Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-01-2005, 17:47
anthemoessa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
anthemoessa anthemoessa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Gregory Mendel vs Charles Darwin

GREGORY MENDEL(1822-1884)

Avusturyalı BAŞ RAHİP VE BİLİM ADAMI....

Gregory Mendel genetik biliminin kurucusudur...Bugün Mendel "genetiğin babası" olarak adlandırılmaktadır...

Mendel bitkiler üzerindeki deneyleriyle kalıtım yasalarını bulmuştur...
Bitkiler üzerinde uzun deneyler yaptıktan sonra sonuçlara ulaşmıştır...
KİLİSEDE DERS VERİRKEN TENEFÜSLERDE VE BOŞ ZAMANLARINDA KİLİSENİN BAHÇESİNDE bitkiler üzerinde uzun deneyler yapmıştır..Mendel dinine son derece bağlı bir hristiyandı...

Mendel 1866 yılında yazdığı bir inceleme yazısında bu devrim niteliğindeki buluşlarını açıklamıştı fakat aynı zamanlarda ortaya çıkan Darwin in "Türlerin Kökeni" kitabı ateistlerce ve o zamanın insanlarınca ilgi görmüştü Mendel in buluşlarının devrim niteliğinde buluşlar olduğu daha sonra anlaşıldı...öyle ki bitkiler için bulduğu yasalar BUGÜN BÜTÜN CANLILARA UYGULANABİLMEKTEDİR

Bugün bazı evrimci dergilerde Mendel in buluşları sanki evrim teorisini destekler gibi ima edilmektedir...Ama bunun tamamen yanlış olduğunu evrimciler de bilmektedirler zaten evrimciler bile açıkça Mendel in buluşlarının evrim teorisini destekler nitelikte olduğunu söyleyememişlerdir...

Mendel evrim teorisine karşı çıkmıştı... onun buluşlarının evrim teorisiyle KESİNLİKLE ÇELİŞKİLİ olduğunu bugün birçok büyoloji profesörü dile getirmiştir mesela Biyoloji profesörü Dr.Lane. P. Lester bunlardan biridir...

"Genetics and evolution have been enemies from the beginning of both concepts. Gregor Mendel, the father of genetics, and Charles Darwin, the father of modern evolution, were contemporaries. At the same time that Darwin was claiming that creatures could change into other creatures, Mendel was showing that even individual characteristics remain constant. While Darwin’s ideas were based on erroneous and untested ideas about inheritance, Mendel’s conclusions were based on careful experimentation. Only by ignoring the total implications of modern genetics has it been possible to maintain the fiction of evolution."

Profesör Lester

daha ayrıntılı bilgi için;

http://www.answersingenesis.org/crea...2/genetics.asp

"Darwin, canlıların çevre şartlarının etkisiyle değişip, diğer canlılara dönüşebilecekleri teorisini ortaya atarken, diğer yandan Mendel, canlıların çevre etkisiyle değişmeyeceklerini deneysel olarak ispatlamış, kalıtımın varlığını göstermiştir. Darwin''in fikirleri deneylere değil, tamamen spekülasyona dayanan bir teori olarak kalırken, Mendel uzun ve sabırlı bir çalışmayla kalıtım kanunlarını deney ve gözlemleriyle bilim tarihine sunmuştur"

Evet bir taraftan ateistlerin dayanak noktası evrim TEORİSİ(onlarca yıldır eksik halka masallarıyla kanıtlanamayan ) diğer taraftan bugün üniversitlerde DERS OLARAK OKUTULAN "MENDEL YASALARI...."
Evet bugün "bilimci" ateistler de BİR RAHİBİN BULUŞUNU okumak zorundadırlar....

