Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-03-2010, 04:25
theisticevolutionist theisticevolutionist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart 5 sene deisttim tövbe ettim

Özetle anlatmak gerekirse.Dindar bir çevrede büyüdüm.Muhterem sitenizvari birçok sitede yer alan bilgiler ve cevap alamadığım birçok soru karşısında biraz da tanıdığım birkaç dindar insan yüzünden dinden soğudum.Tanrının varlığını hiçbir zaman inkar etmedim.Deist olmuştum.Ramazanda zorla oruç tutuyordum.Arada dışarıda açıyordum.Sonuçta bu 5 sene arada sırada yine islam hakkında okuyarak ederek ama tam bir islam düşmanı olarak geçti.

Şimdi hiç öyle falan mürşitle tanıştım falan rüyayı gördüm gibi birşey söylemeyeceğim.Nasıl başladığı önemli değil.Ama çok okudum.O tefsir senin bu tefsir benim,tasavvufi şeyler,Neomutezilileri,dinde reformcuları,yaşarnurileri,şahinfilizleri,kuranadö nüşçüleri,ışıkçıları,nurcuları,mücahidleri,süper ehlisünnetçileri....

Nihayetinde tevbe ettim.Ama kolay olmadı hala belli şeyler vesvese veriyordu.Uzun bir sürede nefsimi denetim altına alıp beş vakit namazı daim eyleyedebildim çok şükür.5 sene boyunca kafam mayın tarlası gibiydi sürekli bütün dinleri yok edip tüm insanları deist yapmak gibi hayallerim vardı.O vesveseler geçti çok şükür.5 sene boyunca bu forumdaki insanlardan birçoğu gibiydim.Tam bir İslam düşmanıydım.Kafamda Kabeyi bombalama hayalleri falan vardı.İnanmadığım halde cenabet durumdayken kuranı tutup parça parça okuyordum "He ne de yazmış Muhammed" diyerekten o tutmak bile hakaret olsun diye.

Şimdi müslüman üyeler bu iletiye mütebessim bakıyorlardır.Münkir arkadaşlarımız ise müstehziyane -vah dogmaperestçik- diye kalplerinde geçirme durumunda olabilirler.Bazıları da beni korkaklıkla itham etti.Ayrıntıya girmeyeceğim.Ben şimdi öyle bir yol buldum ki vakit geçtikçe vesveseleri yendikçe artık aklın ne kadar nakıs ve ne kadar da ehemmiyetli olduğunu anlıyorum.Ahlaki öğretilerin evrimsel bir süreçte insanlar tarafından parça parça gelişmesi nereden bakılırsa bakılsın zorlamadır.Başından beri herşey insanın kendine bırakılsa idi ahlak diye birşeyden bahsetmezdik inanın bana.

Neyse size söyleyeyim.Meşgaleniz beyhude...Hiçbir anlamı yok.İnsanlar inançsızlaşınca daha iyi bir toplum olacağımız sanısı bomboş bir kuruntu.Bütün dinleri yok etseniz bu sefer bütün dinlerden toplama bir hükümler dermesi gibi birşey çıkar.Çıkar mı çıkar.İnsan aklı vahiyle desteklenmedikçe noksan kalmaya mahkumdur.

5 sene önce İslamı eleştirmek adına neler varsa şimdi de aynıları var.Agnostik.org biraz değişik şeyler yazıyor.Size tavsiyem öyle çarpık burçuk çevirilerden kafa karıştıracağınıza madem bu kadar azimlisiniz gidin fasih Arapça öğrenin.Ne güzel dil öğrenmiş olursunuz?Hem de sağlıklı eleştiri yaparsınız.Klasik Turandursunsal - İlhanarselsel İslam karşıtı savları yinelemekten vazgeçersiniz.Eski ve azılı bir İslam düşmanı olarak söylüyorum bunları.

Her neyse maksadım bunu tartışmak değil.Merak ettiğim benim gibi hayatının bir döneminde İslam düşmanı olup sonra tevbe eden var mı?Merak ediyorum.Ben bunu Allahtan büyük bir lütuf olarak görüyorum.Allah hepinize hidayet buyursun.
Alt 09-03-2010, 04:34
Wand - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Wand Wand isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

theisticevolutionist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Nihayetinde tevbe ettim.Ama kolay olmadı hala belli şeyler vesvese veriyordu.Uzun bir sürede nefsimi denetim altına alıp beş vakit namazı daim eyleyedebildim çok şükür.
Bence o sıralar kendinize eziyet etmişsiniz..işe yaradıysa sizin adınıza sevindim..Fakat ibadet bu şekilde korkarak veya tüccar mantığıyla sadece cennete gitme amaçlı yapılırsa kabul-ü ne olur bilinmez..

