Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-05-2010, 22:14
insan_olmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
insan_olmak insan_olmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Kime selam vermeli?

Kime Selam vermeli?

İsa'dan sonra Kutsal kitab'a sokulan öğretiler çok fazladır.Kutsal kitab'ı yazanlar bazen İsa'nın öğretileriyle çeliştiklerini farketmezler.Örneğin diğer insanlara selam verme konusunda olduğu gibi;

47Yalnız kardeşlerinize selam verirseniz, fazladan ne yapmış olursunuz? Putperestler de öyle yapmıyor mu? Bu nedenle, göksel Babanız yetkin olduğu gibi, siz de yetkin olun.

(Matta 5:47-48)

görüldüğü üzere isa yalnız kardeşlerine selam verilmenin yeterli olmadını bunu putperestlerin bile yaptığını söyleyerek herkese selam verilmesini istemiştir.

Ancak yuhanna hristiyanlığın yayılması için bir adım ileri gidiyor olacak ki bu öğretiyi delip geçmiştir

9Haddini aşıp Mesih'in öğretisine bağlı kalmayan hiç kimsede Tanrı yoktur. Bu öğretiye bağlı kalanda ise hem Baba, hem de Oğul vardır.
Eğer biri size gelir de bu öğretiyi getirmezse, kendisini evinize almayın, ona selam bile vermeyin. 11Çünkü böyle birine selam veren, onun kötü işlerine ortak olur.(2.Yuhanna:9-11)

Yani yuhanna'ya göre mesih'in öğretileriyle gelmeyene selam bile verilmemelidir.Ona selam veren kötü işlere ortak oluruyormuş.

Oysa isa yalnız kardeşlerinize selam verirseniz fazladan bişey yapmış olmazsınız demektedir.Bunu putperestler bile yapıyor demiştir.

Sonuç olarak yuhanna hristiyanlığın yayılmasının yavaşlamasını istemediği için öğretilerinde taviz verip İsa ile çelişmiştir.

saygılarmla..
Alt 06-05-2010, 18:09
VERA VERA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

insan_olmak´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kime Selam vermeli?

İsa'dan sonra Kutsal kitab'a sokulan öğretiler çok fazladır.Kutsal kitab'ı yazanlar bazen İsa'nın öğretileriyle çeliştiklerini farketmezler.Örneğin diğer insanlara selam verme konusunda olduğu gibi;

47Yalnız kardeşlerinize selam verirseniz, fazladan ne yapmış olursunuz? Putperestler de öyle yapmıyor mu? Bu nedenle, göksel Babanız yetkin olduğu gibi, siz de yetkin olun.

(Matta 5:47-48)

görüldüğü üzere isa yalnız kardeşlerine selam verilmenin yeterli olmadını bunu putperestlerin bile yaptığını söyleyerek herkese selam verilmesini istemiştir.

Ancak yuhanna hristiyanlığın yayılması için bir adım ileri gidiyor olacak ki bu öğretiyi delip geçmiştir

9Haddini aşıp Mesih'in öğretisine bağlı kalmayan hiç kimsede Tanrı yoktur. Bu öğretiye bağlı kalanda ise hem Baba, hem de Oğul vardır.
Eğer biri size gelir de bu öğretiyi getirmezse, kendisini evinize almayın, ona selam bile vermeyin. 11Çünkü böyle birine selam veren, onun kötü işlerine ortak olur.(2.Yuhanna:9-11)

Yani yuhanna'ya göre mesih'in öğretileriyle gelmeyene selam bile verilmemelidir.Ona selam veren kötü işlere ortak oluruyormuş.

Oysa isa yalnız kardeşlerinize selam verirseniz fazladan bişey yapmış olmazsınız demektedir.Bunu putperestler bile yapıyor demiştir.

Sonuç olarak yuhanna hristiyanlığın yayılmasının yavaşlamasını istemediği için öğretilerinde taviz verip İsa ile çelişmiştir.

saygılarmla..
Sayın İnsan_olmak

İncili'in elçilerin işleri bölümü biz inananlar için ilk kilise'nin görüldüğü bölümdür.

Bu bölümde örneğin Pavlus'un 1. Korintlilere mektup'unda

Geri kalanlara Rab değil, ben söylüyorum: Eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse ama kendisiyle yaşamaya razıysa, onu boşamasın. 1. Korintliler 7:12

dediğini görürüz.

