Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-03-2006, 09:24
dirilis dirilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart alıntı bir haber

Arkadaşlar nette gezerken gördüğüm bir haberi alıntılamak istedim.

Bilim Araştırma Vakfı ve Milli Değerleri Koruma Vakfı’nın ortak çalışmalarıyla Küçükçekmece Belediye’sine ait Halkalı Kültür Merkezi’nde 8 Mart 2006 tarihinde, dünyanın ilk Yaratılış müzesi açıldı.
Müzenin kurucuları, Yaratılış müzesinde, yaratılışın bilimsel delilleri olan yüz milyonlarca yıllık gerçek fosiller sergilediklerini açıkladılar.
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın katıldığı açılışta Küçükçekmece Garnizon komutanı, Küçükçekmece kaymakamı ile Kenan Işık, Necla Nazır, Adnan Şenses ve daha birçok değerli sanatçı da yer aldı.
Yaratılış müzesinde dünyanın farklı bölgelerinden getirilen çok sayıda fosil sergileniyor. Müze yetkilerinin ifadelerine göre; "Yaşları 400 milyon yıl önceye kadar uzanan ve yer katmanlarında taşlaşarak ya da amberler içinde korunarak günümüze kadar yapılarını koruyan bu fosiller evrim teorisinin tüm iddialarını çürütüyor.
Yeryüzünde hayatın tesadüfen başladığını ve türlerin milyonlarca yıllık bir süreç içinde değişim geçirerek günümüzdeki yapılarını kazandıklarını savunan evrim teorisinin tezlerine karşılık, müzede sergilenen fosiller, canlıların bugünkü halleriyle yeryüzünde belirdiklerini ve hiçbir değişim geçirmediklerini ispatlamaya çalışarak, bunun da Yaratılışın gerçekliğini gösterdiğini" savunuyorlar. *
Açılışta müzeye gelen ziyaretçilerin, 240 milyon yıllık örümcek, kertenkele ve kuş fosillerini gördüklerinde hayrete düştükleri ve "Apaçık olan yaratılış delillerini gördükten sonra Allah’a olan inançlarının daha da kuvvetlendiğini" söyledikleri belirtildi. *
Müzede fosillerin dışında afiş sergisi ve çok sayıda ışıklı pano da yer almakta. Bu afişlerde ve panolarda evrim teorisini yaşatmak uğruna yapılan sahtekarlıklarla, canlıların bedenlerindeki kusursuz sistemlerle ve evrenin yaratılışıyla ilgili ifade ve tezler yer alıyor.
Müzeyi gezen ziyaretçilere gün boyunca hologram ekrandan “Yaratılış Gerçeği ve Evrim Teorisinin Çöküşü” başlıklı filmler izlettiriliyor.
İkinci yaralış müzesinin ise 10 Mart 2006 tarihinde Beylikdüzü Stars Alışveriş Merkezi’nde yine Belediye Başkanı’nın katılımıyla saat 15.00'te açılacağı belirtiliyor.
Yaratılış Müzelerini ziyaret edip, gezenler hiç bir ücret ödemiyorlar.

Zamanın Çağdaş firavunlarına,yine zamanın çağdaş kılıcları yetecektir.Ve Hak yola konulan dikenlerle zalimler kendilerini kendileri yenecektir...
Alt 10-03-2006, 09:38
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: alıntı bir haber

Dünyanın ilk yaratılış müzesi mi? Yahu nasıl bu kadar cahil oluyorsunuz? 20 Yıl önce ABD'ye gelince ilk gittiğim müze bir yaratılış müzesiydi. Yaratılış müzeleri 100 yıla yakın bir süredir var, özellikle ABD'de.. Sizi gene keklemiş Adnan Hoca ve tayfası... Git, Creation Museum diye sor google'a da bir gör bakalım..

Mesela şu listeyi bir incele:

http://www.nwcreation.net/museums.html
Alt 10-03-2006, 09:46
Üye

Alıntı yaptığımı söylemiştim.bu kadar tepki göstermene de şaşırmadım doğrusu.malum bav ekibine büyük bir husumetiniz var ! sağlık olsunda türkiye nin ilk yaratılış müzezi olsun.

