Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-02-2006, 03:00
master master isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Allahın varlığını mucize görseler bile hep inkar ettiler

Şüphesizki Allah herşeye kadirdir

İstese şuan dünya üzerinde hiçbir canlıyı bırakmaz ama neden yapmıyo bunu öncelikle düzgün bir biçimde düşünmek lazım

İnsanlığın başlangıcından beri inanmayanlar Peygamberlere tamam inanıcaz sen mucizeni göster sonra inanıcaz dediler

Mucize Allah tarafından peygamberi vasıtasıyla verildiği zaman ve mucize gerçekleştiği an inanmayanlar sen büyük bir sihirbazsın deyip ordan uzaklaştılar

Demek istediğim gözleriyle görseler bile inanmayan inanmıyo bir kılıf uyduruyo ve çekip kendi bildiğini okuyo

İnanmak insanın içinden gelen bişey o yüzden bazen küçük bir sivrisinek bile insanın imana ermesinde vesile olabilir bir mucize bile kar etmeyebilir
Alt 22-02-2006, 03:40
sodomo sodomo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

master kardeşim, neden bu kadar şikayetçisin ki ? ben hiç insanların inanıp inanmamaları ile ilgilenmedim bugüne kadar yalnızca bu tip forumlarda entellektüel gevezelikler yapıp hoşbeş ediyoruz o kadar.

Hem bu Allah yalnızca inananların Allahı değil ki ? güneş bir kere doğunca
herkes nasibini alır ondan bir de hava sıcaksa doğru plajlara koşar insanlar.

Sen hiç güneşin ben şu adamı aydınlatmayacağım dediğini duydun mu ?

Önyargılarından kurtulmalısın bence. Rahat ol, Allah insanları kafasının içindeki düşüncelerden dolayı ne cezalandırır ne de mükafatlandırır.

aslolan ruhani olgunlaşmadır ve bu da sevginin yoludur başka da bir şeyin peşinden gitmene gerek yok,

gerisi hep hikaye hep hikaye !
Alt 22-02-2006, 03:43
Üye Değil

buraya gevezelik dinlemeye degil ozlu soz dinlemeye geldik vesselam

biz soyliyemiyoruz bari sen soyle....sende gevezelik edeceksen vay halimize
Alt 22-02-2006, 04:04
Üye

Standart Dinde zorlama yoktur

Ben asla inanmayanları inanın diye ne zorladım ne zorluyorum nede zorlıcam

Ben Allahın dinini yaymak için uğraşırım okadar

Çok rahat olamıyorum maalesef sodomm kardeş ben senin gibi

Nedeni şu benim için kapı kolunun yere bastığım taşın toprağın ısıtan güneşin geceyi aydınlatan ayın şuan bu yazıyı yazarken yazdığım klavyenin hakkı vardır üzerimde Allahın kudretiyle bunlar vesile oluyosa bana bu saydıklarımın hakkı var benim üzerimde ben bu düşüncedeyim tasavvuf ehli olmaktan kendimi alamıyorum

Sen hala boş geç diyosun bana neymiş efendim güneş herkesi ısıtıyomuş

Yok ısıtmıyomu dicektim bende

Sözlerim doğru anlaşılırsa sevinirim

Ben Allahın dinini yayamıyosam burda bunca laf sölenip ben afedersin bitarafımı dönüp amaaaaaaaaaan bananeee dersem günaha girmiş olurum

Heee ben yazarım inanmak isteyen inanır inanmak istemeyen inanmaz ama yazmak zorundayım dünya hayatı fani gelip geçisi senin gibi boşa geçiremicem maalesef sodomm kardeş
Alt 23-02-2006, 04:12
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Master ;
Sen sözde Allah'ın dinini yaymaya soyunmuşsun ama , bana da her yazında bir hata , bir gaf var gibi geliyor..
Yaymaya başlamadan önce , önce iyi öğrenmen gerekmiyor mu?
Dini yayma seviyesine geldiğini , Tanrıyı tartışabilecek kapasitede olduğuna emin misin?
Yazmak kolay , 12 yaşındaki çocukta yazar yazmasına da..
İnandıracak kadar dolu yazabilmek , sadece inanmakla olmuyor..
Mesela ;
Zariyat 50-51'de peygamberin sözlerini açıklıyabilir misin bir ateiste?
Alt 23-02-2006, 04:57
Üye

Standart tabii kaynak istiyosan kaynakla geliyim

Sen nasıl istersen kapatıcaktım bunuda yazıyim sonra açıklamaya çalışırım ayeti baya bir yoruldum çünkü...

