14-06-2010, 11:56
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
İçimizdeki Filistin ! Kürt çocukları!
Diyarbakir'da Ceyla, Mardin'de Izzettin, Van'da Oguzcan..Büyüklerin ihtimali ve vurdumduymazligi ile hayatini yitiren cocuklar, tas attiklari icin ergenlik dönemlerine hapislerde giren kücükler..Anneleri veya babalari Kürt oldugu icin emniyette ve cezaevlerinde iskence gören cocuklar. Burasi Filistin de degil, AB girmeye calisan Israil'i insandisi olarak yeren AKP Türkiyesi.
Azat'i hatirlayanlar var mi?
AKP icin Azat'in, en az bir Filistinli bir bebek kadar degeri var midir?
Radikal Gazetesinden Yildirim Türker bugünkü makalesi olan Azat'in Cilesi'nde Kürt cocuklari hakkinda sunu diyor,
Ey halkım; analarının gözü önünde süt bebeklerine işkence yapılan, minicik avuçlarında sigaralar söndürülen bir memlekette haktan hukuktan vicdandan söz ederek yaşadığının, dolayısıyla her sözünün her nefesinin yalan olduğunun farkında mısın?
Ben de sunu soryorum, Filistinli bir bebek icin özel ucak kaldirip, duygu sömürücülügü ve sov yapan devletimiz, kendi ülkesinde bir Kürt cocugu olan Azat icin ayni muameleyi uygun görmüs müdür? Filistin icin dökülen (timsah) gözyaslari, gercekten oradaki halkin cektigi acilar icin mi yoksa Israil ve bazı kesimlerin Yahudiler'e olan nefretin bir disa vurumu olarak mi akiyor? Azat'i hatirlayanlar var mi?
Azat'i hatrirlayamayanlar icin Türker olayi da anlatiyor,
İlk olarak 1998 yılının nisan ayında tanışmıştık A. ile.
Hepimiz için bir harflik canı vardı. Gözaltında anasıyla birlikte işkenceye maruz kaldığında 1,5 (bir buçuk) yaşındaydı. Annesi E.T. ile birlikte 96 Aralık ayında gözaltına alınmış, Terörle Mücadele Şubesi’nde 11 gün kalmıştı. ‘Örgüt üyeliği ve örgüte taban kazandırmak’ suçlarından idamla yargılandığı davada anası Türkçe bilmediği için Kürtçe tercüman aracılığıyla orada başlarına geleni anlatmıştı.
Cirilciplak soyulan, belinde ve sirtinda sigara söndürülen ve cinsel tacize maruz kalan Azat'in saglik kontrolunda ve uzman raporunda ise su tespitler yer almasina ve iskencenin kanitlanmasina ragmen polislerin yargilanmadigini da söylüyor,
Oğlunun elinde sigara söndürüldüğünü, tekmelendiğini, kendisiyle birlikte cinsel tacize uğradığını iddia ediyordu. İstanbul Tabip Odası, A.T.’yi muayene etmiş, işkence belgelenmişti. Zaten Azat bebek kendisine sorulduğunda, ‘polisler cız yaptı’ diyormuş.
“Sinirlilik, polis gördüğünde ağlama, uykusundan korkarak uyanma, idrar ve dışkı kontrolünü kaybetme, yanında sigara içildiğinde ağlama ve ortamı terk etmek isteme” bulgularının yanı sıra raporda yazan şuydu: “Sol eldeki izlerin çocuğun elinde uygulandığı iddia edilen sigara söndürme eylemiyle uyumlu olduğu, çocuğun sıkıntı bozukluğu da dahil tespit edilen ruhsal bozukluk halinin işkenceden sonra meydana gelmesi tıbbi bilgi ve mantığa uygundur”.
Sonuçta işkence yaptığı iddia edilen polislere dava açılmadı!
Azat'in daha sonraki hayat hikayesini, cocuk yuvasinda konusmamasi, kekelemesi ve Azat'a ne oldugunun hikayesini asagidaki linkte okuyabilirsiniz.
"Azat’ın anacığından başka kimsesi yok. Şimdi ergenlik yaşında olan bu çocuğun çilesi bitmedi. Aramızda ağlayarak geziyor. Daha süt bebesiyken elleri sigaralarla dövmelenmiş oğlan çocuğu.
Haydi bakalım, mutlu muyuz
Türk’üz diye?"
http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...icleID=1002419
Dipnot;
Ayni icerik yaziyaz.net/forum sitesinde tarafimdan kullanilmistir.
Konu ALKA tarafından (14-06-2010 Saat 12:05 ) değiştirilmiştir.
|

14-06-2010, 15:08
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
1.5 yaşında bir bebeğe cinsel taciz dahil her türlü işkenceyi reva görenler, pkk liderini bebek katilliği ile suçlayacaklardır.
Bebeğin milliyeti, bebek olmasından ve insan olmasından daha önemli çünkü.
Bu gözlükle olay ve olguları değerlendirdiğimizde hiç bir sorunu çözemeyiz. İnsan olmanın kazandırdığı temel hak ve özgürlükler esas kriter olmadığı sürece, her türlü sapma kaçınılmazdır.
Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
|

14-06-2010, 15:28
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sözün bittiği yer...
SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)
Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/
http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
|

17-06-2010, 00:35
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
saroz´isimli üyeden Alıntı
1.5 yaşında bir bebeğe cinsel taciz dahil her türlü işkenceyi reva görenler, pkk liderini bebek katilliği ile suçlayacaklardır.
Bebeğin milliyeti, bebek olmasından ve insan olmasından daha önemli çünkü.
Bu gözlükle olay ve olguları değerlendirdiğimizde hiç bir sorunu çözemeyiz. İnsan olmanın kazandırdığı temel hak ve özgürlükler esas kriter olmadığı sürece, her türlü sapma kaçınılmazdır.
|
Alakaya pranga!
|

