Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-06-2010, 19:11
Halit ŞENER Halit ŞENER isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Bu Çağda Müslüman Olmak Mümkün müdür?

İlkel çağlarda insanların tanrı masallarını dinlemeye ve dinsel ritüelleri yerine getirmeye zamanları vardı.

İslam Peygamberi bile kendi icadı namazı günde beş vakit kılardı ve kıldırırdı.Din adı altında gavurun malı da,canıda helaldir mantığıyla,Müslüman olmayan ticaret kervanlarına Muhammed'in askerleri saldırır,kervanın erkekleri öldürülür,kadın ve çocukları esir edilir,kervanın mallarına el konulur,bu malların büyük bir kısmı Peygamber'e verilmek şartıyla askerlere dağıtılırdı.Esir edilen kadınlar ve çocuklar pazara götürülür satılırdı.

Peygamberin uydurduğu büyük yalanlara inananlar,kendi hayallerinde icat ettikleri Allah'a inanmakla ve Peygamberin emirlerine uymakla hem bu dünyada bir mevkii,mal ve zenginlik kazanacaklar,hem de öldükten sonra dirilerek ebediyyen mutlu yaşayacakları Cennet'e kavuşacaklardı.

İslam Peygamberi,insanları kendi uydurduğu masallarla adeta büyülüyordu.Çocuk denecek yaşlardan itibaren amcası Abdulmüttalip'in kervanlarında şehir şehir gezerken insanların birbirine anlattıkları eski ahit ve mitolojik hikayelere kulağı keskin bir şekilde eğiliyor ve kendi dinini yaratacak ergümanları biriktiriyordu.

Günümüzde dinleri bilimsel yöntemlerle irdelemeliyiz ve bu inanç sistemlerinin devrinin geçtiğini,ama insanlığı geri çağlara götürmek isteyenlerinde bulunduğunu dikkatlerden uzak tutmamalıyız.
Alt 14-06-2010, 21:03
UlulElbab UlulElbab isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Halit ŞENER´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İlkel çağlarda insanların tanrı masallarını dinlemeye ve dinsel ritüelleri yerine getirmeye zamanları vardı.
Halit Şener sen ilkel çağlar derken ne zamanı kast ediyorsun?
Sana ilkelliğin ne olduğunu söyleyeyim; Hiç bir Bilgisi olmadan hakkında bazı savsatalar okuduğu Tarihi kişilikler hakkında hikaye anlatmaktır İLKELLİK.
Aşağıda ki cümlelerini eğer biraz vicdan sahibiysen tekrar oku ve kendine
BEN ORADAMIYDIM? diye sor.
Eğer orada olmadığın halde dili geçmiş zaman kipinde bir hadiseyi GÖRMÜŞ GİBİ anlatıyorsa,o kişi bir YALANCIDIR.
İslam Peygamberi bile kendi icadı namazı günde beş vakit kılardı ve kıldırırdı.Din adı altında gavurun malı da,canıda helaldir mantığıyla,Müslüman olmayan ticaret kervanlarına Muhammed'in askerleri saldırır,kervanın erkekleri öldürülür,kadın ve çocukları esir edilir,kervanın mallarına el konulur,bu malların büyük bir kısmı Peygamber'e verilmek şartıyla askerlere dağıtılırdı.Esir edilen kadınlar ve çocuklar pazara götürülür satılırdı.
Peygamber NAMAZ kılarken sen Oradamıydın? Gözünle gördünmü?Birlikte kervanların yolunu mu kestiniz? Yoksa sen o kervanların birinde yolcumuydun? Bu anlatım futursuzca ve hayal mahsulü...
Peygamberin uydurduğu büyük yalanlara inananlar,kendi hayallerinde icat ettikleri Allah'a inanmakla ve Peygamberin emirlerine uymakla hem bu dünyada bir mevkii,mal ve zenginlik kazanacaklar,hem de öldükten sonra dirilerek ebediyyen mutlu yaşayacakları Cennet'e kavuşacaklardı.
Senin uydurduklarına ne demeli? Ben Peygamberin derdinde de değilim...Aynı tarzı Atatürk veya herhangi bir Tarihi kişilik içinde yapılsa aynı şiddette kınarım.Bu ne ahlak nede etik değerlerine uygun bir davranış değil.Bu olsa olsa kendi kafanda yarattığın Dine ve onun Gaddar Elçisine duyduğun kin ve öfke olabilir.
İslam Peygamberi,insanları kendi uydurduğu masallarla adeta büyülüyordu.Çocuk denecek yaşlardan itibaren amcası Abdulmüttalip'in kervanlarında şehir şehir gezerken insanların birbirine anlattıkları eski ahit ve mitolojik hikayelere kulağı keskin bir şekilde eğiliyor ve kendi dinini yaratacak ergümanları biriktiriyordu.
Yine aynı Yalancı Şahitlik ve oradaymış gibi anlatım tarzı."ergüman" ları mitolojik hikayelere dayandığının kanıtı nedir?
Zerre kadar Bilgi birikimi olmayan,Türkceyi böylesine beceriksizce kullanan insanların birşeyler yazmaya çalışmaları ne kadar da gülünç.
Günümüzde dinleri bilimsel yöntemlerle irdelemeliyiz ve bu inanç sistemlerinin devrinin geçtiğini,ama insanlığı geri çağlara götürmek isteyenlerinde bulunduğunu dikkatlerden uzak tutmamalıyız.
Sonuç paragrafıda içler acısı Dinleri hangi "Bilimsel yöntemlerle" irdelemeliyiz Halit Şahin? Bildiğiniz bir BİLİMSEL yöntem varsa durmayın açıklayın...Böyle işekembeyi kübradan olmasın lütfen.
Alt 14-06-2010, 22:18
Üye

