Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-04-2010, 15:34
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Talking İTÜ'de evrim paneline yoğun ilgi

İTÜ'de evrim paneline yoğun ilgi

Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde “Evrimi Anlatıyoruz” başlıklı bir panel gerçekleştirdi. Yoğun katılımdan dolayı birçok kişi salona giremeden dönmek zorunda kaldı.

Daha önce birçok üniversitede de “Evrimi Anlatıyoruz” adıyla etkinlikler düzenleyen Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD), bugün İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Kampüsü’nde bir panel düzenledi. Etkinliğe, İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Deniz Şahin ve İstanbul Üniversitesi’nden Doç. Dr. Filiz Güler panelist olarak katıldı.

ÜKD üniversitelerde evrimi anlatmaya devam edecek

Panel, ÜKD temsilcisi Nihan Elmas’ın söz almasıyla başladı. ÜKD’nin neden “Evrimi Anlatıyoruz” çalışmasına başladığına değinen Nihan Elmas, “Bilime yönelik gerici saldırılar en çok evrim başlığında gerçekleşiyor. Bilimden yana olan, aydınlanmacı akademisyenleri barındıran ÜKD , bu saldırılara yanıt vermek için bu etkinliği düzenliyor. İTÜ’den sonra birçok üniversitede de benzer etkinlikleri sürdüreceğiz . ÜKD, bilimsel konular üzerindeki karalamalara yanıt vermeye devam edecektir” dedi.

Evrim bilimsel bir gerçektir
Nihan Elmas’tan sonra söz alan Deniz Şahin, evrim teorisinin ortaya çıkışını ve evrimin kanıtlarını anlattığı bir slayt gösterisi sunumu gerçekleştirdi. Sunumun ardından soru ve cevap kısmına geçildi. Deniz Şahin’den sonra sözü Doç. Dr. Filiz Gürel aldı. Güler, “Evrimin Moleküler Kanıtları” üzerine bir sunum gerçekleştirdikten sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

Evrime ilgi ve destek salona sığmadı
Panelin yapıldığı salonun tamamen dolmasından dolayı bir çok kişi paneli, salonun basamaklarına oturarak dinlemek zorunda kaldı. Onlarca kişi ise salona giremeyerek, geri dönmek zorunda kaldı.
Soru cevap kısmının ardından öğrenciler, panelistlere ve ÜKD’ye böyle bir etkinliği düzenledikleri için teşekkür ettiler.

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 16-04-2010, 16:44
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

bende gidip sorular sormak isterdim doğrusu.ama yer yokmuş baksana.orda olmayı isterdim
Alt 17-04-2010, 12:22
kim kim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kimse katılmıyo eleştirlerim sonuç vermiş
gibin görünüyo.
İTÜde katılım biraz daha çok. Ama ben yinede
resimin görünmeyen yanıynan ilgiliyim.
Alt 18-04-2010, 01:24
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

0212 285 66 11

disiliskiler@itu.edu.tr

İstersen ara sor katılımcı sayısını, istersen mail at.

mutlaka birisi cevaplar....

sayıgılıar.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 18-04-2010, 02:16
Üyeliğini Sonlandırmış

yok yok doğru milletin aklını öyle bir bulandırmışlar ki, herkes göremez kim kardeşim evrimin sahtekarlıklarını.

ne diyor adamlar; evrim öğretirsek din elden gitmeyecek, 2 dakika sonra avrupa birliği geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayınladı bunun içinde türkiyede vardı.

diyolar ki ( avrupa birliği ) ülkelerinizde yaratılışı öğrenci kitaplarından kaldırın.yaratılış okutulmasın...

ben böyle tuzağa düşürülen türk milletinin gözlerinin neden hala kapalı olduğunu anlamış değilim sayın kim kardeşim

Bu kadar yanlı bu kadar çıkarcı bir evrimci tayfanın sahtekarlıklarını hele türkiyeye satmalarına göz yumanlara yazıklar olsun diyorum başka da hiç bir şey demiyorum.
Alt 18-04-2010, 02:21
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

troyya´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yok yok doğru milletin aklını öyle bir bulandırmışlar ki, herkes göremez kim kardeşim evrimin sahtekarlıklarını.

ne diyor adamlar; evrim öğretirsek din elden gitmeyecek, 2 dakika sonra avrupa birliği geçtiğimiz günlerde bir duyuru yayınladı bunun içinde türkiyede vardı.

diyolar ki ( avrupa birliği ) ülkelerinizde yaratılışı öğrenci kitaplarından kaldırın.yaratılış okutulmasın...

ben böyle tuzağa düşürülen türk milletinin gözlerinin neden hala kapalı olduğunu anlamış değilim sayın kim kardeşim

Bu kadar yanlı bu kadar çıkarcı bir evrimci tayfanın sahtekarlıklarını hele türkiyeye satmalarına göz yumanlara yazıklar olsun diyorum başka da hiç bir şey demiyorum.
Yaratılışın nesini okutacaksın ki? Nasıl bir kitap yazılacak, nasıl bir müfredat uygulanacak?

"Çocuklar, bugünkü dersimiz yaratılış. Şöyle ki, Allah "ol" dedi, biz de olduk. Dersimiz bu kadar. Çıkabilirsiniz. Sınavda da mecburen sadece bunu soracağım."

