Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-05-2010, 13:13
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Kuran'da kölelik

‘’Allah, size kendinizden şöyle bir örnek getirdi: Kölelerinizden, verdiğimiz rızıklarda sizinle eşit haklara sahip olan ve birbirinizden çekindiğiniz gibi kendilerinden çekindiğiniz ortaklarınız var mı? ...’’ Rum(30/28)

‘’... Sahip olduğunuz kölelerden “mukatebe” yapmak isteyenlere gelince, eğer onlarda bir hayır görürseniz onlarla mukatebe yapın...’’Nur(24/33)
Üstteki iki ayette ve Beled 13. , Nahl 75. , Bakara 221. , Mücadele 3. , Maide 89. ayetlerde de kölelik son derece normal, meşru bir sistem olarak tanımlanmakta, hatta kurallara bağlanmaktadır.
Bu ayetlere karşılık, ulemalar hemen köle azat etmeyi teşvik eden ayetleri gösterip İslam’ın erdeminden bahsedeceklerdir, ayrıca o çağda toplumun durumu (geriliği, cahilliği ) itibariyle köleliğin kaldırılmasının kabul ettirilemeyeceğini bu nedenle köleliğin yasaklanmayıp, azat etmenin teşvik edildiğini söyleyenleri de duydum. Ama bu durumdan sıyrılmak o kadar kolay değil.
1- Allah her şeye kadirdir, ol der olur. Kuran böyle demiyor mu? Diyor. O halde üç ihtimal var:
a- Allah köleliği insanlar için uygun gördü ve kaldırmak istemedi. O zaman azad etmeyi neden teşvik etti?
b- Allah köleliği kaldırmak istedi ama, gücünün yetmeyeceğini görüp, azad etmeyi teşvik ederek sorunu azat ettirmek yoluyla çözmek istedi. Bunu söyleyebilecek bir ulemanın bulunamayacağı açık değil midir?
c- Kuran Allah yazısı değildir, Muhammet o dönemin koşullarına göre kölelik hakkında bu sözleri söylemiş, sonra da bunlar Allah’ın sözü demiştir.
Sizce hangisi akla yakın?
2- Bugün itibariyle ise, kölelik bütün dünyada, hem uluslararası hem ulusal yasalar tarafından kesinlikle yasaklanmıştır.
Şimdi soralım, bu durum;
1 - Allah’ın yapamadığını insanların yapması mıdır?
2 - İnsanlığın Allah’ın istemediğini yapması mıdır?
3 – insanlığın, ilk ve ortaçağ geriliğini ve ‘ümmi’ Muhammed’in o çağın geriliğini yansıtan, bu geriliği Allah’ın dini diye yutturmaya çalışan sözlerini aşması, insanlık yolunda bir adım daha ilerlemesi midir?

‘’Bir müminin bir mümini öldürmesi olacak şey değildir. Ancak yanlışlıkla olması başka. Kim bir mümini yanlışlıkla öldürürse, bir mümin köleyi azad etmesi ve bağışlamadıkları sürece ailesine diyet ödemesi gerekir…’’Nisa(4/92)
Yukarıdaki ayetten ise müminlerin de köle olmasına cevaz verildiğini açıkça anlıyoruz. Tevrat kadar bile olamamış, Tevrat hiç olmazsa İsrailoğulları’na İsrailoğuları’ndan birini köle etmeyi yasaklıyor. Söylenebilecek ne kalıyor ki?
Bir de kadınların durumuna bakalım:

‘’Ancak eşleri ve ellerinin altında bulunan cariyeleri bunun dışındadır. Onlarla ilişkilerinden dolayı kınanmazlar.’’Mü’minün(23/6)

‘’Ancak eşleri yahut sahip oldukları cariyeleri başka. Çünkü onlar (eşleri ve cariyeleri ile olan ilişkileri konusunda) kınanmazlar.’’Me’aric(70/30)

‘’Cabir anlatıyor: "Muhammed aramızda hayatta iken, cariyelerimizi ve çocuklarımızın annesi olan cariyelerimizi satardık, bunda bir beis görmezdik.’’(Kütübü Sitte, Hadis no: 6741)

