Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-02-2006, 02:42
no_religion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_religion no_religion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart masonluk ve din

arkadaşlar son günlerde bu konu üzerinde çok durdum ve biraz araştırma yaptım..ve şu sonuca vardım..masonluğun belki zararlı yönleri vardır ama bir gerçek daha var ki.o da en azından çağdaş bir teşkilatlanma sürecinde olması,hümanist bir felsefeyi benimsemesi,bilimi ön planda tutması,ve dogmatizme karşı gelmesi yani dolaylı olarak dini yok sayması...bence bu çağdaşlaşma için,din düşkünü şeriatçı mollalarla mücadele etmek için faydalı bir teşkilat...
siz neler düşünüyorsunuz bu konuda???
Alt 22-02-2006, 02:53
master master isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Bu hep olucak

Yabancılar şuan humanizmin peşindeler

Böyle bi din uyduruyolar Biraz İslam dininde biraz Hristiyanlıktan biraz Yahudilikten alıp humanizm adında bir din çıkarmaya çalışıyolar

Halbuki molla dediklerin hiç bir döneme yakışmaz eminim İslam dininin peygamberi peygamberimiz demek istiyorum ama kabul etmeyenlerde var olsun onlarada saygı gösteriyim
görüyo herşeyi ama o dönemde yaşadığı gibi bu dönemdede yaşamış olsa kesinkez eminim ne bir mollayı kabul görürdü ne bir teröristi ne bir islam adına keyfe keder ama keyfe keder adam öldüreni mazur görürdü kabul görürdü o yüzden halbuki kuran iyi irdelense İslam dini hurafelerden arındırılsa zaten İslam dini bozulmamış hristiyanlık ve yahudilik bozulmamış olanlar ama tamamen BİR HUMANİZM DİNİDİR
Alt 22-02-2006, 02:55
Üye Değil

bi kere senin dinsiz olman baska birinin din duskunu olmamasini gerektirmiyo...yani baska bir ornekle aciklarsam ornegin senin aseksuel olusun bnm kadin duskunu olmama engel degil....

o yuzden din duskunu ibareseni cikaralim ordan ve dvm edelim....

seriatci mollalar ile ugrasmanin 27543 yolu varken neden masonluk....

cumleye BELKI zararlari vardir diye baslayip basina bi BELKI takip masonlugun zararlarini ortme cabana hayran kalamadim....cok bastan savma olmus cunku....

emin ol ki Zeka baska ZARARSIZ yontemler bulur....

hic merak etme dostum dunya ne mollalara nede dinsizlere kalacak...dogrusu ne biliyomusun...dunya kimseye kalmayacak
Alt 22-02-2006, 03:08
Üye

Standart masonluk hümanistliği savunmaz

Masonluk asla ve asla humanizmi savunmaz

Çünkü ilk ilk ve ilk başta ilk kelimesini üç kere tekrarladım çünkü masonluk kendinden olmayan adamı dışlar

Devamlı birbirlerine yardım ederler yahudiysen ve masonsan sırtın yere gelmez ama insanlığa hep üstten ve dışlayarak bakarlar

Nerde kaldı ozaman bunun humanistliği savunduğu

Mollalar farklımı onlarda gruplaşır ama mollalık islam diildir onu söliyim İslam dinine molla gözüyle bakıyosan çok yanılıyosun

Masonluğa

Bir nevi ırkçı yaklaşım diyebiliriz her dilden dinden insana el uzatmazlar sadece kendinden olanlara yardım ederler

Ama İslam dini öylemidir din dil ırk renk gözetmeden yardım eli açılır ister inanan ol ister inanmayan ol

