Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-02-2006, 09:55
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Görmesekte bizim metafizik bir boyutumuz var abicim

Kötü söz kavonozdaki nohutu bozdu
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki Aslanbey İlköğretim Okulu’nun 7. sınıf öğrencileri, ilginç bir deneye imza atarak, ‘sevgi ve güzel sözün’ canlılar üzerindeki etkisini kanıtladı.
14 Şubat 2006 01:09
Yazı boyutunu büyütmek için

Öğrenciler, iki ayrı kavanozdaki suyun içine konulan gıda maddelerinden bir ay boyunca her gün güzel söz söylenenin tazeliğini koruduğunu, hakarete uğrayanın ise bozulduğunu gördü.

Öğretmenlerinin, Japon araştırmacı Masaru Emoto’nun, ‘suyun moleküler yapısının insanların düşünceleri, sözcükleri ve dinledikleri müzikten etkilendiği’ tezinden söz etmesi üzerine öğrenciler, 31 Aralık’ta ‘sevgi deneyi’ne başladı. Aynı ebatta iki kavanozdaki suyun içine nohut, havuç, peynir ve bulgur gibi gıda maddeleri koyan öğrenciler, bir ay boyunca her gün aynı şartlarda sakladıkları kavanozlardan birine güzel sözler söyledi, diğerine ise hakaret ettiler. Kavanozlardan birinin üzerine hakaret içeren, diğerine ise övgü dolu sözcüklerin yazılı olduğu kâğıtlar yapıştıran öğrenciler, deneyin sonunda büyük şaşkınlık yaşadı.

Çünkü her gün güzel söz söylenen kavanozdaki gıda maddesinin tazeliğini koruduğuna, hakarete uğrayan kavanozdakinin ise bozulduğuna şahit oldular. Deneyi yapan öğrencilerden Onur Tuncay, iki kavanozdaki suyun içine havuç koyduğunu, birinin üzerine ‘teşekkür ederim’, diğerinin üzerine ise ‘aptal’ yazılı kâğıt yapıştırdığını belirterek, “‘Aptal’a her gün nefret dolu kötü sözler söyledim. ‘Teşekkür ederim’e her gün sevgi gösterip güzel sözler söyledim. Bir ay sonra, havuçlardan birinin şalgam suyu gibi koktuğunu, diğerinin ise çok kötü koktuğunu fark ettim.” dedi.

Deneyinde bulgur kullanan Neşe Mert isimli öğrenci ise şunları anlattı: “Bulgurları suyla ıslatıp aynı miktarda iki kavanoza böldüm. Birine ‘aptal’, diğerine ‘çok tatlısın’ adını verdim. Birine her gün kötü davrandım. Diğerine ise sevgiyle yaklaştım. Kötü davrandığım kavanozdaki bulgur, bir ay sonra belirgin biçimde bozulmuştu.” Öğrenciler, yaptıkları deneyden şu sonucu çıkardı: “Birbirimize kötü söz söylememeye karar verdik.”

Öğrencilere esin kaynağı olan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Ali Uslu, “Öğrencilerime, sevgi ve güzel sözlerin etkilerini anlatırken, onlara, Masaru Emoto’nun suyun kristalize edilmiş halini görüntülediğini, bir ay boyunca güzel sözler söylediği suyun daha iyi kristalize olduğunu gördüğünü anlattım. Öğrencilerim de bunu değişik gıda maddelerinde deneyerek Emoto’yu doğru çıkardılar.” dedi. Klinik Psikolog Yalçın Kireççi ise şunları söyledi: “Sevginin tesirinin olduğu doğru. İlgilenenler bunu görüyor. Nazar da böyle bir şey. Dikkatimizi yönelttiğimiz her şey bizden etkilenir.” diyor.

Beethoven dinleyen su kristalleri daha güzel

Japon araştırmacı Masaru Emoto, suyun moleküler yapısının, insanların düşünceleri, sözcükleri ve dinlediği müzikten etkilendiğini ortaya koymak için yaptığı çalışmayla tanınıyor. Müziğin, suyun yapısı üzerindeki etkilerini görmeye karar veren Emoto, iki hoparlör arasına koyduğu distile suyun donduktan sonraki kristal formlarını fotoğrafladı. Aynı tip su kristallerine önce Beethoven’ın pastoral müziğini dinleten Emoto’nun, kristalin çok güzel şekillendiğini, Bach’ın bir parçası dinletilen kristallerin nispeten düzgün olduğunu, heavy metal dinletilen kristalin ise tamamen şekilsiz ve dağınık olduğunu fotoğraflarla tespit etti.
Alt 14-02-2006, 22:57
Kıdemli Üye

boş geçmeyelim
Alt 14-02-2006, 23:43
korelmis korelmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

boş geçmeyelim

Zaten kendimi doğdum doğalı bir madde yığını gibi hissetmemişimdir...
Alt 14-02-2006, 23:47
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Dolduralım Aspartam....

HAYAL ve SEVGİ :
“Düş gücü sonsuzluğu yaratır” der filozof Kierkegard....Sonsuzluğu yaratır mıyız hayallerimizle? Sonsuz olan sevgidir bende, yaratırım sevgiyi o halde....

Yoksa, “ Söz/de sararır biterken bir aşk” demiş ya şair, hayallerimizi de bitirir miyiz yiten bir aşkın ardından, sararır mı hayallerimiz de?...

