20-02-2006, 12:16
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hakim yeri geldiğinde Evet, Kur'an'a bakacak tabii!
Hukuk; dinden, tarihten, gelenekten bağımsız değildir..
Bugün de, dün de tercüme edip yasalaştırdığımız, modern-laik hukuk diye sahip çıktığımız değerlerin çoğu Judai-Grek kültürünün ürünüdür. Cumanın Pazara dönmesi, Cumartesi tatili, Eylül, Ağustus’u, Mart’ı, Şabat’ı hepsinin dinî bir arka planı var..
Din, devletten de, evrenden de öncedir ve hayattan sonrayı da, evren ötesini de kapsar.
İnanmayan inanmaz, ama din budur. Devletin anayasa ve yasaların varlık ve meşruiyet temeli de, temel hak ve hürriyetlerin korunup geliştirilmesi ile ilgilidir. Bunların en başında da inanç ve fikir hürriyeti gelir. Yani, hakikatin ve gerçeğin bilgisine ulaşma hakkı. Hak, Allah'a aid olan ölçü demektir.. Hukukun temeli de budur..
İnsanlar, devleti ve anayasayı, yasaları, bu değerleri koruma adına gerçekleştirir.. Virjinya İnsan Hakları Bildirisi'nde ifadesini bulduğu gibi, devlete ve yasalara sadakat, Allah'a sadakatın teminatı olduğu içindir ve o ölçüdedir.. Devleti biz, bize din biçsin diye, özelimize müdahale etsin diye kurmadık ki? Normal bir hukuk devletinde, nikâh, miras gibi konular, din ve ibadet tamamen kişi hukukuna bağlıdır.. Bu Amerika'da da böyle, Rusya'da da, İngiltere'de de, İsrail'de de.. Amerika'da Mormon Üniversitesi'nin dekanının bir düzine eşi var, kimse buna karışmaz..
Diyanet'in hac ibadetini doğru yapıp yapmadığı konusunda mahkeme nasıl karar verecek mesela? Ben “Farzlar ihlal edildi” desem, gerçekten ihlal olup olmadığına kim, nasıl karar verecek?.. Madem kamu otoritesi dini bir ibadeti düzenliyor, nasıl olacak bu iş?
Hakim, yeri geldiğinde Kur’an’a da bakacak, Tevrat'a da, İncil'e de... Bir Hıristiyan, Müslümana domuz eti yedirirse ne olacak? Ya da bir Müslüman bir Hinduya inek eti yedirirse?..
AKP’li Mehmet Çiçek, Danıştay’a tepki gösterirken, “Hakim karar vermeden Kur'an'a bakacak” demiş. Haber, basında “Milletvekilinin dediğine bak!” diye çıktı.. Doğruyu söylemek ayıp, komik sanki..
Kardeşim, konuştuğumuz şey yasa falan değil.. Devletin, anayasa ve yasaların varlık ve meşruiyeti ile ilgili.. Kanuna aykırı yönetmelik, uluslararası sözleşmelere ve anayasaya aykırı yasa, hukuka aykırı anayasa suç aletidir.. Yoksa Hitler'in de, Musolini'nin de, Stalin'in de, Saddam'ın da yasaları, yargıçları, anayasası vardı. Bu neyi değiştirir ki?..
Kuşkusuz, laik bir ülkede hakim Kur’an'a bakıp, Yahudiyi yargılayacak değil.. Ya da vergi cezası için de herhalde Kur’an'a bakacak değil.. Ama başörtüsü ya da Kur’an Kursu, İmam Hatip konusunda, elbette Kur’an'a bakacak.. Bir talebin dinî hak ve hürriyetler kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini nasıl anlayacak yoksa!
Biliyorum, bizim sözde aydınların, kimi yargıçların hayatlarında Kur’an'ın etkisi Çalıkuşu romanının etkisi kadar bile değildir; ama yine de etiket olarak nüfus cüzdanlarında Müslüman yazar.. Çünkü Müslümanlık, “Anonim: Public domain”, sahipsiz bir markadır.. Bu paketin içine her şey koyup pazarlayabilirsin.. Hiç kimsenin dinin tanımı için Kur’an-ı Kerim'e, Sünnet'e, Peygamber'in hayatına bakması gerekmez! Öyle mi?..
Hangi mahkeme, hangi Yahudinin Cumartesi günü çalışmasına karar verebilir? Böyle bir şey mümkün mü? Böyle bir şey hukuki, ahlâki olabilir mi?
Habere konu olayın aslı ne aslında, biliyor musunuz? AKP'nin İlahiyatçı Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek'in, Danıştay'ın türban kararını değerlendirirken “Hakim karar vermeden önce Kur'an'daki âyete ‘Din ne diyor?’ diye bakacak” demiş.. “Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar” derler ya... Çiçek’e partisi bile sahip çıkamadı.. Dini müdafaa bir cesaret ve kahramanlık konusu haline geldi. Ayıp yahu!
Din sanki suç.. Ellerinden gelse Kur’an-ı Kerim'i yasaklayacaklar.. Alkol, fuhuş serbest, Kur’an yasak! Olur mu böyle bir şey?.. Zina serbest, ama dinî kurallara uygun nikâh yasak!
İşe bakar mısınız!.. Bu sözlerle ilgili AK Parti yönetimi Çiçek'in yazılı savunmasını istemiş! CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi de, “Demokratik, hukuk ve laik devlet anlayışı ile bağdaşmaz. Çok yanlış bir yaklaşım. Bu aynı zamanda AKP'nin genel zihniyetini yansıtıyor” diye konuşmuş... Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok da, “Türkiye laik bir hukuk devletidir ve böyle bir konunun tartışılmasına dahi olanak verilemez” demiş. Eski Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş, “Gerek bu milletvekilinin söyledikleri, gerekse Başbakan'ın Danıştay kararına karşı söyledikleri, ancak bir şeriat ülkesinde yaşama geçebilecek önerilerdir” değerlendirmesinde bulunmuş. Bu arada; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ali Sezal da, “Dinden niye bu kadar korkuluyor, anlamak mümkün değil” diye konuşmuş. Hey benim Sütçü İmam'ın şehrinden gelen vekilim hey!.. Bu da geçer ya hû!
Affetsek bile unutamayacağız bu olanları!
Ah benim güzel memleketim, ah benim kara bahtlı milletim!.. Öz yurdunda garip, öz vatanında parya olmak demek böyle bir şey.. Din irtica, dindar mürteci ilan edildiğine göre, bu da normal..
Allah'ım! Halimiz Sana malûm. Bizi zalimlerin eline bırakma.. Bize güç ve kuvvet ver, anlayış ver. Onlara anlayış ver ki, hidayete ersinler. Eğer birileri zulüm işlemeye devam ediyorsa, bizim ellerimizle zalimleri cezalandır ve mazlumlara yardım et. Selâm ve dua ile...
Abdurrahman Dilipak
|

