24-02-2010, 06:54
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Cennette kadınlara ne gibi müjdeler var?
Klasik dini anlatimlara göre erkekler cennette hurilerle mükafatlandirilacaklar ama benzer durumun kadinlar icin de gecerli oldugunu söyleyen ifadelere rastlamiyoruz. Belki de bunun nedeni kadinlarin böyle bir ihtiyaca sahip olmadiginin düsünülmesi fikri yatiyor olabilir, belki de erkeklerin böyle bir durumu kabul edemeyeceginden de olabilir.
Dünya hayatinda esine sonsuz asik ve tek esli evlilik sürdüren bir erkek cennete girince bu dünyadaki huylarindan ve de degerli esinden vazgecip hurilerle birlikte olmayi mi tercih edecek yoksa hem esleri hem de hurilerle birlikte yasamayi mi tercih edecekler? Bu duruma esleri ne diyecek ve buna onay verecekler mi? Vermedikleri onay kabul edilecek mi? Bunlar disinda cennette kadinlara daha ne gibi müjdeler var?
|

24-02-2010, 07:25
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger Alka;
Kuran'da ve Kuran'a gore bu dunyada kadina yer yokki, cennette olsun. Kadin, Kuran da erkeginin her turlu ihtiyacini karsilayan bir objedir.
Kuran'a gore onlarin tek bir gorevi vardir, erkegini onun istedigi sekilde memnun etmek.
Yoksa Havva, Adem'in kaburga kemiginden yaratilir miydi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

24-02-2010, 07:33
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı
Saygideger Alka;
Kuran'da ve Kuran'a gore bu dunyada kadina yer yokki, cennette olsun. Kadin, Kuran da erkeginin her turlu ihtiyacini karsilayan bir objedir.
Kuran'a gore onlarin tek bir gorevi vardir, erkegini onun istedigi sekilde memnun etmek.
Yoksa Havva, Adem'in kaburga kemiginden yaratilir miydi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
|
Saygideger evrensel-insan, evet cok iyi ifade ettiginiz durum "cennet kadinlarin (ve annelerin) ayaklari altindadir, peki kadinlar cennette erkeklerin ayaklari altinda mi olacaklar?" sorunsalina benziyor. Kadinlara orada da erkeklere hizmet etmekten baska bir yer yok gibi görünüyor. Hatta haremlik selamlik olarak bile yok gibi. Tipik bir 7.yy erkek egemen anlayisi.
|

24-02-2010, 08:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger Alka;
Yalniz burada onemle dikkat edilmesi gereken bir konu var. Erkege gore disinin iki cesidi vardir. Biri anne, digeri kadin. Iste erkegin cikmazi da burdadir. Yani aneyi ve uretimi yucelestirirken, kadini bir sex objesi olarak gorur.
Ayni sorun Disi icin de gecerlidir. Evladini kadini "ezmek" icin yetistirirken, kadin oldugunu "unutur".
Bu konu da iki yazim var. Biri "erkeksel disilik" digeri "Erkegin disi cikmazi. Zannedersem ikisi de felsefe-psikoloji bolumunde.
Sonucta insanOGLU nun nedeni de bu erkeksel, erk sel ve erk eksellikte yatmaktadir. Kuran'in da bunun disina cikmasi beklenemezdi. Hele hele o tarihte yazilan bir Kuran'in.
Mesela Meryem'in onemi de Isa'nin annesi olmasindadir. Yani kadinligi, kimle iliski kurdugu, Isa'nin babasi onemli degildir.
Oyuzden "cennet annelerin ayaginin altinda" olabilse bile, bunun disinin kadiniyla bir bagi yoktur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

24-02-2010, 14:14
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Cübbeli'den yorum...
Cübbeli'nin konuyla ilgili sözleri:
"Cennete giden kadınlar, evlilerse kocalarına verilecekler. Yalnız çok adamla evlendilerse, son kocaya verilecekler. Kadının kocası çok kötü bir adamsa, alkolikse, kadını dövdüyse, zaten cennete giremeyecek. Cennete tek başına giden kadın, dünyadaki şehitlere verilecek. Ama kadın orada beş erkek isteyemeyecek, sadece bir erkek isteyecek ama o adamın beş erkek gücü olacak, ona her türlü zevki tattıracak. Cennete giden erkeklerin tenasül uzuvları eğilmez. Kadınlara,bir tane erkek verilse de o erkek cimadan hiçbir zaman kaçmayacak,sürekli yapabilecek, kadın da istediği kadar cima edecek.Erkeğe de huriler verilecek. Cennette herkes birbirini tanıyacak. Bir kadın kocasından şikayetçiyse, kocası onu dövüyorsa, sıkıntısı varsa, bıktıysa; ölmeden boşansın, böylece ahirette eski kocasıyla uğraşmaz."
When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!
----------------
war is over
(if you want it)
|

24-02-2010, 14:19
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Her ikinizin (ALKA, evrensel-insan) çözümlemesi bir bütün olarak okunduğunda, konuyu gayet anlaşılır hale getirmiş ve kuranın tanrı sözü olamayacağı gerçeği birkez daha tasdik edilmiş. Zira ben burada sizinkine benzer bir yaklaşım sergilemiştim.
Buna ek olarak diyebileceklerim; insan cinslerinin birbirlerine mükafat olarak sunulması fikri, şu anki ve 1400 yıl önceki insansal düşünce yapısı itibariyle gayet mantıklı ve insanları konuya bağlamak için yeterli olabilir. Fakat evrensel olma iddiasında bir tanrının buyruğu için çok sığ kaçmamış mıdır? (Hatta orta karar bir filozofun biraz fazla mesai yaparak daha güzel işler çıkarabileceğini düşünüyorum.)
|