Saygılarımla.

Tanrı biliyor..Tanrıdan değil yarattıklarından nefret ettim.
Alt 09-03-2010, 04:37
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

sayın theisticevolutionist,

yazdıklarınızda çok fazla, hemen her satırında katılmadığım ve yanlış bulduğum ifadeleriniz var. Ama burada bunları tartışmak istemediğinizi söylemişsiniz (ki zaten ''Tanışalım'' forumu da buna müsait değil).

Yine de bir noktaya değinmeden edemeyeceğim:

5 sene boyunca bu forumdaki insanlardan birçoğu gibiydim.Tam bir İslam düşmanıydım.Kafamda Kabeyi bombalama hayalleri falan vardı.
Belli ki, bizleri çok yanlış tanımışsınız. Belli ki, ''karşıt olma''yı, eleştiriyi ''düşmanlık''tan ayırt edemiyorsunuz. Ne sitemizin kurucuları-yetkilileri, ne ben, ne de nonteist üyelerimizin çoğunluğu İslam/Müslüman düşmanıdır. Nasıl düşman olabiliriz ki, büyük çoğunluğumuzun anne-babası, ailesinin, çevresinin önemli bir kısmı müslüman. Kimseye düşman olmadığımız gibi, herhangi bir yeri bombalama hayallerimiz de yok.

Ama içinde bulunduğumuz, sevdiğimiz, kendimizi ait hissettiğimiz toplumun büyük çoğunluğunun inandığı ve mutlak doğru kabul ettiği dine biz (artık) inanmıyoruz, neresinden bakarsanız bakın ikna edici bulmuyoruz, dahası birçok farklı alanda zararlarını görüyoruz. Bu yüzden en doğal hakkımız olan eleştiri hakkımızı kullanıyoruz. Bunun ayırımına varamamış oluşunuz üzücü...

saygılarımla
Alt 09-03-2010, 05:10
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hiçbir çaba beyhude değildir! bizim yaptıklarımız beyhude ise sizin burada bizim açtığımız aydınlanmacı forumda ne işiniz var????

Bizler dinlerin insanlar üzerindeki baskı mekanizması oluşuna karşıyız bununla mücadele ediyoruz ancak salt bir din karşıtı iş değil bu, bence siz önce bizim ne yaptığımızı iyice bir kavrayın.
Bizler burda bilimin ve her türlü aydınlanmacılığın önünü açmaya çalışıyoruz hem siz ne zaman dinlerin yok olduğu bir toplumda yaşadınızda kötü olduğunu mu biliyorsunuz?? ayrıca çabalarımıza beyhude boş iş derseniz hiçbir anlamı yok kuruntu derseniz bu size öyle bir dönerki bende derim kıldığınız namazlar beyhude hiçbir anlamı yok cennet felan kuruntu boş...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 09-03-2010, 05:40
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Bu sitenin butun uyelerini inceleyebildiniz demek; ben 5 senedir uyeyim, hala inceleyemedigim uye sayisi, tanidiklarimdan cok daha fazladir. Islam dusmani degil, din karsitiyiz.
Yeniden islami kesfettigine cok sevindim. Gerci neden hristiyan, musevi veya hindu, budist degilsin de musluman, ogrenmek isterdim. Belli ki cok arastirici bir karaktere sahipsin; hepsin9i arastirp da islamda karar kilmis olmalisin.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 09-03-2010, 10:15
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili teist vartorun dediği gibi din düşmanı değiliz .dogmalrına karşıyız.
sevgili teist her zaman söylerim yine söylüyorum. din bir aşk işidir. sevgilinin hatalarını görmezden gelir ve ilerde daha iyi olur diye beklersiniz.yani din gelince akıl elden gider.inanma kolaylaşır
ben hrıstiyanforuma üyewyim orayada senin gibiler geliyor. ve senin anlattıklarına bir şeyler anlatıyor ve hrıstiyan olduklarını söylüyorlar. kalbi mutmain olmayanlarda sitedekilerden dua istiyorlar umarım senin durumun dualık değildir.
dinle mutluysan mutlu ol. ama gerçek şuki hastalığına din denen bir placebo hapı ayarlamış ve bu ilaçla rahat etmişsin.
tebbet suresini yatmadan önce 99 defa her akşam okur ve sağ yanına yatıp .sağdan kalkarsan kesin ehli-necat olacaksın.bu aradakalkınca çorabını erkeksen pantolonunuda sağı takip ederek giyersen hem efdal olur hemde nurun ala nur olur.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 09-03-2010, 12:48
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