Sonuçta son zamanlarda "evrim teorisi bilimdir" "bilimsellik" "aydınlık" tır ama "din" "karanlıktır" "dinlerini benimseyenler yobazdır" dşüncelerini gündeme getirenlerin pek de gerçekçi olduğu söylenemez

Saygılarımla;
Alt 04-01-2005, 18:23
haci haci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Belli ki siz ne Mendel yasalarını anlamışsınız, ne de evrimi..
Bunlar farklı şeylerdir. Birbirlerine karıştırmayın..
Mendel yasaları bir veya birkac nesil sonraki durumu sergiler..
Evrim ise binlerce, onbinlerce, hatta milyolarca nesil sonraki duruma değinir.
Bu yazı bir Hristiyan siteden kopyalanmıştır. Bazı Hristiyan’lar da evrime inanmazlar ve bulguları çarpıtırlar. Çünkü anlamazlar..
Siz de Türk Müslüman’larını kandırıyorsunuz.
Kandırın bakiiiiiiimmmmmm
Kandırmaya çalıştıklarınız sizlerden. Bizlerden değil. Bizi kandıramazsınız.. Ama birbirinizi kandırabilirsiniz. Kandırım ve geri kalın..
Kimin umurunda..
Geri kalın ve yok olun..
Birbirinizin en büyük düşmanısınız..

Ne acı.
HACI
Alt 04-01-2005, 19:20
Üye

Standart ...

""Darwin, canlıların çevre şartlarının etkisiyle değişip, diğer canlılara dönüşebilecekleri teorisini ortaya atarken, diğer yandan Mendel, canlıların çevre etkisiyle değişmeyeceklerini deneysel olarak ispatlamış, kalıtımın varlığını göstermiştir. Darwin''in fikirleri deneylere değil, tamamen spekülasyona dayanan bir teori olarak kalırken, Mendel uzun ve sabırlı bir çalışmayla kalıtım kanunlarını deney ve gözlemleriyle bilim tarihine sunmuştur"

Mendel yasaları bir veya birkac nesil sonraki durumu sergiler..
Evrim ise binlerce, onbinlerce, hatta milyolarca nesil sonraki duruma değinir.
Sanırım yukarıdaki yazıyı okumadınız...

Yani sizin dediğiniz gibi "Belli ki siz ne Mendel yasalarını anlamışsınız, ne de evrimi.. " birşey söz konusu değildir...
Hadi ben evrimi anlamadım peki ya bu biyoloji profesörleri de mi anlamamış?!?!

Sakın ha siz anlamamış olmayasınız?!?!

Bu müslüman sitelerde de yayınlanmıştır...

peki şöyle diyelim;

Ya siz kandırılıyorsanız?!?!?
Alt 04-01-2005, 19:32
Üye Değil

Haci bey
cevap veremeyince sacmalamaya basliyor ya da zirvaliyorsun ya da en iyi yaptigin sey hakaretler .... vs...
o yüzden diyorumki oku oku oku.......
okuyalim okuyalim okuyalim
Alt 04-01-2005, 19:41
Üye

Yaw kardeşlerim.
Darwin ve Mendel birbirlerini bilmiyorlardı. Darwin genlerle ilgili hiç bir şeyden haberi yoktu. Ortaya doğal seçenek yolu ile evrim kuramını attı. Evrimi bile bulan Darwin değildir. Darwin’in dedesi bile evrimi biliyordu..

""Darwin, canlıların çevre şartlarının etkisiyle değişip, diğer canlılara dönüşebilecekleri teorisini ortaya atarken, diğer yandan Mendel, canlıların çevre etkisiyle değişmeyeceklerini deneysel olarak ispatlamış, kalıtımın varlığını göstermiştir. Darwin''in fikirleri deneylere değil, tamamen spekülasyona dayanan bir teori olarak kalırken, Mendel uzun ve sabırlı bir çalışmayla kalıtım kanunlarını deney ve gözlemleriyle bilim tarihine sunmuştur"
Yukardaki cümlelere cevap vermemi istiyorsunuz.. Cevap verdik ya be kardeşlerim. Daha ne cevap vereyim. Biri evrimle ilgili diğeri ise kalıtımla.. Evrim de kalıtımla ilişkide ama, aradan binlerce neslin geçmesi gerekiyor. Mendel bir nesil sonraki olayları inceliyor. Evet.. Darwin’in kuramları deneylere dayanmıyor. Gözlemlere dayanıyor. Ama Mendel’in deneyleri ile Darwin’ın kuramı arasında en ufak bir ilişki yok. Bir elma ise diğeri armut. Mendel deneyleri tekrarlasaydı ve ömrü yetseydi, muhtemelen yüz bin nesil sonra üzerinde deney yaptığı fasulyelerin farklı bir bitki türüne dönüşeceğini görecekti. Evrim yavaş bir süreçtir. Size açıklıyorum ama, anlamıyorsunuz. Neden bu kadar kıt akıllısınız bilmiyorum.