İlkel çağlar derken kastım şudur.Sümer,Mısır,Yunan ve Roma Antik çağından sonra,çok tanrılı muhteşem dönemlerden sonra,Hıristiyanlığın,Yahudiliğin ve Müslümanlığın ortaya çıkması insanlığı yeni ve çok daha kanlı,gerici ve ilkel döneme sokmuştur.

Sizin okuduğunuz okullarda,tarih dersi sadece Osmanlı İmparatorluğundan ibaret olduğu için mitoloji ve insanlık tarihinden ve bilgilerinden haberiniz yoktur!

İslam tarihini sadece Müslüman olanların bilebileceğini mi sanıyorsunuz?Size göre ilk ezanı okuyan Bilali Habaşi'de yoktu,hergün beş vakit ezanda okunmuyor,namazda herhalde kılınmıyordur!

Özellikle Türk Müslümanlarının yüzde doksanı sadece Allah'a inanarak Müslüman olabileceklerini sanıyorlar!Sizde onlardan sadece birisiniz.

Bu çağda Müslümanlığın yoğun bir şekilde yaşanamıyacağını itiraf edeceğinize,Müslümanlıkta namaz yoktur diyecek kadarda reddiyeci olmanız gerçeklerin üzerini örtemez!

İslam dininin icatcısı Peygamberin nasıl bir karekter olduğunu tarihin gerçek bilgileri bizlere aktarıyor,bu bilgiler ışığında tabii ki bu dinin ne denli insanlık düşmanı olduğunu görüyoruz ve bu gerçekleri gün yüzüne çıkararak insanlığı sizin gibi hipnotizcilerden kurtarmayı,aklı hakim kılmayı istiyoruz.

Türkiye'nin yüzde üçü gerçek Müslümandır,ve gerçek Müslümanlık tehdit değildir,tehdit Siyasal İslamdan kaynaklanıyor,çünkü Siyasal İslamcılar gerçek Müslüman olmadıkları halde kitlelere sadece inancı yobazca dayatarak toplumu yöneten iktidarlara imza atıyorlar!