Senden beklediğim ise farklı bir cevap tı: *sizde darvin müzesi açın ben sizden bunu beklerdim. Ve açacağınız *müzeler için *veya vereceğiniz konferanslar için doğu da ( Elazığ malatya diyarbakır) da ben sizlere yardımcı olacağımı da ifade ediyorum.çıkın anlatın *evrimi.

Zamanın Çağdaş firavunlarına,yine zamanın çağdaş kılıcları yetecektir.Ve Hak yola konulan dikenlerle zalimler kendilerini kendileri yenecektir...
Alt 10-03-2006, 10:18
Üye Değil

Başlığı okuduğumda önce çok şaşırdım çünkü "yaratılış müzesi" nasıl olabilir diye düşündüm. Adem ile Havvanın yaratılması, nerede yaşadıkları, varsa kemikleri vs. bulgular olması gerekiyordu böyle bir müzede çünkü adı "Yaratılış" müzesi idi. Yazıyı okuduğumda şüphemde haklı olduğumu düşündüm çünkü bu bir yaratılış müzesi değil anti-evrim müzesi idi. Yani yaratılışla ilgili pozitif bulgular ileri sürülemiyor ancak evrim teorisini kendilerince haksız çıkartacak bugular ortaya dökebiliyorlar yazıdan anladığım kadarıyla. Aslında evrim teorisi yanlış çıksa ve bu kanıtlansa bile bu yaratılış iddiasının doğruluğunu göstermez. Çünkü bir iddiayı negatiflemek sizin iddianızın pozitif olduğunu göstermez ilke olarak.
Açılışta müzeye gelen ziyaretçilerin, 240 milyon yıllık örümcek, kertenkele ve kuş fosillerini gördüklerinde hayrete düştükleri ve "Apaçık olan yaratılış delillerini gördükten sonra Allah’a olan inançlarının daha da kuvvetlendiğini" söyledikleri belirtildi.
Çoğu insanımız hala şunu anlayamadı ki evrim teorisi tanrının varolmadığını ileri süren hatta bu fikri dolaylı yoldan da olsa ileri süren bir teori değildir. Evrimin tanrı tarafından oluşturulduğu hipotezi hala mevcuttur. Evrim teorisi sadece semavi dinlerin inancına, onların yaptığı tanrı inancına dolaylı karşıdır.

Ayrıca her canlı türünün mutlaka evrim geçirmek zorunda olduğu gibi bir iddiası yok sanıyorum teorinin. Bu nedenle örümcek veya bazı hayvanların evrim geçirmemesi bizi bir sonuca vardırmaz.
Alt 10-03-2006, 11:27
Üye

Cem";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Başlığı okuduğumda önce çok şaşırdım çünkü "yaratılış müzesi" nasıl olabilir diye düşündüm. Adem ile Havvanın yaratılması, nerede yaşadıkları, varsa kemikleri vs. bulgular olması gerekiyordu böyle bir müzede çünkü adı "Yaratılış" müzesi idi. Yazıyı okuduğumda şüphemde haklı olduğumu düşündüm çünkü bu bir yaratılış müzesi değil anti-evrim müzesi idi. Yani yaratılışla ilgili pozitif bulgular ileri sürülemiyor ancak evrim teorisini kendilerince haksız çıkartacak bugular ortaya dökebiliyorlar yazıdan anladığım kadarıyla. Aslında evrim teorisi yanlış çıksa ve bu kanıtlansa bile bu yaratılış iddiasının doğruluğunu göstermez. Çünkü bir iddiayı negatiflemek sizin iddianızın pozitif olduğunu göstermez ilke olarak.
Açılışta müzeye gelen ziyaretçilerin, 240 milyon yıllık örümcek, kertenkele ve kuş fosillerini gördüklerinde hayrete düştükleri ve "Apaçık olan yaratılış delillerini gördükten sonra Allah’a olan inançlarının daha da kuvvetlendiğini" söyledikleri belirtildi.
Çoğu insanımız hala şunu anlayamadı ki evrim teorisi tanrının varolmadığını ileri süren hatta bu fikri dolaylı yoldan da olsa ileri süren bir teori değildir. Evrimin tanrı tarafından oluşturulduğu hipotezi hala mevcuttur. Evrim teorisi sadece semavi dinlerin inancına, onların yaptığı tanrı inancına dolaylı karşıdır.