Böyle mi geçecek ders? Nasıl olacak?

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)
Alt 18-04-2010, 02:22
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

d
Milletin aklını öyle bulandırmışlarki daha doğmadan basıyorlar kimliğindeki din hanesine islam damgasını. Kendi fikrin bile yok sana ne derlerse ona inanıyorsun.

ne diyor adamlar; Din toplumları yegane yönetme mekanizmasıdır, din olmazsa felan kötülük ahlaksızlık alır başını yürür felan fıstık feşmekan vs. vs.

Din olmasa, insan olurduk. Malesef şu anda koyun modunda takılınıyor.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 18-04-2010, 02:25
Üyeliğini Sonlandırmış

sayın ahbap

anladıgın bu kadar işte o zaman şöyle okutacaz

yaratılış diye bir şey yok herşey tesadufen meydana geldi bizim atalarımız maymundu yada orangutanlardı aslı tolona göre kediler de olabilir...

bunları empoze et çocuklara sorgulamasınlar dimi

..................

sizin anlayamadığınız ne biliyor musunuz ? bu bilgileri çoçuğa aktararak onun sorgulamasını elinden alıyorsunuz.

hadi sıkıyorsa ikisinide öğretin

yemez bu yer mi; avrupa birliği kabul etmez bunu...neden çünkü çocuk ikisi arasında mukayese yapacak ve aklı tasarıma gidecek...

hadi öğretin ikisinide...madem tarafsız bir öğretim var...buyrun hodrimeydan

tasarımla - orangutandan evrildiğimizi anlatın çocuklara bakalım hangi safta oluyorlar...kendi gözlerinizle görün...

işte sizin göremediğiniz bu...gerçekler acıdır kusura bakmayın...adamlar üzerinizde boza pişiriyolar boza....uyanın artık...aynı şeyleri anlatamıcam tekrar...okuyun bir önceki mesajlarımı....
Alt 18-04-2010, 02:28
Üyeliğini Sonlandırmış

nova´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Milletin aklını öyle bulandırmışlarki daha doğmadan basıyorlar kimliğindeki din hanesine islam damgasını. Kendi fikrin bile yok sana ne derlerse ona inanıyorsun.

ne diyor adamlar; Din toplumları yegane yönetme mekanizmasıdır, din olmazsa felan kötülük ahlaksızlık alır başını yürür felan fıstık feşmekan vs. vs.

Din olmasa, insan olurduk. Malesef şu anda koyun modunda takılınıyor.

klişe şeylerden islama kılıf biçme sayın nova...kimliktekini git değiştir o zaman...seni zorla tutan mı var...yada yırt at...bunda islamın ne alakası var...
ne alakası var konustugumuz şeyle...
Alt 18-04-2010, 02:32
AhbAp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AhbAp AhbAp isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sayın ahbap

anladıgın bu kadar işte o zaman şöyle okutacaz

yaratılış diye bir şey yok herşey tesadufen meydana geldi bizim atalarımız maymundu yada orangutanlardı aslı tolona göre kediler de olabilir...

bunları empoze et çocuklara sorgulamasınlar dimi

..................

sizin anlayamadığınız ne biliyor musunuz ? bu bilgileri çoçuğa aktararak onun sorgulamasını elinden alıyorsunuz.

hadi sıkıyorsa ikisinide öğretin

yemez bu yer mi; avrupa birliği kabul etmez bunu...neden çünkü çocuk ikisi arasında mukayese yapacak ve aklı tasarıma gidecek...

hadi öğretin ikisinide...madem tarafsız bir öğretim var...buyrun hodrimeydan

tasarımla - orangutandan evrildiğimizi anlatın çocuklara bakalım hangi safta oluyorlar...kendi gözlerinizle görün...

işte sizin göremediğiniz bu...gerçekler acıdır kusura bakmayın...adamlar üzerinizde boza pişiriyolar boza....uyanın artık...aynı şeyleri anlatamıcam tekrar...okuyun bir önceki mesajlarımı....
Bazı mesajlarında senin biyoloji mezunu olduğunu okudum. Ancak evrimi "maymundan, orangutandan mı geldik" şeklinde yorumlaman karşısında hangi üniversiteyi bitirdiğin ve hangi hocalardan ders aldığın karşısında müthiş meraktayım.

Bence nereden mezun olduğunu yazmalısın. Yaz ki, biyoloji eğitimi almak isteyen kişiler orayı yazmasınlar. Senin de böyle bir katkın olsun bizlere.

Fakat illa bir hayvandan geldiğimiz tahminlerini yapacaksak, benim tezim bunun koyun olduğudur. Günümüz insanının geneline baktığımda ve bunu koyun hayvanatı ile kıyasladığımda, davranış ve düşünüş biçimleri bakımından çok örtüşmeler görüyorum. Bence en kuvvetli olasılık, atalarımızın koyun olduğu ve hatta bizim onların çok ileri versiyonu olduğumuzdur.

When You Kill A Man, You're A Murderer
Kill Many And You're A Conqueror
Kill Them All And You're A God!

----------------

war is over
(if you want it)

Önerilen Siteler