Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-02-2006, 00:27
korelmis korelmis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Materyalist olsak ve evrimi kabul etsek bile...

Eğer, kainatta insan denen mahluk olmasaydı herşey ne kadar da anlamsız olurdu. Çünkü insan bitmek tükenmek bilmeyen bir açlıkla kainattaki herşeyi araştırıyor, sınıflandırıyor, tespit ediyor... Kainat insanın varlığıyla anlam kazanıyor. İzleyicisi olmayan bir televizyon yayını ne kadar anlamsızsa ve hiçbir şey ifade etmiyorsa insansız bir kainat da o derece anlamsız olurdu sanırım. İnsanların tamamını bir tarafa bırakayım. Yalnızca "ben" olmasaydım, belki gelmiş geçmiş milyarlarca insan açısından değişen hiçbirşey olmazdı, ama "ben"im açımdan nasıl bir durum bu acaba? Kendi yokluğumu, o durumu düşünemiyorum... Halbuki çok değil 23 sene evvel yoktum. O tarihten önce sonsuz bir zaman önce de yoktum. Ya hiç kendi varlığımın farkına varamasaydım? Ya hiç var olmasaydım? Sanki benim varlığım mutlaka gerekli gibime geliyor. Sanki varlığım kainatta olmazsa olmaz gibi... Oysa materyalist açıdan bakarsak, insanın varlığı çok küçük bir tesadüfle yakalanmış bir başarı... Kainatın sadece birbiriyle çarpışan madde yığınlarından oluşma ihtimali daha kuvvetli! Bir de şu var, irade sahibi bir canlı var oluncaya kadar kainat maddeden ibaretti. Bu madde de fizik kanunlarına tabiyse ve eğer insanın oluşumunda doğa üstü bir gücün müdahalesi de yoksa, demek ki kainatın oluşumunun ilk saniyelerinde bile "insan" denen varlığın oluşacağı belliymiş. Çünkü hiçbir dış müdahale olmadığına göre ve madde de fizik kanunlarına bağlı hareket ettiğine göre ve sonuçta tüm maddesel hareketler ve reaksiyonlar da sadece bir ihtimalli bir seyir izlediğine göre (yani aynı şartlar bir daha oluşsa yine madde aynı seyri takip eder) ve sonuçta da insana ulaşıldığına göre, insanın oluşumu kainatın oluşumunun ilk saniyelerinden itibaren belliydi... Eğer insanın maddesel süreçler sonucunda evrimleştiğini kabul etsek bile, bu gerçek bizi yine bilinçli bir yaratılışa götürür...
Alt 15-02-2006, 02:06
aldostu aldostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Materyalist olsak bile

Sevgili Körelmiş ;

Bir chat'te uzun uzun anlatmıştım..

Biz imalatçı olarak..senelerdir şu örneğin oluşmasını bekledik..ama olmadı.

Bir rüzgar esmedi bir türlü ;
Saç satan yerden bize doğru 120x240 cm.bir plaka saçı kaldıramadı..
Kalksa bile( ! ) o saç bizim fabrikanın kapısını bulamadı..
Kapıdan girip motorlu giyotinin bıçağına oturamadı..
Orada tam istenen ölçüde kesilemedi..

Kesilemiyen saç,dahili bir rüzgarla abkant büküm tezgahına varamadı..
Varamayan saç tam istenen milimetrik yere oturamadı..
İstenen yerden ters yüz dönerek istenen şekli alamadı..
Olaki,rüzgar saçı oradan oraya ve tam istenen şekilde Antalya börek hamuru gibi atsaydı bile
Bu makineleri döndürecek elektrik enerjisi için gerekli jeneratörü,
Namussuz ve Kör Tesadüf..yıllardır üretemediği için..

Ruzgarın bu gayreti ve muazzam tesadüfi gücü , işi toplamaya ve bizim paketleme makinelerini imale bir türlü yetmedi..

Ama benim ümidim hiç kırılmadı sevgili Körelmiş..

İnatla bekliyorum..Bir gün mutlaka olacak bu imalat tesadüfen..

Koskoca kainat yaratmış kendini tesadüfen..
Şu sonsuz nebulalar..
Dev karadelikler..

Bin türlü mahlukat..
Herbiri ,dantel gibi işlenmiş..

ve insanla doruğa ulaşmış bir tesaddüfi yaratma..

