Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-05-2010, 00:34
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Dinler ve Doğa

Selam arkadaşlar, dinlerin doğaya saygısı olmadığını düşünüyorum. Bunun için en geçerli sebebim ve argümanım; Dünyadaki tüm nimetlerin ( nimetten kasıt, Dünya üzerinde insanın kullanabildiği herşey) insanlar için allah tarafından verildiği söylemidir. Ve insanlarda doğadan bulunan ( diğer insanlar dahil ) herşeyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanma haklarını kendilerinde görebilmeleridir.

Hayvanlar çifliklerde, doğal hayatlarından koparılmış ve sadece kar amacı ile yaşamlarına müdahale edilmiştir.

Hayvanların bedenlerinin doğal süreçlerine ( Yani sözüm ona allahın yarattığı gibi olmalarına ), hayvanların ve insanların sağlıklarına zararlı olduğu halde, sadece daha hızlı büyüsün gelişsin ve daha fazla kar getirsin diye hormon, yapay ışık, katkı vs yöntemlerle müdahale edilmesi.

Hayvanlara işkence edilmektedir.

Hayvanlara soykırım uygulanmaktadır (domuzlar).

Doğal kaynakların, tüm insanlığın malı olmasına rağmen ekonomik ve çıkar kapısı haline getirilmesi.

Doğada tüm insanlığın hizmetine sunulan kaynakların, mülkiyet hakkının mutlu azınlıklar tarafından ele geçirilip, gerekirse yöre halklarını madenlerinde esir gibi çalıştırarak yaptıklarını meşrulaştırması ve bunların hepsini gönül rahatlığıyla dini sebeplere bağlayabilmeleri.

Doğanın tüm etmenleri-elementleri ve süreçleri tüm insanlığa ait olmasına rağmen, din adına yağmalanmaktadır.

Başlığı; katılımların yönlendirmesi ümidiyle giriş bölümü ile bıraktım. Gelişme ve sonuç kısımlarının herkesin ortak fikirleriyle oluşması için ucunu açık bıraktım.

Dinlerin doğal yaşam talanını meşrulaştırması için öne sürdüğü gerekçeler:

İnsanoğlu dünyadaki en önemli canlıdır.

Tüm dünya insanoğlu için yaradılmış ve kullanımı ile alakalı ona hür irade verilmiştir.

Öldürmek meşrulaştırılmıştır, çözüm yerine ölüm veya şiddet empoze edilmiştir. Şiddet uyguşlayabilme duygusu insandaki egoyu kırbaçladığı için geri fikirli insanlar ve toplumdarda daima baş tacı edilmiştir (kılıçlı bayraklar, at avrat silah vsvs çoğaltılabilir).

Rızk kavramı, dünyadaki zengin kesim ihtiyacı olduğundan multi misili fazlasına sahip olduğu halde daha fazlasını isteyip insanlığa hiçbir fayda sağlamamaktadır.

bkz: Arabistan

Dinlerde kayırmacılık vardır ve bunun en büyüğü "herşeye hükmeden çoban" empozesi ile insandır.

Katılımlarınızı beklerim.

Sevgi ve saygılarımla Nova.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 08-05-2010, 00:54
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayin niva,hayvanlar alemini herzaman seyrederim ortada bi su gölü varsa hayvanlar ihtiyaclari dogrultusunda ortak kullaniyorlar ceylanda gelip suyunu iciyor aslanda gelip suyunu icip gidiyor iclerinde hic sadece benim olsun dürtüsü yok,insanlar arasinda bu ne boktan bi sistem gelismiski herkesin ortak mali bir kisinin olabiliyor,öyleki bu bir kisinin ömrü binlerce sene olsa genede bitiremiyeceyi halde sadece onun oluyor,hayvanlar kadar bile olup bazi seyleri ortak kullanamiyoruz.saygilar

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Alt 08-05-2010, 01:17
barudi barudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yahu o zaman senin ne et, ne peynir, ne yumurta, ne bal, vs. vs.. yemen lazım ve ne süt vs. vs. içmen lazım. Madem bunlara karşısın yemeyeceksin o zaman öyle değil mi?