Yobazdan daha yobaz bu inanç iktidarları Türkiye'yi ve dünyayı maalesef bilgisizliğe mahkum etmek için Mevlana,Yunus gibi metafizikçileri her alana taşıyarak yeni peygamberler yaratıyorlar!

Mevlanayı,Yunus'u Peygamberden üstün tutanlar aslında Allah'a bile inanmayanlardır ve onlarda sizler gibidirler!

Dünya nimetlerini kapmak,en yüksek mevkiilere ve maddi kazançlara ulaşmak için Allah'ı da,Peygamber'ide tasfiye eden sizin gibi münafıklar ya gerçek birer Müslüman olacaklar,ya da Müslümanlıktan ellerini çekeceklerdir!

Benim babamın Müslümanlığıyla en ufak bir sorunum bile yoktur,çünkü benim babam gerçek bir Müslümandır,beş vakit namazını kılar,gece kalkar Güneş doğana kadar Kur'an okur,orucunu tutar,zekatını verir,nefsiyle mücadele eder ve ben bir ateist olduğum halde babama saygı duyarım,ama babamın Müslümanlığının yanına bile yaklaşamayacak sizin gibi kişilerin Müslüman olmadıklarını ve Müslüman olmayanlarında Müslümanlık taslamalarını şiddetle kınıyorum.

Ya gerçek bir Müslüman olun öyle konuşun,ya da reddiyeciliği bırakın ve ebediyyen susun!

Konu Halit ŞENER tarafından (14-06-2010 Saat 22:33 ) değiştirilmiştir.
Alt 14-06-2010, 23:57
Üyeliğini Sonlandırmış

Arrow

Sayın Halit Şener,

Öncelikle bir önce ki yazımda üslubumun sertliğinden dolayı üzgünüm.Umarım kalbinizi kırmamışımdır?
Bilmenizi isterim ki burada bulunma amacım ne kimseye fikir ve düşüncelerimi empoze etmek nede bir tebliğde bulunmaktır.
Amacım farklı fikir sahibi insanlarla saygı çerçevesi dahilinde fikir alışverişinde bulunmak,farkları karşılaştırmak...
Sizin anlatımınız -mış ve -miş lı anlatım olması gerekirken,siz oraday mış gibi yazmışsınız.Dolaysı ile tepkim,tarihi olayları ve kişilikleri sanki Şahit olmuşcasına anlatmanızaydı.

Olaylara yalnızca kendi açınızdan bakarsanız,elbette herzaman haklı olduğunuzu düşüneceksiniz.Ama karşı düşüncede ki insanlarla ortak bir paydada buluşmak için bu tür "Rijit",hiçbir esneme payı olmayan söylemlerden vazgeçmeliyiz.
Siz kendinizi hem Savcı hemde Hakim konumunda görürseniz elbette ki Tepki ile karşılaşırsınız.
Acaba bana "munafık" yakıştırması yapmak için elinizde ne tür doneler var?
Beni şahsen tanımadığınıza göre ancak bir zanna kapılıyor ve yanlış ve peşin hüküm veriyorsunuz.
Karşınızda ki İNSANIN ne Eğitim durumundan ne Bilgi seviyesinden nede tecrübelerinden haberiniz yok ama siz DİNİ ondan daha iyi bildiğinizi düşünüyorsunuz?
Siz kendi etrafınızı duvarlar ile örmüşsünüz Sayın Şener...Size kimse laf anlatamaz.Herşeyi çok iyi bildiğiniz vehmine kapılmışsınız?
Sürekli Tarihi kişiliklerle savaşan bir don kişot izlenimi veriyorsunuz.
Babanızın müslümanlığı beni ilgilendirmyor açıkcası...Onun doğrularını veya yanlışlarını değerlendirecek makam ben değilim.Ancak şunu bilmelisiniz ki
O tür bir müslümanlık bana göre Arab milliyetciliğinin,özellikle de Emevi Emperyalizminin dayatmasıdır.
Elbette biz Türklere göre Allaha inanmak müslümanlık için yeterlidir.
Çünkü İslamın tek Şartı "Sevgi"dir.Öyle islamın 5, imanın 6 gibi uydurma Şartlar Kuranda yazmıyor.Onlar Siyasi ikddarların yüzyıllar içinde oluşturdukları SAHTE DİNİN ŞARTLARI.
Ben Gelenekleşen Dine ve Dinleşen geleneklere KARŞIYIM.

