Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Multimedya

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-03-2010, 13:45
Unbeliever Unbeliever isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart 4.Tür filmi

Arkadaşlar merhaba,

Dün çok ilginç bir film izledim. Gerçek bir hikayeye dayanan bu olayın gerçek görüntüleri inanılmaz ilginç. Aşağıda linkini veriyorum. Zamanınız varsa mutlaka izleyin. Bir ateist olarak doğaüstü güçlere inanmam ama gerçek video çekimlerini görünce takılmadım değil doğrusu.

http://www.indirmeden-filmizle.com/f...kind-2009.html

bu adresten diğer filmleri de izleyebilirsiniz. Güzel bir site...

sevgiler...

Not: Film hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum....
Alt 08-03-2010, 20:51
micromega micromega isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Filmi iki hafta önce izledim,konusu ve işleniş tarzı ile türünün ilk örneği olması dikkat çekici.Filmin içinde 65 dakikalık gerçek hayatta çekilmiş görüntüler var.Sevgili unbeliever gibi bende doğaüstü güçlere inanmayan birisiyim fakat bu evrende yalnız olmadığımızı düşünüyorum ve film tamamen ''dünya dışı varlıklar'' üzerine işlenmiş, gerçek hayatta çekilmiş sahnelerin bazıları insanın kanını donduracak cinsten.

Dünya dışı varlıkların varolduğuna dair somut kanıtlar ele geçirilirse (ki bu filmdeki gerçek hayattan çekilmiş görüntüler bana göre kanıt ) dinlere inanan insanların kutsal olduğu söylenen kitaplarda bu konudan hiç bahsedilmemesini nasıl bir yere oturtacaklarını doğrusu çok merak ediyorum.
Alt 09-03-2010, 09:48
Kıdemli Üye

Sevgili Micromega,

Beni filmde en çok etkileyen olaylar, gerçek görüntülerdeki havalanma sahneleri...bir de anlayamadığım şey dünyadışı varlıklar olduğu öne sürülen yaratıkların ingilizce konuşmaları...iki tezat gibi duruyor ama en son Dr.Tyler ın havalanması ve gerçek konuşma bantlarındaki ses kaydı insanın tüylerini diken diken ediyor....Ve en önemlisi gerçek hayatta bu olaylara şahit olmuş kişilerin konuşmayı reddetmeleri....

sevgiler....

Mutlaka seyredin arkadaşlar...çok ama çok ilginç....
Alt 09-03-2010, 12:56
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Gerilim ve bilinmezlik insan tabiatının korku ve merakına hitap eden öğeleri.
Bir film olarak değerlendirilmesi ile içindeki konuların gerçekliğinin değerlendirmesi farklı olacak.
Film olarak;
Gerçek çekim ve görüntülere yer vermesi ve olayın odağındaki kişinin de filmde baş aktrise eşlik etmesi teknik açıdan mükemmel.
Kız çocuğunun körlük nedeni ve alınması, yaratıkların baykuş ya da baykuş görüntüsü ile alakaları, kolda bulunan işaretin devamındaki yokluk ya da ailenin tümden alınması ve kız çocuğu hariç geriye iade! gibi konunun tutarsızlığı bizde negatif soru işaretleri olarak kaldı.

Gelelim sizin de istediğiniz konunun gerçekliği hakkındaki görüşlerimize;
Sn. unbeliever,
Muhtemelen bu filmi tek başınıza, gece vakti ve karanlıkta seyrettiniz
Aynısını tekrarlamayın, yoksa Dinlerden Özgürlük Gurubu bir üyesini kaybedebilir.
Bunlarda işin latifesi olsun.

Havalanma sahnelerinde ya üstünde bir örtünün olması ya da çekimlerin bozulması bizi tereddütte bıraktı.
Konuşmaların Sümerce'den İngilizceye dönmesi de!!!
Polis kamerasında hiçbir değişiklik yok. Sadece ses efektleri var.
Esasında polis raporunu okumak isterdik.
(Bu siteyeden midir nedir, aynaya baktığımızda dahi kendi görüntümüze inanmaz olduk )

Velhasıl kelam her zaman söylediğimiz gibi;
Bu evrende yanlız olduğumuzu düşünmememize rağmen, milyonlarca ışık yılı ötelerden gelen teknolojilerin bu denli acemilik yapmalarına da hala anlam verememekteyiz.
Alt 09-03-2010, 14:09
Kıdemli Üye

Sayın Mhmmd,

Filmi gündüz vakti ve objektif olarak seyrettim. Merak etmeyin DÖG bu üyesini kolay kolay kaybetmez. Taa ki sizinde bahsettiğiniz milyonlarca ışık yılı öteden gelmiş ve bir şekilde bana bir yaratıcının ispatını önüme seren varlıklar olmadığı sürece

İşin şakası bir yana, sizinde dediğiniz gibi havalanma sahnelerinden birinde çarşaf kişiyi tamamen kapatıyordu ama Dr.Tyler ın havalanması sahnesi gerçeken de ilginç...Bunun yanı sıra tabii ki de Holywood filmin gişe hasılatını artırabilmek için bazı sahnelerin gerçeklik taşıdığını iddia edip film üzerinde oynama yapmış olabilir. Hatırlarsanız "Paranormal Activity" filmi içinde oyuncuların gerçek olduklarını ölmüş oldukları geyiğini yaymışlardı. Kısa bir araştırmadan sonra ikisininde akademi oyuncuları olduğu ve film hilelerinin yayınlandığı sahneleri nette izleme imkanı bulmuştuk.

Sümerce bilmem ama bu filmde de orjinal sümercenin dışına çıkılmış olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü mutlaka bir hasta (!) bunu inceleyecektir. Asıl ilginç olan ise bu varlığın "Tanrı" olduğunu söylemesi.

