Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-06-2010, 18:38
arkhetip arkhetip isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Nihat Hatipoğlu severler ve uhud savaşı mitleri.

Belki çok gereksiz bir konu ama müslüman arkadaşlar arasında N. Hatipoğlu'nu sevenler vardır. Sevenlerine sormak istediğim birşey var. Birgün Nihat amcayı dinledim. Uhut savaşından bahsediyordu. Savaş esnasında Muhammed'in ağzı kanamış. Muhammed de avuçlarını açıp kanın yere akmasını engellemiş. Şimdi Nihat amcanın tezi şu ki; Eğer Muhammed'in kanı yere akarsa düşmanların hepsi ölecekmiş. İşte Muhammed bunu istememiş.

Sayın Nihat amca sever arkadaşlar size bu tez rasyonel geliyor mu?
Alt 12-06-2010, 21:53
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nihat Hatipoğlu, peygamber dönemine ışınlanıp gitmiş ve orda yaşamış sonra da geri dönmüş bir zattır.

Her konuda mutlaka bir fikri vardır. Ağzını şapırdatarak büyük bir iştahla gördüklerini, yaşadıklarını anlatmaktadır. Bu kadar cahil insanın olduğu bir toplumda iyi yere kapak açmıştır. Servetine servet katmaktadır.

muhammed'e gelince, ne kadar zalim ve çıkarcı biri olduğunu anlatmaya gerek yok.
muhammedin böyle bir yeteği olsa hiç durmaz kanını yere akıtırdı.
bilmeyenler bu sitede 100lerce örnek görebilirler. üşengeçler için linkler verebilirim

saygılar...
Alt 12-06-2010, 22:35
Üye

İşin tuhafı şu ki, şimdi böyle bir tez öne sürmek aynı zamanda peygamberin allahın mucizesini reddettiğini belirtmiş olmaz mı? Yani allah emir verecek ama peygamber olmaz be ya mı diyecek? Adam tez öne sürerken hiç düşünmemiş oturmuş fantezi kurmuş.
Alt 13-06-2010, 05:33
YasasinBilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
YasasinBilim YasasinBilim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

arkhetip´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İşin tuhafı şu ki, şimdi böyle bir tez öne sürmek aynı zamanda peygamberin allahın mucizesini reddettiğini belirtmiş olmaz mı? Yani allah emir verecek ama peygamber olmaz be ya mı diyecek? Adam tez öne sürerken hiç düşünmemiş oturmuş fantezi kurmuş.

haklısın Arkhetip.

yalnız şunu unutmamak gerekir. dincilerin (masum dindarları kastetmiyorum) her şeye bir açıklama getirme yetenekleri vardır. kuranda "dünya düzdür" yazıyor olsaydı, dünyanın düz olduğunu açıklayacak 1000'lerce külliyatla karşımıza gelirlerdi. Uydu görüntüleri, gölge hesabı vs. nafile.

bir illüzyonla nerdeyse seni beni bile dünyanın düz olduğuna ikna ederlerdi.

(kurandaki net çelişkiler için yaptıkları açıklamaları, son derece mantıksız bir hadis olan "bir kez yasin okuyan, tüm kuranı okumuş kadar sevap kazanır" hadisine said-i nursi'nin açıklama getirme çabaları vs. vs.)

yüksek mühendis, yıllarca üst düzey bürokratlık yapmış, ibadetlerini yerine getiren, emekli olduktan sonra da hacca gidip gelmiş ama her zaman ileri görüşlü olan, asla yobaz olmayan babamla yaptığım bir sohbet bana ders olmuştur.

Bir ara haddimi aşıp kurandaki çelişkilerden bahsettim. tefsir kitaplarını hemen çıkardı. Bir süre beni ikna etmeye çalıştı. sonunda çelişkileri kendisi de kabul etti.

"O gözle bakarsan tabii ki çelişkili gelir. Önce inanmak lazım." dedi.