‘’...Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde etmek için iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları buna zorlarsa bilinmelidir ki hiç şüphesiz onların zorlanmasından sonra Allah (onları) çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.’’Nur(24/33)

‘’(Savaş esiri olarak) sahip olduklarınız hariç, evli kadınlar (da size) haram kılındı...’’Nisa(4/24)

Demek ki neymiş;
1-Köle kadınlar normal işlerde çalıştırıldıkları gibi, bir de sahibinin canı isterse onun cinsel isteklerinin de emrine amade imiş ve bu helal imiş. Demek ki Allah köleliği kaldırmak istiyordu ama şartlar uygun değildi sözü, utanmaz yalancılara aitmiş.
2- Muhammed’in müridleri Muhammed’in yanıbaşında köle kadınlarını –hatta çocuklarının anası olan köle kadınları- para karşılığı satarlarmış.
Nur suresi yazılana kadar da bu ahlaksız rezillik devam etmiş.
Peki hiç olmazsa Nur suresi bu rezilliği yasaklamış mı?
Hayır.
Fuhşa zorlananları bağışlarız demiş. Fuhşa zorlayanlara ne diyor? Aman güzel tosuncuklarım böyle şeyler yapmayın, ayıp oluyor. Etrafta Yahudiler ve Hristiyanlar var, zor durumda kalıyoruz.
Bu bir din öyle mi? Bu da bir peygamber ha?
Bu ne büyük bir utanmazlıktır.
Allah’a hakaretten yargılanması gerekir bu kitabı yazanların.

3- Savaşlarda kadınlar da savaş esiri olarak alınıp, köle (cariye) yapılabilirmiş. Bugünkü uluslararası anlaşmalara göre ise, değil sivil kadınları esir alıp köle etmek, savaş sırasında sivillere zarar verecek şekilde savaşmak bile suçtur.
Şimdi, insanlar bir kez daha Allah’ın isteklerini geçersiz kılıp başka yasalar koymuş mu diyeceğiz, yoksa karanlık çağların geriliklerini, bugün bile insanlığın başına bela olan o geriliği yansıtan Muhammed’in sözlerini aşmış mı diyeceğiz?
Yoksa hala kölelik ve sivillerin savaş esiri edilip köleleştirilmesi Allah emridir mi diyeceğiz?

Yarin yanağından gayrı, her yerde, her şeyde, hep beraber demek için.
Alt 16-05-2010, 16:54
selanikli selanikli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ceylin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tarih boyunca savaşın olduğu yerde, genelde esir de olmuştur. Kur’an-ı Kerim Bedir savaşından bahsederken esirler konusuna da temas eder:

Bu hikayeler Kuran ayetlerinden daha önemli değil mi?
Kıvırıp büküp samimi inanmışlara yutturuyorsunuz.
Ben sana Kuran ayeti yazıyorum eeeeeyy Müslüman farkında mısın, sen bana masal anlatıyorsun.
Senin kitabın Allah yazısı Kuran mı, insan uydurması tefsirler mi önce ona karar ver.

Bak ne diyor Kuran, oku da belki azıcık utanırsın:

‘’Cabir anlatıyor: "Muhammed aramızda hayatta iken, cariyelerimizi ve çocuklarımızın annesi olan cariyelerimizi satardık, bunda bir beis görmezdik.’’ (Kütübü Sitte, Hadis no: 6741)

‘’...Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde etmek için iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları buna zorlarsa bilinmelidir ki hiç şüphesiz onların zorlanmasından sonra Allah (onları) çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.’’ Nur(24/33)

Cabir diyor ki, biz pezevenklik yapardık, Muhammed yanımızdayken.
Bundan sonra ayet iniyor güya, yapmayın diyor. Biz sattığınız kölelerinizin günahlarını bağışlayacağız diyor.
Peki çocuğunun anasına fuhuş yaptıran pezevenk'e ne diyor?
Hiç bir şey.
İşte senin din diye bellediğin şey bu.
Aç gözünü de oku.

Yarin yanağından gayrı, her yerde, her şeyde, hep beraber demek için.
Alt 16-05-2010, 18:31
barudi barudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

selanikli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu hikayeler Kuran ayetlerinden daha önemli değil mi?
Kıvırıp büküp samimi inanmışlara yutturuyorsunuz.
Ben sana Kuran ayeti yazıyorum eeeeeyy Müslüman farkında mısın, sen bana masal anlatıyorsun.
Senin kitabın Allah yazısı Kuran mı, insan uydurması tefsirler mi önce ona karar ver.