Neyse aslında bir film üzerinde yorum yapıyoruz. Sonuçta sinema endüstrisi hayal satmakta bir numara. Bu gerçeği de unutmamak lazım.

İnsanların veya dünya dışı varlıkların enerjileri sayesinde bazı eşyaları veya kendi cisimlerini olağan dışı hareketler şeklinde oynatabileceğini düşünüyorum.

Zaten dünyadışı varlıkların olduğunu düşündüğümden bu gibi olayları yapabilmeleri zor değil. Ama insanların enerji birikimlerini kontrol altında tutabilmeleri ve bu enerji ile dilediği gibi oynayabilme yetisine sahip olduğunu düşünüyorum.

Saygılar....
Alt 19-03-2010, 03:08
trepxe trepxe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

film adı üstünde bir film,ve tamamen kurmaca bir film,yani gerçek görüntüler vs.. ler faln hepsi kurmaca,şöle bir yorum var onu vereyim misal

Bu filmde izlediğimiz her şey gerçek hayat hikayesi olarak gösterilmiş.
Filmi izledikten sonrada bende buna inandım.
Daha iyi bir tabirle yedim resmen
Filmi merak edip araştırdım ve sonuç olarak izlediğimiz her şeyin aslında bir kurmaca olduğunu anladım.
Gerçek görüntü diye verilen kayıtlardaki kişilerde birer oyuncuymuş meğer
Milla Jovovich'in canlandırdığı Dr.Abbey Tyler'i gerçek kayıtlarda izlediğimiz kişi aslında Charlotte Milchard.Yani bir aktrist
Film baştan aşağıya kurgulanmış ve her şey ona göre düzenlenmiş.
Hatta filmdeki gerçek Abbey Tyler'i oynayan Charlotte Milchard,kendi filmografisinde bu film görünmüyor bile.
Filmde Abbey Tyler(Charlotte Milchard) ile yapılan bir röportaj var.
Röportajı yapan kişi ise filmin senaristi ve yönetmeni Olatunde Osunsanmi.
Hatta filmin en sonunda da çıkıyor Olatunde Osunsanmi.İster inanın ister inanmayın diyor.Gerçi röportajı yapan kişinin kendi olduğunu imdb'de yazmış.
Neyse işte.Gerçekçi bir şekilde kurgulanmış bir film.Film hakkında bilgi sahip değilseniz benim gibi kolaylıkla yersiniz

sanırım baya yiyen olmuş ama bunları,neyse bilgiden şaşmayalım,bilimden ayrılmayalım
Alt 19-03-2010, 14:05
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Unbeliever´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Micromega,

Beni filmde en çok etkileyen olaylar, gerçek görüntülerdeki havalanma sahneleri...bir de anlayamadığım şey dünyadışı varlıklar olduğu öne sürülen yaratıkların ingilizce konuşmaları...iki tezat gibi duruyor ama en son Dr.Tyler ın havalanması ve gerçek konuşma bantlarındaki ses kaydı insanın tüylerini diken diken ediyor....Ve en önemlisi gerçek hayatta bu olaylara şahit olmuş kişilerin konuşmayı reddetmeleri....

sevgiler....

Mutlaka seyredin arkadaşlar...çok ama çok ilginç....
Filmi henüz izlemedim ama daha önce bu konu hakkında bilgim vardı.Filminde sanırım mila johovich oynuyor.

Dünya dışı yaşam formları kesinlikle var olmalıdır,bunu sayısal olarak düşündüğümüzde dahi ihtimal olarak,olması olmamasından daha büyük bir istatistiksel orana sahip olur.

Yabancı dil olarak ingilizce konuşmalarıda aslında hiç garipde değil.Bizden daha üst bir bilince sahipler ise eğer,dillerimizin karmaşıklığını çok rahat çözebilirler,yada telapatik olarak,decoder gibi şifreleri kırabilirler.

Bunlar tabiki tam olarak kanıtlanmadığı için şu anda bir bilimkurgunun ötesine geçemiyor,ama bu filmin ve benzeri olayların olabilirliği hakkında düşünmemizi sağlıyor.

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 05-04-2010, 19:05
Araform - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Araform Araform isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Dini inanci olmayan, bunun yaninda evrende yalniz olmadigimizi düsünen bir bireyim. Ayrica konulari her acidan ele almak isteyen biri oldugumdan sunu fark ettim ki; eger dindar biri olsaydim "seytan bu" derdim filmi izledikten sonra. Sözkonusu "varliklar" "ben tanriyim" diyor, insanlarin hayatlarinin düzenlerini bozuyor vesaire. Izlerken de "Seytan" filminde görülen sahneler aklima geldi.

Görüntülerin gercekciligine pek inanamiyorum. Zira her seansin görüntüleri böylece ellerindeyse neden orijinal görüntüleri kurgunun yaninda cok kisa verdiler ve verdiklerinde de cok da ikna edici görüntüler yoktu?

Ayrica ilk iki erkek hasta da kendilerini oradan oraya atarken neden kamerada son olaylardaki gibi herhangi bir bozukluk olmadi?

Bu ve benzeri nedenlerle filmde anlatilmak istenilenin gercek olduguna ikna olmadim. Böylesine gercek olaylarin cok daha net kanitlari olabilirdi zira. Biraz "kanit üretilmeye calisilmis" gibi geldi. Ters acidan "harun yahya" kokuyor.

Film olarak basarili buldum ama. Zevkle 1,5 saatimi buna ayirdim. Paylasim icin bu anlamda tesekkür ederim.

Önerilen Siteler