Başlığı okuduğumda önce çok şaşırdım çünkü "yaratılış müzesi" nasıl olabilir diye düşündüm. Adem ile Havvanın yaratılması, nerede yaşadıkları, varsa kemikleri vs. bulgular olması gerekiyordu böyle bir müzede çünkü adı "Yaratılış" müzesi idi. Yazıyı okuduğumda şüphemde haklı olduğumu düşündüm çünkü bu bir yaratılış müzesi değil anti-evrim müzesi idi. Yani yaratılışla ilgili pozitif bulgular ileri sürülemiyor ancak evrim teorisini kendilerince haksız çıkartacak bugular ortaya dökebiliyorlar yazıdan anladığım kadarıyla. Aslında evrim teorisi yanlış çıksa ve bu kanıtlansa bile bu yaratılış iddiasının doğruluğunu göstermez. Çünkü bir iddiayı negatiflemek sizin iddianızın pozitif olduğunu göstermez ilke olarak.
|
Açılışta müzeye gelen ziyaretçilerin, 240 milyon yıllık örümcek, kertenkele ve kuş fosillerini gördüklerinde hayrete düştükleri ve "Apaçık olan yaratılış delillerini gördükten sonra Allah’a olan inançlarının daha da kuvvetlendiğini" söyledikleri belirtildi.
|
Çoğu insanımız hala şunu anlayamadı ki evrim teorisi tanrının varolmadığını ileri süren hatta bu fikri dolaylı yoldan da olsa ileri süren bir teori değildir. Evrimin tanrı tarafından oluşturulduğu hipotezi hala mevcuttur. Evrim teorisi sadece semavi dinlerin inancına, onların yaptığı tanrı inancına dolaylı karşıdır.
Ayrıca her canlı türünün mutlaka evrim geçirmek zorunda olduğu gibi bir iddiası yok sanıyorum teorinin. Bu nedenle örümcek veya bazı hayvanların evrim geçirmemesi bizi bir sonuca vardırmaz.