Bak ne diyor Kuran, oku da belki azıcık utanırsın:

‘’Cabir anlatıyor: "Muhammed aramızda hayatta iken, cariyelerimizi ve çocuklarımızın annesi olan cariyelerimizi satardık, bunda bir beis görmezdik.’’ (Kütübü Sitte, Hadis no: 6741)

‘’...Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde etmek için iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları buna zorlarsa bilinmelidir ki hiç şüphesiz onların zorlanmasından sonra Allah (onları) çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.’’ Nur(24/33)

Cabir diyor ki, biz pezevenklik yapardık, Muhammed yanımızdayken.
Bundan sonra ayet iniyor güya, yapmayın diyor. Biz sattığınız kölelerinizin günahlarını bağışlayacağız diyor.
Peki çocuğunun anasına fuhuş yaptıran pezevenk'e ne diyor?
Hiç bir şey.
İşte senin din diye bellediğin şey bu.
Aç gözünü de oku.
Köle veya Cariye satmak pezevenklik demek midir?

Senin aklın kötülüğe çalışıyor herşeyi kötü anlar olmuşsun...

Allah açıkca cariyeleri ilişkiye zorlamayın diye net bir şekilde uyarmıştır, ha oldu da müslüman hata yaptı ilişkiye girdi, ama Allah'ı inkar etmiyor, bu durumda Allah'ın merhametinin kesilmeyeceği bildirilmiştir.
Size göre işkenceci olan Allah bize göre ise son derece merhametlidir.
Alt 16-05-2010, 21:01
andora andora isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

YUH ARTIK, İŞTE İSLAM BUDUR: İSLAMIN YETİŞTİRDİĞİ ZİHNİYET DE BUDUR: BUNUN GİBİ İNSANLAR AHLAH DER ORTADA GEZER... KUTSAL SANDIĞIN KİTABINI AKLAMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPARSINIZ. SÖYLENECEK SÖZÜM YOK SADECE YUH DERİM

Allah açıkca cariyeleri ilişkiye zorlamayın diye net bir şekilde uyarmıştır, ha oldu da müslüman hata yaptı ilişkiye girdi, ama Allah'ı inkar etmiyor, bu durumda Allah'ın merhametinin kesilmeyeceği bildirilmiştir.
Alt 17-05-2010, 00:24
Üye

andra´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
YUH ARTIK, İŞTE İSLAM BUDUR: İSLAMIN YETİŞTİRDİĞİ ZİHNİYET DE BUDUR: BUNUN GİBİ İNSANLAR AHLAH DER ORTADA GEZER... KUTSAL SANDIĞIN KİTABINI AKLAMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPARSINIZ. SÖYLENECEK SÖZÜM YOK SADECE YUH DERİM

Demeye devam et senin Yuh demen Kutsal Kitabı lekeleyemez, evet İslam budur sen Allah'a küfür etsen bile O merhameti ile yine seni bağışlamaktan gocunmaz, sen binbir çeşit hakarette bulun O diledikten sonra merhametini esirgemez.

Asıl sizin beyinlerinize Yuh demek gerekiyor, Cariye de Köle de SATILABILINIR kişilerdir. Selanikli okkabazın kelime oyununa gelerek bu SATIŞI PEZEVENKLIK olarak adlandırması ve senin gibiler de hemencik kanan (aslında kanmayan, kanmak isteyen) şahsiyetlere yuh bile diyemiyorum az bile kalır. Oysa siz işinize gelince çok detaylı ve kapsamlı olayları irdeleyebilen kişiliksiniz.
Alt 17-05-2010, 01:36
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

barudi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Demeye devam et senin Yuh demen Kutsal Kitabı lekeleyemez, evet İslam budur sen Allah'a küfür etsen bile O merhameti ile yine seni bağışlamaktan gocunmaz, sen binbir çeşit hakarette bulun O diledikten sonra merhametini esirgemez.