Ama Alllah ın dinini yaymakla yükümlüdür herkes bilsede bilmesede sadece kelime-i tevhidin kalben sölenirse inanmış oluru bilmesi bile bunu diğer insanlarla inanan inanmayan farketmez paylaşması gerekir doğrudüzgün bir müslüman için...

Benim yazdıklarım tatminkar gelmemiş olabilir gelicek diye bişeyde yok ben nacizane sorularımı yorumlarımı düşüncelerimi yazarım

Ama sen şöyle yap bence, tebliğ neden ediyosun gibi yazılar yazmana bir anlam veremedim..
Alt 23-02-2006, 05:56
Üye Değil

zariyat 50

O halde Allaha siginin.Ben size O ndan gelmis aciklayici bir uyariciyim

zariyet 51

Allah in yanina baska bir ilah koymayin.Ben size O ndan gelmis aciklayici bir uyariciyim

aciklanmasi gereken sey ne onu yazmamis pan dostumuz ama sanirim ayni cumle neden tekrar etmis diye soruyor...

sunu unutmamak gerekir diye dusunuyorum ben....Kuran duz yazi degil bir siirdir...siirde kita sonlarinda rastladigimiz cumle veya kelime tekrarlari vardir...Kuran da bu sadece zariyat 50-ile 51 de degil bir cok yerde vardir
Alt 23-02-2006, 06:04
Üye

Standart biline şudur

Son sorun açık diil pann dost

Heryerde yazdığım gibi

Hz Adem ceset babasıdır Hz Muhammed ruh babasıdır yani bütün alemler kainat yokken biz sen şu o bu hayat yokken Hz. Muhammedin nuru kendisi yaratıldı eeeeeeeeenn başta

bunu sormak istiyosan ayetler açıklıyo Hz. Muhammedin Allahın katından olduğunu geldiğini

Yok amacın başka ise orasını bilmem
Alt 23-02-2006, 06:19
Üye

Standart bu nasıl bir çelişki

Master ;
Sen sözde Allah'ın dinini yaymaya soyunmuşsun ama , bana da her yazında bir hata , bir gaf var gibi geliyor..
Yaymaya başlamadan önce , önce iyi öğrenmen gerekmiyor mu?

konunun başında yazdığım yazıyı okumuşsan ve zariat suresi 50 51 deki ayetlerin açıklamasını istiyosan 52 inci ayete bak derim ben sana

İşte böylece, onlardan öncekilere her hangi bir peygamber geldiğinde hemen: O, bir büyücüdür veya delidir, dediler.

Ben demiyorum kardeşim Kuranda yazılanı söylüyorum

Ne iyi öğrenmesinden bahsediyosun veya ne hatalı bişey yazdımdan bahsediyosun

Eleştiricene almaya çalışırsan anlaşabilicez bence

Boşa bende yazarım sana birsürü şey ama benim inandığım kaynaktan yazı yazıyorum sana, ona bile nerden yazıyosun gibi şeyler yazıyosun.

sana benden bir soru

SEN KENDİNDEMİSİN?

Ben hiçbişeye soyunmadım kardeşim bunu böyle bilde

Ben, sana yazdım sen önce yazdıklarımı iyi oku sonra bana yazı yaz sanki sadece yazdıklarımın altına adım görünsün der gibi bir halin var
Alt 23-02-2006, 13:36
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Master ;
İslam karşıtları , Hz.Muhammed'in peygamber olmadığını , Kur'an'ın Allah sözü olmadığını ileri sürerken , Kur'an'dan örnek verirler..
"Kur'an da madem ki hitap eden Allah'tır..O halde Zariyat 50-51 de , hitap eden nasıl Muhammed oluyor" derler..

Başka süre ve ayetlerde , bu tür cümlelerden önce "De ki" der..
Burada Muhammed "De ki" yazmayı unutmuş diyorlar..
Madem ki tebliğe çıkacak kadar , islamı yayacak kadar bilgili olduğun iddiasındasın, bunu açıkla da , biz de sorulduğunda , sayende cevap verebilelim..

Önerilen Siteler