saygılar...
Alt 15-06-2010, 01:36
Üye

Benim bildiğim tek bir şey vardır,o da;hiç bir şey bilmediğimdir.Bildiklerimi de "vehme" değil,bilgilere,mukayeseli ve diyalektik bilgilere dayandırmayı bir aydın dürüstlüğü ve davranışı olarak görüyorum.

Bilgilere ulaşmak için hiç kimse başka kimselerden icazet alacak değildir!

Peygamberi ve Allah'ı devre dışı bırakarak,İslamiyet "sevgi"dinidir demenizin isbat edilecek tek bir ergümanı bile yoktur,hangi ayete ve hadise dayanarak İslamiyet'in sadece "sevgi"içerdiğini iddia edebilirsiniz ki?

"Biz Türkler için Allah'a inanmak Müslüman olmak için yeterlidir"diyorsunuz!Yetmez!Allah'a inancınızı ibadetinizle isbat etmek zorundasınız!Mahşerde insanların ilk önce amelleriyle yargılanacağını ben söylemiyorum.

Dini,sadece iman ile ayakta tutacağınızı sanıyorsanız önce sizler kendinizi kandırırsınız.İslamiyet tabii ki Arap Kültür Emperyalizminin,Arap Milliyetçiliğinin korkunç bir silahıdır ve eğer sizde gerçek bir Türk iseniz,Arap davasına inanç payandasını tutarak insanlığı bu gericiliğe ve Arap Faşizmine itmezsiniz!

Türkiye,gerçekten de laik-demokratik bir ülke ise,bir dindarın istediği gibi ibadet yapma hakkı,özgürlüğü vardır ve hatta sizin gibi bir dinden başka bir din yaratarak ona inanmaya da!

Türk Şeriatçıları kurnazdırlar;eğer Müslümanlığı topluma gerçek yönleriyle dayatırlarlarsa marjinal duruma düşeceklerini ve böylece Siyasal İslamı değil iktidara taşımak,küçük bir muhalefet partisine bile kavuşturamayacaklarını biliyorlar!

Din bilgisi cahili bir halka dini şirin,cici göstermek için,"İslam sevgi dinidir ve Allah'a inanmak Müslüman olmak için yeterlidir"diyen,Peygamber'i,hadisleri,Allah'ı,Kur 'an'ı devre dışı bırakanların Müslüman olmadıkları ortadayken,sadece halkı din konusunda çelişkiye düşürmemek için mücadele veriyor olmanız,insanlığa,bilime,laikliğe,çağdaşlığa ve dine de yapılmış en büyük saldırıdır.

İnsan,eğer doğru düşünce üretmek istiyorsa,kavramlarla,bilgiyle,mukayeseyle,diyalek tik ile akıl yürütmek ve bilmediğini de bilerek bilmek için,inanç için değil,öğrenmek için davranmalıdır.Etik olanı budur.

İnancı değil,bilgiyi ve diyalektiği önemsediğimizde bu yeryüzü adeta bir cennet'e dönecektir;inancı dayatanlar ise evrenin bu en güzel gezegenini maalesef Cehennem'e çevirirler!