O yüzden İslam dini tek hümanist dindir kurana uygun yaşandığı sürece
Alt 22-02-2006, 03:13
Üye

belki diyorum çünkü masonlar hakkında yüzde yüz bir bilgi sahibi değilim.ben sadece görüşlerimi söyledim..bu arada bence o kadar da kötü bir teşkilat olmamlıdır.çünkü bütün dünyada tarihin akışını değiştirmiş insanlar,bilim adamları hep bu teşkilatın içindeymiş......
sana gelince mev arkadaşım evet bu dünya hiçbirimize kalmayacak dogru.zaten ben de bütün dünya benim olsun bana kalsın demiyorum istemiyorum da..ama senin böyle bir hedefin var galiba..evet tabiki sizin gibi insanların %99 bu dünya tamam şimdi öbür dünyayı da garantiye alalım diye iman ediyor evet evet senin kesin böyle bir sorunun varrr...
Alt 22-02-2006, 03:22
Üye

master kardeşim bence masonluk hakkında biraz daha araştırma yapman gerekiyor benim yaptığım gibi....çünkü edindiğim bilgiler ışığında masonluğun yahudilikle hiç bir bağı ilişkisi yok..nedeni ise masonluk bütün dinleri tamamen yok sayıyor...özünde dinleri yok ediyor..böyle olunca da otamatik olarak ırkçılık diye bir şey kalmıyor ortada....senin dediğin gibi olsaydı her milletten mason olurmuydu..ırkçı bir teşkilat olsa fransızlardan,italyanlardan,amerikalılardan,türkle rden ve diğer milletlerden masonlar çıkarmıydı ???
Alt 22-02-2006, 03:24
Üye Değil

sen goruslerini ne ustune soylersin peki ne ustune kurgularsin.....istemediklerin ustune mi...yaziya bak

çünkü bütün dünyada tarihin akışını değiştirmiş insanlar,bilim adamları hep bu teşkilatın içindeymiş

mis mis mis mis....masal gibi...la fonten

ben diyorum ki -----------dunya kimseye kalmayacak
sen diyorsun ki-----------senin böyle bir hedefin var galiba.

evt...cunku ben kimse degilim dimi .....derler ya eskiler sizden ne koy oluuuur ne kasaba.......ne guzel solemisler

sizden ne ateist oluuuuuuur ne teist!!!!!

Alt 22-02-2006, 03:34
Üye

Standart amaç şu

Amacım sert çıkışmak diildi sert gelmişse cevabım kusura bakma şimdiden

Sana kısaca masonluğun neyi hedeflediğini yazıyimmi

Kendinden olmıyanları düşünce din ve ticaret yönünden kökünü kurutmak

İlk başta onlardan olmıyana iyi ve sıcak yaklaşırlar hani vardır ya bir sürü klasik durum gibi

Eroini karşısındaki adama alıştırmaya çalışan eroin satıcısının yaptıkları gibi

O yüzden bilimadamı şu bu mason oluşunun sebebi dünya hayatını seçmelerinden kaynaklanan bişey dünyada rahat ediyim ahiretim gitsin nasılolsa varlığınıda bulamadım

bu düşünceye sahip kişiler masonluğa lionss kulübü gibi kulüplere girerler ama farkında diillerdir dünyayı kazanmış gibi görünüp ahiretlerini kaybettiklerinden
Alt 22-02-2006, 03:49
Üye

[quote="mev"]mis mis mis mis....masal gibi...la fonten

o zaman senin peygamberinin hakkında da söylenenler mis mis mis bir la fonten hikayesii...bu mantıkla gidersen tarihte gerçek diye bir şey kalmaz..hiçbirşey la fonten olmaktan ileriye gidemez....
gemişte Newtonun,Da Vincinin ve bu şahıslara benzeyen diğer bütün dahilerin mason olduğunu bilmeyen mi var..tabi işine gelmeyince mis mis mis!!!!!!!!gercekliği belgelerle ispatlanmıs şeyler miş miş miş ama peygamberlerin nedense hiç kimsenin görmediği hiç kimseye ispat edemedeği mucizeler gerçekkkkkkkk..hadi ordaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Alt 22-02-2006, 03:56
Üye Değil

mucizeler mucizecilerden daha cok inanir oldunuz bakiyorum...hatta daha da ileri gittiniz ama bu ileri adimlar cok zeka yoksunu adimlar oldugu icin bi ise de yaramiyor....nereye gittigini bilmiyorsan attigin adim neye yarar dimi...evt daha da ileri gittiniz butun muslumanlarin buna inandigini inandirdiniz kendinize....sunu demekten bikmayacagim sanirim

SIZDEN NE ATEIST OLUUUUUR NE TEIST!!!!!!

su yazdiklarinizi kitaba toplasak temel fikralari yaninda halt eder

cem yilmaza bu kadar gulmuyorum ya.....

Önerilen Siteler