20-02-2006, 13:22
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Abdurrahman Dilipak haklı tabi..
Yıllardır adam şeriat düzeni emeliyle yanıp tutuşuyor..
Hah , çok yaklaştık derken , tek başına ve ezici güçle iktidara gelen İslam referanslı partinin , doğru dürüst bir şeriate yaklaşım gösteremeyişi adamı kahrediyor..
Öyle ya , bu ezici güç bir daha ele geçer mi?
Bir türban konusu dahi hallolmuyorsa ,
Hakimin arada bir Kur'an'a bakmasına dahi bir destek gelmiyorsa ,
nasıl şeriat düzenine geçilecek..
O aslında , arada bir de değil , daima Kur'an'a göre karar verilmesinden yana ama ne mümkün!
Kur'an-sünnet , din , sanki toplum hayatında en önemli değerler değil de , arada bir ele alınan , konuşulan , arada bir ibadet edilen bir hoby sanki..
Olur mu efendim!! Bu devleti bunun için mi kurdu bu Dilipak'lar?
Neredeyse Kur'an yasaklanacak!!
Hatta ayaklar altında çiğnenecek!! (Biraz da biz abartalım)
Din nikahı yasak olur mu hiç !!
ABD'de bir düzine karısı var adamın !!
Ufak atta civcivler yesin Dilipak Efendi!!
Bu çok eş çabası niye? Sünnetten mi ne!! Bir açıkla bakalım!!
Din nikahı yasak değil tabi , resmi nikah olmadan yasak ..
Dilipak buna neden karşı peki? Çok eş alamamaktan...
Yürü be Dilipak Arabistan'a !! Kim tutar seni!! Orada istediğin kadar alabilirsin !! Yallah!!
|

