Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-02-2006, 20:44
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Başı açık namaz kılınır mı?

Ankara Üni. İlahiyat Fak. Dekanı, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun tek kadın üyesi olan Prof. Dr. Mualla Selçuk'a göre namaz kılarken ya da kuran okunurken türban-başörtüsü takmak gerekmez.

Diyenetin aylık yayımlanan dergisinde bu konudaki karara ilişkin diğer üyelerden farklı bir görüş bildiren Prof. Selçuk ilgili karara şerh koydu ve bu karar Prof Selçuk'un şerhli görüşüyle birlikte dergiye basıldı.

Başbakanlık danışmanı Cüneyd Zapsu'nun eşinin camide erkeklerle saf tutarak başı açık namaz kıldığına dair haberlerin medyada yeralmasından sonra Diyanet 70 bin adet basılmış dergisinin dağıtımından önce kadının başı açık namaz kılabileceği yönündeki açıklamaları içeren 47 ve 48'inci sayfalarının yırtılarak dergiden çıkartılmasına karar verdi.

Ulusal bir gazetemizin (reklam olmasın) aktardığı haberde Prof. Selçuk'un başı açık vaziyette kuran dinlerken çekilmiş bir fotoğrafı da yer alıyor. Ayrıca Prof Selçuk'un Diyanette görevine başlarken katıldığı törende fatiha suresini de başı açık vaziyette okuduğu aktarılmış.
Alt 24-02-2006, 21:12
Üye Değil

bu haber neyi anlatmak istiyor sizce?Simdi bu Mualla Selcuk namaz kilarken basortusu takilmasa da namaz olur diyorsa kadinlar baslarindaki ortuleri cikarabilirler manasindami?Hem bu Mualla S kim oluyor ki?kendisi cok sey bildigini zannediyor herhalde.insanlarin kafalarini bulandirmaktan baska bir isleri yok.ne kadar ilahiyat fakultesi dekani vs. bile olsa simdiye kadar gelmis gecmis butun alimler bunu boyle diyorsa(yani kadinin namazda tesettur icinde olmasi namazin farzlarindansa ,ve bir namazin farzinin olmamasi o namazi bozuyorsa)nasil kendine guvenerek bunca alimden daha fazla alimmis gibi bir tavir takinabiliyor.sahsen kendi adima her ilahiyat profuna guvenmiyorum.
bu arada kuran okumak cok farklidir namaz kilmaktan.kuran okurken basortu takmak okudugunuza karsi bir edeptir,en guzelidir. illaki basinizin kapali olmasi gerekmez.kuran okurken abdestsiz bile olsaniz sahihtir.lakin dokunmamak sartiyla.yani namazla hukumleri farklidir.
ayrica kurani okumak sunnet (arapcasini),namaz kilmak ise farzdir.bunlari zaten herkes biliyordur zannimca.yani simdiye kadar insanlar namaz kilarken zorlukmu cekmislerki basortusu takmasalar da olur deniliyor.
BUNLAR SADECE ORTALIGI KARISTIRMAK ICIN HABER YAPILAN OLAYLAR.YOKSA KIMSENIN HUKUMLERI DEGISTIRECEGI YOK.HERSEYIN EN IYISINI ALLAH BILIR.
Alt 24-02-2006, 21:43
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Hem bu Mualla S kim oluyor ki?kendisi cok sey bildigini zannediyor herhalde.insanlarin kafalarini bulandirmaktan baska bir isleri yok.ne kadar ilahiyat fakultesi dekani vs. bile olsa simdiye kadar gelmis gecmis butun alimler bunu boyle diyorsa(yani kadinin namazda tesettur icinde olmasi namazin farzlarindansa ,ve bir namazin farzinin olmamasi o namazi bozuyorsa)nasil kendine guvenerek bunca alimden daha fazla alimmis gibi bir tavir takinabiliyor.sahsen kendi adima her ilahiyat profuna guvenmiyorum."
Selam kardeş ;
1-Nurculuğa göre , ya da şu mezhebe , şu tarikata göre değil ,
İslam'a - Kur'an'a göre başörtüsüz namazı yasaklayan bir madde var mı?
Yani kadın evinde başörtüsüz namaz kılıyor..Namazının geçersiz olduğuna kim , neye göre karar veriyor..Var mı bir ayet?

2- Camide , kadınlar kısmında , kadın saçı görünecek şekilde ya da başörtüsüz namaz kılıyor..Geçersiz mi? Hangi ayete göre?

