Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 13-04-2010, 18:43
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Kuran'da tespit ettiğim 30. çelişki

30. ÇELİŞKİ – FİRAVUN SUDA BOĞULDU MU, BOĞULMADI MI?

‘’Bunun üzerine Firavun (işkence etmek ve öldürmek suretiyle) o yerden onların kökünü kazımak istedi. Biz de onu ve beraberindekileri hep birden suda boğduk.’’ İsra(17/103)

Yukarıdaki ayette olduğu gibi, Taha(20/78), Kasas(28/40), Enfal(8/54)te de Firavun’un denizde boğulduğu açıkça ifade edilmektedir. Şimdi aşağıdaki ayeti okuyalım bakalım ne diyor? İlk iki ayeti üçüncü ayette bahsedilen kişinin Firavun olduğu anlaşılsın diye aktarıyorum.

‘’İsrailoğullarını denizden geçirdik. Firavun da, askerleriyle birlikte zulmetmek ve saldırmak üzere, derhal onları takibe koyuldu. Nihayet boğulmak üzere iken, “İsrailoğulları’nın iman ettiğinden başka hiçbir ilah olmadığına inandım. Ben de müslümanlardanım” dedi.’’;
‘’Şimdi mi? ! Oysa daha önce isyan etmiş ve bozgunculardan olmuştun.’’;
‘’Biz de bugün bedenini, arkandan geleceklere ibret olman için, kurtaracağız. Çünkü insanlardan birçoğu ayetlerimizden gerçekten habersizdir.’’ Yunus(10/90, 91, 92)

Bir de şu ayeti okuyalım:

‘’Bunun üzerine biz de kendisini ve ordularını yakalayıp denize attık. O ise (pişman olmuş), kendini kınıyordu.’’ Zariyat(51/40)

Bu ayetlerde ise Firavun’un ölmediği açıkça anlaşılmaktadır. Şimdi bu komedi Allah’ın eseri öyle mi?
Hadi canım.

Yarin yanağından gayrı, her yerde, her şeyde, hep beraber demek için.
Alt 13-04-2010, 19:50
Kemaloğlu Kemaloğlu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

selanikli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
30. ÇELİŞKİ – FİRAVUN SUDA BOĞULDU MU, BOĞULMADI MI?

‘’Bunun üzerine Firavun (işkence etmek ve öldürmek suretiyle) o yerden onların kökünü kazımak istedi. Biz de onu ve beraberindekileri hep birden suda boğduk.’’ İsra(17/103)

Yukarıdaki ayette olduğu gibi, Taha(20/78), Kasas(28/40), Enfal(8/54)te de Firavun’un denizde boğulduğu açıkça ifade edilmektedir. Şimdi aşağıdaki ayeti okuyalım bakalım ne diyor? İlk iki ayeti üçüncü ayette bahsedilen kişinin Firavun olduğu anlaşılsın diye aktarıyorum.

‘’İsrailoğullarını denizden geçirdik. Firavun da, askerleriyle birlikte zulmetmek ve saldırmak üzere, derhal onları takibe koyuldu. Nihayet boğulmak üzere iken, “İsrailoğulları’nın iman ettiğinden başka hiçbir ilah olmadığına inandım. Ben de müslümanlardanım” dedi.’’;
‘’Şimdi mi? ! Oysa daha önce isyan etmiş ve bozgunculardan olmuştun.’’;
‘’Biz de bugün bedenini, arkandan geleceklere ibret olman için, kurtaracağız. Çünkü insanlardan birçoğu ayetlerimizden gerçekten habersizdir.’’ Yunus(10/90, 91, 92)

Bir de şu ayeti okuyalım:

‘’Bunun üzerine biz de kendisini ve ordularını yakalayıp denize attık. O ise (pişman olmuş), kendini kınıyordu.’’ Zariyat(51/40)

Bu ayetlerde ise Firavun’un ölmediği açıkça anlaşılmaktadır. Şimdi bu komedi Allah’ın eseri öyle mi?
Hadi canım.
Sayın selanikli yazınızı 2 kere inceleyerek okudum
Gerçekten ne anlatmak istediğinizi neyi ortaya çıkarmak istediğinizi 2. okuyuşta anladım.

Galiba bu ayete takıldınız ama burada firavunun cesedini kurtarmaktan bahsediliyor "ibret olman için de" bunu destekler.

Sende duymuşsundur firavunun cesedi mucizesi falan bundan bahsediliyor.

Anlamamak için ne bileyim başka,bambaşka bir gözle bakmak lazım.
Alt 13-04-2010, 21:25
İvan Karamazov İvan Karamazov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Kemaloğlu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Galiba bu ayete takıldınız ama burada firavunun cesedini kurtarmaktan bahsediliyor "ibret olman için de" bunu destekler.

http://yenisafak.com.tr/arsiv/2005/aralik/05/zaman.html
Alt 13-04-2010, 21:38
Üyeliğini Sonlandırmış

İvan Karamazov´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Beyefendi tartışma konusu değil bu

ortaya atılan iddia belli
cevabıda belli

Orada ne anlatılmak istendiği önemli
arkadaş yanlış anlamış ve bunu çelişki diye yutturmaya çalışıyor.

