Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-03-2010, 19:21
theatre theatre isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart İslam,Medeniyeti,Eserleri Ve Gerçekler !

İslam dininin Afro - Arabic coğrafyaya giydirildiğini ve İslamın bu coğrafyada Hristiyanlığın yayılışını engellemeye yönelik bir girişim olduğunu pek çok defa ifade ettim.

Yine İslamın eski medeniyetleri tamamen silip büyük bir coğrafyada insanlığı bir kaç bin yıl geriye götürdüğünü örnekler vererek açıklamıştım.

Sadece bir tanesini söyleyeyim.

İslamın egemen olduğu yerlerde sadece "egemenler" için saraylar ve köşkler ve kaşaneler halka ise hayrına camiler yapıldığını ve bunların bir de garip gurebanın duasını alıp sittin sene egemenliklerini sürdürdüklerini örnekleri ile açıklamıştım.

Sitede açtığım başlıklardan biri de;"İslam:Mimarı olmayan tek medeniyet idi.Geçenlerde bir mimar ailesi buldum.O aile de,"bildiğim gibi" egemenlere saray,köşk halka;egemenlere dua etsinler diye cami yapan bir aile.

Bu gün farklı bir konuya değineceğim..

Konu şu;

İslam medeniyetine ait olduğu ileri sürülen her şey İslam'dan önceki medeniyetlere aittir.Kendinden önceki medeniyetlere ait her şeyi yok edebildiği kadar yok etmiş kalanları da İslama mal etmiştir.

Her şeyi ama her şeyi..

Bir örnek..

Türkiye'de ve İslam dünyasındaki pek çok eser başta cami,mederese,türbe vs olmak üzere pek çoğu eski uygarlıklara aittir..

Türkiye'deki örneğin çok eski medreseler bunun en açık örneklerinden biridir..

Hemen hepsinde eski uygarlıklara ait izler vardır..

Yine İslami zannedilen eserlerin büyük bir kısmı eski uygarlıklara ait resim,heykel ve benzeri motiflerle süslüdür..

Tezimi resimlerle daha açıklayıcı yapmaya çalışacağım.

Bu başlığa katkılarınız olursa daha da yararlı olacaktır.
Alt 21-03-2010, 05:50
yafes_ yafes_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arkadaşım sen yapmıştım etmiştim deyip öne sürdüğün savları destekleyen bişey ortaya koymuyorsun ki. islam hepsini yoketti sonra da yok ettiklerini kendine mal etti diyosun. vay efendim islam kültürü sayılan bir çok şey başka medeniyetlerde vardı. islam öncesi anadoludaki medreseler demişsin. örneklerini söylememişsin. şimdi sen camiyi başka medeniyete mi mal edeceksin? ibadet etme yeri elbetteki dinlerde farklılaşır. ama sen gidip kiliseyi caminin asıl şekli gibi düşüncelere kapılırsan yanılırsın. ne yani şimdi kilise ibadet -etme yeri- hristiyanlarda vardı bizde olmaz deyip camiyi müslümanlar yapmayacaklar ve nerde isterseniz orda ibadet edin. topluca ibadet etmeyeceğiz biz. ya da toplanırsak açık havada toplanıcaz gibi kuralların mı olmasını istiyorsun? senin mantığına göre heykeli hiç bir medeniyete mal edemezsin. çünkü MÖ bilmem kaçbin yılına ait heykeller var. buna benzer örnekleri de düşünürsen kendi kendie çoğaltabilirsin. senin mantığına göre edebi eserler oluşturmaya, yeni binalar yapmaya gerek yoktur. çünkü o başka medeniyetin eseridir. lütfen ama ya. biraz ciddi olun. başka konularda müslüman arkadaşların açtıkları konularla dalga geçen sizinle aynı düşüncedeki insanları görüyorum. ve merak ediyorum acaba senin yazına da aynı tepkiyi verecekler mi?
Alt 21-03-2010, 14:45
Kemaloğlu Kemaloğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

theatre´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İslam dininin Afro - Arabic coğrafyaya giydirildiğini ve İslamın bu coğrafyada Hristiyanlığın yayılışını engellemeye yönelik bir girişim olduğunu pek çok defa ifade ettim.

Yine İslamın eski medeniyetleri tamamen silip büyük bir coğrafyada insanlığı bir kaç bin yıl geriye götürdüğünü örnekler vererek açıklamıştım.

Sadece bir tanesini söyleyeyim.

İslamın egemen olduğu yerlerde sadece "egemenler" için saraylar ve köşkler ve kaşaneler halka ise hayrına camiler yapıldığını ve bunların bir de garip gurebanın duasını alıp sittin sene egemenliklerini sürdürdüklerini örnekleri ile açıklamıştım.

Sitede açtığım başlıklardan biri de;"İslam:Mimarı olmayan tek medeniyet idi.Geçenlerde bir mimar ailesi buldum.O aile de,"bildiğim gibi" egemenlere saray,köşk halka;egemenlere dua etsinler diye cami yapan bir aile.