Benim kıçı kırık makinamı mı yapamıyacak be Kör..

Ben umutluyum arkadaş..
Bu muazzam tesadüfler zinciri,
elbette bir gün benim beklediğimi de yapacak..

Olasılık kanunları var be Körelmiş..
Bilimi inkar edemeyiz..
Bir gün mutlaka bizim makineyi de yapacak..

Ben görmesem..
Sen görmesen..
Evlatlarımız..
Onlarda görme se,onların evlatları..
onların evlatları..
....

Onların torunları ..
Onların torunlarının..torunlarının...torunları Kör..

Eninde sonunda,görecekler ki..
böyle saçma sapan bir tesadüf hiç bir zaman olmayacaak..

Bir basit makina kendisi için bir yapıcıya ihtiyaç duyarken..

Bu dantel gibi işlenmiş kainat ve varlıkları..

Nasıl bir başat yaratıcı güç olmadan
Hepimizin ve herşeyin yaratıcısı olmadan oluyor..

Ama ben hala ümidimi kesmedim be Kör..
Bakarsın olur diye,bekliyorum fabrikanın önünde..

Yalnız kapıp kaldırdığı saçı,önümden geçiripde benim fabrikaya bırakmazsa

Çeker vururum o rüzgarı Kör..

Demedi deme..sen şahidimsin..
Alt 15-02-2006, 06:03
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Materyalist olsak bile

Aldostu demişsin ki:
"Bir rüzgar esmedi bir türlü ;
Orada tam istenen ölçüde kesilemedi.."

Günün birinde bu olursa. Tam uygun ölçülerde bir saç savrula savrula gelip, uygun ölçülerde kesilip, üretimin tüm aşamalarından bir rüzgarda savrularak geçerse ve sonunda ürüne dönüşürse... Tüm bunlar gözlerinin önünde gerçekleşirse...

Sen bu olaya "tesadüf" mü dersin, yoksa "bu işin içinde bir iş var, allahın ya da ruhların-cinlerin bir işi olsa gerek" mi dersin?

Eğer sen "ben bu olaya şahit olursam tesadüf derim ve yaratıcıya olan tüm inancımı yitiririm" diyorsan vallahi bravo. Bu cevap karşısında söyleyecek söz bulamam...

Ama yok eğer "ben bu olaya şahit olduğumda böyle bir olayın tesadüf olmasının mümkün olmadığını bildiğimden allahın bir işi olduğunu düşünürüm, allaha olan inancım artar" diyorsan işte o vakit sana katılıyorum. Böyle bir olaya şahit olursam bende allaha inanmaya başlarım. Bekliyorum... 7 günde dünyayı yaratan şahsiyet elbet birgün birkaç dakikalığına da olsa yeniden marifetlerini sergileyecektir.
Alt 15-02-2006, 18:40
aldostu aldostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Materyalist olsak bile

Ex. ;

Eee bravo yani , zeki bellediğim adamlar bile bu kafayla cevap verirse..
Pes doğrusu..

Diyorum ya , istediğiniz kadar inkar edin..
Bu din kitapları ve dindarlar çıldırtmış sizi...
Ne diyeyim..

Benim hiçbir dinin tanrısı ve hiçbir dini kitap inancım olmadığı halde işi islamın Allah'ına havale etmen hoş doğrusu..

Bunu ve bundan önce yazdıklarımı...bir boş zamanında imkan bulursan lütfen tekrar oku..
Bir şey isbat etmek için değil..
Bu sanal dostunu daha iyi anlaman için..

Ama gerek görürsün , ama görmezsin..
Ama görmeni istediğim bir temel inancım şu ki ;

Lütfen benim inancımı , asla ve asla dini inanışlarla karıştırma..

Sadece buna üzülürüm , gerisi önemli değil.

Bir de alıntı ile cevap vermişsin :

"Aldostu demişsin ki:
"Bir rüzgar esmedi bir türlü ;
Orada tam istenen ölçüde kesilemedi.."

Günün birinde bu olursa. Tam uygun ölçülerde bir saç savrula savrula gelip, uygun ölçülerde kesilip, üretimin tüm aşamalarından bir rüzgarda savrularak geçerse ve sonunda ürüne dönüşürse... Tüm bunlar gözlerinin önünde gerçekleşirse... "

Sevgili Ex.