Gerçek ibadete dayalı müminler,bu nedenle de(az olduklarından)çok olan ama inancı silah gibi kullananlardan daha iyidirler.Siz de iyi olun ki Cennet'e gidesiniz!
Alt 15-06-2010, 02:39
Üyeliğini Sonlandırmış

Benim bildiğim tek bir şey vardır,o da;hiç bir şey bilmediğimdir.Bildiklerimi de "vehme" değil,bilgilere,mukayeseli ve diyalektik bilgilere dayandırmayı bir aydın dürüstlüğü ve davranışı olarak görüyorum.
Sloganvari bir cümle ile gerçeği itiraf ediyorsunuz ve gerçekte Hiçbirşey bilmediğinizi,yani malumu ilan ediyorsunuz.Ardından "Bildiklerim" diye söze başlıyor cümlenizin başı ile çelişiyorsunuz.
Sizin hangi cümlenizi ciddiye alabiliriz ki?
Peygamberi ve Allah'ı devre dışı bırakarak,İslamiyet "sevgi"dinidir demenizin isbat edilecek tek bir ergümanı bile yoktur,hangi ayete ve hadise dayanarak İslamiyet'in sadece "sevgi"içerdiğini iddia edebilirsiniz ki?
Sizinle Ayetleri tartışmamın bir anlamı olmayacağını görebiliyorum.Zira siz ideolojik bakış açınızla sadece görmek istediğinizi görmeye şartlanmış durumdasınız.
"Biz Türkler için Allah'a inanmak Müslüman olmak için yeterlidir"diyorsunuz!Yetmez!Allah'a inancınızı ibadetinizle isbat etmek zorundasınız!Mahşerde insanların ilk önce amelleriyle yargılanacağını ben söylemiyorum.
Üzgünüm ama size defalarca ibadet kelimesinin anlamını sordum ama ortaya hiçbirşey koyamadınız.Siz ibadeti bir put karşısında eğilip kalkmak olarak anlıyorsunuz.Bu bakımdan beğenmediğiniz,aşağıladığınız ve çok olmalarından rahatsız olduğunuz "müslüman"lardan hiçbir farkınız yok hatta Bilinç düzeyi olarak Teist seviyede bile değilsiniz.
İbadet demek insanın fıtratına uygun yaşamasıdır.Yani İNSAN gibi.
Sizin Namaz dediğiniz kelime ise Kuranın orjinalinde Salat olarak geçer ve insanın Allah ile kurduğu BAĞdır.O bağ ki İyiliğin ve güzelliğin kaynağına insanı sıkı sıkıya bağlar.Zulme karşı Din/Dil/Irk ayrımı yapmaksızın omuz omuza mücadele etmeyi gerektirir.O bağ ki karşılıksız sevmeyi gerektirir.
Elinde ki imkanları ihtiyaç sahibleri ile karşılık beklemeksizin PAYLAŞMAYI gerektirir.İşta EqimusSalat ve AtuzZekat gerçeği budur.
Sizin AMEL dediğiniz Eylemler bütünüde Salatı tüm hayatına yansıtmak ve İnsan Onurunu korumaktır.
Böylece Cenneti Dünyada kurmak insanoğlu için mümkün olacak,kimse AÇ kalmayacak ve kimse Güneşin sıcaında kavrulmayacak.
Bazı beyinsizlerde çıkıp ellerine verilen imkanlara bakmaksızın neden Afrikada çocuklar açlıktan ölüyor? demeyecek.Harekete geçecek...
Obeziteden kurtulmak için Diyet ürünlerine verdiği parayı aç insanlara verecek.
Dini,sadece iman ile ayakta tutacağınızı sanıyorsanız önce sizler kendinizi kandırırsınız.İslamiyet tabii ki Arap Kültür Emperyalizminin,Arap Milliyetçiliğinin korkunç bir silahıdır ve eğer sizde gerçek bir Türk iseniz,Arap davasına inanç payandasını tutarak insanlığı bu gericiliğe ve Arap Faşizmine itmezsiniz!
Şu an sizin mücadele ettiğiniz Din,yani Babanızın Dini Arab milliyetcileri Kureyşli Emevilerin dayatmasıdır.Gerçek islam ne bugün yaşanan nede sizin haklı olarak red ettiğiniz Din değildir.
Bizim anlayışımız Şiddete asla evet demez.Bizim Cihadımız benliğimizledir.
Hacc,Kurban gibi boş işlerle uğraşmayız.Namazın uydurma olduğunu biliyoruz.Aslolan Salattır diyoruz.Kadının Türban takmasına karşıyız.
Mirasda eşitliği savunuyoruz.Camilerede karşıyız.Diyanete,Tarikatlarada karşıyız.Devletin Dine,Dininde devlete müdehalesine karşıyız.
Daha anlatayım mı? Siz Hanif düşünceyi tanımıyorsunuz.
Kargadan başka kuş tanımadığınıza eminim.
Din bilgisi cahili bir halka dini şirin,cici göstermek için,"İslam sevgi dinidir ve Allah'a inanmak Müslüman olmak için yeterlidir"diyen,Peygamber'i,hadisleri,Allah'ı,Kur 'an'ı devre dışı bırakanların Müslüman olmadıkları ortadayken,sadece halkı din konusunda çelişkiye düşürmemek için mücadele veriyor olmanız,insanlığa,bilime,laikliğe,çağdaşlığa ve dine de yapılmış en büyük saldırıdır.
Halk yüzyıllardır uyutulmuştur bu bir gerçek ama Halk sizin zannettiğiniz kadar cahil değildir.
Eğer "Dini" savunmak size kaldıysa...O din yerin dibine batmış demektir.
Kimin müslüman olduğuna dair elinizde bir ölçü aletimi var?
Siz kim oluyorsunuzda kimin Geröek müslüman olup-olmadığına dair hüküm veriyorsunuz? İnsan biraz olsun HADDİN Bilemeli
Ben sizin Ateistliğinizi ölçmeye kalkıyormuyum?
Halk çelişkiye düşürmekle itham ediyorsunuz...buna kargalar bile güler...
Halkın dinin bekçisine bakın...