Açık açık Bunu RAB değil BEN söylüyorum demiştir. Aslında bu bile İncil'in kutsal bir esin olduğunun işaretidir.

Ayrıca 2. mektup da bir yeni inanlılar topluluğuna gönderilmiştir . mektubun geneline baktığınızda topluluğun cevresinde yanlış bir öğreti yayılmaya başladığını ve öğretinin bozulmaması için PAVLUS'UN bu önlemi almalarını istediğini görebiliyorum. Bunu sizinde görebilmeniz için mektubun tamamını ekliyorum .
sevgiler

Ben ihtiyardan*, Tanrı`nın seçtiği, gerçekten sevdiğim hanımefendiye ve çocuklarına selamlar! Yalnız ben değil, gerçeği bilenlerin hepsi de sizleri seviyor.
Çünkü gerçek içimizde yaşıyor ve sonsuza dek bizimle olacak.

Baba Tanrı`dan ve Baba`nın Oğlu İsa Mesih`ten gelen lütuf, merhamet ve esenlik de gerçekte ve sevgide bizimle olacaktır.

Senin çocuklarından bazılarının Baba`dan aldığımız buyruğa uyarak gerçeğin izinden yürüdüğünü görünce çok sevindim

Şimdi sana rica ediyorum, hanımefendi, birbirimizi sevelim. Bu sana yazdığım yeni bir buyruk değil, başlangıçtan beri kabul ettiğimiz buyruktur.
Sevgi Tanrı`nın buyruklarına uygun yaşamamız demektir. Başlangıçtan beri işittiğiniz gibi, O`nun buyruğu sevgi yolunda yürümenizdir.
Ne var ki, İsa Mesih`in beden alıp geldiğini kabul etmeyen birçok aldatıcı dünyanın her yanına yayıldı. Aldatıcı, Mesih karşıtı olan bunlardır.
Başardıklarınızı yitirmemek ve ödülünüzü eksiksiz almak için kendinize dikkat edin.
Haddini aşıp Mesih`in öğretisine bağlı kalmayan hiç kimsede Tanrı yoktur. Bu öğretiye bağlı kalanda ise hem Baba, hem de Oğul vardır.
Size gelip de bu öğretiyi getirmeyeni evinize almayın, ona selam bile vermeyin.
Çünkü böyle birine selam veren, kötü işlerine ortak olur.
Size yazacak çok şeyim var, ama bunları kâğıtla, mürekkeple iletmek istemedim. Sevincimiz tam olsun diye yanınıza gelmek ve sizinle yüz yüze konuşmak umudundayım.
Tanrı`nın seçtiği kızkardeşinin çocukları sana selam ederler.
Alt 06-05-2010, 18:14
Kıdemli Üye

sonuç Hristiyanlığı korumak adına isa'nın öğretilerine ters düşülmüştür

sevgilerimle

insan_olmak
Alt 06-05-2010, 18:15
Üye

sonuç Hristiyanlığı korumak adına isa'nın öğretilerine ters düşülmüştür

sevgilerimle

insan_olmak
Fazla acımasızsınız . ve bence sizde bunun farkındasınız
Alt 06-05-2010, 18:18
Kıdemli Üye

VERA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Fazla acımasızsınız . ve bence sizde bunun farkındasınız
Sizin fikriniz söylediğim doğrumu değil mi ben ona bakarım.
isteyen istediği değerlendirmeyi yapabilecektir tabiki

saygılar
Alt 06-05-2010, 18:24
Üye

Sizin fikriniz söylediğim doğrumu değil mi ben ona bakarım.
isteyen istediği değerlendirmeyi yapabilecektir tabiki

saygılar
O zaman size sunuda anlatmak gereklidir;
RAB giderken Kutsal RUH'U yardımcı olarak göndereceğini ama Dünya'nın egemeninin kendisi olmadığını bildirmiştir.
Bu noktada öğretiyi korumak çok önemlidir . Orada seslendiği toplulukda ki kişiye anlatmak istediği SAPKIN öğreti veren kişiyi dinleme dir.
Onu sevme dememiştir . Selam dan kasıt görüşme yapmamaktır

sevgiler
Alt 06-05-2010, 18:35
Kıdemli Üye

bu yorum sizin olmakla beraber kutsal kitap'a pek uymamaktadır.

