Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-02-2006, 07:11
master master isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kuranı inanan okursa nolur inanmayan okursa nolur

Biyerden şöyle duymuştum inandığım güvendiğim çok iyi derecede ilim yapmış birilerinden duyduğumu aktarıyorum

Kuranı inanmış kimse okursa inancı artar inanmamış kimse okursa küfrü artar diye

Açıklaması

inanan güzelliğini görür gözü açık okur o şekilde okur

inanmayan gözü kapalı okur o şekilde okur

Benim şahsi yorumum

Allahın biz onların gözlerini mühürledik demesi

ve biz onların gözlerini açtık kalplerini açtık demesi budur

diye düşünüyorum bilmem anlatabiliyomuyum

Burda devamlı Yok Allah önceden biliyosa neden beni yarattı fln deniyo işte gerçek ve mantıklı açıklamanın bu şekilde irdelenmesi gerektini düşünüyorum okursunuz katılırsınız katılmazsınız

Herşey gönlünüzce olsun
Alt 22-02-2006, 16:45
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Elcev p:

Biz Kitab’ı ancak, hakkında ihtilafa düştükleri şeyi onlara açıklaman ve inanan bir kavme rahmet ve hidayet olması dışında (başka bir amaçla) indirmedik. (Nahl Suresi, 64)

Onlara bir ayet getirmediğin zaman: “Sen Onu (inmeyen ayeti) derleyip-toplasana” derler. De ki: “Ben, yalnızca bana Rabbimden vahyolunana uyarım. Bu, Rabbinizden olan basiretlerdir; iman edecek bir topluluk için bir hidayet ve bir rahmettir.” (A’raf, 203)

Kur’an’dan mü’minler için şifa ve rahmet olan şeyleri indiriyoruz. Oysa o, zalimlere kayıplardan başkasını arttırmaz. (İsra Suresi, 82)

Biz o ateşin koruyucularını meleklerden başkasını kılmadık. Ve onların sayısını inkâr edenler için yalnızca bir fitne (konusu) yaptık ki, kendilerine kitap verilenler, kesin bir bilgiyle inansın, iman edenlerin de imanları artsın; kendilerine kitap verilenler ve iman edenler (böylece) kuşkuya kapılmasın. Kalplerinde bir hastalık olanlar ile kafirler de şöyle desin: “Allah, bu örnekle neyi anlatmak istedi?” İşte Allah, dilediğini böyle şaşırtıp-saptırır, dilediğini böyle hidayete erdirir. Rabbinin ordularını kendisinden başka (hiç kimse) bilmez. Bu ise, beşer (insan) için yalnızca bir öğüttür. (Müddessir Suresi, 31)
Alt 22-02-2006, 18:15
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: Kuranı inanan okursa nolur inanmayan okursa nolur

master Diyor ki
Kuranı inanmış kimse okursa inancı artar inanmamış kimse okursa küfrü artar
O halde müslamanların görevi dini yaymak değil tam aksine kuranın inanmayanların eline geçmesini engellemek olmalıdır.
Alt 22-02-2006, 19:34
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Başında koca bir sıfır olan sevimli adam,büyük bir espri yeteneğinin olduğunu birkezdaha kanıtladın.Bravo sana.
Alt 22-02-2006, 22:08
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

