05-06-2010, 00:30
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Muhammed’in Yahudi ve Hıristiyanlara Karşı Tutumu-2
Muhammed’in Yahudi ve Hıristiyanlara Karşı Tutumu-2
Daha önce Muhammed’in Yahudi Ve Hıristiyanlara karşı olan tutumlarına şu konuda değinmiştim.Şimdi bu konu başlığında Muhammed’in ve Tanrısının nasıl çıkarcı davrandığına deyineceğim.
Muhammed zaman zaman Yahudi ve Hıristiyanlara ‘’kitap ehli’’ gibi övgülerde bulunsa da aslında onlara karşı bir politika izlemiştir.Müslümanlar genelde şu gibi ayetlerle İslam’ın diğer dinlere ne kadar hoşgörülü davrandığını savunurlar.
1. De ki: «Ey kâfirler,
2. "Ben sizin ibadet etmekte olduklarınıza tapmam.
3. "Siz de benim ibadet ettiğime tapanlar değilsiniz.
4. "Sizin ibadet ettiklerinize tapacak da değilim.
5. "Siz de benim İbadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz."
6. "(Artık) sizin dininiz sizin olsun, benim dinîm de benim.
( Kafirun Suresi Ayet 1-6 )
Oysa bu yalandan ibarettir.Siz benim ibadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz
demesini isteyen Muhammed’in tanrısı ne oluyorsa oluyor fikrini değiştiriyor ve şöyle diyor:
Bedevilerden geri kalmış olanlara de ki: 'güçlü kuvvetli bir millete karşı, onlar müslüman olana kadar savaşmaya çağrılacaksanız; eğer itaat ederseniz Allah size güzel ecir verir, ama daha önce döndüğünüz gibi yine dönecek olursanız sizi can yakan bir azaba uğratır.'(Fetih:16)
Ve hiçbir fitne kalmayıncaya ve bütün dîn Allah için oluncaya kadar, onlarla kıtalde bulunun (savaşın). Eğer onlar (küfürden) vazgeçerlerse o taktirde muhakkak ki Allah, yaptığınız şeyleri en iyi görendir.
(Enfal:39)
Önceleri siz benim ibadet ettiğime ibadet etmezsiniz diyen Muhammed’in tanrısını bu sefer toplumları savaşarak Müslüman yapmaya çalıştığını görüyoruz.
(Bu konuda ayrıntılı bilgi için İlhan Arsel’in ‘’Şeriat’ın Getirdiği Hoşgörüsüzlük’’ adlı eserine bakılabilir)
Kuran’da Diğer dinden olanlara Baskı ve Ayrımcılık
"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)
Kendilerine Kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın.(Tevbe:29)
İçinizden onlara(Münafıklara-müşriklere)sevgi gösteren kimse,şüphesiz doğru yoldan sapmıştır
(Mümtehine Suresi:1-3)
Onlardan ölmüş olan hiçbirine asla namaz kılma; onun kabri başında da durma! Çünkü onlar, Allah ve Resûlünü inkâr ettiler ve fâsık olarak öldüler.
(Tevbe:84)
Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. Eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. Allah yarlığayan, esirgeyendir.
(Tevbe:5)
Tevbe:5 aslında müşriklere zorla namaz kıldırıldığının zekat vermeye mecbur edildiğini eğer bunu yapmazlarsa öldürüldüklerinin en açık göstergesidir.
Bunlar gibi birçok ayet bulmak mümkündür.Ancak benim ele almak istediğim konu muhammed’in Hıristiyan ve Yahudilere karşı tutumudur.Muhammed’in hoşgörüsü konusunda daha önce söylediğim gibi İlhan Arsel’in Şeriat’ın getirdiği hoşgörüsüzlük kitabına bakınız.
İlk yazdığım iki ayet Muhammed’in Hıristiyan ve Yahudilere karşı nasıl davrandığını bize göstermektedir.
Muhammed bunlarla da yetinmemiş sırf Yahudi ve Hıristiyanlara muhalefet etmek için şöyle demiştir:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Yahudiler ve hıristiyanlar (saçlarını) boyamazlar. Siz onlara muhalefet edin." (Bu hadis Tirmizi`de "(Saçınızdaki) aklıkların rengini değiştirin, yahudilere benzemeyin!" şeklinde gelmiştir.)
(Hadis no:2111 Ravi:Ebu Hureyre Fasil:Zinet bölümü,Saç Boyama)
