Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-06-2010, 18:41
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart İlk Hristiyanlar Komünist miydi ?

İncil ve Kilise Babalarından aktarıyorum ;

"Ve onlar (Havariler) ...ekmeği bölmeye ve dualara sadık bir şekilde devam ettiler.... Ve tüm inananlar bir aradaydılar, ve her şeyi ortaklaştırdılar; ve kendi mülkiyetlerini ve mallarını sattılar ve onları tüm insanlara her kişinin ihtiyacını karşılayacak şekilde bölüştürdüler.” (İşler, 2:42)

"Hiçbiri kendisinin olan şeyler için benimdir demiyordu; fakat her şey onlar için müşterekti…. Aralarında yoksul kimse yoktu: zira tarlaları ya da evleri olanlar bunları sattılar ve bedellerini resullerin ayakları önüne koydular, ve herkese ihtiyacına göre bölüşüm yapıldı.” (İşler, 4:32)

Aziz Clement :

“Bu dünyada bulunan tüm şeylerin kullanımı tüm insanlar için ortak olmalıdır. En büyük kötülük, bir insanın diğerlerine «bu benim, şu senin» demesidir ve bu insanlar arasındaki kavganın kökenini oluşturur.”

Aziz Ambrose:

“Doğa, zenginliğini tüm insanların ortak kullanımına sunmuştur. Tanrı her şeyi cömertçe yarattı ki, tüm yaşayanlar bunlardan ortak bir şekilde zevk alsın ve dünya hepsinin ortak mülkiyeti olsun. Özel mülkiyet hakkını yaratan sadece adaletsiz gaspken, topluluk hakkını doğuran bizzat Doğadır.”

Büyük Aziz Gregory:

“Dünya, üzerine doğmuş herkesin ortak malıdır, ve bu yüzden dünyanın tüm ürünleri hiçbir ayrım olmaksızın herkese aittir.”

Siz ne düşünüyorsunuz ?

saygılarımla
Alt 01-06-2010, 18:56
Üyeliğini Sonlandırmış

Ayrıca Romalılar, Hıristiyanlığı “kölelerin ve kadınların hareketi” olarak suçlamışlardır. Peki sonra durum ne oldu
Alt 01-06-2010, 20:54
YOLCULUKLAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YOLCULUKLAR YOLCULUKLAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İncil ve Kilise Babalarından aktarıyorum ;

"Ve onlar (Havariler) ...ekmeği bölmeye ve dualara sadık bir şekilde devam ettiler.... Ve tüm inananlar bir aradaydılar, ve her şeyi ortaklaştırdılar; ve kendi mülkiyetlerini ve mallarını sattılar ve onları tüm insanlara her kişinin ihtiyacını karşılayacak şekilde bölüştürdüler.” (İşler, 2:42)

"Hiçbiri kendisinin olan şeyler için benimdir demiyordu; fakat her şey onlar için müşterekti…. Aralarında yoksul kimse yoktu: zira tarlaları ya da evleri olanlar bunları sattılar ve bedellerini resullerin ayakları önüne koydular, ve herkese ihtiyacına göre bölüşüm yapıldı.” (İşler, 4:32)

Aziz Clement :

“Bu dünyada bulunan tüm şeylerin kullanımı tüm insanlar için ortak olmalıdır. En büyük kötülük, bir insanın diğerlerine «bu benim, şu senin» demesidir ve bu insanlar arasındaki kavganın kökenini oluşturur.”

Aziz Ambrose:

“Doğa, zenginliğini tüm insanların ortak kullanımına sunmuştur. Tanrı her şeyi cömertçe yarattı ki, tüm yaşayanlar bunlardan ortak bir şekilde zevk alsın ve dünya hepsinin ortak mülkiyeti olsun. Özel mülkiyet hakkını yaratan sadece adaletsiz gaspken, topluluk hakkını doğuran bizzat Doğadır.”

Büyük Aziz Gregory:

“Dünya, üzerine doğmuş herkesin ortak malıdır, ve bu yüzden dünyanın tüm ürünleri hiçbir ayrım olmaksızın herkese aittir.”

Siz ne düşünüyorsunuz ?

saygılarımla
Natan Hristiyanlık ile bu Karl Marx arasında 1800 yıl yok mu?

Yoksa ben mi yanlış kurguladım olayı?

Muhtemelen böyledir de... Ne yazmak istediğini anlamadım ben pek
Alt 01-06-2010, 21:16
Üyeliğini Sonlandırmış

Komunism Marxla mı başladı ?

