Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-03-2010, 23:28
theatre theatre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Kısa İslam Tarihi Denemesi

İslam dini ve tarihi ile ilgili gerçekçi araştırmalar..

Sümer,Mısır ve diğer kadim uygarlıklara ait kaynakların okunması..

Yahudilik ve Hristiyanlığın kaynaklarının belirlenip her iki dininde ilahi bir yönü olmadığının anlaşılması sonrasında..

Başladı..

1800'lü yılların sonlarından başlayarak 1950'lere kadar İslam dini ve tarihi çok değerli bilginler tarafından didik didik edilerek İslamın da Tanrısal bir niteliğinin olmadığı ortaya çıkarıldı.

Ancak İslam 1950'lerden itibaren SSCB'ye,1990'lardan itibaren ise Rusya,Çin ve Hindistan'a karşı bir silah gibi kullanıldığından ortaya çıkarılan bütün gerçekler özenle saklandı.

2000'li yıllardan itibaren ABD ve küresel egemenler İslamı Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa'ya da pazarlamaya başlayınca silah ters tepti.(Tüh!Güya yabancı istihbaratçılara bilgi vermeyecektim.Neyse bu kadarını da bilsinler.)

Avrupa başta Almanya ve Fransa restte rest çektiler.İslama karşı yeni bir pozisyon aldılar.(Bu kadar bilgi yetsin.)

Yakın zamanda İslamla ilgili pek çok bilinen ya da unutturulan gerçek insanlığa açıklanacak.

Onlar bazı şeyleri açıklamadan ben kısa bir İslam tarihi denemesi yapacağım.

Yorumlarınızı daha sonra yapmanızı rica.
Alt 15-03-2010, 23:43
Sangre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Sangre Sangre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

theatre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ancak İslam 1950'lerden itibaren SSCB'ye,1990'lardan itibaren ise Rusya,Çin ve Hindistan'a karşı bir silah gibi kullanıldığından ortaya çıkarılan bütün gerçekler özenle saklandı.

Onlar bazı şeyleri açıklamadan ben kısa bir İslam tarihi denemesi yapacağım.
Tabii arkadaşın çok gizli bağlantıları olduğu için, şimdi saklanmış bu gizli bilgileri bir yazı dizisiyle bizlere sunacak..

Merakla bekliyoruz, bakalım bu emperyalist! ülkeler neler saklamışlar, bilmediğimiz neler öğreneceğiz!?
Alt 16-03-2010, 00:09
Üyeliğini Sonlandırmış

Sangre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tabii arkadaşın çok gizli bağlantıları olduğu için, şimdi saklanmış bu gizli bilgileri bir yazı dizisiyle bizlere sunacak..

Merakla bekliyoruz, bakalım bu emperyalist! ülkeler neler saklamışlar, bilmediğimiz neler öğreneceğiz!?

Sen gidip neo liberal teorilerini dipnotlarınla birlikte onlara anlatsana..
Alt 16-03-2010, 00:10
Üyeliğini Sonlandırmış

İslam dini ve tarihi ile ilgili,klasik İslam literatüründe anlatılanların artık inandırıcılığının kalmadığı bir gerçek.İslam literatürünün başka hiç bir kaynak tarafından ispatlanamaması İslam tarihi için başlı başına bir sorun.Daha da önemlisi İslamla ilgili bilgilerin tamamının rivayetlere dayalı olması.Tabiunun anlattıklarının,tabiunun tabiunununun,tabiunlarının yazıya geçirmesinin ortaya çıkardığı şüpheler.

Ancak ispatlanabilir belgelerle İslam tarihi ile ilgili gerçeğe uygunluğu tarışılabilir,düzenlenip geliştirilebilir tarih tezleri yapmak mümkün.

Bunlardan birini yazmaya başlıyorum.

1-İslam dininin,kullanılan terimler dikkatler incelenirse Ön-İslam'ın Suriye - Kudüs civarında oluşturulmuş olduğu rahatlıkla anlaşılabilir.