Ayrıca her canlı türünün mutlaka evrim geçirmek zorunda olduğu gibi bir iddiası yok sanıyorum teorinin. Bu nedenle örümcek veya bazı hayvanların evrim geçirmemesi bizi bir sonuca vardırmaz.
böyle bir müzede adem ile havvanın *kemiklerine dair bilgiler mi olmalı? bu ne biçim bir beklenti böyle.sen bu söylediğin beklentinde ciddimisin?
o halde evrime inanan sizlerin de hali hazırda laboratuvarlarınızda *tek hücreden komplexe doğru bir evrimi gerçekleştirmeyi beklememizi gerektirmezmi? ve tabiki bahsettiğiniz ara formlarla beraber olacak bu evrim. miller deneyi malum 50 küsür yıl önce yapılmıştı. canlılığın yapıtaşlarını elde etmek amaçlı evrime delil olarak yapılan bu çalışmada soğuk tuzaklarla oluşturulan yapay ortam ilkel dünyanın şartlarından uzaktı ve bir çok noktada açmazı olduğunu miller kendisi de ifade etmişti.
günümüzün gelişen bilim anlayışı ile *oluşturulan yapay ortamlarda bile bir *canlı yapıtaşı oluşturulmada bile *bir çok açmazla karşılaşılmıştır. hal böyleyken evrimin , günümüzde tek hücreden bu complextiye doğru *gerçekleştirilmesini beklemek nasıl mantıksız gelecekse böyle bir müzeden de bunu beklemek bence aynı şeydir.

Alt 10-03-2006, 13:36
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Diriliş ;
Ben Küçükçekmece Belediyesinin etkinlikleri arasında , yaratılış müzesini görmedim.Doğrular mısın? Belki ben görememişimdir!!

http://www.kucukcekmece.bel.tr/hlk_kultur/index.htm
Alt 10-03-2006, 13:41
Üye

panteidar";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Diriliş ;
Ben Küçükçekmece Belediyesinin etkinlikleri arasında , yaratılış müzesini görmedim.Doğrular mısın? Belki ben görememişimdir!!

http://www.kucukcekmece.bel.tr/hlk_kultur/index.htm

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=142710

alıntı yaptığım adres pante.haber metninde küçük çekmece belediyesinin bir hizmeti olduğu filan yazmıyor pante!

Alt 10-03-2006, 13:56
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Diriliş sağol.Demek ki belediyenin kendi etkinliği olmadığı için yanılmışım.
Görmek istediğim için sordum.Belki 10 Mart son olabilir.Kaçırmak istemiyorum.
Alt 10-03-2006, 14:40
aspartam aspartam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

aspartam - MSN üzeri Mesaj gönder

Beraber gidelim mi Pante kardeş?
Alt 10-03-2006, 14:54
liopleurodon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
liopleurodon liopleurodon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

miller deneyi malum 50 küsür yıl önce yapılmıştı. canlılığın yapıtaşlarını elde etmek amaçlı evrime delil olarak yapılan bu çalışmada soğuk tuzaklarla oluşturulan yapay ortam ilkel dünyanın şartlarından uzaktı ve bir çok noktada açmazı olduğunu miller kendisi de ifade etmişti.
Zırvalamak, adam boyunu aşmış, minare boyuna çıkmış. Miller deneyi evrimi kanıtlamak için yaplımadı, yapılamaz. Evrim canlılar üzerine bir teoridir. Cansızların nasıl canlı olduğuna dair en küçük bir ifade içermez.

Bugün artık bu deneyin tekrarı gerekmez. Çünkü simülasyon ile kolayca bunlar elde edilebilir. Dahası, teleskoplar bize uzayın bu tür elementlerle kaynadığını göstermektedir.

Önerilen Siteler