Asıl sizin beyinlerinize Yuh demek gerekiyor, Cariye de Köle de SATILABILINIR kişilerdir. Selanikli okkabazın kelime oyununa gelerek bu SATIŞI PEZEVENKLIK olarak adlandırması ve senin gibiler de hemencik kanan (aslında kanmayan, kanmak isteyen) şahsiyetlere yuh bile diyemiyorum az bile kalır. Oysa siz işinize gelince çok detaylı ve kapsamlı olayları irdeleyebilen kişiliksiniz.
Sn. Barudi, siz üstad Selanikli' nin anlatımına değil anlattığına bakın. Anlatılanı örtmeye çalışmayın. Gerçek apaçık ortada, polemiğe kaydırmadan eksenden şaşmayalım. Konu p..........k yada gav....tlık değil; Kuranda köleliktir. Size hakaret eden yok, zaten kuranın kendisi küfür gibi, siz rahat olunuz size p.....k diyen yok

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 17-05-2010, 01:55
Üye

nova´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sn. Barudi, siz üstad Selanikli' nin anlatımına değil anlattığına bakın. Anlatılanı örtmeye çalışmayın. Gerçek apaçık ortada, polemiğe kaydırmadan eksenden şaşmayalım. Konu p..........k yada gav....tlık değil; Kuranda köleliktir. Size hakaret eden yok, zaten kuranın kendisi küfür gibi, siz rahat olunuz size p.....k diyen yok
yahu nova kardeşim, selanikli ne yazmış ki? bana konuyu saptırma diyorsun, iki ayet alıntılayıp kendisine göre kuralları koymuş yazmış çizmiş uydurmuş gelmiş sunmuş içi boş bir başlık, üstüne birde iftira eklemiş tamam al sana makale..

bana pezo denmiyor gavat denmiyor ok bunu anlıyorumda, neden ben turan dursun yalancı diyemiyorum? neden dediğimde ceza alıyorum? sana ona şuna demiyorum turan dursuna diyorum sizler neden gocunuyorsunuz peki?

9 saattir bir yetkili görüp editleme zahmetinde bulunmadı değil mi? gayet sıradan bir yazı tabii ki size göre.. satmak kelimesini adam pezevenklik olarak algılıyorsa suç islamın mı?

Allah ol der olur demesini bilen zat neden Allah dilediği gibi sonuca ulaştırır demesini bilemiyor? adamın içi fesat bir kere kelime oyunlarıyla akılları çelmeye çalışıyor üstüne de hakaret ediyor, zaten okuması algılaması zayıf, islamı kötüleme çabalarıyla kafayı sıyırmak üzere olan bir zavallı olarak görüyorum kendisini..
Alt 17-05-2010, 02:03
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

köle veye cariye satmak pezevenklik midir!?
bilemiyorum.
bunu siz aranızda karar verirsiniz.

ancak; islam değerlerinin, insanlığın bu gün ulaştığı insani değerler yanında son derece ilkel ve geri kaldığını bilebiliyorum.
çünkü bu o kadar açıkki...
sadece bakmak yeterli görmek için.
bir yanda köle ve cariye satma hukuku.
diğer yanda köleliğin her türlüsüne karşı bir sosyalizm.
Alt 17-05-2010, 02:07
Üye

anarchist´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
köle veye cariye satmak pezevenklik midir!?
bilemiyorum.
bunu siz aranızda karar verirsiniz.

ancak; islam değerlerinin, insanlığın bu gün ulaştığı insani değerler yanında son derece ilkel ve geri kaldığını bilebiliyorum.
çünkü bu o kadar açıkki...
sadece bakmak yeterli görmek için.
bir yanda köle ve cariye satma hukuku.
diğer yanda köleliğin her türlüsüne karşı bir sosyalizm.
her türlüsüne karşı ha? modernleşmiş köleliklerden haberin yok senin o zaman...
Alt 17-05-2010, 02:12
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gayet de iyi var hem de.
ne o sen karşımısın modernleşmiş köleliklere.
karşıysan katkı koyarsın deşifre edilmelerine ve çözüme.
varmısın.
tabii ki yoksun.
köle satma hukukuyla mı karşı koyacaksın köleliğin modern biçimlerine.
ha anladım.
sen diyorsun ki bne modern biçimine karşıyım.
feodal biçimi geri gelsin değilmi.

Önerilen Siteler