Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-02-2006, 23:54
Üye Değil

Standart Bir şeyi açıklayamamaktan dolayı bilgiye ulaşamayız

Bir şeyi açıklayamamaktan dolayı bilgiye ulaşamayız. O halde yaşamın ortaya çıkışını açıklayamamaktan da tanrının varlığı bilgisine ulaşamayız.

bu bir dostumun imzasi....ilk cumle dogru hatta mukemmel....ikicisi ise bir o kadar sacma...cunku cumle tanrinin bilinmesi gerektigini soyluyor...

tanrinin varligi bilgisine zaten ulasamazlar insanlar ve zaten bu yuzden INANIRLAR...

tanri varsa da yoksa da akil ile cozulemez...yoksa peygamber gondermez kendi gelirdi....o zamanda tanrinin varligi bilgisine ulasmaya gerek kalmazdi...ateizm de olmazdi....cunku tanri BILINIRDI....ama insanlik tarihine baktigimizda gordugumuz sudur ki tanri bilinmek istemiyor..tanri inanilmak istiyor...yani akli veriyor ama ruhuda veriyor...aklin acziyetini buraya yigin halinde dokmeye gerek yok sanirim ...5 dk dusunsek zaten yiginla kafamizda acziyet hikayeleri olusuyor...en basidinden sunu dusunebiliriz...bilgi icin akla ihtiyacimiz var cunku bilgiyi onda depoluyor onda tartiyor onda isliyoruz....akil her seye sahit...her seyin ispati(gibi)....peki AKLA KIM SAHIT...bana kafatasimin icindeki etten ibaret oldugumu soylemeyin...insaniz bir farkimiz olmali.....o kadar acikli olmamali durum...ben bu akla sahit olana RUH diyorum....

akil bilebileceklerini bilmis inanc konusuna gelince cuvallamis ve topu ruha atmistir.....muslumanlarin dedigi kiyamet dogru ise durum fena

....aura arkadasimin dedigi gibi oyun bitmistir ve insert coin gibi bir imkanda yoktur
Alt 22-02-2006, 03:03
Üye Değil

nedense hep secmece basliklara cvp geliyo bunlara bi el atan yok....neden acaba .....soru su.....

herseye sahit arayan o AKIL var ya .......peki akla sormak lazim.....sana kim sahit diye????

AKLA KIM SAHIT????
Alt 22-02-2006, 03:27
sodomo sodomo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

mev iyi bir noktadan yakalamışsın vallahi bende bu söze uzun zamandır takmıştım kafayı,

"Bir şeyi açıklayamamaktan dolayı bilgiye ulaşamayız. O halde yaşamın ortaya çıkışını açıklayamamaktan da tanrının varlığı bilgisine ulaşamayız. "

ulaşma bilgiye milgiye ne yapacaksın bilgiyi deği mi ya

üstelik yaşamın ortaya çıkışını açıklayamayan sensin herkesi kendin gibi mi belledin ?

tanrının varlığı bilgisi mi ? ne zannetmiştin akıl bilim yoluyla mı bulacağını zannettin ? tanrı ağaç arkasında, taşların altında aranmaz ki kardeşim
zaaten belliymiş bir yere ulaşamayacağın değil mi yaa

üstelik özlü söz dediğin biraz gönüle hitap etmeli, estetik olmalı bu kadar mantıksal tutarlılık da sıkar adamı vesselam
Alt 22-02-2006, 03:39
Üye Değil

ozlu sozmu istiyorsun dostum

Allah aranmaz...Allah gelir

istersen tabi....

hah sole yola gelde gul yuzunu gorelim....ne guzelde doldurmusun gul yuzunu nokta mahiyetinde her cumlenin sonuna....gulde guller acsin gul yuzunde....
Alt 22-02-2006, 03:40
no_religion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_religion no_religion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Bir şeyi açıklayamamaktan dolayı bilgiye ulaşamayız

tanri varsa da yoksa da akil ile cozulemez...yoksa peygamber gondermez kendi gelirdi....o zamanda tanrinin varligi bilgisine ulasmaya gerek kalmazdi...ateizm de olmazdi....cunku tanri BILINIRDI....ama insanlik tarihine baktigimizda gordugumuz sudur ki tanri bilinmek istemiyor..tanri inanilmak istiyor...

