Şimdi hemşerimin sorularını yanıtlamanın zamanı geldi.. İlk soru..
|
Evrim teorisinin kullanildigi ve ise yaradigi bir alan varmidir?
|
Vardır tabii. Olmaz olur mu? Pek çok bilimsel alan vardır. Ben bence önemli olanına değineceğim.
Bakterilerle insanlar akrabadırlar. Hani maymunla insan akraba idiler ya. Bakterilerle de insanlar uzaktan akrabadırlar. Peki biz bu akrabalıktan yararlanabilir miyiz? Yararlanabilirsek, bu uzak akrabamızın bize hizmetini nasıl sağlayabiliriz.
Bakterilere insan insulin geni enjekte edilmiş ve onların bol miktarda insan insülini sentez etmesi sağlanmıştır. Bu yöntem geliştirilinceye kadar insan insülini elde etmek mümkün değildi. Müslüman’lar inek insülüni, gavurlar ise domuz insülini kullanıyorlardı. Domuz insülini insan insülinine daha yakındı. Evrim kuramının yararlarından biri, kendisini reddeden Müslüman’lara insan insülini sağlamasıdır... Ben bunun için ironi terimini kullanıyorum. Müslüman’lar ilk canlının bakteri olduğuna ve diğer bütün canlıların onlardan çıktığına inanmıyor ama, evrim bunun yanlış olduğunu, bakterilere Müslüman insülini sentez ettirerek kanıtlıyor. Ne ilginç!
|
Ateizm''e hizmet disinda evrim nerelerde kullanilmistir?
|
Sanırım yukardaki soruya verilen yanıt ile bu soru da yanıtlanmıştır. Evrimin başka nerelerde kullanıldığı önemli bir sorudur. Evrim çeşitli araştırmalara ışık tutar ve birçok sorunun çözülmesine yardım eder. Nesli azalan hayvanların tekrar çoğalmasına katkıda bulunur. Örneğin tükenmek üzere olan ve at ve eşekle akrabalığı olan bazı hayvanlara ait embryolar, at ve eşeklere transplante edilerek, onlardan çok sayıda hayvan üretilebilir. İri ve proteinden zengin buğday, mısır ve diğer tahıl ürünleri üretilebilir. Hem de hormonlara gerek olmadan. İyi süt veren besili inekler yetiştirilebilir. Evrimle kazanılan bilgilerin kullanıldığı yer sayısı binleri geçmiştir.
|
Evrim gercek olsa bile bu daha cok muslumanlarin isine gelmez mi?
|
Gelir ama, bizimkiler henüz durum muhakemesi yapamayacak kadar cahildirler. Belki 100 yıl sonra akılları başlarına gelecektir ama, o zaman da Batı arayı iyice açmış olacaktır. Ne acı..
|
Eger "hayir" diyorsaniz evrim yaratilisa karsi antitez olarakmi ortaya konmustur?
|
Elbette. Zaten bu yüzden Müslüman’lar Allah’ın varlığını reddeden evrimden nefret ederler. Allah yoktur. İslam yalandır.
|
Eger antitez ise bu bilimsel olarak kabul edilebilirmi?
|
Evrim bilimseldir. İslam ise palavra..
Selamlar
HACI