Dinî Kurumlarla İlişkiler Komitesi” Başkanı Polosin Vyaçislav isimli sahisi merak ettim...
zira sozu edilen sahis "Polosin: "Bir Rus insanı Müslümanlar gibi Allah´a aracısız, doğrudan yönelebilseydi" gibi bir aciklamada bulunmus...
bana ilginc geldi...gercektende muslumanlar allaha aracisizmi inaniyorlar korelmis...ayetler,hadisler,mezhepler,dergahlar,se yhler, hocaefendiler,mollalar, motorcular, tekkeler vs vs. birer araci kurum degilmidir islama gore..

google'da Polosin Vyaçislav ismiyle arastirdim karsima bir tek internet gazetesi olan aygazete cikti..bu sahis ile ikinci bir bilgi yok...

rusyanin din isleri baskani din degistiriyor turkiyede aygazete isimli gazeteden baskasina haber olamiyor...olaki atlatma haberdir deyip ingilizce search yaptim..yine karsima cikan bir bilgi olmadi...

rus bir arkadasim var...kril alfabesi ile yarin ona bir arastirma yaptiracagim...bir bilgi alirsam tercume edip buraya asacagim...

haber daha cok asparagas gibi duruyor...

basit bir koylu kurnazligi olmali...

bu konuda kril dili ile de rus sitelerinden bilgi alamazsan korelmis nick'inin size cok yakistigina inancagim...
Alt 14-02-2006, 04:00
Üye Değil

Ali Viacheslav Polosin

http://www.hakimquick.com/russia.htm
Alt 14-02-2006, 04:00
Üye Değil

Ali Viacheslav Polosin

http://www.hakimquick.com/russia.htm

Önerilen Siteler