2-Kuran dikkatlice incelendiğinde,Kuranın çok önemli bir kısmının Hristiyanlıkla ilgili olduğu hemen göze çarpar.Nerede ise New Hristiyanlık denilecek derecededir Kuran'da yazılanlar.

3-Suriye Kudüs civarında 5,6,7. yüzyıllarda bir Hristiyan Krallığı olma ihtimali çok yüksek.Emevilerin gerçekten müslüman olup olmadıkları çok şüpheli.Emevi kaynaklarını yazanlar nedense Hristiyan.

4-Yine o dönemlerden kalma bazı belge ve paralarda MHM adına rastlanıyor.

5-Yine o dönemlerde ve hatta o bölgenin Arapları arasında Hristiyanlık çok yaygın.O bölgedeki camilerin pek çoğu ya kilise ve ya havra..

O halde tarih tezimi biçimlediriyorum.

Hristiyanlık Orta Doğu'da yayılamaya başlayınca Hristiyanlığı bir tehdit olarak algılayanlar daha önce pek çok kere yaptıkları gibi yeni bir mezhep yeni bir Hristiyan mezhebi ortaya çıkardılar.Ancak bu girişim Hristiyanlığı belki de daha da güçlendirdiği için oluşturulan yeni inancı yeni bir din olarak ve o zamanlar hiç bir tarihsel kıymeti olmayan bir yerde ve hiç bir zaman var olmayan bir peygamberi vasıta ederek yaydılar.

Devam edecek..

Alt 16-03-2010, 00:33
Üyeliğini Sonlandırmış

Tarih tezime devam ediyorum..

İslam tarihi ile ilgili klasik İslam literatüründe yazılanlar tamamem senaryo..

ANCAK !!!

İslam literatürü içerisine gerçeği sadece çok az kimsenin bildiği bilgiler eklenmiş olmalıdır..

Bu kesinlikle yapılmıştır..

Örneğin,

MHM denilen ve İslam Peygamberi olduğu ileri sürülen kişinin gerçekte kim olduğunu birileri mutlaka biliyor olmalıdır..

Yine İslam tarihinde adı geçen pek çok kimsenin gerçekte kimlerin yerine konulduğu da mutlaka birileri tarafından biliniyordur..

Yine İslamla ilgili anlatılan olayların bir kısmının benzerleri farklı yer ve zamanlar da yaşanmış olmalıdır..

Örneğin;

Yeni inanç yayılmaya çalışılırken çok muhtemel bilenlerin bir kısmı farklı şeyler ileri sürmüş olmalıdırlar..

İslam bu gözle incelenince anlamsız gibi görünen pek şey yerli yerine oturmaktadır.
Alt 16-03-2010, 00:46
Üyeliğini Sonlandırmış

Sırf Sangre'ye gıcıklık olsun diye özel bir bilgi daha yayınlıyacağım.

Almanlar,Avrupa'ya da İslam dayatılınca İslamcı cemaatlara karşı operasyonlara başladılar..

"Fazla bilgi göz çıkarır" derler ama..

Bu deniz Feneri olayınının mesajını alanlar aldı..

Yalnız Fransızlar henüz ağırdan alıyor..

Gerçi bu Fransızlar şarabı bile yudum yudum içiyorlar..

Lan diksene kafana..

Ne diyordu rahmetli Sadri Baba..

"Biz içerken kadehleri değil şişeleri sayarız".

Aman..

İçki çok pahalı içip miçmeyin!
Alt 16-03-2010, 01:17
Üyeliğini Sonlandırmış

Ön İslamın ilk önce Hristiyanlığın yeni bir mezhebi olduğunun en büyük kanıtı Kuran'dır..

Sayısal bir rakam veremem ama siz diyin dörte biri ben diyim yarısı Hristiyanlıkla ilgilidir..

Hele bir sure vardı..

Ulan oku oku bitmez..

O zamanlar Mısırlı bir Kuran okuyucusu da moda olmuştu..

Kasetleri her yerde..

Lan deliricem..

"İttebi uuuuuğğğğğğ ve meeeeee vel meryemeeeeeee"

Lan herifte bir ses var..

Bir zurnanın bir de o herifin sesinden nefret ettim..