70'ine merdiven dayamış adamcağızın kafasını daha fazla karıştırmak istemedim. Konuyu açtığıma da pişman oldum.

Babam gibi kültürlü bir adam bile bunu söyledikten sonra, dindar bir toplumun kuşatması altında olan bir bireylerin gerçekleri kabullenmesinin ne kadar zor olduğunu artık tahmin ediyorum. Ağaç yaşken eğiliyor. Odun olduktan sonra (ağacı kastediyorum) ne yapsan nafile.

İnanç bambaşka bir şey. Gerçekleri kabul edememe dürtüsü de bunun bir parçası.

saygılarımla...
Alt 13-06-2010, 20:36
Üye

Hiç istemesem de dediklerine katılmamak imkansız. Din insanların önüne aşılmayacak bir duvar çıkarıyor. O duvarla ya mücadele edeceksin ya da o duvarın bir parçası olacaksın. Zira din insanın en büyük tutkularından birini "Ölümsüzlük duygusunu" tatmin ediyor. Cennet ve cehennem iyi ya da kötü sonsuzluk vaadediyor. O yüzden her zaman bir kılıf bulunuyor.

Bir de babanın durumu daha spesifik. 70 ine yaklaşmış bir insanın bu konuyu kendi içinde çözmesi çok zor. Bunu değişemez açısından söylemiyorum. Lakin 70 yıl inandığın uğruna çaba sarf ettiğin bir şeyin safsata olduğunu öğrenmek gerçekten bir yıkım.

Bu başlığı açmamda ki amaç şu idi. Müslümanların nasıl akıl yürüttüklerini anlamak istiyorum. Açıkcası algılarındaki farklılığı, akıl yürütme tarzlarını görmek istiyorum. Ancak görünüyor ki bu başlığa hiç bir müslüman yazmayacak Nihat amcama mı kıllar acaba
Alt 14-06-2010, 09:28
Varta Varta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
haklısın Arkhetip.

yalnız şunu unutmamak gerekir. dincilerin (masum dindarları kastetmiyorum) her şeye bir açıklama getirme yetenekleri vardır. kuranda "dünya düzdür" yazıyor olsaydı, dünyanın düz olduğunu açıklayacak 1000'lerce külliyatla karşımıza gelirlerdi. Uydu görüntüleri, gölge hesabı vs. nafile.

bir illüzyonla nerdeyse seni beni bile dünyanın düz olduğuna ikna ederlerdi.

(kurandaki net çelişkiler için yaptıkları açıklamaları, son derece mantıksız bir hadis olan "bir kez yasin okuyan, tüm kuranı okumuş kadar sevap kazanır" hadisine said-i nursi'nin açıklama getirme çabaları vs. vs.)

yüksek mühendis, yıllarca üst düzey bürokratlık yapmış, ibadetlerini yerine getiren, emekli olduktan sonra da hacca gidip gelmiş ama her zaman ileri görüşlü olan, asla yobaz olmayan babamla yaptığım bir sohbet bana ders olmuştur.

Bir ara haddimi aşıp kurandaki çelişkilerden bahsettim. tefsir kitaplarını hemen çıkardı. Bir süre beni ikna etmeye çalıştı. sonunda çelişkileri kendisi de kabul etti.

"O gözle bakarsan tabii ki çelişkili gelir. Önce inanmak lazım." dedi.

70'ine merdiven dayamış adamcağızın kafasını daha fazla karıştırmak istemedim. Konuyu açtığıma da pişman oldum.

Babam gibi kültürlü bir adam bile bunu söyledikten sonra, dindar bir toplumun kuşatması altında olan bir bireylerin gerçekleri kabullenmesinin ne kadar zor olduğunu artık tahmin ediyorum. Ağaç yaşken eğiliyor. Odun olduktan sonra (ağacı kastediyorum) ne yapsan nafile.