17-06-2010, 03:45
|
 |
Üye
|
|
|
|
saroz´isimli üyeden Alıntı
|
Ha yok sen yanlış gelmişsin. Saçmalama Odası burda değil. Cafe başlığının altında.
Dur link vereyim de yolu yine şaşırma
http://www.turandursun.com/forumlar/...928#post312928
"Özgürlüğün en büyük düşmanı, halinden memnun olan kölelerdir" Spartacus
|

17-06-2010, 04:22
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
onurmusa´isimli üyeden Alıntı
|
Size diyorum, bir bebege polisler iskence yapiyor, taciz ediyor, kolunda sigara söndürüyor, bu sizin umrunuzda mi?
Bu insanlik disi olaya bir kelam edip bu iskenceyi yapan polislere medeni bir tepki göstereceginize kalkmis sayin saroz'a tepki gösteriyorsunuz. Sanki iskenceyi yapan polisler degil de sayin Saroz'mus gibi..
Bu ne duyarsizlik, bu nasil bir vurdum duymazlik?Bu ülkenin vatandasi olarak alevi, sünni, Türk veya Kürt, Laz veya Cerkez hepimiz devlet terörünün tehditi altindayiz. Sizin oglunuz veya bir yakininiz, hatta siz, yarin öbür gün böyle bir seyle karsi karsiya kalabilirsiniz. Böyle seylere simdiden bir dur demiyecek misiniz?
|

17-06-2010, 09:46
|
|
Üye
|
|
|
|
ALKA´isimli üyeden Alıntı
Size diyorum, bir bebege polisler iskence yapiyor, taciz ediyor, kolunda sigara söndürüyor, bu sizin umrunuzda mi?
Bu insanlik disi olaya bir kelam edip bu iskenceyi yapan polislere medeni bir tepki göstereceginize kalkmis sayin saroz'a tepki gösteriyorsunuz. Sanki iskenceyi yapan polisler degil de sayin Saroz'mus gibi..
Bu ne duyarsizlik, bu nasil bir vurdum duymazlik?Bu ülkenin vatandasi olarak alevi, sünni, Türk veya Kürt, Laz veya Cerkez hepimiz devlet terörünün tehditi altindayiz. Sizin oglunuz veya bir yakininiz, hatta siz, yarin öbür gün böyle bir seyle karsi karsiya kalabilirsiniz. Böyle seylere simdiden bir dur demiyecek misiniz?
|
işkencenin her türlüsünü lanetliyorum.ama anlatılan olay propaganda mı gerçek mi bilemem.devletin dağıttığı tasarruflu ampüllerin içinde dinleme cihazı var diyip kırıldığı,insanların kısırlaştırılacağız diyip sağlık ocağına gitmediği paranoyaklaşmış bir toplumdan bahsediyoruz.
insanı cezalandıran, o öfkesi hiç dinmeyen, size yaşamayı ve zevkleri yasaklayan, size efendinizin köpeği olmanızı emreden "şey" tanrı olamaz. bu, iyilik değildir.
|

17-06-2010, 12:34
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ALKA´isimli üyeden Alıntı
|
Sayın Alka,
Devletin baskısına elbet sonuna kadar karşıyız.
Ama bunu fırsat bilip de terör şakşakçılığı yapanları da eleştirmemiz lazım.
Saygılar
|

17-06-2010, 13:26
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
1.5 yaşında bir bebeğe, cinsel taciz dahil çeşitli işkenceler yapanları eleştirmeyenler, pkk liderini bebek katilliği ile suçluyorlar dedim.
Bu çelişkiyi ortaya koyarak terör şakşakçısımı oluyorum?
Ama sizler, sadece azat bebeği değil, toplu katliamları, köy yakmaları, kitapevi bombalamaları, faili (belli) meçhul cinayetleri destekleyerek devlet terörünün sadık şakşakçılığını yapıyorsunuz.
Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir.
Epiktetos
|

17-06-2010, 18:38
|
 |
Üye
|
|
|
|
demekki neymiş yılanın başını küçükken ezmek gerekiyormuş 
kesinlikle kabul edilemez bir durum olduğu aşikar. fakat
Haydi bakalım, mutlu muyuz Türk’üz diye?" bu şekilde biterse yorum her nekadar eliştirel ve sitemkar olsada işin rengi değişir. propogandaya dönüşür. sanki bütün Türkler sorumluymuş gibi bir ifade olur. diğer yorumlara bakarak ben artık buradaki politika başlığı altındaki yazıların sitenin amacını aşıp farkı bir yöne doğru gittiğini düşünmeye başladım.
bu ülkede yaşamayan dışarıdan bakan biri olsaydım söylenenler bakarak şöyle düşünecektim;
Türkiyede; kürtler doğrudan aşağılanıyor , kaldırımdan yürümeleri yasak, yazın güneye inmeleri yasak, konserlerde kürtler ve köpekler giremez tabelalerı asılıyor. sağlık imkanlarından yararlanamıyorlar. eğitim imkanı verilmiyor. devlet dairelerine girmeleri, memur olma imkanı verilmiyor. Evet bu durumda bir arkadaşın söylediği gibi bask bölesindeki model uygulanmalı.
mecliste kendini paralayan bir kadın çıkıyor "kürtler yok sayılamaz" diye bağırıyor. iyide bu Ülke Kürt Cumhurbaşkanı bile gördü. siz hala nerdesiniz?
|