Hele Domuz için kullandığın kelimeye bak "Soykırım" yuhh dememek içten bile değil hani, sanki domuz düşmanıyız gördüğümüz yerde öldürüyoruz paramparça edip dağıtıyoruz parçalarını sağa sola, hayır kardeşim sadece onun etini yemiyoruz, çünkü domuz kendi pisliğini yiyen bir hayvan yani tamamen necis bir hayvan, neden böyle hayvanın etini yememiz şart olsun?
Alt 08-05-2010, 01:39
Super Moderator

barudi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Yahu o zaman senin ne et, ne peynir, ne yumurta, ne bal, vs. vs.. yemen lazım ve ne süt vs. vs. içmen lazım. Madem bunlara karşısın yemeyeceksin o zaman öyle değil mi?

Hele Domuz için kullandığın kelimeye bak "Soykırım" yuhh dememek içten bile değil hani, sanki domuz düşmanıyız gördüğümüz yerde öldürüyoruz paramparça edip dağıtıyoruz parçalarını sağa sola, hayır kardeşim sadece onun etini yemiyoruz, çünkü domuz kendi pisliğini yiyen bir hayvan yani tamamen necis bir hayvan, neden böyle hayvanın etini yememiz şart olsun?
Domuz eti yemek şart diye birşey yazdımmı ben?

Yada: "yemiyoruz domuz eti, o zaman domuz soykırımcısıyız" domuzun etini yememek ona soykırım yapmaktır dedimmi ben. Çıkar dünyası olarak algılamayı lütfen terk ediniz.

Vahşice öldürülen hayvanlar seni mulu edebilir fakat beni etmiyor, ve her zamanki gibi buna da bir din kılıfı bulmuşuz helal olsun.

Bal, süt, peynir gibi yan ürünler elde edilirken canlıların doğal olan yaşam haklarına tecavüz yoktur, sadece yan ürünleri söz konusudur, başlığı farklı bir kanaldan takip ediyor ve yolunu değiştirmeye zorluyorsunuz. Yapmayın lütfen.

Papillon üstad 2 kelime ile kılıç gibi bir betimleme yapmış negüzel:

"hayvanlar alemini herzaman seyrederim ortada bi su gölü varsa hayvanlar ihtiyaclari dogrultusunda ortak kullaniyorlar ceylanda gelip suyunu iciyor aslanda gelip suyunu icip gidiyor"

Bakın, basit, net ve apaçık ortada.

daha sosyalleşmeye başlar başlamaz bize "sevap-günah" empozesi ile dünyayı ortak yaşam değil "Çıkar dünyası" olarak anlayabileceğimiş şekilde yetiştiriliyoruz ve dolayısıyla doğal yaşam da bundan nasibini fazlasyla alıyor.

Tavuk da kendi pisliğini yer hatta başka hayvanlarda vardır. Tavuğu afiyetle yiyorsunuz ama.

bu arada ben defalarca domuz eti yedim, hatta rusyada Kuban bölgesinde müslümanlarca da tüketilir

Hayvanın kendi dışkısını yemesi, turbo motorlar gibi, 1. seferde sindiremediği besinleri 2. seferde sindirerek kazanım sağlıyor.

Domuzdaki hastalıklara oranla diğer hayvanlarda da bolca hastalık mevcut meraklanmayalım.

İneklerin (modern mandralardaki-çiftliklerdeki) bolca mısır ürünü ve GDO besin ve hormonlar ile beslenmesinde dolayı şeker hastası ineklerin sütünü içiyoruz.

Üstelik domuz eti yiyen ve yemeyen toplumlara bakın hangileninde ne musibetler var kendiniz araştırın.