HACI
Alt 04-01-2005, 19:57
Üye

Standart ...

Haci;
Senin yazılarını bir süredir taki ediyorum malesef yazılarında bol bol hakaret,küfür... herşey mevcut...
Neyse ben de hakaret vs etmesem de senin seviyene düşüyorum...

Bak;

Darwin ve Mendel birbirlerini bilmiyorlardı
YANLIŞ!!!! Mendel Darwin''i biliyordu çalışmasını da biliyordu..Fakat Darwin''in mendel''den haberi yoktu...
Hatta Mendel''in bilimsel buluşlarını açıkladığı makale ile Charles Darwin''in "Türlerin kökeni" kitabı hemen hemen AYNI anda çıkmıştı...Fakat eskiden beri devam eden ateizm tutunacak bir dal olur diye Türlerin kökeni kitabına resmen atlamıştı..MENDEL İSE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMIŞTI ve çalışmalarını durdurmuştu....
Yani Mendel''in Darwin''den haberi vardı Ama Darwin''in haberi yoktu..
Biri evrimle ilgili diğeri ise kalıtımla..
Malesef bu yanıt kurtarmıyor..BİLİM ADAMLARINA göre bu bir çelişki
çünkü bir kere MANTIK olarak bu iki öğreti çelişiyor;
diğer yandan Mendel, canlıların çevre etkisiyle değişmeyeceklerini deneysel olarak ispatlamış

İşte olay burada kopuyor! tabi bu cümlenin açılımı çok çok daha detaylı...
Sana açıklıyorum ama sen anlamıyorsun evrim YAVAŞ olabilir ama mantığı Mendel''in yasalarına AÇIKÇA AYKIRILIK gösteriyor ki bunu dile getiren sadece ben değilim!!!!!!!!
Alt 04-01-2005, 20:44
Üye

Ozanf:

Yine Müslüman palavralarından birkaçını savurdunuz.. Önce benim küfür ve hakaret ettiğimden dem vuruyorsunuz.
Nerede ettiğimi gösterebilir misiniz?

İkincisi Mendel ve Darwin birbirlerini biliyor muydu?
Bilmiyorlardı.. Buna mı meydan okuyorsunuz… Mendel’le Darwin’in ilişkisi iyi bilinmiyor ama, Darwin’in Mendel’in kendisini ve çalışmalarını bilmediği kesin. Mendel Darwin’in ismini duymuş ve kitabını okumuş olabilir ama, orası bile kesin değil.. Bu konuda iki ayrı inanış var. Onları aşağıdaki adresden okuyabilirsiniz. Mendel''n Darwin''i bilmesi, bu bilim adamlarinin birbirlerini bilmesi demek degildir.. Degil mi?

http://www.brooklyn.cuny.edu/bc/ahp/...estion.02.html

Ben size yardım edeyim..

Post Scriptum.. There are two schools of thought as to what Mendel knew of, or thought about, evolution. Early in his career Mendel wrote a telling paragraph (some of which is used in our story) in which he concludes that organisms evolved from the simple to the complex. Which would make one think that he would have supported Darwin and his work. The second school of thought suggests that Mendel not only did not understand Darwin but was actually opposed to some of Darwin''s ideas.
Contemporary evidence for either school of thought is minimal, and later biographers take one position or another based on slim evidence. I have tried to be fair and suggest that Mendel did not, perhaps, know as much about the subject as some people think, but was open minded enough to accept what he heard. He was, however, curiously reluctant to work with or use any of these ideas.
Mateous Klacel was another story. He enthusiastically embraced Darwin and (as our story tells), America. Some time after the period in which our story is set, Klacel went to America to see for himself what it was like. He also gave spirited lectures defending and explaining Darwinism. But that is another story.
John Blamire
(c) 1996 / 1997
Darwin’un kuramı ile Mendel’in gözlemlerinin bağdaşmadığı iddiası sadece bir spekülasyon. Darwin Mendel’in bildiklerini bilmiyordu. Mendel de Darwin gibi düşünmüyordu. Bunlar gerçekler.. Mendel’i savunarak Darwin’e saldırmanın evrime inanmayanlara hiç bir yararı olmayacaktır. Çünkü her ikisi için de evrim değil, türlerin kökeni bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Bu günümüzde bile önemli bir sorundur... Bilinmemesi doğal seleksiyonun olmadığını kanıtlamaz.
Müslüman cahillerin yaptığı bir hata vardır. Bunu hep tekrarlarlar.. Ünlü ateistlerin buluşlarını alır onunla oyun oynarlar.. Yapsınlar bakiiiiiimmmmm
Nasıl olsa başka bir şey yapamıyorlar. Onu da mı yapmasınlar zavallılar..
Alt 04-01-2005, 21:09
Üye