20-02-2006, 14:14
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bu mu yani...yazıdan çıkarabildiğin sonuç bu mu?..
|

20-02-2006, 17:55
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Aspartam ;
Bu ortamda , bu şartlarda bu yazıdan ben bunu çıkarırım..
Demokrasinin hiçbir şekilde tehdit almadığı , şeriat dahil teokratik bir düzen kurma olasılığının olmadığı bir ortamda , o milletvekilinin söylediği de , Dilipak'ın yazısı da , türban da gayet normal karşılanırdı..
Türban 1930'lu yıllarda çıksaydı , asla eleştirilmez , yasaklanmazdı..
Nitekim 1980'lere kadar serbestti..
Demokrasi tehdit altında olunca , türbandan , hukukta Kur'an'dan , Ordu'nun siyasete karışmamasından , meslek liselerinin dolayısıyla İmam-Hatip okullarının haklarının yenmesinden söz edildiğinde ;
Daima ardında Şeriat düzeni amacı aranacaktır..
Halbuki normal şartlarda türban da , meslek liselerinin hakları da , dini inançlardan kaynaklanan hukuksal sorunlar da , ardında bir amaç aranmadan ele alınabilir , görüşülebilir , doğrusu ne ise o yönde karar alınabilir..
Yani özetle , İslamı herşeyiyle yaşamak isteyen yaşayabilir ama demokrasinin tehlikede olmaması gerekir..
Böyle hassas bir dönemde , Dilipak din mücadelesini verecek , Vural Savaş' ta demokrasi mücadelesi..İkiside çok normal..
Ancak , Vural Savaş'ın mücadelesinin ayrı bir rejim kurma gibi ileri bir safhası yok..
Dilipak'ın ise istekleri asla sona ermez..Ta ki Şeriat düzeni kurulana dek..
|

20-02-2006, 18:41
|
|
Üye
|
|
|
|
Nedir bu şeriat özlemi yaa?
Beğenmeyenler için Arabistan,İran gibi yerler var.
Şeriat isteyenler oralara defolup gitsin, meraklı değiliz onlara.
İlkokulda din dersi branş dersi kabul edildi.Artık 4. ve 5. sınıfların din dersine de din hocası girecek.
Ne gerek vardı buna?O zaman ilkokuldaki fen derslerine de ayrı branş hocası girsin.Türkçeye de ayrı hoca girsin.Her derse ayrı hoca girsin.
Fen hocaları iş bulamazken, din hocalarına yeni iş doğdu bu sayede.
Gün gelir rüzgar, fırtına olur
Dertleri gönül kendisi arar da bulur
Her gülüş cevap, her cevap günah
Olmuyor ne yapsan, içinde kopar bir isyan
Tanrı unutmuş olsa da
Vur durma vur yüreğim vur
Olan olmuş ne olur
Hayata bir daha vur
|

20-02-2006, 18:51
|
|
|
aman arkadaslar seriat fln demeyin sakin.....bu ulkeye seriat gelirse ne olur bir dusunsenize......seriat hic insan eline verilebilecek bir kavrama benziyomu......verilmis ornekleri var dunyada inceleyin bakin....
seriattan bahsetmiyorum dikkatinizi cekerim UYGULANAN seriatten bahsediyorum.......teoriden degil pratikten soz ediyorum yani......
bir seyin yanlis ugulanmasi teorinin yanlis oldugu kanisina mi goturur onu bilmiyorum......
|

21-02-2006, 00:33
|
|
|
|

21-02-2006, 00:59
|
|
|
mamuli arkadasim aglamaktan monitoru goremiyorum bi seyler yazmak istiyorum ama kalbim SIKISTI dostum bagisla......bu degil mamuli....bu degil.....en bilgililere sordum en alimlerle sohbet ettim.....yemin olsun sana haci hoca fln degil bu insanlar....aydin insanlar...hic bir akli yerinde musluman recmi kabul etmiyor....boyle bir sey Kuran da yok dostum okumussundur...el kesmeye gelince bu hayvanogluhayvanlarin yaptigi gibi eli bilekten ayirmak diil ayetin anlattigi....elini ayagini kesin sosyal hayattan manasinda yazilmistir o ayet...Allah kahretsin midem ayaga kalkti....bari uyar be mamuli....izlyemeyecek olan vardir...
|