İnancı değil,bilgiyi ve diyalektiği önemsediğimizde bu yeryüzü adeta bir cennet'e dönecektir;inancı dayatanlar ise evrenin bu en güzel gezegenini maalesef Cehennem'e çevirirler!
Ben gittiğim heryeri Cennete çevirmek için canla-başla çalışmayı ilke edindim.Kime hizmet ettiğime bakmaksızın!Benim RABBİM böyle emrediyor.
İnancı dayatmayı ise zulüm olarak görürüm.Sanırım bu imzamda da yeterince açık olarak belirtilmiş.
Benim cennete gitmek gibi bir derdim yok.Gittiğim heryeri cennete çevirmek 1. görevim....Cennette cehennemde kendi ellerimizde.
Şimdilik bu kadar...
Daha fazlasını mevcud Bilinç açıklığınız ile algılamanız mümkün görünmüyor.

Saygılar...
Alt 15-06-2010, 03:17
Üye

Benim bildiklerim denizde bir kum tanesi kadardır,ya sizin?Hiç bir şey bilmiyorum derken de,çok kara cahilimdir demedim ki?

Gönlü çok yükseklerde olduğu halde, ama mübalağalı bir alçak gönüllülüğe de karşıyım!

Ama siz inançlısınız,ve mutlak bilgilere ermişsiniz!

Sizin gibi bir büyük yüce deha karşısında tabii ki ben bir neyim ki?

Aslında kişileri,olayları değil,düşünceleri ve bilgileri tartışıyor olsaydık,hiç değilse bir arpa boyu kadar da olsa bir yol gidebilecektik!

Ama inançla,inanırla düşünce tartışması yapılamayacağı bir kez daha kendisini isbat ediyor!Tasavvuf insan zihnini köreltiyorsa terkedilmelidir.

Evreni,dünyayı,doğayı,inançlarla,tasavvuflarla öğrenemeyiz,bilmek için yola çıkanların yöntemi,inanç,mutlak doğru ve tasavvuf değil,bilgiyiseverliktir.Her bilgiyi.Ve mukayesedir.
Alt 15-06-2010, 04:13
Üyeliğini Sonlandırmış

Benim bildiklerim denizde bir kum tanesi kadardır,ya sizin?Hiç bir şey bilmiyorum derken de,çok kara cahilimdir demedim ki?