Ayrıca konumuz domuz eti değil, domuz eti ile alakalı önceden konuşulmuş başlıklar var, buyurunuz burada da çok faydalı fikir ve yazılar mevcut: http://www.turandursun.com/forumlar/...read.php?t=751

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Alt 08-05-2010, 02:09
barudi barudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yahu arkadaşım öyle bir anlatıyorsun ki sanki biz hayvanın can çekişmesinden zevk alıyormuşuz gibi gösteriyorsun, "işkence" kelimesi kullanıyorsun nerede gördün sen hayvanlara işkence ettiğimizi? ya ne yazdığını bilmiyorsun sarhoşsun, yada kelime anlamlarının neye dayandığının farkında değilsin..

işkence, soykırım, gibi yakıştırma yapman zaten seni konu başlığını tartışmak için açmadığının kanıtı amacın her zaman olduğu gibi çamur atmak.

Evet hayvan katlediyoruz ama işkence etmiyoruz hele soykırım hiç yapmıyoruz..
Hayvanın her şeyinden faydalanmak bize serbest, çünkü hayvanları da biz otlatıyoruz yediriyoruz içiriyoruz, veya bunları yapana bedelini ödeyerek alıyoruz ve etinden faydalanıyoruz.

Bizim kestiğimiz kurbanlar 3'e bölünür, bir kısmı yoksula dağıtılır bir kısmı misafirlere yedirilir ve kalan bir kısmı da kendimiz tüketiriz.
Alt 09-05-2010, 00:47
Super Moderator

barudi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Yahu arkadaşım öyle bir anlatıyorsun ki sanki biz hayvanın can çekişmesinden zevk alıyormuşuz gibi gösteriyorsun, "işkence" kelimesi kullanıyorsun nerede gördün sen hayvanlara işkence ettiğimizi? ya ne yazdığını bilmiyorsun sarhoşsun, yada kelime anlamlarının neye dayandığının farkında değilsin..

işkence, soykırım, gibi yakıştırma yapman zaten seni konu başlığını tartışmak için açmadığının kanıtı amacın her zaman olduğu gibi çamur atmak.

Evet hayvan katlediyoruz ama işkence etmiyoruz hele soykırım hiç yapmıyoruz..
Hayvanın her şeyinden faydalanmak bize serbest, çünkü hayvanları da biz otlatıyoruz yediriyoruz içiriyoruz, veya bunları yapana bedelini ödeyerek alıyoruz ve etinden faydalanıyoruz.

Bizim kestiğimiz kurbanlar 3'e bölünür, bir kısmı yoksula dağıtılır bir kısmı misafirlere yedirilir ve kalan bir kısmı da kendimiz tüketiriz.
Sn. Barudi, konunun eksenini kaydırmaya çalışmayın lütfen.

Benim bahsetmediklerim ( sizin bahsettikleriniz, kısaca anladıklarınız) :

"""""Yahu arkadaşım öyle bir anlatıyorsun ki sanki biz hayvanın can çekişmesinden zevk alıyormuşuz gibi gösteriyorsun, "işkence" kelimesi kullanıyorsun nerede gördün sen hayvanlara işkence ettiğimizi? ya ne yazdığını bilmiyorsun sarhoşsun, yada kelime anlamlarının neye dayandığının farkında değilsin.."""""

Kelimeleri anlarsak, anlatılmak istenene daha rahat ulaşırız

"""""işkence, soykırım, gibi yakıştırma yapman zaten seni konu başlığını tartışmak için açmadığının kanıtı amacın her zaman olduğu gibi çamur atmak."""""

Amaç çamur atmak değil, insan ırkının doğayı katlederken nasıl dinlere dayandığıdır. çamur atan sizsiniz ama farkında değilsiniz. Konunun eksenini değiştirmeye çalışmayın lütfen.

"""""Evet hayvan katlediyoruz ama işkence etmiyoruz hele soykırım hiç yapmıyoruz.."""""

"Katletmek" teşekkürler burada dürüst oldunuz.

"""""Hayvanın her şeyinden faydalanmak bize serbest, çünkü hayvanları da biz otlatıyoruz yediriyoruz içiriyoruz, veya bunları yapana bedelini ödeyerek alıyoruz ve etinden faydalanıyoruz.""""""

"Parasıyla değilmi bilader" yaklaşımı insanlığa sığmayan bi cevap sn. barudi. "Hayvanların herşeyinden faydalanmak" derken biraz daha spesifik kelimeler kullanırsak yanlış anlamalara sebebiyet vermemiş oluruz .