theisticevolutionist
5 sene boyunca kabeyi bombalamayı düşündükten sonra,
şimdi müslüman olunca ; insan aklının yetersiz olduğuna karar vermiş ve hepimizin de bu kararı kabul etmesini istiyor.
yani bay theistice hangi görüşte ise bütün insanlık onun görüşünde olmalı.
dün deistti bütün dünya deist olmalıydı,
bugün müslüman ve yine herkes öyle olmalı.
bay istice kendi hastalıklı beynine bakıp hepimizin öyle olduğunu zannediyor.bizde kendisini arıyor.
ama ben kabeyi bombalamayı hiç düşünmedim.
burdaki ateistler içinde bunu düşünen olduğunu da hiç sanmam.
bu arada bay theistice çok okumuş olmanız neye referans onu anlayamadık.
yani çok okuduğunuz için verdiğiniz karar daha mı doğru.
bunu mu söylemek istiyorsunuz.
insanlar inançsızlaşınca daha iyi bir toplum olup olmamak da nasıl bir bağlam.
bunu bir ara forumlarda tartışmaya açın bence.
mesele gerçeğin kendisi.
gerçek ise tanrı denen şeyin insan tarafından uydurulmuş bir yalan olduğudur.
bu yalan toplumu daha iyi yapsa ne olur yapmasa ne olur.
sonuçta yalan yalandır.
ama illada sonucu görmek istiyorsanız finlandiya ve afganistanı kıyaslayın.
birinde dinsizler birinde dindarlar çoğunlukta.
ama ben yinede bu bağlamda tartışmam.
çünkü neyin gerçek olduğunu belirleyen bu değil.
ben tanrıyı daha iyi bir toplum da yaşamak adına reddetmiyorum.
tanrı yok o yüzden reddediyorum.
kafanızda uydurduğunuz ateist üzerinden ateizme eleştiri getirmeyin.
Alt 09-03-2010, 14:31
barudi barudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Amin!

Arkadaşımız bende önceden müslümandım diyenler ile müslüman olma arasındaki farkı keşfetmiş, çünkü islam ibadetlerini seve seve yapan ile istemeye istemeye yapan kişi arasında dağlar kadar fark vardır. Huşu bulmaya başlamış ve kalp mutmain olmuş veya oluyor. Kibri azalmış, ruh ferahlamış, içine huzur dolmaya başlamış. Kısacası insanlğı rahatlamış.

Diğer arkadaşlarımızın da bu tadı tatmasını yaradandan diliyorum.
Alt 09-03-2010, 15:55
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kalbin mutmain olması, huşu, huzur...
bunlar diğer dinlerin inananlarıncada dile getirilip duruyor zaten.
tanrı isaya inanlar, budaya inananlar vs.
yani size göre küfür içinde olan ve kurtuluşa eremeyecek olan diğerlerince de.
zaten püf noktası burda.
kendini sonsuz bir cennet yalanına inandıran kişinin huzur bulacağında şüphe yok.
tam da ihtiyac duyulan bir yalan.
hayatın gerçeklerinin insan üzerinde kurduğu baskıyı hafifleten güzel bir yalan.
afyon.
kafayı bulmanın huzuru ve huşusu.
din zaten bunun için var.
ölümü aşabilmek ve sonsuz hayat yalanına inandırabilmek için kendini.
Alt 10-03-2010, 16:10
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Her neyse maksadım bunu tartışmak değil.Merak ettiğim benim gibi hayatının bir döneminde İslam düşmanı olup sonra tevbe eden var mı?Merak ediyorum.Ben bunu Allahtan büyük bir lütuf olarak görüyorum.Allah hepinize hidayet buyursun.
Kimse kusura bakmasın ama Sizin dahaönce "islam Düşmanı" olduğunuza inanmıyorum...
Bence siz şu halinizle yeterince islam Düşmanısınız.

Çünkü Yalan söylüyorsunuz.

Bu 3. bir bakış açısı getirme Taktiği güya bağımsız Bilim adamlarının onayını alma v.s.
Bunlar Neo-Feto akımın şark kurnazlıklarıdır.

"Gerçek islamı keşfetmek için insanın bir kez kafir olması gerek" tezim
var...Siz bu kapsamda bir değişimden geçmiş olsanız bu Klasik Teist kalıpları aşmış olurdunuz...Ancak görünen o ki Siz sadece bir tatlı su Şark Kurnazısınız.
Bedeviler kadar teslim olmuşsunuz.

Önerilen Siteler