Bu gün farklı bir konuya değineceğim..

Konu şu;

İslam medeniyetine ait olduğu ileri sürülen her şey İslam'dan önceki medeniyetlere aittir.Kendinden önceki medeniyetlere ait her şeyi yok edebildiği kadar yok etmiş kalanları da İslama mal etmiştir.

Her şeyi ama her şeyi..

Bir örnek..

Türkiye'de ve İslam dünyasındaki pek çok eser başta cami,mederese,türbe vs olmak üzere pek çoğu eski uygarlıklara aittir..

Türkiye'deki örneğin çok eski medreseler bunun en açık örneklerinden biridir..

Hemen hepsinde eski uygarlıklara ait izler vardır..

Yine İslami zannedilen eserlerin büyük bir kısmı eski uygarlıklara ait resim,heykel ve benzeri motiflerle süslüdür..

Tezimi resimlerle daha açıklayıcı yapmaya çalışacağım.

Bu başlığa katkılarınız olursa daha da yararlı olacaktır.
Benimde bu başlığa katkılarım olacak

Bende aslında yahudiler tarafından hristiyanlığa karşı yetirştirilmiş bir müslümanım

Aslında senin dediin gibi biz müslümanlar yahudiler tarafından icat edildik

Namaz kılmamızda sahtedir o arada biz yahudilerden talimat alıyoruz

islam medeniyeti diye birşey yoktur dediğiniz gibi süleymaniye,sultanahmet en azından onlar lidyalıların eseridir

Gerisi zaten bizans

Okuma yazmada bilmeyiz biz

şahsen bu yazıları ben bir yahudinin yardımıyla yazarım

Sizi rahatlatacaksa daha çok şeyler söyleyebilirim efendim
sizin mutluluğa ihtiyacınız var
söyleyin yeter
Alt 21-03-2010, 15:11
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Daha öncede islamda uygarlığında tek bir mimari yada sanatsal eserin olmadığını söylemiştiniz.Bu yazınıza ATEİST arkadaşlarda dahil olmak üzere herkezden tepki gelmişti.Bende bir çok islam uygarlığına ait mimari ve dünyaca ünlü yapıları resimlerini sitede,o başlık altında resimler ile belgelemiştim.Daha sonrada sizden küfürlü bir cevap almıştım,bunun sonucunda da sanırım ceza almıştınız.

Şimdi tekrar o eserleri burda paylaşmama gerek yok,azıcık dünya yada uygarlık tarihi bilenler bunları bilirler.Siz tiyatronuza devam edin.

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
Alt 21-03-2010, 15:15
Üyeliğini Sonlandırmış

Sevgili site arkadaşlarım,

Önce kendinize neden bu sitede olduğunuzu bir sorun bakalım..

Ben ce,

İnternet aleminde kendinizi daha huzurlu hissedeceğiniz on binlerce alternatif bula bilir siniz..

Benim yazdıklarımı okumak zorunda değil si niz..

Burada yazılanları da okumak zorunda değil siniz..

Hele yanıt verme zırunluluğu hiç yok.

Mutlu olmak göreceli bir kavramdır..

Sizin anladığınız mutluluk size göre bir mutluluk biçimidir..

Mutluluğu siz nasıl anlıyorsanız ona göre mutlu ola bilir siniz..

Burada yapılan şey insanlara bilgi vermektir.

Bilim..

Tez,anti tez ve sentez'dir..

Her hangi bir konda bilgi ortaya çıkarılır (tez) O bilgiye karşı bilgiler üretilir (anti tez)sonuçta bütün bilgiler yenilenir değişir yeniden düzenlenir.(Sentez)

Açtığım başlıklarda kirlilik yaratmayın..
Alt 21-03-2010, 15:27
Üyeliğini Sonlandırmış

nogada´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Daha öncede islamda uygarlığında tek bir mimari yada sanatsal eserin olmadığını söylemiştiniz.Bu yazınıza ATEİST arkadaşlarda dahil olmak üzere herkezden tepki gelmişti.Bende bir çok islam uygarlığına ait mimari ve dünyaca ünlü yapıları resimlerini sitede,o başlık altında resimler ile belgelemiştim.Daha sonrada sizden küfürlü bir cevap almıştım,bunun sonucunda da sanırım ceza almıştınız.

Şimdi tekrar o eserleri burda paylaşmama gerek yok,azıcık dünya yada uygarlık tarihi bilenler bunları bilirler.Siz tiyatronuza devam edin.

Saygılarımla...
Sayın nogada,

Tam bir Türkiye insanısınız.Başkalarının yaptıklarını unutmuyorsunuz ama kendi yaptıklarınızı çok çabuk unutuyorsunuz.Ama ben unutmadım.İlk hakareti siz yaptınız.Ve ben o ana kadar size hep "sevgili nogada" diye hitap ediyordum.

Sitede bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz ayrıca.Tiyatro filan yaptığım da yok.

Önerilen Siteler