Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 25-04-2008, 16:12
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Kur'an'da Namaz

Artık tenzih edin Allah'ı akşama girince ve sabaha erince.Ve onadır hamd göklerde ve yeryüzünde; ve tenzih edin onu gündüzün sonlarında ve öğle vaktinde. rum 17-18

Koruyun namazları, hele orta namazına çok dikkat edin ve Allah'a itaat ederek namaz kılın. * bakara 38

Ve gündüzün başlangıcıyla son kısmında ve gecenin ilk çağlarında namaz kıl; şüphe yok ki güzel işler, kötülükleri giderir. İşte bu, iyi düşünenlere bir öğüttür. * hüd114

Ve namaz kıl güneşin zeval vaktinde, geceleyin karanlık basınca ve fecir çağında; şüphe yok ki sabah namazı, meleklerin tanık olduğu bir namazdır *isra 78

işte kurandaki namazla ilgili hüküm ayetleri. bu ayetlerde toplam üç vakit zikrediliyor. şialarda bu ayetlere uygun olarak üç vakit kılınıyor.,

arkadaşlar esasında namaz güneş kültüne ait bir ritüeldir. islamiyetede bu kültten geçmedir.
bilirsiniz güneşin tekrar doğması için hintlilerde güneşi karşılama ritüeli vardır. burda amaç güneşi karşılamak ve tekrar doğması için yakarmaktır.
inkalarda güneşin tekrar doğmaması ihtimaline karşı *zigguratlarında binlerce insanı kurban ederlerdi.
ve kurbanlar ölmeden deneyimli rahipler kalplerini çıkarırlardı.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 19-06-2010, 01:38
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Güncel....

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 18-03-2011, 10:22
Estiva Estiva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nova´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Güncel....
Hocam güncel de, diğer namaz başlıklarına da baktım, kimse bu konuya değinmek istemiyor. Bakın aradan tonla zaman geçmiş, tek cevap yok.

Bu foruma dönem dönem yeni dindar arkadaşlar katılıyor. Ben bu arkadaşların günde kaç vakit namaz kıldıklarını merak ediyorum ve neye dayanarak?

Hadis ve rivayetlere dayanarak diye cevap verenlere ben burada 15-20 tane hadis yazarım, bırakın dinden çıkmayı, dünyadan çıkarlar ve gidip tek başlarına ayda yaşamayı tercih ederler
Alt 18-03-2011, 10:33
cpa83 cpa83 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu sitedeki arkadaşlar şunu idarek etmelidir ki;ALLAHIn emir ve yasakları Hz Muhammed ile gelmedi;Hz Muhammede tebliğ edilen bazı bilgiler diğer peygamberlere emredildi.Hz İsa ya namaz emredildi;hz Nuh ta ve diğerleride namaz kılardı ve cemaatlerine kıldırırdı.sizlerin rituel dediğiniz şeyler;aslında ALLAHIn emir ve buyruklarıydı...ama daha sonra değiştirildi,yozlaştırıldı..
Alt 18-03-2011, 10:51
Üye

cpa83´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu sitedeki arkadaşlar şunu idarek etmelidir ki;ALLAHIn emir ve yasakları Hz Muhammed ile gelmedi;Hz Muhammede tebliğ edilen bazı bilgiler diğer peygamberlere emredildi.Hz İsa ya namaz emredildi;hz Nuh ta ve diğerleride namaz kılardı ve cemaatlerine kıldırırdı.sizlerin rituel dediğiniz şeyler;aslında ALLAHIn emir ve buyruklarıydı...ama daha sonra değiştirildi,yozlaştırıldı..
Güzel kardeşim sizi anlıyorum da benim derdim kaç vakit namaz kılınacağıyla ilgili. Elimizde Kur'an'dan başka birşey yok. Hadisler bile yalan dolanken, Hz. Nuh'u mu takip edelim? Zaten siz de dediniz, yozlaşmış, bozulmuş. Sorum basit ve şu sebepten soruyorum. 70'ine dayanmış babam var, hala 5 vakit namaz kılıyor. Ayakta zor duruyor ama 13 rekat kılıyor uyumadan hemen önce, diğer vakitleri de biliyorsunuz işte. Bu sitedeki dindar arkadaşlar kime, neye dayanarak, kaç vakit ve kaç rekat namaz kılıyorlar acaba?
Alt 18-03-2011, 10:59
Üye

rekatlar ve vakitler tam olarak Kuran-ı Kerimde Belirtilmemiş;Önemli olan Namazında bilincinde,sürekli ve hassasiyet göstererek kılmaktır.Kuran-Kerimde Vakitler belli;ama rekat konusunda doğru söylüyorsunuz?o zaman alimlerin bilgilerine ihtiyaç var...ama 5 vakit fazların kılıyorum;sünnet kılmıyorum...
Alt 18-03-2011, 11:05
Üye

cpa83´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
rekatlar ve vakitler tam olarak Kuran-ı Kerimde Belirtilmemiş;Önemli olan Namazında bilincinde,sürekli ve hassasiyet göstererek kılmaktır.Kuran-Kerimde Vakitler belli;ama rekat konusunda doğru söylüyorsunuz?o zaman alimlerin bilgilerine ihtiyaç var...ama 5 vakit fazların kılıyorum;sünnet kılmıyorum...
Konuyu açan arkadaş, 3 vakit demiş ondan sordum, siz 5 vakit demişsiniz.
Alt 18-03-2011, 11:55
Üye

web´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Konuyu açan arkadaş, 3 vakit demiş ondan sordum, siz 5 vakit demişsiniz.

şiilerin 3 vakit kıldıgını biliyorum;sünnilerin 5 vakit...dediğim gibi önemli olan namazlarda süreklilik ve bağlılık...işin ciddiyetını kavramak..
Alt 18-03-2011, 12:50
andora andora isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Anlayamadığım bir şey var. Güneşe mi taparak namaz kılmak daha sevap yoksa Allah'a taparak mı kılmalıyız?
Alt 18-03-2011, 14:04
RENAULTFERRARİ RENAULTFERRARİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

namaz 3 vakittir sananlara 11 sene evvel ne kadar yazı yazmışımtır hatırlamıyorum,
yeter artık !
sayın özgür beyin !
lütfen anlamaya çalışın iyi dinleyin !
isra 78 ayetteki düluk kelimesi: güneşin zeval vaktidir. ki sizde bunu yazmışsınız
yani güneşin zevali.. güneşin en tepeden inişe geçtiği öğle vakidir.. güneşin batığı an değildir
çünkü güneşin batığı ana zeval denmez gurup denir.
yani ayetin manası : güneşin zevalinden yani öğle vaktinden gecenin karanlığıan kadar (leyleye : yani geceye kadar değil) taa (gasakı el leyli) yani gecenin karanlığına kadar ..yani öğleden..Gecenin karanlığına kadar emir.. öğle ikindi akşam yatsı vakitlerini kapsar toplar içerir..) namazları kıl kıldır.. ve sabah namazını
nokta !

Önerilen Siteler