Standart ....

Haci;

Kimseye meydan okuduğum yok zaten böyle bir takıntım da yok ayrıca hatalı birşey söylersem de kabul ederim...

İkincisi Mendel ve Darwin birbirlerini biliyor muydu?
Bilmiyorlardı
Ben tabi ki Mendel ile Darwin''in tanışıp beraber oturup çay kahve içmesi anlamında brbirlerini biliyorlardı demedim!

Ama gerçek şudur ki(spekülasyondan çok daha öte) MENDEL DARWİN''İN ÇALIŞMALARINI BİLİYORDU...Zaten bilmemesi mümkün değildi çünkü:
birincisi:

Charles Darwin didn''t know Mendel. Darwin published Origin of the Species in 1859 but at that time Mendel was doing his experiments and was seven years away from publishing his results.

Yani Darwin''in MENDEL''in çalışmalarından haberi YOKTU! Ama Mendel, Darwin kitabını çıkardıktan sonra daha çalışmalarını bitirmemişti yani daha sonuçları almasına 7 yıl vardı! Darwin''in çalışmalarından haberi olması son derece mümkündür...ve kuvvetle muhtemeldir..
Mendel knew Darwin’s theory

but took a critical attitude to it.

http://www.kluweronline.com/article....S=375047&PDF=1 (yalnız bu linke bir süredir ulaşılamıyor)

Darwin’un kuramı ile Mendel’in gözlemlerinin bağdaşmadığı iddiası sadece bir spekülasyon
Katılmıyorum bu bir spekülasyon değil birçok BİLİM ADAMININ da kabul ettiği bir gerçektir yukarıda da bir örneğini vermiştim..

Ayrıca;

Şu sitedeki yararlı bir yazı:

http://www.darwinizminsonu.com/k_tarih_03.html

"Darwin''in teorisini çıkmaza sokan bir diğer konu ise kalıtım oldu. Darwin''in teorisini geliştirdiği dönemde canlıların özelliklerini sonraki nesillere nasıl aktardıkları, yani kalıtımın nasıl gerçekleştiği tam olarak bilinmiyordu. Bu nedenle kalıtımın kan yoluyla sağlandığı gibi ilkel düşünceler yaygın kabul görüyordu.
Kalıtım hakkındaki bu belirsizlik, Darwin''in de teorisini geliştirirken tümüyle yanlış bir takım varsayımlara dayanmasına neden oldu. Darwin "evrim mekanizması"olarak temelde doğal seleksiyonu gösteriyordu. Ama doğal seleksiyon tarafından seçilecek olan "yararlı özellikler"nasıl ortaya çıkacak ve nesilden nesile nasıl aktarılacaktı? İşte Darwin bu noktada Lamarck tarafından ortaya atılmış olan "kazanılmış özelliklerin sonradan aktarılması"tezine sarıldı. Evrim teorisini savunan bir araştırmacı olan Gordon Taylor, The Great Evolution Mystery adlı kitabında Darwin''in Lamarckizm''den yoğun biçimde etkilendiğini şöyle anlatır:

Lamarkcizm, kazanılmış olan özelliklerin kalıtsal olarak aktarılması olarak bilinir... Darwin''in kendisi, açık konuşmak gerekirse, böyle bir kalıtımın gerçekleştiğine inanmış ve hatta parmaklarını kaybettikten sonra çocukları parmaksız olarak doğan bir adamı kaynak olarak gösterip bu olayı anlatmıştır... Darwin, Lamarck''tan tek bir fikir bile almadığını iddia etmiştir. Bu son derece ironiktir, çünkü Darwin sürekli olarak kazanılmış özelliklerin aktarılması fikriyle oynamıştır ve (bu nedenle) eleştirilmesi gereken, Lamarck''tan ziyade Darwin''dir. Kitabının (Türlerin Kökeni) 1859 baskısında "dış şartların değişiminin"varyasyonlara kaynaklık ettiğini söylemekte, ama hemen ardından bu şartların varyasyonları yönettiğini ve bunu yaparken de doğal seleksiyonla işbirliği yaptığını açıklamaktadır. Her geçen yıl, (organların) kullanılması ya da kullanılmaması konusuna daha fazla önem vermiştir... 1868''de Varieties of Animals and Plants under Domestication isimli kitabını yayınladığında, Lamarckist kalıtıma delil oluşturduğunu düşündüğü bir dizi örnek vermiştir... Bazı erkek çocuklarının organlarının ön derilerinin, nesiller boyu yapılan sünnet nedeniyle kısaldığı gibi.

Ancak Lamarck''ın tezi, Avusturyalı botanikçi Rahip Gregor Mendel''in keşfettiği kalıtım kanunları tarafından yalanlandı. Bu durumda "yararlı özellikler"kavramı da havada kalmış oluyordu. Genetik kanunları, kazanılmış özelliklerin aktarılmadığını, ve kalıtımın değişmez bazı yasalara göre gerçekleştiğini gösteriyordu. Bu yasalar, türlerin değişmezliği görüşünü destekliyordu. Darwin''in İngiltere''deki hayvan pazarlarında gördüğü inekler, ne kadar farklı kombinasyonlarla çiftleşirlerse çiftleşsinler, tür değiştirmeyecek ve inek olarak kalacaklardı.
Gregor Mendel, uzun deney ve gözlemler sonucunda belirlediği kalıtım kanunlarını 1865 yılında açıklamıştı. Ancak bu kanunların bilim dünyasının dikkatini çekmesi yüzyılın sonlarında mümkün oldu. 20. yüzyılın başlarında bu kanunların doğruluğu tüm bilim dünyası tarafından kabul edildi. Bu durum, "yararlı özellikler"kavramını Lamarck''a dayanarak açıklamaya çalışmış olan Darwin''in teorisini ciddi bir açmaza sokmuş oluyordu.
Burada genel bir bilgi yanlışını da düzeltmek yerinde olur: Mendel, sadece Lamarck''ın evrim modeline değil, aynı zamanda Darwin''in evrim modeline de karşı çıkmıştı. Journal of Heredity dergisinde yayınlanan "Mendel''s Opposition to Evolution and to Darwin" (Mendel''in Evrime ve Darwin''e Muhalefeti) başlıklı bir makalede belirtildiği gibi, "Mendel, Türlerin Kökeni''ne aşinaydı ve Darwin''in teorisine karşı çıkıyordu. Darwin, doğal seleksiyonla ortak atadan evrimleşme teorisini öne sürerken, Mendel özel yaratılışa inanıyordu."
Mendel''in bulduğu kanunlar, Darwinizm''i zora soktu. İşte bu nedenlerle, Darwinizm''i savunan bilim adamları, 20. yüzyılın ilk çeyreğinde yeni bir evrim modeli geliştirmeye çalıştılar. Böylece neo-Darwinizm doğdu."

Her ne kadar bu yazı harun yahya dan alınmışsa da aslında kaynağı yurt dışındaki bilim adamlarıdır...(Harun Yahya bilim adamı değil demeyesiniz diye yazdım)
Alt 04-01-2005, 21:28
Üye

Yapmayin etmeyin yaw..
Bakin neler demissiniz..