24-02-2010, 15:57
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Shibumi´isimli üyeden Alıntı
Her ikinizin (ALKA, evrensel-insan) çözümlemesi bir bütün olarak okunduğunda, konuyu gayet anlaşılır hale getirmiş ve kuranın tanrı sözü olamayacağı gerçeği birkez daha tasdik edilmiş. Zira ben burada sizinkine benzer bir yaklaşım sergilemiştim.
Buna ek olarak diyebileceklerim; insan cinslerinin birbirlerine mükafat olarak sunulması fikri, şu anki ve 1400 yıl önceki insansal düşünce yapısı itibariyle gayet mantıklı ve insanları konuya bağlamak için yeterli olabilir. Fakat evrensel olma iddiasında bir tanrının buyruğu için çok sığ kaçmamış mıdır? (Hatta orta karar bir filozofun biraz fazla mesai yaparak daha güzel işler çıkarabileceğini düşünüyorum.)
|
Verdiginiz linkte özellikle su ifadenizi cok manidar buldum. Inancli bir kisiyken de aynisini yani cennette daha kutsal ve anlamli isler olmasi gerektigini düsünmüstüm. Cennette dünyevi bir hayat yasamayi mantikli bulmamistim.
Yahut evreni inceleyecek derecede bilgeleşmiş nice insanlara, beyin insanlarına yalnızca dünyasal zevkleri vererek ne sağlanmaya çalışılır ki? Adam yarmış evrenin sırrını çözmek istiyor belki. Ne biliyorsun yalnızca kadın, şarap, yeşillik istediğini? Ben sonsuz bilgelik istiyorum tanrının ki kadar, kadın kız hiçbirşey istemiyorum haydi hodri meydan? İsteğimde bak öyle bu dünyada günah olan hiçbirşey yok.
AhbAp´isimli üyeden Alıntı
Cübbeli'nin konuyla ilgili sözleri:
"Cennete giden kadınlar, evlilerse kocalarına verilecekler. Yalnız çok adamla evlendilerse, son kocaya verilecekler. Kadının kocası çok kötü bir adamsa, alkolikse, kadını dövdüyse, zaten cennete giremeyecek. Cennete tek başına giden kadın, dünyadaki şehitlere verilecek. Ama kadın orada beş erkek isteyemeyecek, sadece bir erkek isteyecek ama o adamın beş erkek gücü olacak, ona her türlü zevki tattıracak. Cennete giden erkeklerin tenasül uzuvları eğilmez. Kadınlara,bir tane erkek verilse de o erkek cimadan hiçbir zaman kaçmayacak,sürekli yapabilecek, kadın da istediği kadar cima edecek.Erkeğe de huriler verilecek. Cennette herkes birbirini tanıyacak. Bir kadın kocasından şikayetçiyse, kocası onu dövüyorsa, sıkıntısı varsa, bıktıysa; ölmeden boşansın, böylece ahirette eski kocasıyla uğraşmaz."
|
Yapilsa cok güzel bir manga olurdu. Aslinda serbest seks gibi bir olgu cennet icin özeldikleri. Ama bu hayatta bencillikleri ve kiskancliklar yüzünden bunu basaramadiklari icin aynisini cennette hayal ediyorlar.
|
Yalniz burada onemle dikkat edilmesi gereken bir konu var. Erkege gore disinin iki cesidi vardir. Biri anne, digeri kadin. Iste erkegin cikmazi da burdadir. Yani aneyi ve uretimi yucelestirirken, kadini bir sex objesi olarak gorur.
Ayni sorun Disi icin de gecerlidir. Evladini kadini "ezmek" icin yetistirirken, kadin oldugunu "unutur".
|
Sayin evrensel-insan, umarim buna dair olan iletinizi bulabilirim. Evet gercekten bu cikmaz hakkinda cok iyi bir tespit yapmissiniz. Katiliyorum. Kadin asla bir birey olarak algilanmaz, ya annedir, ya baci ya da es.
Konu ALKA tarafından (24-02-2010 Saat 16:02 ) değiştirilmiştir.
|

26-02-2010, 00:33
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Kutluyorum arkadaşlar! kendi cennet haklarınızı yüce mevladan koparmış ardından kadının cennet hakları için mücadeleye başlamışsınız 
cennet erkeğe bir sepet dolusu meyve müjdelerken! kadına tüm duyu ve duygularından kurtulacağını müjdeliyor! cübbeli'nin yorumu dehşet! kazara bir kadın tek başına cennete düştüğünde vay cennetliklerin haline
|

26-02-2010, 00:40
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Cübbeli'nin cennet tasviri kadınlar için pek cazip sayılmaz.. Teşfik için biraz daha çabalaması gerek.. Hayal gücünü kullanmak konusunda sıkıntıya düşeceklerini sanmam, bu konuda oldukça yaratıcılar.. Biraz daha gayret..
Non Serviam!
|