"""""Bizim kestiğimiz kurbanlar 3'e bölünür, bir kısmı yoksula dağıtılır bir kısmı misafirlere yedirilir ve kalan bir kısmı da kendimiz tüketiriz."""""

Kurbandan ben bahsettimmi yazıda? Eksen kaydırmayın sn. barudi başlık kirleniyor.

Konunun içeriğini anlayabilmemiz için başlığın anafikrini tekrarlamak istiyorum (başlığın ilk paragrafı) :

"Selam arkadaşlar, dinlerin doğaya saygısı olmadığını düşünüyorum. Bunun için en geçerli sebebim ve argümanım; Dünyadaki tüm nimetlerin ( nimetten kasıt, Dünya üzerinde insanın kullanabildiği herşey) insanlar için allah tarafından verildiği söylemidir. Ve insanlarda doğadan bulunan ( diğer insanlar dahil ) herşeyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanma haklarını kendilerinde görebilmeleridir."

Sevgi ve saygılarımla.

Alt 09-05-2010, 18:48
Ovidius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ovidius Ovidius isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Doğal kaynakların sömürülmesi konusunda
dinin uyuşuklaştırdığı sormayan ve sorgulamayan insanların payı epey büyük.
keşke dindarlar doğaya ,bu tabiat Allah ın bize hediyesi ve emanetidir diye bakma bilincinde olsalar.

Keşke 1400 sene evvel Arabistanda da gür KARADENİZ ormanları,

GÖLLER BÖLGESİ
EGE PINARLARI
TOROS DERELERİ,
DAĞLARINDA CEYLANLARI
ERCİYES İ,PALANDÖKENİ,KAZDAĞLARI,KÜRE DAĞLARI,
ANZER BALI VE YAYLASI
PAMUKKALESİ,SİVAS ,AFYON KAPLICALARI,
KAYSERİ PASTIRMASI VE MANTISI, (burada sanal reklam uygulaması var)
olaydı.

Eminimki görünmeyen yerlerde görünmeyen TANRI aramaya gerek olmazdı veee
herbir kuş mikail kadar
herbir hayvanat cebrail kadar
herbir ağaç azrail kadar sevgi ve saygı görürdü.

Geçmiş zaman gösteriyorki insanevladı TANRISINI dünyada bulduğu sürece gelişmiştir.
MÖ.EGENİN İKİ YAKASI VE RÖNESANS ,REFORM sonrası Avrupa bunun en güzel örnekleri.

''Havva anan dünkü çocuk.ANADOLUYUM ben.
A.Arif
Alt 09-05-2010, 18:49
Aynalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aynalı Aynalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir zamanında insanlarda aynı hayvanlar gibi aynı sudan içip, aynı otlakta koştururmuş.
Yani toplumda kominizm varmış. Tabi ki atalarımızın bunun bilincinde olduklarını zannetmiyorum. Ama bu kominist tavırları uygarlaşmadan önceki hallerinde takınılıyorlarmış. Neyse konudan uzaklaşmadan lafa devam edeyim. Sayın Nova insanlar neyin iyi neyin kötü olduklarını bilirler. Ama bu karara çevreden edindikleri kültürel ahlaki bilgileri ile verirler. İnsanlar yanlış yaparlar farkına varırlar ve bu yanlışı örtmek için bilerek yada bilmeyerek dini kılıf olarak kullanırlar. Lütfen Din ile dini kullananları bir tutmayınız. Din bir araç değil amaçtır. Tabi rüzgar estiği heryerde aynı sonucu vermiyor. Biryerde kuru ot bitirirken bir başka yerde gül bitiriyor. Saygılarımla...

İnsanın yegane marifeti bir şey bilmediğini itiraf ve tasdikidir.
Alt 09-05-2010, 20:20
Super Moderator

Standart Çam devrildi haberin yok....