Hayal kurmadan yaratabilir mi insan? Bir sanatçı hayal kurmadan yaratabilir mi, en muhteşem resimleri, eşsiz eserleri?...Picasso, Picasso olur muydu o zaman?

Bir bilim adamı hayal kurmadan yapabilir mi buluşlarını? Atom bombasını yapan bilim adamı, hayalinde ne kurmuştu önce?

Bir çocuğun hayalidir gökten şekerleme, çikolata yağması...Oysa düşer üzerine o bilim adamının hayali...Biz de düşer miyiz birilerinin hayalinin içine?...Darmadağın ederek, acıtarak,ezerek?...

Evren hayalimiydi yaratanın?...Nasıl bir evrendi ki hayalinde kurguladığı?....

Milton ;

"Önce khaos vardı, sonsuz ölçüsüz boşluk.

Bir deniz kadar vahşi, deniz kadar karanlık."

Der ya dizelerinde...Yaratan da hayalini sınırlandırmamış olsa gerek ki, ardından sevgi doğdu, Aristophanes’in dizelerinde dediği gibi ;

.............................Kara kanatlı gece

Karanlık, derin göğsüne Erebos’un

Bir yumurta bıraktı, mevsimler geçti.

Ve sevgi doğdu birdenbire, özlenen.

Parıldayan, altın kanatlı Sevgi........

Doğar mıydı sevgi, hayal edilmeseydi?..Biter miydi Khaos?..Gece yerini güne bırakır mıydı?..Kötülüğün karşısına bir iyilik, çirkinliğin karşısına bir güzellik çıkar mıydı?...Başlangıçtaki karanlık ve ölüm ve khaos, sevgi olmasaydı yenilir miydi?...

Peki, ne oldu da hayallerin içine düştü başka bir hayal?...

Bir çocuğun gökyüzüne uzanan ellerine, neden yağdı gökten bombalar?..Bir çocuğun hayallerinin içine neden düştü başka bir hayal?..Acıtarak, yıkarak, öldürerek....

Başlangıçta khaos vardı...Sevgi doğdu, yenildi karanlık...

Hayalimde sevgi kuruyorum ben...Hayalimde sevgi bombaları yapıyorum...Hayallerin içine düşmeden, hayallere ortak oluyorum hayallerde ben...

Hayal etmeden, karanlığı aydınlığa çevirebilir miyiz, içimizde ölmüş olanı diriltebilir miyiz?....

Hayal ediyorum, hayallerin içine düşmeden ortak olmayı....

“Yapraklar fışkırttığı halde çiçek açmayan bitkiler vardır” der Konfüçyüs üstad...Hayaller bittiğinde çiçek açmayan bitkilere dönersiniz birdenbire...Ya da çiçek açtığı halde meyve vermeyen bitkilere.....

Hayal ediyorum...Sevgi çiçekleri açtırıyorum hayalimde, sevgi ve barışın galip geldiği bir dünya kurguluyorum düşümde....

Biliyorum, bir bilim adamı daha bir yerlerde başka bir hayal kuruyor...Sevginin ve barışın hayalini kuranların çoğaldığı bir evrende, bir bilim adamının hayalinin içine düşmenin hayalini kuruyorum...

Sınırlandırmadan, özgürce...Gerçekleşmeyecek olanların hayalini kuruyorum belki de...Ama gerçekleşmesini özlüyorum yine de....

Selma Yıldız'dan alıntılarla..
Alt 15-02-2006, 00:52
Üye Değil

Türk çocuklarının beynini böyle saçmalıklarla yıkayanların

..... (Nasılsa Mutezile silecek. Boşuna ağzımı bozmamayım)

Bunlar vatan haini pislikler.
O profesor bozuntusu Japon, gitsin de bunu deneyi Japonya'da yaptırsın da görelim....

Aspartam, bu çocukların beynini sakatlayan böyle iğrenç bir olayı marifet miş gibi yazıyorsun bir de. Yazıklar olsun sana.
Alt 15-02-2006, 00:58
serdarevr serdarevr isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ulan nimetle oyun olmaz lan!
Alt 15-02-2006, 01:01
sodomo sodomo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

panteidar,
çok harika bir yazı
Alt 15-02-2006, 01:12
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sodomo çok teşekkürler..

Serdarevr , sakin ol dostum..Gerek var mı sinirlenmeye..
Alt 15-02-2006, 10:06
Kıdemli Üye

Hado hakkındaki geniş bilgi için;
http://www.falundafatr.com/turkish/yaz/022.html
Alt 15-02-2006, 10:20
Kıdemli Üye

Önce terbiyeli olmayı öğren,sonra bir şeyler yazmaya (üretmeye) çalış mamuli.Yazıyı basiretsiz bir şekilde okuduğunu açıkça belli ettin.Türkiye'deki deneyi yapan hadonun mucidi Dr. Masaru Emoto değildir.Aynı zamanda bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan Ali Uslu öğrencilerine güzel ve kötü duyguların karşısındaki varlıklara nasıl bir etki verdiğini anlatmak için hado deneyinin bir benzerini besinler üzerinde uygulamalı olarak göstermiştir.Hado deneyinin mucidi olan Masaru Emoto araştırmalarını zaten Japonya'da sürdürmektedir.

Önerilen Siteler