madem tanrı gerçekten var..niye herkese bunu ispat etmiyor...evet senin dediğin gibi bilinmek istemiyor inanılmak isteniyor....tamam herşey güzel hoş da tanrı niye böyle bir gereksinim duyuyo
mileti ikilem içine sokuyor...çıksın ve açıkça söylesin ben burdayım inanın bana..bizde o zaman aa evet tanrı gerçekten varmış hadi hepberaber inanalım iman edelim diyelim...ama senin dediğin gibi tanrı insanlarla saklambaç oynamak istiyor...kim cennet ister yarışmasında onları yarışmacı olarak görmek istiyor....evet ben varımmmm...hayır ben yokummmmm....amannn beee siz bulun işteee...sonucta ben varım ya da yokumm ..acıkca cıkıp ben burdayım demiyorrrrrrrrrrrrrr
Alt 22-02-2006, 03:50
Kıdemli Üye

no religion kardeşim tanrı ben buradayım derse var ya hepimiz duman oluruz duman işimiz biter o an yani söyleyeyim dedim.

peki tanrı neden bilinmek istemiyor gibi gözüküyor ? ben sana söyleyeyim ; insan tanrı ile muhattap olmak istemediği için. Evet tam böyle yani insan tanrının kendi işlerine karışmasını istemiyor üstelik bu ateisti, müslümanı, rumu herkes için geçerli yani insanın yaratılşı zaten tanrının bir tanrı yaratması hadisesidir eee tabi kainattaki en akıllı varlığım diye çıkarsan ortaya sonu böyle olur sana da "öyleyse bildiğini yap ben karışmıyorum" derler böyle bi köşeye bırakırlar.
Alt 22-02-2006, 03:51
Üye Değil

hirsiz polisi gorurse araba soymaktan vazgecer dostum....neden polis lambalarini sondurup supheli mekana yaklasir....

Allah su an evinin penceresinden baktiginda gokyuzunde duruyo olabilirdi..

ama sen o zmn icine yerlestirililmis olan suc mekanizmani kullanamayacaktin...ozgur iradeye haksizlik degilmi bu....adam oldurmek hirsizlik yapmak ve daha bir cok KOTU sey ozgur iradeni kotuye kullanmaktir....

Eger Allah yukarda her daim sana bakiyor ve gorunuyor olsaydi sen bunlari yapabilirmiydin hic...Allah kotuler ozgur iradesini kullanip kotuluklerini gostersin iyilerde kotulerin kimler oldugunu tanisin diye saklaniyor olmasin sakin...amaaan beeee degil iste....biraz dusunmek lazim
Alt 22-02-2006, 03:51
master master isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart oracıkta yığılır kalırsın

Tanrı varsa çıksın görünsün veee BİZDE İNANALIM DEMİŞİN

yahu güzel kardeşim

Eğer Allah bırak kendisini sana göstermeyi en ufak yolunda gitmeyen bişey yapsa sen oracıkta yığılır kalırsın

Eğer Allah kendini gösterse zaten oracıkta ölürsün insan kaldıramaz o kudreti görmeye

oooooooooo sen hala bu şekilde inanıcam diyosan eski müşriklerde böyle sölüyodu öldüler gittiler şuan senin yerinde olmak için senin şuan yaşadığın dünya hayatında saniyeden daha kısa bi zaman dünyada tekrar olup kelime-i tevhid getirmek için Allaha kulluk edebilmek için NASIL İNLEYİP YAKARMAKTALAR sen biliyomusun düşünüyomusun bunu

O yüzden sümme atın bu kafanızdaki düşünceleri ve kendinize gelin bence HAAA GELMEK İSTEMİYOSANIZ ozaman geri dönüş yok

Hz. Ali demişki dünya hayatımdaki bir dakikayı ahiret hayatıma değişmem yanlış anlaşılmasın cennet hayatıma demiyo öldükten sonraki anımı dünya hayatımdaki bir dakikaya değişmem diyo

Bu nedemek oluyo yani burda nekadar çok ibadet edip Allaha kulluk edersen okadar rahatsın düşünücen başka bişey yok

Kelime i tevhidi getir iyi insan ol doğru yaşa yalan yanlış yaşama Allah seni şereflendirir zaten
Alt 22-02-2006, 03:57
Kıdemli Üye

mev, aferin sana ÖZGÜR İRADE'nin önemini keşfettin ya gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten.
Alt 22-02-2006, 04:20
no_religion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_religion no_religion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mev kardesim evet yaaa senin dedigin gibi işteeeeeeee....tanrı dursun gökyüzünde gözüksün millete elinde bir beyzbol sopasıyla ..böylece hiç kimse kötülük yapamasın ne ugrasıyor milleti imana getirmekle dimi yaniii

bi de sorum var...şimdi tamam bu tanrı insanları imtihandan geciriyor..ve insanların bir kısmı imtihan döneminde yaramazlık yapıyor suc işliyor diğer insanlara zarar veriyorr...eee peki bu günahkarlar tarafından zarar gören insanların ne suçu var :twisted:

Önerilen Siteler