Bir başka muhalefet etme yolu da şöyledir: Resulullah (sav) cenazeyi takip ettiği vakit, cenaze mezara konuncaya kadar oturmazdı. Bir yahudi alimi (bir gün) karşısına çıkıp: "Ey Muhammed, biz de böyle yaparız!" dedi. Bunun üzerine Aleyhissalatu vesselam: "Onlara muhalefet edin! Oturun!" emrettiler!
(Hadis:5456, Ubadetu`bnu`s-Samid,Ölüm Bölümü)
Hiçbir mantığı olmayan sırf muhalefet etmek olan bu davranışları anlamak mümkün değildir.Muhammed Hıristiyanlardan ve Yahudilerden çaldıklarından dolayı İslam’ın özgün olamayacağından korkmuş olacak ki böyle konular da sıfr muhalefet olsun diye uygulamalara gitmiştir.
Muhammed’in Yahudilere ve Hıristiyanlara karşı yapılmasını istediği bir başka uygulamada şudur:
Resulullah (sav) buyurdular ki: "hıristiyan ve yahudilerle karşılaşınca önce siz selam vermeyip (onlar size versinler, siz mukabele edin). Bir yolda onlarla karşılaşınca, (kenardan geçmeleri için) yolu onlara daraltın."
(Hadis no:3388,Ravi:Ebu Hureyre,Selamlaşmak)
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Müslüman bir kimse öldü mü, Allah ona bedel bir yahudi veya hıristiyanı cehenneme koyar."
(Hadis no:4514,Fasil:Fezail bölümü,Ravi:Ebu Musa)
Yada Nasrani ve Mecusi gibi kafirler ve ‘’Hınzır’’ geçecek olursa namaz kat’edilmiş sayılır(Sahih-i…c.2 s.440-441)
Gibi sözlerle sık sık diğer dinden olanları aşağılamıştır.
Muhammed Yahudi erkekleri öldürtüyor
Muhammed bir gün kendisine Yahudiler tarafından suikast düzenleneceğini öğrenir.Ve şu fermanı açıklar’’yahudi erkeklerden kimi yakalarsanız onu hemen öldürün!"
Kuşkusuz insan aklının alamayacağı bu zalimlik Muhammed’in (sözde)kendini korumak için suçlu suçsuz tüm Yahudi erkekleri nasıl öldürttüğünü gösteriyor.Lut kavminde eşcinsel olanların yanında çocukları da öldüren bir tanrının peygamberinden de bu beklenirdi.
(Hadis no:4240,Ravi:Bintu Muhayyisa)
Muhammed’in Yahudilere olan öfkesinin fazlalığını bir başka hadiste şöyle görüyoruz.
Resulullah (sav) buyurdular ki: "yahudilerle savaşacak ve onları öldüreceksiniz. Öyle ki taş dahi: "Ey Müslüman, işte yahudi, arkamda (saklandı), gel, öldür onu!" diyecek."
(Hadis no:5020,Ravi:İbnu Ömer,konu:kıyamet öncesi fitneler)
Gayrimüslimlerden Haraç
Kuran’sa belirtildiği üzere Hıristiyan ve Yahudilerden boyunlarını büküp cizye alınmalıdır.
Kendilerine Kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle cizye verinceye kadar savaşın.(Tevbe:29)
Bu konudaki Hadis Kuran ile paraleldir;
Harb İbnu Ubeydillah, baba tarafından dedesi Umeyr es-Sakafi (ra)`den nakleder: "Resulullah (sav) buyurdular ki: "Haraç yahudi ve Hıristiyanlardan alınan vergidir. Müslümanlara haraç yoktur." Bir rivayette "uşur yoktur" buyurmuştur.
(Hadis:1096,Cihad Bölümü,Ravi:Harb İbnu Ubeydillah)
Günümüzde kimse dini yüzünden böyle uygulamalara tabii tutulamaz ancak İslam bunları uygulamak için çabalamış ve halen çabalamaktadır.Çünkü Kuran’a göre Allah’ın kanunu değişmez.
Bunlar gibi birçok söylemlerle Muhammed Yahudi ve Hıristiyanlara karşı cephe almıştır.İlk başlarda onlara yaklaşmaya dostluk kurmaya çalışan Muhammed güçlenince aksi politika izlemiş ve onlara saldırmıştır.
Onlara karşı savaş arzusunu da şu sözlerle dile getirmiştir:
Resulullah (sav)`ın şöyle söylediğini işittim: "Arap yarımadasından hıristiyan ve Yahudileri mutlaka çıkaracağım, orada Müslüman olmayanı bırakmayacağım." Said İbnu Abdilaziz der ki: "Arap yarımadası, el-Vadi`(l-Kura)dan Yemen`in uzak kısmına, Irak sınırına, denize kadar olan kısımdır."
(Hadis no:4626,Ravi:Ömer,Fezail Bölümü)
Sonuç olarak Muhammed’in nasıl çıkarcı davrandığı ortadadır.
Saygılarımla
İnsan_olmak
Yararlanılan Kaynaklar:
Şeriat’ın Getirdiği Hoşgörüsüzlük (İlhan Arsel)
http://www.ihya.org/
|