Gönlü çok yükseklerde olduğu halde, ama mübalağalı bir alçak gönüllülüğe de karşıyım!.
Sayın Şener beni bildikleriniziin niceliği değil,niteliği ilgilendiriyordu ancak görünen o ki sırf cevap vermiş olmak için cevap veriyorsunuz.
Farkındamısınız bir önce ki yazımı sanki okumamış gibisiniz? Bağlamdan kopuk cevaplar yetştirme telaşesine düştünüz.
Yine size BİLDİĞİNİZ herhangi birşeyi ortaya koymanızı ve sadece onu tartışmanızı salık veririm.Hiç olmazsa böyle çarpışarak geri çekilme taktiklerine başvurmak zorunda kalmazsınız.
Nedir sizn İSLAM veya genel anlamda DİN hakkında sonuna kadar Bilgi ile donanımlı olduğunuz konu?
Ben gereksiz alçak gönüllülükten yana değilim...Arabcam Kuranı meal gerektirmeden okuyup-anlayacak seviyede...İngilizce ve Almanca çevirileride karşılaştırırım.Kelam,Hadis zırvaları,Fıkıh konusunda eğitimliyim.Tefsir ise uzmanlık alanımdır.
Tüm Kıraatları bilirim.Asım kıraatı ve Taşkent kıraat ile yakından ilgiliyim.
diğer taraftan...
Eski ve yeni Ahite vakıfım.
Tevrat yani Tora, Neviim ve Ketuvimi inceledim.
İncillerin kanonik olsun olmasın tamamına yakınını inceledim ve üzerlerinde çalışmalar yaptım.
Tüm dinler tarihi ilgi alnıma giriyor...Zerdüştü,Avesta ve Gathaları okudum.
Siz benimle tam olarak ne tartışmak istiyorsunuz?
Ama siz inançlısınız,ve mutlak bilgilere ermişsiniz!
Hayır ben inançlı değilim....inancın ta kendisiyim.
Buna rağmen mutlak Bilgiye fersah fersah UZAĞIM!
Arayışım nefes aldığım müddetce sürecek.
Sizin gibi bir büyük yüce deha karşısında tabii ki ben bir neyim ki?
Evet aynen öylesiniz...Kendinizi "ney" olarak tanımlıyorsanız...
Aslında kişileri,olayları değil,düşünceleri ve bilgileri tartışıyor olsaydık,hiç değilse bir arpa boyu kadar da olsa bir yol gidebilecektik!
Bunu siz mi söylüyorsunuz? Geriye yönelik yazdıklarınızı birkez okuyun ve bu cümleyi tekrar düşünün.
Kişileri tartışan sizsiniz.Bilginın esamesi okunmuyor yazdıklarınızda...

Ama inançla,inanırla düşünce tartışması yapılamayacağı bir kez daha kendisini isbat ediyor!Tasavvuf insan zihnini köreltiyorsa terkedilmelidir.
Siz daldan dala atlıyor rastgele klavyenizin tuşlarına basıyorsunuz...
Konunun Tasavvufla ne alaksı var? Siz bu yazdığınız kelimeler yığınına tartışmamı diyorsunuz?
Evreni,dünyayı,doğayı,inançlarla,tasavvuflarla öğrenemeyiz,bilmek için yola çıkanların yöntemi,inanç,mutlak doğru ve tasavvuf değil,bilgiyiseverliktir.Her bilgiyi.Ve mukayesedir.
"Bilgiyiseverlik? her bilgiyi"
Size hayatınızda başarılar...
Alt 15-06-2010, 04:35
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu kısır tartışmadan çıkıp belki aklı başında bir yazar arkadaş konuya katkı yapar diye aşağıda ki görüşümü belirtmek istiyorum;

Mevcud islam anlayışı bir kaos içindedir.Önce Mezhepler,sonra tarikatlar Tarikatlar yoluyla dağılan islami cemaatler geri dönülmez bir çöküşe doğru gitmektedirler.Bu sitede ki Ateistler kadar dahi Kuran okumayan günümüz sözde müslümanları aslında olmayan bir namaz olduğuna inanıyor ama büyük bir çoğunluğu onuda kılmıyorlar.
Çocuklarının pipisini Allah emretmediği halde kesiyorlar.