" çok iyi derecede ilim yapmış birilerinden
Kuranı inanmış kimse okursa inancı artar inanmamış kimse okursa küfrü artar diye "
İlimlerinin küfre çalıştığı anlaşılıyor..
Alt 22-02-2006, 22:20
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kardeşlerim inanın ki kurana inanıcam ama bir şartla.bu sitede sürekli mantıki sorgulamalara neden olan miras,kadın hakları,kılıç ayetleri,adem ve havvanın yaratılışı ve şeytana mühlet verilmesi, inanılması güç ve herhangi bir sağlam kanıtı olmayan mucizevi olaylar, ceza hukuku , bilimle çelişkili çeşitli kuran ayetleri vb. hakkında ateist kardeşlerimin sunduğu mantıklı argümanlardan daha sağlam mantıksal altyapı arzeden argümanlar getirin ve aklımdaki sorular tatmin olsun yüreğim ferahlasın inanın ki kurana inanacam.
saygılar.
Alt 22-02-2006, 22:37
Xander85 Xander85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Master;
Boşuna uğraşmayın o zaman çünkü bizim kalp gözümüz kapanmış, bize ne kadar anlatsanız inkardan vazgeçmeyeceğiz, öbür tarafta cayır cayır yanacağız.
Biz Kuranı okusak da inanamayız çünkü bizim gözlerimizde de perde var, o nedenle hiç boşuna buralarda vakit kaybetmeyin siz.Çünkü bizim kalp gözümüzü ancak ve ancak Al_İlah açabilir.O yüzden siz bu şekilde bizi inandırmaya çalışmakla aslında Al-İlaha karşı geliyosunuz.
Neden cihad ediyorsunuz kardeşim, bu hristiyan gavurlarının da kalp gözü kapalı.Zorla açcak mısınız?
Bir yerde okudum:
"Allah kötülerle savaşır" yazmış kalp gözü açık olan bir arkadaşımız, Allah kötülerle savaşıyorsa heralde o kadar da üstün bir şey değil.
Kafirleri hiç var etmeyebilirdi ama diyo ki müminler gitsinler cihad etsinler, heralde yukarda patlamış mısırla izliyordur savaşları Al-İlah.
Hiç, bir tanrı yarattığı kullarına kin duyabilir mi?
Sizin Al-İlah kötülerle savaşa dursun, biz burda tatışmaya devam edelim.

Lütfen bana iyi bir cerrah bulun, kalp gözümü açtırcam çünkü benim ki kapalı.

Bu arada kendinizle çelişiyorsunuz master, insnaa özgür irade verildi diyorsunuz, sonra bu tip fikirler belirtiyorsunuz.
Kaç İslam var???

Gün gelir rüzgar, fırtına olur
Dertleri gönül kendisi arar da bulur
Her gülüş cevap, her cevap günah
Olmuyor ne yapsan, içinde kopar bir isyan

Tanrı unutmuş olsa da
Vur durma vur yüreğim vur
Olan olmuş ne olur
Hayata bir daha vur
Alt 23-02-2006, 01:55
Üye

Standart öncelike şunu belirtiyim

Öncelikle konu yanlış anlaşılmış benim yazmadığım bir kelime yüzünden kusura bakmayınız bu hatamdan dolayı

Çünkü o eksik kelime yüzünden konu şöyle anlaşılmış biri tarafından

Sanki ilim sahibi inanan okursa inancı artar ilim sahibi inanmayan okursa küfrü artar gibi anlaşılmış iki kelime ekledim esas anlatmak istediğim düzeldi

Kuran sadece ilim sahibi kişilere gelmedi bu şekilde anlaşılmış değiştirip düzelttim üstteki yazıyı

Şimdi gelelim yazılanlara yazmak istediğime öncelikle aspartam kardeşim bir kaç ayet eklemişin eklemenden dolayı teşekkür ederim ben bukadar vakit bulamıyorum maalesef çok teşekkürler

Şimdi esas anlatmak istediğim şu bunu yazmaktaki amacım

Xanderr85 dostt senin dediğin şeyin artık belini kırmak işte bu kimbilir kaç yıldır senin anladığın gibi anlaşılıyo işte bu mesele demişinki madem Allah gözümü kapamış veya açmış neden ozaman yaşıyim mantığında bi durum sölüyo herkes senin gibi

Benim yazdığım buna cevap oluyo işte senin ve senin gibi düşünenler bu yüzden saçma düşüncelere kapılıyo

ben asla ayetlerde deformasyon yapmıyorum yapamamda zaten sizin inanmadınız günaha girerim ozaman

Geçen göz kapama ve açma hadisesi insanın elinde olan bişey kardeşim

açarak inanmaya ve anlamaya çalışarak okursan zaten farkına varıcaksın

kapalı yok bu saçma olur ozaman böyle olmazki ama der gibi okursan ozaman zaten inanmazsın anlamında