Aynalı´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir zamanında insanlarda aynı hayvanlar gibi aynı sudan içip, aynı otlakta koştururmuş.
Yani toplumda kominizm varmış. Tabi ki atalarımızın bunun bilincinde olduklarını zannetmiyorum. Ama bu kominist tavırları uygarlaşmadan önceki hallerinde takınılıyorlarmış. Neyse konudan uzaklaşmadan lafa devam edeyim. Sayın Nova insanlar neyin iyi neyin kötü olduklarını bilirler. Ama bu karara çevreden edindikleri kültürel ahlaki bilgileri ile verirler. İnsanlar yanlış yaparlar farkına varırlar ve bu yanlışı örtmek için bilerek yada bilmeyerek dini kılıf olarak kullanırlar. Lütfen Din ile dini kullananları bir tutmayınız. Din bir araç değil amaçtır. Tabi rüzgar estiği heryerde aynı sonucu vermiyor. Biryerde kuru ot bitirirken bir başka yerde gül bitiriyor. Saygılarımla...

Uzun saçmalamışsın satır satır ayıklayayım:

"""""Bir zamanında insanlarda aynı hayvanlar gibi aynı sudan içip, aynı otlakta koştururmuş.
Yani toplumda kominizm varmış. Tabi ki atalarımızın bunun bilincinde olduklarını zannetmiyorum."""""

Bilincindeler, bu kadar önünü göremeyen bir laf sarfetmen akıl alır şey değil.

İnsanın gelişebilmesinin yegane unsuru " besin depolayabilmesi" dir. Tüketeceğin besini depolarsan, sabahtan akşama kadar av peşinde koşmazsın, başka işler için vaktin kalır.

""""" Ama bu kominist tavırları uygarlaşmadan önceki hallerinde takınılıyorlarmış."""""

Kominist değil "Komünist". Lütfen Türkçe' yi düzgün kullanalım ki ileride sitemizi kaynak olarak kullanabilecek insanlara, temiz bir zemin ve sunum bırakalım.

Komünist kelimesinin anlamı için buraya : http://tr.wikipedia.org/wiki/Komünizm başburabilirsiniz, farklı komünist anlayışlar vardır, yanılmayın ve yanıltmayın ki; konu ekseni kaymasın, başlık kirlenmesin, yanlış anlaşılmalar ortadan kalksın.

Ortada komünizm yok, komünel yapı var ( komün: Komün, ortaklaşma ve paylaşma çerçevesinde oluşturdukları belirli değerler doğrultusunda yaşamayı tercih eden ve belirli sayıda üyesi bulunan topluluktur. Kelime, latince "paylaşmak" demek olan "communis" kokünden türemiştir. Topluluğun hayat görüşüne göre bu değerler, ekonominin paylaşılmasından beraber ibadet etmeye kadar çok çeşitli olabilir. alıntı: wiki )

Yani insanların takındıkları be tavırda bir sıkıntı yok ve hala tkınıyorlar bu tavrı. (not: ortada kime karşı takındılar bu tavrı onuda anlamadım doğrusu ay neyse....)

"""""Neyse konudan uzaklaşmadan lafa devam edeyim.

Sayın Nova insanlar neyin iyi neyin kötü olduklarını bilirler. Ama bu karara çevreden edindikleri kültürel ahlaki bilgileri ile verirler."""""

Dinler sorgulanmadan ikinci el olarak ( başkaları tarafından kullanılmış olarak) alınır ve sorgulanmaz. Siz küçük yaştan itibaren bir çocuğa "sevap-günah" sistemi ile dünyayı öğretirseniz, o çocuk "Dünya" yı çıkar dünyası olarak algılar, şunu yap şu olur, bunu yap bu olur, sen şunu yap allah sana sevap yazar cennete gidersin, bunu yap günah yazılır cehennneme gidersin. daha 3 yaşındaki küçücük çocuğa böyle eğitim verilirse daha neler neler olur bilmem farkındamısınız. Siz insanları aklını kulacak şekilde yönlendirerek yetiştirirseniz ortaya olması gereken insan çıkar, bunuda sadece "Doğru Eğitim" ile Başarabiliriz.

""""" İnsanlar yanlış yaparlar farkına varırlar ve bu yanlışı örtmek için bilerek yada bilmeyerek dini kılıf olarak kullanırlar."""""