"Ve onlar Resullerin öğretisine ve kardeşliğe [“koinonia”, yani komünizm] ve ekmeği bölmeye ..devam ettiler."(İşler, 2:42)

Sence
Alt 01-06-2010, 21:39
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayin yolculuklar isa nin ilk komunist olup olmadigi pante bu sitedeyken tartisilmisdi,hristiyanlarin islamcilara nazaran daha paylasimci daha yardimsever olmalarida burdan geliyor,,saygilar

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Alt 01-06-2010, 22:29
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Tek kelimeyle bir hezeyan. Böyle bir iddianın İslam versiyonunu hele hele Hindu versiyonunu üç yaşındaki çocuğa söyleseniz size bulur getirir. "Karl Marx aslında İslam'ı tanısaydı müslüman olurdu", "İslam dinli komünizmdir." türünde saçmalıkların farklı versiyonu.

Nedenini komünizm, materyalizm düşüncelerini ve din olgusunun kapsamını tam olarak idrak edememeye bağlıyorum. Temelde bireysel "faydacılık" esasına dayanan bir "inanç" öğretisiyle komünizm gibi idealde insanlık için ileri seviye bir yaklaşım aynı zeminde karşılaştırılamaz.

saygıyla.
Alt 01-06-2010, 22:47
YOLCULUKLAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YOLCULUKLAR YOLCULUKLAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Komunism Marxla mı başladı ?

"Ve onlar Resullerin öğretisine ve kardeşliğe [“koinonia”, yani komünizm] ve ekmeği bölmeye ..devam ettiler."(İşler, 2:42)

Sence
Natan yaptığına uçmak denir başkada bir şey denmez

Bir kere komunizm Marxla başlar.

Ama eğer konu çarpıtılacaksa, komunizm siyasetten ve özelliklede ekonomiden arındırılıp sadece "paylaşım" olarak algılanacaksa... Ve bunun kökeni İsa'ya dayandırılacaksa (sanki İsa öncesinde paylaşım yokmuş gibi)... Vallahi de billahide ben bu zihniyeti ayakta alkışlarım.. . Başka da hiç bir şey demem...

Ve ayrıca İsa'nın sşyasete bakış açısınıda çok iyi biliyorsun. Hiç bir şekilde siyasete bulaşmak isteyen, bulaşılmamasını öğütleyen biriydi...
Alt 02-06-2010, 04:34
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Komunizm, ideolojik inanci; common ve commune kelimelerinden gelir ve "ortak" demektir. Komunizm, ideolojik inancsal dogrusundaki kurulacak sistem ve duzenin, bilindigi uzre "herkesten gucune gore, herkese ihtiyacina gore" ilkesi uzerine insa edilmistir.

Aslinda insanoglu, yasamina zaten ortaklikla baslamis, sahiplenme ve ayirma dusunce ve davranisi, sonradan gelismistir.

Buradaki en buyuk sorun; herhangibir ideolojik inancsal dogrunun, insanoglu tarafindan ortaya atilabilmesi icin, bazi sartlar gereklidir.

Birincisi, bu sartlar ne musa ne de Isa tarihsel doneminde olusmamistir. Sadece bugunku insanoglu bilgisi temelinde, ogune bakilip, benzerlikler bulunabilir.

Buradaki yanilgi da, tarihsel sureci, kendi bulundugu tarih iceriginde degil de; bugunku bilgi icerigiyle degerlendirmektir. Dini degerlendirmelerdeki bu yanilgi, milli degerlendirmelerde de vardir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 02-06-2010, 11:38
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Aziz Ambrose:

Büyük Aziz Gregory:

marksın bundan farklı bir şey söylediğini sanmıyorum.
din de insan tarafından oluşturuldu.
marksizm de.
ortak yanları elbette olabilir.
Alt 02-06-2010, 13:05
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Natan dogru söylüyor bence. Ilk hristiyanlar bir tür komün yasami sürüyorlardi. Buna dair incilde bircok ifade var. Hiristiyanlik baslangicta böyle kitlesel bir din degil, ortak yasayan, yahudi kökenli kücük bir tarikat seklinde. Aslinda bu tür bir komün yasami sürdürme bircok dinsel tarikat ve toplulukta cok yaygindi. Bircok pagan dinde de böyle gruplar vardir. Bunlar ekmegi de paylasirlar, baska seyleri de.

Komünizm, komün yasami anlaminda cok eski bir olay. Marx'in yaptigi sey komünizmi kesfetmek veya ortaya cikarmak degil, kendi deyimiyle bu anlayisa bilimsel bir aciklama getirmeye calismakti. Bu yüzden gelistirdigi sisteme "bilimsel sosyalizm" adini verdi. Bunun bir ideoloji haline gelmesi ise tamamen baska bir hikayedir.

Dolayisiyla ilk hiristiyanlarin komünist oldugunu söylemek pek yanlis birsey degil.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/

Önerilen Siteler

Etiket
azizler, incil, komünist