Mendel''in bulduğu kanunlar, Darwinizm''i zora soktu. İşte bu nedenlerle, Darwinizm''i savunan bilim adamları, 20. yüzyılın ilk çeyreğinde yeni bir evrim modeli geliştirmeye çalıştılar. Böylece neo-Darwinizm doğdu."
Herseyden once bilim Mendel''in buluslarinin onemini yirminci yuzyilda anlamaya basladi. Darwin''in Mendel''i bilmemesi uzucu bir durum. Cunku genetigi hic bilmeyen Darwin Mendel''in buluslarindan yararlanabilirdi. Mendel''in Darwin''i bilmesi ise beklenir.. Cunku Darwin cok unlu biri idi ve kitabi vardi. Mendel''in butun yapacagi bir kitapciya veya kutuhaneye ugramak olacakti. Bu durum bu bilim adamlarinin birbirlerini bilmesi demek degildir. Bu durum Mendel''in Darwin''i bilmesi demek de degildir. Sadece kitabini okumustur. Hepsi o kadar..

Neo-Darwinciler yirminci yuzyilin ikinci yarisindan sonra aktif hale gectiler. Onlari Mendel degil, genetik bilimindeki ilerlemeler canlandirdi. Darwin saplantinizdan kurtulmalisiniz. Darwin turlerin kokeninde yalniz bir mekanizma aciklamistir. Daha bir suru mekanizma vardir. Onlara baska bir yayinimda deginmistim...

Ayrica bilim adamlari arasinda tonla dusunce farki vardir. Ben size yuzlerce ornek verebilirim. Bilim adamlari birbirleri ile hic gecinemezler ve cogu kere birbirleri ile celiskili kuramlar ileri surerler. Bu durumda bilimi cope mi atacagiz.. Yoksa Kur''an''a mi donecegiz?. keh keh kehhhh
Bilimin dinden farki ve ustunlugu budur iste.. Surekli bir ilerleme ve fikir zenginligi icerir. Bilimsel kavramlar ve anlayislar degisir. Ama bulgular degismez. Onlarin olus mekanizmalari degisir. TV yine ayni yayini yapar. Ucaklar hala ucar ama, onlarla ilgili kuramlar ve gozlemlerin mekanizmasi degisir. Evrime ugrar. Ilerler.. .Quantum mekanik aciklamalar getirilir.. TV bulundugu zaman quantum mekanigi cok ilkeldi. Bilim adamlari quantum mekanigini bilmeden TV yi bulmuslardi. Demek ki temel mekanizmayi bilmeden kesifler yapilabilir. Darwin de oyle yapmistir. Mendel de... Koch da. Pastor de.. Virchow da.. Rontgen de. Sayisiz bilim adamlari kesiflerini yaparlarken temel mekanizmayi bilmiyorlardi. Onlar bu bilim adamlarinin olumunden cok sonralari kesfedildi..

Ya durum boyle iste..
Simdi soyle bakiiiiiiimmmmmmm
Haci kime ne hakaret ve kufur etti?... keh keh kehhhhhhhhhhh

HACI
Alt 04-01-2005, 21:48
Russell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Russell Russell isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

...öyle ki bitkiler için bulduğu yasalar BUGÜN BÜTÜN CANLILARA UYGULANABİLMEKTEDİR

şu yasaları biraz açsana.

Sonuçta son zamanlarda "evrim teorisi bilimdir" "bilimsellik" "aydınlık" tır ama "din" "karanlıktır" "dinlerini benimseyenler yobazdır" dşüncelerini gündeme getirenlerin pek de gerçekçi olduğu söylenemez

sen 19. yy avrupa din adamlığı ile bugün bile 1400 sene öncesinden kutulamamış müslüman din adamlığını nasıl karşılaştırabiliyorsun.pes

""Darwin, canlıların çevre şartlarının etkisiyle değişip, diğer canlılara dönüşebilecekleri teorisini ortaya atarken, diğer yandan Mendel, canlıların çevre etkisiyle değişmeyeceklerini deneysel olarak ispatlamış, kalıtımın varlığını göstermiştir.

ne çevremiş bu böyle kilisenin bahçesinden çıkamamış.Ayrıca yorum yapabilmek için şunu soruyorum burda çevreden kastın ne iklim mi? bitki örtüsü mü? yoksa herçeşit dış etken mi?

Kuran'ı okuyup anlayana gayrimüslim, anlamayana müslüman denir.

Önerilen Siteler