Hayır hiçte öyle değil:

Mü'min 79: " Bir kısmından binek edinesiniz, bir kısmından yiyesiniz diye sizin için hayvanları yaratan O Allah'tır. Hayvanlarda sizin için daha nice faydalar var... "

Lûkman 31/20: " Allah, göklerde ve yer'de bulunan şeyleri sizin emrinize verdi ve görünür görünmez nimetleri üstünüze saçtı... "

Bu örnekler daha çoğaltılabilir. Gördüğünüz gibi insan dünya üzerinde istediğini tamamen dine dayanarak yapıyor.

"""""Lütfen Din ile dini kullananları bir tutmayınız. Din bir araç değil amaçtır."""""

Peki öyleyse araç nedir amaca ulaşmak için, komik olmayın din bir yaşam tarzıdır. Din "ARAÇ" tır bunu bilesiniz ve anlayabilesiniz. Din tıpkı "Para" gibidir. Araçtır. Araç bir şeyi elde edebilmek için uygulanan yada kullanılan nesne- yöntemdir. Dinin amacı dünyada düzgün kulluk edebilmek için size yol göstermesidir. Daha kendi yolunuzu dahi belirleyememişken, bu kadar rahat ahkam kesmeniz gülünç duruma düşürüyor sizi. Din araçtır bunu benden daha iyi bilmeniz gerekir. Daha ne avunduğunuzu bile bilmiyorsunuz sanırım.

""""" Tabi rüzgar estiği heryerde aynı sonucu vermiyor. Biryerde kuru ot bitirirken bir başka yerde gül bitiriyor."""""

Bitkilerin yetişmesi ve büyümesinde rüzgar neredeyse son sıralarda yer alır. Siz topragı çapalayın, suyunu hazır edin zaten gerisi kendinden olur. Herşeyi rüzgara bırakırsanız, hani bir söz vardır "Yel aldı götürüdü" işte aynen öyle rüzgar alır götürür. Siz konunun ana fikrini sanırım göremediniz-yada biz anlatamadık.

1. mesajın 1. paragrafına bakınız.

"""""Saygılarımla..."""""

Saygılar bizden.

ps: Strengh through unity,
Unity through faith.

Fikrin ne olduğu zaten filimde 2 saat boyunca verilmiş, birdaha izleyelim.

Alt 09-05-2010, 21:02
Aynalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Aynalı Aynalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yanlışlarımı düzeltiğiniz için teşekkür ederim. Uğraşmıssınız o kadar yazmışsınız emeğiniz için tekrar teşekkürler. Sözlerimi iyi anlamışsınız size anlatmak istediklerimin farkına varmışsınız nerdeyse, lafın yarısını anlamış değir yarısını anlamamışsınız doğrusu bu beni çok üzdü. Belkide anladınız (burdan fazlasıyla akıllı bir insan olarak gözüküyorsunuz) ama işinize gelmediğinden midir bilmem anlamamış gibi cavaplar vermişsiniz. Bu arada söylemeden duramayacağım muhteşem ayet yorumluyorsunuz.

Bakınız film faşizme karşı anarşizmi bir seçenek olarak gösteriyor. "Ve sen bütün alçaklığını ortaya çıkardın ve yine sen kutsallığı kullanarak eziyet ettin. Aziz kılığına girerek şeytanın rolünü üstlendin." Din araç mı yoksa amaç mı üstünde biraz düşünmenizi rica ediyorum.

Bakınız Allah korkusu olan bir insan her zaman canlı cansız herşeye saygı duyar. Hayvanların duyguları vardır ama bir insana davranıldığı gibi bir eşşeğede davranılmamalıdır. İkisinin de makamı vardır ve birbirlerinden ayrıdır. Eşşeğin yemini suyunu ona sahibi verir. Onu besler ve büyütür, hastalandığında baytara sahibi götürür. Hayvana eziyet etmeden bir şeyler kullanmak böyleyken yanlış mıdır? Canlılara eziyet edilerek kullanılmasını düşünen herkes karşıdır.

Saygılarımla...

İnsanın yegane marifeti bir şey bilmediğini itiraf ve tasdikidir.

Önerilen Siteler