05-06-2010, 03:48
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili insan-olmak,
Tevrat diyor oldur, kuran diyor oldur; Biz neden sasiyoruz ki olan bitenlere..En uzucu olan, her iki tarafin da cocuklarinin beyinlerinin cirkinliklerle, nefretle doldurulmasi. Bir de dini dogmalari da isledin mi artik hayir bekleme. Gelecekten umut beklemek icin, cocuklarin zehirlenmesine mani olmak ilk is olmali.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

05-06-2010, 09:59
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Haklısınız sevgili vartor çocukları bu zehirden kurtarmak gerekiyor.
Sadece öldürün demeklede kalmıyorlar sevgili vartor birbirlerine hakaretlerle birbirlerini kırdırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Ey yahudiler toplumu! Sizler, bana Allah Teala`nın en menfur mahluklarısınız.(Zekat bölümü,Meyve ve Sebze zekatı,Ravi:Süleyman İbni Yesar hadis no:2029
Saygılar
|

05-06-2010, 12:40
|
|
Üye
|
|
|
|
|
4. "Sizin ibadet ettiklerinize tapacak da değilim.
5. "Siz de benim İbadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz."
|
 "bunlar" niçin Allah'a ve Hz. Muhammed'e hakaret ediyorlar peki?
|

05-06-2010, 12:42
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
işte açıklama budur sayın by_system
siz benim iddalarıma cevap vermek yerine konuyu başka bir noktaya taşımak istiyorsunuz olsun ben cevap vereyim.Öncelikle sizin hakaretten kastınız nedir?
Saygılar
|

05-06-2010, 12:46
|
|
Üye
|
|
|
|
insan_olmak´isimli üyeden Alıntı
işte açıklama budur sayın by_system
siz benim iddalarıma cevap vermek yerine konuyu başka bir noktaya taşımak istiyorsunuz olsun ben cevap vereyim.Öncelikle sizin hakaretten kastınız nedir?
Saygılar
|
Hristiyan veya Yahudiler Allah'a ve Hz.Muhammed(S.a.v)'e hakaret içeren 1000 lerce karikatür,yazı vs. yayınlıyorlar. Burada sen çelişkiye düşmüyor musun?
|

05-06-2010, 13:03
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ah ah ne desem ki
neyse biryerden başlayalım.
öncelikle yazımı tekrar okuyunuz ben neyi idda ediyorum onu anlayınız.
bu yapılanları tüm hıristiyanlara maal edemezsiniz.Tüm hıristiyanlar ve tüm yahudiler böyle hareketlerde bulunmaz.Ama muhammed'in uygulamarı tüm yahudi ve hıristiyanları karşıdır.Örneğin;kendine saldırı olacağını öğrenince tüm yahudi erkeklerin öldürümesini söylemiştir.
Muhammed hıristiyanlara karşı direk olarak baskıcı bir politika izlemiştir.
herşey bir kenara ben muhammed'in hıristiyan ve yahudilere nasıl baskı yaptığına nasıl zulüm ettiğine değiniyorum.konumuz bu lütfen bunlar üzerinden gidiniz.Konun çarpıtılmasını istemiyorum.
Saygılar
|

05-06-2010, 13:08
|
|
Üye
|
|
|
|
Ah ah ne desem ki
neyse biryerden başlayalım.
öncelikle yazımı tekrar okuyunuz ben neyi idda ediyorum onu anlayınız.
bu yapılanları tüm hıristiyanlara maal edemezsiniz.Tüm hıristiyanlar ve tüm yahudiler böyle hareketlerde bulunmaz.Ama muhammed'in uygulamarı tüm yahudi ve hıristiyanları karşıdır.Örneğin;kendine saldırı olacağını öğrenince tüm yahudi erkeklerin öldürümesini söylemiştir.
Muhammed hıristiyanlara karşı direk olarak baskıcı bir politika izlemiştir.
herşey bir kenara ben muhammed'in hıristiyan ve yahudilere nasıl baskı yaptığına nasıl zulüm ettiğine değiniyorum.konumuz bu lütfen bunlar üzerinden gidiniz.Konun çarpıtılmasını istemiyorum.
Saygılar
|
Yanlış düşünüyorsun. Hiçbir hristiyan ve yahudi Allah'ı ve Hz. Muhammedi sevmez. Onlarda bizim gibi saygı duydukları için öyle diyorlar..
|

05-06-2010, 13:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Neyse sayın by system ben daha fazla yazmak istemiyorum açıklamalarınız için teşekkürler
saygılarımla
|

05-06-2010, 14:35
|
|
Üye
|
|
|
|
Neyse sayın by system ben daha fazla yazmak istemiyorum açıklamalarınız için teşekkürler
saygılarımla
|
 ) Teşekkürler. Ama unutma bunu Hristiyanlar yada Museviler hiçbir zaman Allah'ı ve Muhammedi sevmezler..
|