Bu 2. paragraftaki,olmayası inanca olan güzel tutkun ve iyimserliğine dayanarak senden bir ricam var:

Sana 10 YTL göndereceğim,lütfen kendi elinle bana bir piyango bileti al.

Kessin çıkacaktır..eminim..
Bu olmayası tesadüfü bekleyen senin gibi iyi niyetli birinin yüzünü kara çıkarmaz yaradan..
Bu tip işlere hiç karışmasa dahi..
En azından senin gibi iyi niyetli bir yarattığının gönlünü hoş etmek için özel olarak bunu yapar....

Sevgilerimle Ex.
İnanç önemli değil..Dostlar sağolsun.. :wink:
Alt 15-02-2006, 18:47
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Aldostu'nun verdiği örnek veya benzerlerinin cansız maddeler üzerinde olmasını beklemek hayalden de öte bir tesadüftür..gerçekleşme olasılığı sıfırdır..
Böyle prosesler dizisi kombine bir olayın , ilahi anlamda gerçekleşebilme olasılığı da yoktur..
Çünkü , dini açıdan değil de sadece ilahi açıdan baktığınızda , evrende ve varlıkların teşekkülünde , bilim dışı , kanun dışı bir olguya rastlayamazsınız..
Herşey "ol" deyince birdenbire olmamıştır..
Ne de bütün tesadüfler dünyayı bulmamıştır..
Herşey bilimseldir ve programlıdır..
Duyu organlarımızın ve beynimizin gücü ve kapasitesi , bu programın mükemmelliğini tam olarak anlamamıza yeterli değildir..
Bize ters gelen kimi doğa özelliklerinin veya olayların da , şu an izah edemediğimiz mantıklı anlamları olabilir..
Sıkça sorulan , "tüm insanlar iyi-güzel yaratılsaydı ya! Bu fark niçin?" ya da , "felaketsiz bir dünya olsaydı ya! Depremsiz-tayfunsuz" gibi ..
Ancak O zamanda , hiçbirşey bilimsel olmazdı..
Uzayda-boşlukta oluşturulacak bir hayatı , tanrısal anlamda bir de siz planlayın bakalım , bilimsel çerçeve içinde daha mükemmelini düşünebilecek misiniz?
Felaketsiz bir gezegeni nasıl yapacağınızı , birbirini yemeyen varlıkları nasıl oluşturacağınızı dzayn edin, bir insanda gözleri , kulakları , mideyi daha farklı ve daha mükemmel yerlere yerleştirebilir misiniz?
Ya da üzümü - kirazı - kayısıyı - elmayı- karpuzu daha mükemmel oluşturun bakalım..
Madem onlar , hiçbir bilime , akla , kudrete ihtiyaç duymadan tesadüfen ve zaman içinde değişe değişe oluştular diyorsunuz..Siz bilimi katıp - aklınızı katıp daha mükemmelini yapabilir misiniz?
Yapan var mı hiç?
Biz ancak kopya çekeriz , hormon yaparız , genleriyle oynarız..
Hiçbirşey halkedemeyiz..Sadece haltederiz..
Alt 15-02-2006, 19:11
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Panteidar senin yazından cennet ve cehhennem düşüncelerini mantık dışı birer yalan olarak kabul ettiğin sonucunu çıkarıyorum. Yanılıyor muyum?
Alt 15-02-2006, 19:27
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Exclusive ;
Cennet ve cehennem konularına bilimsel bir kitapta rastlayamazsın..
"Cennet ve cehennem bilgi bankası" başlığı altındaki yazılarımdan söz ediyorsan ;
Yalan dersek yanlış bir ifade olur.. Tevrat , Kur'an ve hadislerdeki bilgiler çerçevesinde , dini açıdan mantıksal olarak yanlış denemeyecek , karşı çıkılamayacak bir cennet-cehennem tasviriydi benim yaptığım..
Doğrusunu , böyle olup olmadığını ancak Tanrı bilir..
Bana inanıyor musun diye sorarsan eğer ;
Tanrı'nın varlığına inanan her insan , yaşamın ölümle sonlanmayacağına da inanır..Hele cennet , monoton olmadığı takdirde mükemmel olmaz mı sence..
Cehennem ise , zorbalar için..Belki sürekli yanılan , kaynayan bir kazan değildir ama , yaşamın çok berbat olduğu bir yer olmasını tercih ederim..
Zalimler-zorbalar için tabi!!

Önerilen Siteler