Pagan anlayış iliklerine kadar işlemiş,Kutsal taşlara el-yüz sürüyor..Torpille cennete girmeyi umuyorlar(Şefaat)

Kadercilik anlayışı ve Mehdi beklentisi büyük bir bölümünü kilitlemiş vaziyette.
Dinleri geleneğe,gelenekleri ise Dine dönüşmüş durumda.
Yasin suresinde Kuranın DİRİleri uyarmak için gönderildiği anlatılırken...Onlar Yasin suresini anlamadıkları bir dilde ÖLÜLerine okumaktadırlar.
ve son olarak ;
"Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır."(Yunus Suresi 100.ayet )

Tüm bunlar ve daha bir çok nedenden dolayı mevcud islami anlayışa katılmak mümkün değildir!

Saygılarımla...
UlUl
Alt 15-06-2010, 05:02
ulpian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ulpian ulpian isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şu an sizin mücadele ettiğiniz Din,yani Babanızın Dini Arab milliyetcileri Kureyşli Emevilerin dayatmasıdır.Gerçek islam ne bugün yaşanan nede sizin haklı olarak red ettiğiniz Din değildir.
Bizim anlayışımız Şiddete asla evet demez.Bizim Cihadımız benliğimizledir.
Hacc,Kurban gibi boş işlerle uğraşmayız.Namazın uydurma olduğunu biliyoruz.Aslolan Salattır diyoruz.Kadının Türban takmasına karşıyız.
Mirasda eşitliği savunuyoruz.Camilerede karşıyız.Diyanete,Tarikatlarada karşıyız.Devletin Dine,Dininde devlete müdehalesine karşıyız.
Daha anlatayım mı? Siz Hanif düşünceyi tanımıyorsunuz.
Kargadan başka kuş tanımadığınıza eminim.
Ululelbab,

şu ''hanif'' zırvalardan vazgeçtiğini sanmıştım.

''Uzmanı'' olduğunu söylediğin Kuran'ın, birçok apaçık ayetini hiçbir mantıki veya semantik-filolojik kurala uymadan, sırf apaçık ortada duran mana içine sinmiyor diye, uçuk kaçık yorumlarla inkar ediyorsun. İnkar ettiğini de inkar ediyorsun.

Baktın hiç olacak gibi değil, bu sefer de ayetlerin sonradan eklendiğini iddia ediyorsun.

Hanif düşüncede, insanları yaratan da Tanrı, Kuran'ı gönderen de. Ama yine Hanif düşünceye göre müslümanlar, en bilgisizinden en bilginine kadar on dört asırdır Kuran'ı büsbütün yanlış anlamışlar. Sadece bazı ayrıntıları değil, ibadetlerin şekli, temel hukuki hükümler, ana itikadi meseleler... Hepsi on dört asırdır yanlış anlaşılmış, sünni, şii, vahabi, harici, mutezili... bütün farklı mezhep ve akımların hemfikir olduğu temel noktalar dahi aslında yanlış anlaşılmış. Bütün hükümler yanlış uygulanmış. Kendi yarattığı varlıkların en azından temel hususları doğru anlayabileceği bir kitap göndermekten bile aciz bir tanrı!

Neresinden bakarsan bak, hanif düşüncenin iddialarının hani şöyle ''acaba'' dedirten bir yanı bile yok. Ancak dinden kopuş sürecini bazıları için psikolojik olarak kolaylaştırmaya yarayacak bir ara evre. Yine de bazıları bu ara evrede takılıp kalabiliyor tabii.

Önerilen Siteler