İnanç bambaşka bir şey. Gerçekleri kabul edememe dürtüsü de bunun bir parçası.

saygılarımla...
Şu an yaşadıklarımızın müthiş bir özeti olmuş...Tebrik ederim...
Alt 30-06-2011, 08:09
yaren47 yaren47 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart sana sadece allahtan hidayet diliyorum

arkhetip kardeşim sende nasıl bir anlayış ve ahak vardırki sen bütün dünyayı kuşatan adı bile kurtuluşa vesile olan o mübarek zatın ismini alaycı ve salavatsız bir sekılde ağzına alıyorsun,bugün gayri müslimler bile peygamberimizin s.a.v ismini anarken saygı ve terbiye edeb sınırları cercevesinde dururken senki evvela bir insan bir türk dilim varmıyor söylemeye ama müslüman bir insan olarak kendi dininin ve dünya peygamberlerinin en şereflisi insanı ismiyle alaycı yalancı bir tavırla ağzına alıyorsun.dilerim son nefesini vermeden allahım ve onun habibinin sen kabul etsende etmesende iki cihan sultanı allahın son ve bütün peygamlerin en şereflisi olan hz muhammedin s.a.v şefatine erer ve bu yaptığın inandığın yolun yalnış olduğunu görüp utanırsın belki,son olarak nihat hatipoğlu allah ondan razı olsun söylermisin neyi yalnış peygamberimizi şevkle aşkla anlatmasımı neyi yalnış kim onun kadar yumuşak ve güzel anlatabildi islamiyeti,allah seni ıslah etsin selametle kal
Alt 30-06-2011, 08:39
Termo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Termo Termo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir afyonlu vatandaş daha.. Hoşgeldin Yaren. Şerefin en'leri nasıl oluyor? Peygamberlerin en şereflisi olduğuna nerden kanaat getirdin? Gayri müslimler nasıl anıyor Muhammet'i ?
Alt 30-06-2011, 11:47
ironrose ironrose isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu adamın anlattıklarının %5 ' i için hadis kaynağı varsa diğerleri mutelif organlarından uydurulmıuş insanları gaza getirmek için anlatılan hikayelerdir.
Hele bir Hz. maşita hikayesi var evlere şenlik.

http://www.yenidendogus.net/forum/ky...na-isyany.html

Bu tarz hikayelere inanan insanların yargılama (düşünsel anlamda) yeteneklerinin tamamen körelmiş olması gerekir herhalde.
Alt 30-06-2011, 11:50
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Nihat amca kanfil münasebetiyle geçen gün Atv'deydi, oraya transfer olmuş anlaşılan. Yakışmış yeni kanalı, artık masallarına oradan devam eder.

Bu adamın bir gün peygamberin eşlerinden Ayşe'nin yaşı ile ilgili gelen soruya evlendiğinde yaşının sanırım 14 gibisinden bir şey olduğunu söylemişti. Herkesin bildiği amcamın bıyığı olsa kendisine hala derdik tarzı çıkarımlarla Ayşe'nin yaşını yukarılara çekmeye çalışan şu yılbaşı gecelerine layık oryantal şovunu o da sergiledi.

Oysa bu adam kıçı kırık rivayetleri (hatta rivayet bile olmayan tarikatların zırvalarını kendi ekledikleriyle beraber) alıp ballandıra ballandıra, zırlaya zırlaya anlatıp seyirciyi de zırlatmak yoluyla paraları cukkalamaktaydı (Sanırım bir kaç sene evvel 20 milyar gibi bir para aldığı söyleniyordu program başına.). Ama sahih denilen hadislerin üzerinde ittifak ettiği (içinden geldiği, masallarını anlattığı gelenek böyle diyor) çocuk yaşta evlenme olayında rivayetler nasıl olduysa buhar oldular.

Üstelik bu adam hanefi bile değil şafi'dir, onun mezhebinde kadınların gözleri hariç her yerleri avrettir, örtülmelidir, paketlenmelidir. Bunlara girse de biraz daha ağlatsa seyircisini.

At yalanı, öp inananı. Hayırlı işler Nihat amca, sen biliyon bu işi...

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!

Önerilen Siteler