yuhanna selamın dahi verilmemesi gerektğini selam verenin o işe ortak olmuş olduğunu söylemektedir.Sözcüklerin içini boşaltarak ayeti dejenere etmeyiniz sayın Vera

kiliseyi korumak adına böyle birşey yapılmıştır kendilerince haklıda olabilirler ama mesih'in öğretilerine ters düşmektedir bu sözler.Nereden bakarsanız bakın sonuç değişmez.

bu arada konularımı okumanız beni sevindirdi.Önümüzdeki zamanlarda kutsal kitap hakkında farklı eleştirileri ortaya koyacağım pek söylenmeyen çelişkileri onlarıda incelerseniz faydalı olacağına inanıyorum.

saygılar
Alt 22-05-2010, 20:54
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Açık açık Bunu RAB değil BEN söylüyorum demiştir. Aslında bu bile İncil'in kutsal bir esin olduğunun işaretidir. -VERA
Ayet şu ;

"Geri kalanlara Rab değil, ben söylüyorum: Eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse ama kendisiyle yaşamaya razıysa, onu boşamasın." -I.Kor.7:12

ve şu ayetler ;

"Kızlara gelince, Rab'den onlarla ilgili bir buyruk almış değilim. Ama Rab'bin merhameti sayesinde güvenilir biri olarak düşündüklerimi söylüyorum ." (25.ayet)

"Öyle sanıyorum ki .." (26. ayet )

"Ama evlenirsen günah işlemiş olmazsın. Bir kız da evlenirse günah işlemiş olmaz...Ben sizi bu sıkıntılardan esirgemek istiyorum. (28.ayet)

Günah olup olmadığına bu ayette Pavlus karar veriyor. Açıkça Bildiri almadığını söylemesine rağmen .

"Kardeşler, şunu demek istiyorum" (29. ayet )

Pavlus kendi düşüncesini yazmıştır. Tanrının esinine biğr şey katabilir mi ?

Bunun cezası İncilde şudur :

"Bu kitaptaki peygamberlik sözlerini duyan herkesi uyarıyorum! Her kim bu sözlere bir şey katarsa, Tanrı da bu kitapta yazılı belaları ona katacaktır" Vah. 22:18

Yani Pavlusu İncilin kendisi mahküm etmektedir. Yukarıdaki ayetten bu anlam çıkmaktadır
Alt 23-05-2010, 12:26
YuhannaSarov YuhannaSarov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayet şu ;

"Geri kalanlara Rab değil, ben söylüyorum: Eğer bir kardeşin karısı iman etmemişse ama kendisiyle yaşamaya razıysa, onu boşamasın." -I.Kor.7:12

ve şu ayetler ;

"Kızlara gelince, Rab'den onlarla ilgili bir buyruk almış değilim. Ama Rab'bin merhameti sayesinde güvenilir biri olarak düşündüklerimi söylüyorum ." (25.ayet)

"Öyle sanıyorum ki .." (26. ayet )

"Ama evlenirsen günah işlemiş olmazsın. Bir kız da evlenirse günah işlemiş olmaz...Ben sizi bu sıkıntılardan esirgemek istiyorum. (28.ayet)

Günah olup olmadığına bu ayette Pavlus karar veriyor. Açıkça Bildiri almadığını söylemesine rağmen .

"Kardeşler, şunu demek istiyorum" (29. ayet )

Pavlus kendi düşüncesini yazmıştır. Tanrının esinine biğr şey katabilir mi ?

Bunun cezası İncilde şudur :

"Bu kitaptaki peygamberlik sözlerini duyan herkesi uyarıyorum! Her kim bu sözlere bir şey katarsa, Tanrı da bu kitapta yazılı belaları ona katacaktır" Vah. 22:18

Yani Pavlusu İncilin kendisi mahküm etmektedir. Yukarıdaki ayetten bu anlam çıkmaktadır
1- Vahiy kitabındaki o ayet Vahiy kitabıyla ilgilidir.

2- Esin kavramını biliyorsunuzdur Hristiyanlık'taki. =)

Ayrıca sevgili insan_olmak,

Vera'nın yorumuna ben de katılıyorum. O ayet, yeni imanlıları GNOSTİKLER'den korumak içindir.

Sevgiler. =)

Müslüman oldum.
Alt 23-05-2010, 12:34
Kıdemli Üye

ben bu ayetin nedeni ile ilgilenmiyorum sonuca bakıyorum

sevgiler

Önerilen Siteler