21-02-2006, 01:56
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Recmedenler yahudi galiba;
A - Tevrat’ta Zina Cezası
Levililer Bap 20’de şu hükümler yer alır:
“10 Biri başka birinin karısıyla, yani komşusunun karısıyla zina ederse, hem kendisi, hem de zina ettiği kadın kesinlikle öldürülecektir.
11 Babasının karısıyla yatan, babasının namusuna leke sürmüş olur. İkisi de kesinlikle öldürülecektir. Ölümü hak etmişlerdir.
12 Bir adam geliniyle yatarsa, ikisi de kesinlikle öldürülecektir. Rezillik etmişler, ölümü hak etmişlerdir.
13 Bir erkek başka bir erkekle cinsel ilişki kurarsa, ikisi de iğrençlik etmiş olur. Kesinlikle öldürülecekler. Ölümü hak etmişlerdir.
17 Bir adam anne ya da baba tarafından üvey olan kız kardeşiyle evlenir, cinsel ilişki kurarsa, utançtır. Açıkça aşağılanıp halkın arasından atılacaklardır. Adam kız kardeşiyle ilişki kurduğu için suçunun cezasını çekecektir.
19 Teyzenle ya da halanla cinsel ilişki kurmayacaksın. Çünkü yakın akrabanın namusudur. İkiniz de suçunuzun cezasını çekeceksiniz.
20 Amcasının karısıyla cinsel ilişki kuran adam, amcasının namusuna leke sürmüş olur. İkisi de günahlarının cezasını çekecek ve çocuk sahibi olmadan öleceklerdir.
21 Kardeşinin karısıyla evlenen adam rezillik etmiş olur. Kardeşinin namusunu lekelemiştir. Çocuk sahibi olmayacaklardır.”
Tesniye Bap 22’de şu hükümler yer alır:
“22 Eğer bir adam başka birinin karısıyla yatarken yakalanırsa, hem kadınla yatan adam, hem kadın, ikisi de öldürülecek. İsrail'den kötülüğü atacaksınız.
23 Eğer bir adam kentte başka biriyle nişanlı erden bir kızla karşılaşır ve onunla yatarsa,
24 İkisini de kentin kapısına götürecek, taşlayarak öldüreceksiniz. Çünkü kız kentte olduğu halde yardım istemek için bağırmadı; adam da komşusunun karısıyla ilişki kurdu. Aranızdaki kötülüğü ortadan kaldıracaksınız.
25 Eğer bir adam kırda nişanlı bir kızla karşılaşır, onu yakalayıp tecavüz ederse, yalnız tecavüz eden adam öldürülecek.
26 Kıza hiçbir şey yapmayacaksınız. Çünkü kızın ölümü hak edecek bir günahı yoktur. Bu, komşusuna saldırıp onu öldüren adamın davasına benzer.”
Açıkçası ,gerçekten bir barış dini olan İslam'ı bu şekilde gösterenlere lanet okudum.Allah o katillerin belasını versin...Sinirimden diyecek bir şey bulamıyorum.
|

21-02-2006, 01:58
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Onlara İsa'nın cevabını vermek istiyorum;
“3-4 Din bilginleri ve Ferisiler, zina ederken yakalanmış bir kadın getirdiler. Kadını orta yere çıkararak İsa'ya, «Öğretmen, bu kadın tam zina ederken yakalandı» dediler. 5 «Musa, Yasa'da bize böyle kadınların taşlanmasını buyurdu, sen ne dersin?» 6Bunları İsa'yı sınamak amacıyla söylüyorlardı; onu suçlayabilmek için bir neden arıyorlardı. İsa eğilmiş, parmağıyla toprağa yazı yazıyordu. 7Durmadan aynı soruyu sormaları üzerine doğruldu ve, «Aranızda günahsız olan, ona ilk taşı atsın!» dedi. 8Sonra yine eğildi, toprağa yazmaya koyuldu. 9Bunu işittikleri zaman, başta yaşlılar olmak üzere, birer birer dışarı çıkıp İsa'yı yalnız bıraktılar. Kadın ise orta yerde duruyordu. 10İsa doğrulup ona, «Kadın, nerede onlar? Hiçbiri seni yargılamadı mı?» diye sordu. 11Kadın, «Hiçbiri, efendim» dedi. İsa, «Ben de seni yargılamıyorum» dedi. «Git, artık bundan sonra günah işleme!»
Yuhanna bölüm 8
|