Şükür Tanrıya bu sıralar sesi soluğu duyulmuyor..

Evet!

Ta o zaman Kuran'ın aslında Hristiyanlığa karşı oluşturulduğunu anlamıştım..

İslamın Allah'ının,daha önce gönderdiği ve geçersiz kıldığı bir dinle bu kadar ilgilenmesi dikkatimi çekmişti.
Alt 16-03-2010, 13:11
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

theatre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

2000'li yıllardan itibaren ABD ve küresel egemenler İslamı Almanya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa'ya da pazarlamaya başlayınca silah ters tepti.(Tüh!Güya yabancı istihbaratçılara bilgi vermeyecektim.Neyse bu kadarını da bilsinler.)

Avrupa başta Almanya ve Fransa restte rest çektiler.İslama karşı yeni bir pozisyon aldılar.(Bu kadar bilgi yetsin.)
Arkadaş sanırım Central Intelligence Agency'in önemli bir çalışanı olsa gerek,bize engin tecrübelerini bağışlamış.Bakalım daha neler anlatacak,merakla beklemekteyim.Torbanın içi büyük tabi at elini,ne çıkarsa...

1.çinko ve
2.çinko çıktı
sırada TOMBALA var...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 16-03-2010, 13:58
Ovidius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ovidius Ovidius isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Neden olmasın.
Snuçta Avrupa halkı hristiyan ,öyle veya böyle.
Ama artık dinin bir etkisi yok ,insanlar bilgi çağında Tanrıya prim veren yok.
Egemen sömürücüler için istenmeyen bir durum.

Cami,minare,abdest,sarık,cüppe,çarşaf

haliyle Avrupadan bir tepki gelecek

KİM BUNLAR?

Hıristiyanlık bunlardan iyi,biraz ucundan tutalım,diyebilirler.
Kendi ülkelerine sahip çıkmak için kullanacakları silah düşmanın silahıyla aynı olmalıdır.

DİN.

Bence çok bile özgürlük vermişler.
Şu anki politik islam hiç bir zehire benzemiyor,kokusu bile öldürücü.

ÖRNEK İSTEYEN VAR MI?

''Havva anan dünkü çocuk.ANADOLUYUM ben.
A.Arif
Alt 17-03-2010, 00:16
Üyeliğini Sonlandırmış

Sevgili canip atay'a teşekkür ederek kendi oluşturduğum ve çeşitli kereler açıkladığım tarih tezimi aktarmaya devam ediyorum..

Dün;İslam'ın,Hristiyanlığa karşı evvela bir Hristiyan mezhebi olarak kurgulandığı ancak daha sonra yeni ve "son" din haline getirildiğini belirtmiştim..

Tarih tezime neden yeni bir inanç oluşturulduğuna dair düşüncelerimi ekleyerek devam ediyorum.

Neden İslam ?

Hristiyanlık Yahudiliğin katı kuralları ve Yahudi rabbilerinin olagan üstü güçlerine karşı yine bir grup Yahudi tarafından oluşturuldu..

İncil ve diğer Hristiyan literatürü incelenilirse Hristiyanlığın neden ortaya çıktığı rahatlıkla görülebilir..

Ancak Hristiyanlık Kudüs'te umulmadık bir tepki gördüğünden Anadolu'ya geçmek zorunda kaldı.Anadolu'daki Kybele inancını Meryem Ana'laştırarak Avrupa'ya yöneldi.

Uzun bir mücadeleden sonra Doğu Roma İmparatorluğu'nun resmi dini olan Hristiyanlık Anadolu,Suriye ve Lübnan başta olmak üzere Orta Doğu'ya yayıldı..

6 ve 7. yüzyıllarda Herklius ve Justinianus dönemlerinde Hristiyanlık Yahudiler ve Kudüs için bir tehdit haline geldi..

Yahudiler İsa Peygamberi öldürdükleri için peygamber katili olarak tanınıyor ve Hristiyanlıkla mücadele edemiyorlardı..

İşte tam bu sıralarda Yahudi kahinler ve din adamları yeni bir peygamber doğacağı kehanetini yaymaya başladılar.

Önerilen Siteler