Örnek okumaya devam ettiğin herhangi bir kitabı gün geçerken zevkle ve istekle okurkenki durumu ve sıkıcı lann bu tamamen boş dediğin kitabı okurkenki durumu nolur o kitabın senin gözünde

Bir dostta şunu bunu onu açıklayın hatta mucize gösterin inanıcam hakkaten demiş

Güldüm

Müşriklerde zamanında böyle diyomuş mucize göster inanıcaz diyolarmış
mucizeyi gördüklerindede SEN EN BÜYÜK SİHİRBAZSIN deyip defolup gidiyolarmış Şuan senin yerinde olmak tekrar dünyada olmak için Allah a nasıl yalvarıp yakarıyolardır sen düşün

Bir doğaüstü olay görsen inanıcakmısın yoksa o müşrik abiilerin gibimi yapıcaksın yani şuan bu cümleyi yazarken kendinimi kandırıyosun acaba

Ben bilmem senin bilicen iş

Yeterki gözünüz ve kalbiniz açık okumayı deneyin bikerede Kuran ı

Ama 45 defa okudum inanmadım demeyin çünkü üstte Kuran ne şekilde okunursa inanç oluşur ve artar ile ne şekilde okunursa insanın küfrü artar düşüncesini yazdım

Belki inancınızda değişiklik olur

İkinci meselede şuki

yine Xanderr dost kimse kimseyi inandırmaya çalışmıyo burda siz bişey yazıyosunuz biz bişey yazıyoruz biz bişey yazıyoruz siz bişey yazıyosunuz durum bukadar KİME NEKİ SENİ İNANDIRMAYA ÇALIŞSIN

Heee biz Allahın dinini yaymaya çalışırız mantıklı düzgün ve güzel biçimde okadar o yüzden boş konuşma istersen kimsenin senin dediğin gibi bişey yapma çabası yok
Alt 23-02-2006, 02:46
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu ilmi yüksek zatlar , muhtemelen ehlisünnetin nurcu kolundandır..
Böyle saçma bir fikir olur mu?
Siz bütün dini kitapları niçin yazıyorsunuz?
İnananlar için mi?
Tabiat risalesi , Haşir risalesi Niçin?
İnanana Allah'ın ispatı amacıyla kitap yazılır mı?
Niçin İngilizce , Almanca kitaplar yayınlanıyor?
İnanmayanlar okusun da , İslam'ı daha çok eleştirsinler diye mi?

Marks'ın Kapital'ini okursunuz..İnanırsanız Sosyalist olabilirsiniz.. İnanmazsanız olmazsınız..

Darwin'in Türlerin Kökeni'ni okursunuz..İnanırsanız Evrim Teorisini benimsersiniz..İnanmazsanız karşı çıkarsınız..

Kur'an'da böyledir..
Sizce inanmayanın , küfrünü arttıracak bilgiler mi var Kur'an'da?
Alt 23-02-2006, 03:11
Üye

Standart hiçbirini tanımadım

Hiçbir nurcu kol köy kasaba grup tanımadım

Diyosunki inanmayanın küfrünü artırıcak bilgilermi var Kuran da

Sence mantıklımı böyle bişey olması ben örneğini verdim

Derlerki liselerde edebiyatçı çok fena heeee herkesi yakıyo dövüyo

Sende edebiyatçıyı kapalı gözünle önyargıyla yaklaşmışın ve öle ahdetmişin öle başlıyosun derslerine girmeye edebiyatçının her söledine her lafına muhalefett neden çünkü daha onu kapalı gözünle yargılıyosun içine inmemişin

Ama edebiyatçıya iyi gözle bakıyim diye içinde geçiriyosun ve iyi gözle bakmaya başlıyosun gün geçtikçe
birde bakıyosunki edebiyatçının en güzel çiçekten daha masum daha şefkatli bir kalbi var

Önerilen Siteler