Türkiyedeki İnsan Hakları Dernekleri
türkiyede insan hakları dernekleri için varsa yoksa kürt ve islam meseleleri var diyecem demesine ama ben bunada inanmıyorum , ırakta 2 milyonluk soykırım yapıldı (soykırım hala devam ediyor) , ruandada 1 milyonluk soykırım yapıldı , bir takım ülkelere ambargolar yapıldı ve o ambargolar en cok çoluk çocuğu vurdu , türkiyedeki insan hakları derneklerinden tek tık yok. pkk , eta , taliban gibi kanlı örgütler yüzünden hayatını kaybetmiş kişiler , magdur olmuş kişiler içinde yine hiçbir protesto yok. onun yerine gecmişte olup bitmiş 1915 ermeni olayları gibi mevzuları yeniden deserek , düşmanlıkların diri tutulmasına yarıyolar.
türkiyedeki bu dernekler öyle yapay duruyorlarki , hiç olmazsa isimlerini değiştirseler , mesela amerikanın ingilterenin cıkarlarını destekleme , kollama ve koruma dernekleri yada bunun gibi bişey , tam yerinde olacak.
bu yazıyı 2 yıl önce Almanya'nın Ludwigshafen kentinde ırkçı bir saldırıyla yanarak hayatlarını kaybeden 5 i çocuk 9 türke , 6 ay önce reşadiyede hayatlarını kaybeden 7 askerimize , 2 ay öncede ırağın raşid kasabasında amerikan ordusu tarafından yanlışlıkla (gündüz gözüyle) katledilen 8 i cocuk 25 ıraklı kardesime ve israil (ingiltere) ambargosu yüzünden hayatlarını kaybeden çoğunluğu çocuk filistinli kardeşlerime adıyorum.
|