Açıklıyabilir misin?
Alt 24-02-2006, 21:50
MUSTAFA_KOCAK MUSTAFA_KOCAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart şunu anlamıyorumm.

ateist olduğunu belirten arkadaşlara ne ki kadının başı açık yada kapalı namaz kılmasından? inanmadığınız dinin hükümlerinden size ne...
ben sizlerin dine inanmamanıza bi şey demiyorum.sizde benim dinime saygılı olun. lekum dinikum veliye din..
Alt 24-02-2006, 22:49
Üye

mustafa kocak konuyla ilgili bir fikriniz varsa alalım. Eğer yoksa boşuna alakasız şeyler yazmayın. Ben dine inanmayan birisi olarak dini araştırmakta, islamla uğraşmakta ve eleştirmekte serbestim. İlgi alanlarımı belirlerken size danışacak değilim.
Alt 24-02-2006, 22:50
yetim42 yetim42 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

SELAM +1
MUSTAFA KOÇAK +1 SİZLERİ ALKIŞLIYORUM
BENİM BİR SORUM OLACAK.BU ARKADAŞLAR BAŞI AÇIK OLARAK BİLE OLSA NAMAZ KILIOYORLAR MI ACABA ÇOK MERAk EDİYORUM
HAAAA GELECEK CEVAP DA BELLİ SİZ BİZİM İBADETİMİZE NE KARIŞIYORSUNUZ OLACAK.YOK CANIM MERAK.ÇÜNKÜ BU KONU İBADET EDENLERİ İİGİLENDİRİR.YANİ SİZİ NERDEN İLGİLENDİRİYOR.AMAÇ BELLİ BAĞCI DÖVMEK.AMAÇLARLA ALAKALI MUSTAFA KOÇAK VE SELAM GEREKEN CEVABI VEWRMİŞLER TEŞEKKÜR EDERİM
Alt 24-02-2006, 22:55
Üye

EXSLUSİVE MUSTAFA KOÇAK TA SİZİN ALAKASIZLIĞINIZA BAKIP ALAKASIZ SEYLER YAZMIŞ. SENİN DIŞ KAPININ DIŞ MANDALI OLARAK YAZDIKLARINA NİYE CEVAP VERSİN Kİ.BİR KERE KONUYU TARTIŞMAK İÇİN YETERLİ DEĞİLSİN.EZBERE KONUŞUYORSUN YA O BAKIMDAN.
SONRA SENİN DERDİN ÖĞRENMEK DEĞİL Kİ KARAlamak.soruların hap kasıtlı
Alt 24-02-2006, 22:56
MUSTAFA_KOCAK MUSTAFA_KOCAK isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

exclusive Diyor ki
mustafa kocak konuyla ilgili bir fikriniz varsa alalım. Eğer yoksa boşuna alakasız şeyler yazmayın. Ben dine inanmayan birisi olarak dini araştırmakta, islamla uğraşmakta ve eleştirmekte serbestim. İlgi alanlarımı belirlerken size danışacak değilim.
araştırabilirsin ama uğraşamazsın...sizlerin forumlarınızda amma alakalı şeyler olduğunu inceleyince gördüm....çok alakalı konularınız var.Allah zeval vermesinn konularınıza.biraz da hristiyanlıkla ve yahudilikle uğraşın... o konularda nedense parmaklar susar bu sitede.. amacınız İslamı eleştirmekse eleştirin ama hükümleri 10.000 kere de eleştirseniz değişmez..

başı açık namaz kılamaz erkeklerle aynı safta olamaz. anlamak isteyen açar okur öğrenir.amaç eğer öğrenmekse..
Alt 24-02-2006, 23:03
Üye

MUSTAFA KOCAK +++++++111111111111
Alt 24-02-2006, 23:12
Üye

Yetim konunun benim yeterliliğimle bir alakası yok. Olsa bile yeterlilik seviyem hakkında karar verecek merci sen değilsin...

Ayrıca yukarıdaki haberi Hürriyet Gazetesinden özetle aktardım. Kendim fikir-yorum katmadan bu konuyu tartışmaya açtım sadece... Bunda ne gibi bir kasıt, bir kötü niyet bulduğunu anlayabilmiş değilim...

Konunun ne olduğu belli. Lütfen konuyu başka yönlere çekmeyin... selam ne güzel yazmış kendi fikrini. Panteidar da güzel sorular yöneltmiş. Eğer başı açık namaz kılmanın islama uygun olmadığını savunuyorsanız panteidar'ın sorularına cevap verin.

Önerilen Siteler