Onu başka bir platformda tartışınız
2. ramses miydi değilmiydi?
Alt 13-04-2010, 21:48
Üyeliğini Sonlandırmış

eğer burada, bu mucizeyle kendinizi savunuyorsanız konumuz tam olarak da budur kemaloğlu. yukarıda bahsettiğiniz firavun mucizesinin(!) bir aldatmaca olduğunu ortaya koymuş kişinin müslüman olması bile, böyle sözde bir mucizeye olan inancınızı sarsmaya yetmiyorsa; elbette ki söyleyecek başka sözüm olamaz. mucizeler üzerinden temellendirdiğiniz imanınızla size esenlikler dilerim
Alt 13-04-2010, 21:55
Üyeliğini Sonlandırmış

İvan Karamazov´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
eğer burada, bu mucizeyle kendinizi savunuyorsanız konumuz tam olarak da budur kemaloğlu. yukarıda bahsettiğiniz firavun mucizesinin(!) bir aldatmaca olduğunu ortaya koymuş kişinin müslüman olması bile, böyle sözde bir mucizeye olan inancınızı sarsmaya yetmiyorsa; elbette ki söyleyecek başka sözüm olamaz. mucizeler üzerinden temellendirdiğiniz imanınızla size esenlikler dilerim
Haydaaaa çattık belaya mesele ne mesele 1. mesajı okudunuzmu onu iyice okuyunuz sonra tartışalım efendim

Ben orada anlatmaya çalıştım bu ayet bunu anlatmak istiyor

Yani orada firavunu kurtardık demenin firavunu denizden kurtarmak olmadığına yani cesedinin korunması anlamında olduğunu

Bilgilerinize arz ederim

Bu araştırılır,bulunur,bulunmaz,o ceset o ceset olmayabilir biz burada değiliz
tartışma konusu bu değildir efendim.
Alt 13-04-2010, 21:59
Üyeliğini Sonlandırmış

yani cesedinin korunması anlamında olduğunu
ne demek yani bu? mesajda "korunmak" değil "kurtarmak" diyor. yukarıdaki mucizeye dayandırmıyorsanız, neye dayanarak söylüyorsunuz firavunun cesedinin korunduğunu o halde?
Alt 13-04-2010, 22:33
LionOfAllah LionOfAllah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bedenini kurtaracağız diyor, canlı olarak seni kurtaracağız demiyor yunus 92 de.

Diyanet İşleri Meali(Eski)

"Senden sonrakilere bir ibret teşkil etmesi için bugün sadece senin cesedini çıkarıp (sahile) atacağız" dedik. Doğrusu insanların çoğu ayetlerimizden habersizdir.*

Süleyman Ateş Meali

Bugün senin (canından ayırdığımız) bedenini, (denizin dibinden) kurtarıp (sahilde) bir tepeye atacağız ki senden sonra gelenlere ibret olasın. Ama insanlardan çoğu bizim ayetlerimizden gafildirler

ayetin anlamı bu çevirilerde daha net anlaşılıyor.
Alt 14-04-2010, 00:54
kim kim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Beden canlı olacak diye bir şartmı var.
Allah öldürmedim demiyorki. Bedenini kurtaracağım diyor.
İçinde firavun kalmamış beden.
Alt 15-04-2010, 01:04
prometheus4517 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prometheus4517 prometheus4517 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

prometheus4517 - İCQ üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - MSN üzeri Mesaj gönder prometheus4517 - YAHOO üzeri Mesaj gönder

ayetlerin türkçe çevirilerinin anlamları üzerinden bir tartışmaya girdiğinizi görerek şunları söylemek istiyorum:

şimdi bu nasıl bir dil ki çeviriden çeviriye bu kadar fark olabiliyor.? kendim çeviri işine bir hayli bulaşmış birisi olarak şunu söyleyebilirim: eğer çevirilerde bu kadar sorun (fark)varsa çevirilmiş metnin orijinalinde problem vardır. ne olursa olsun eğer orijinal aynıysa, çevirmenlerin görevinin anlamı korumak olduğundan yola çıkarak söylüyorum, farklı çevirmenlerin yaptığı çevirilerden farklı anlamlar değil aynı anlam çıkacaktır fakat cümlelerin kuruluş şekli farklı olacaktır. fakat kuran ayetlerinin çevirilerinde genellikle böyle bir problem oluyor. çevirenden çevirene anlam farklı çok üst boyutlarda olabiliyor. o zaman şöyle bir sonuç çıkar. kaynak metin aynı değil.

Önerilen Siteler