20-03-2006, 10:27
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Alın size evrim
Allah'ın hükmü ile hükmetmeyenleri kaçınılmaz son olarak evrimleşme beklemektedir.(burada bir gülümse hayal edin)
Andolsun, sizden cumartesi (günü) yasağı çiğneyenleri elbette biliyorsunuz. İşte biz, onlara: "Aşağılık maymunlar olun" dedik. (2/65)
De ki: "Allah katında, ‘kesinleşmiş bir ceza olarak' bundan daha kötüsünü haber vereyim mi? Allah'ın kendisine lanet ettiği, ona karşı gazablandığı ve onlardan maymunlar ve domuzlar kıldığı ile tağuta tapanlar; işte bunlar, yerleri daha kötü ve dümdüz yoldan daha çok sapmışlardır." (5/60)
Onlar, kendisinden sakındırıldıkları ‘şeyi yapmada ısrar edip başkaldırınca' onlara: "Aşağılık maymunlar olunuz" dedik. (7/166)
Eğer biz dileseydik, onu bununla yükseltirdik. Ama o yere meyletti (veya yere saplandı), hevasına uydu. Onun durumu, üstüne varsan dilini sarkıtıp soluyan, kendi başına bıraksan dilini sarkıtıp soluyan köpeğin durumu gibidir. İşte ayetlerimizi yalanlayan topluluğun durumu böyledir. Artık gerçek haberi onlara aktar. Ki düşünsünler. (7/176)
Sanki onlar, ürkmüş yaban eşekleri gibidirler; Arslandan korkup-kaçmışlar. (74/50-51)
Tevrat'la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyenlerin durumu, ciltlerce kitap taşıyan merkebin durumu gibidir. Allah'ın âyetlerini yalanlamış olan kavmin durumu ne kötüdür! Allah, zalimler topluluğunu doğru yola iletmez. (62/5)
|

20-03-2006, 11:18
|
|
|
Re: Alın size evrim
|
"Aşağılık maymunlar olunuz" dedik. (7/166)
|
"Tanrının", "kendi yarattığı" yaratıkları aşağılması baya ilginç.
|

20-03-2006, 11:43
|
|
|
aspartam hocam bana demissin ki :
----Humanizm adına safları karıştırmak,islam a yapılan en büyük tahrifatlardan birisidir.-----
soz yerinde guzel degilmidir hocam.....Allahin inanmayanlara kizginligini belirttigi ayetleri toplayip ALIN SIZE EVRIM basligi altinda sunmak ve Cem in dogal olarak buna alayci bir cevap yazmasi mi daha cok zarar veriyor,yoksa humanizm mi......
|

20-03-2006, 12:20
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Cem arkadaşın alaycı yaklaşımı İslama hiçbir zarar vermezde,sen sevgili kardeşimin hümanizm anlayışının hakkı perdelemesi ,senin adına İslama büyük zarar verir.Bir teşbik yaptım.Evet fiziksel ve biyolojik olarak hiçbir maymun insana,hiçbir insanda maymuna dönmez.Ama karakter olarak insan mamymunlaşır,eşekleşir,köpekleşir.Bu fıtratına (İslama-Allah'a teslimiyet) uygun davranmayan insanlara Allah'ın verdiği bir cezadır.
|

20-03-2006, 12:29
|
|
|
son nefeslerinde bile insanlara iman hakki taniyan Allahin insanlari karakter olarak boyle hayvanlara donusturdugunu bilmiyordum hocam ozur dilerim....Peygamberin zamaninda inanmamak gercekten hayvanca olabilir ama bunu bugunun insaninin yuzune bu sekilde vurmaya hakkimiz yok....Kuranin zamaninda insanlari bu kadar kuskuya dusurecek sey yoktu....keske hepimiz iman etmeyenlere esek,kopek gibi imalar yapmasakta onlarinda iman etmesi icin dua etsek.....ama sen istemiyorsun hocam oyle degilmi bunu
humanizmin islama zarar verdigini dusunen,bunu dogrulayan,benim sekilsiz bir uslupta oldugumu dusunen,safini belirleyememis bir cahil oldugumu dusunen baska arkadaslarim varsa lutfen yazsinlar.....hepinizden ozur dileyip forumdan ayrilicam
|

20-03-2006, 12:30
|
|
|
son nefeslerinde bile insanlara iman hakki taniyan Allahin insanlari karakter olarak boyle hayvanlara donusturdugunu bilmiyordum hocam ozur dilerim....
humanizmin islama zarar verdigini dusunen,bunu dogrulayan,benim sekilsiz bir uslupta oldugumu dusunen,safini belirleyememis bir cahil oldugumu dusunen baska arkadaslarim varsa lutfen yazsinlar.....eger boyleyse hepinizden ozur dileyip forumdan ayrilicam
|

20-03-2006, 12:57
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bugün evrim teorisine şiddetle karşı çıkanlar gibi , 1-2 asır bilimin dünyanın yuvarlak olduğu ve güneşin değil , dünyanın döndüğü tezine karşı da şiddetle karşı çıkılıyor ve Kur'an'dan ayetlerle tersi iddia edilmeye çalışılıyordu.
Hatta Arabistan'da buna inananların katledilecekleri ve tüm mallarına el konacağı fetvası yayınlanmıştı.
Bugün ise , dünyanın yuvarlak olduğu ve döndüğü 1400 sene önce Kur'an'da yazıyordu deyip , aynı ayetler bu defa mucize olarak sunuluyor..
Belki 1-2 asır sonra da Aspartam'ın yukarıda sıraladığı ayetler , Evrim teorisi 1500 sene önce Kur'an'da yazılıydı zaten , bilim ise Kur'an'dan 1200 sene sonra bunu keşfetti diyecekler..
Tabii , birileri de "Pişkinliğin bu kadarına da pes!" diyeceklerdir..
|

20-03-2006, 13:13
|
 |
Üye
|
|
|
|
MEV, Panteidar, Formldehit (olmuş) kardeşlerim, ne üzülüyorsunuz ki, şöyle yaparak islama zarar filan veremezsiniz..
Birincisi, islamın hacı yatmaz özelliğidir. Bir adım bile hiç bir tarafa, gitmez, gidemez ama me yapsanız da devrilmez. Abartı olacak ama, bana dedeni söyle sana dinini söyleyeyim gerçeği ortadadır. Haa, bir zamanlar, elinde kılıç ya şehadet ya kellen diyenler sayesinde büyümüş, büyümüş ama doğal olarak diğer türlerin de buna direnç kazanmaları sonucu öyle kalmıştır..
İkincisi, islama verilebilecek bir zararınız yoktur. Vahşet vs. diz boyu islamın içindeyken, islam olabileceği kadar tonla darbe almış, hurdaya dönmüşken, bu tür gayretler zarar filan veremez, çünkü verilecek yeri kalmamıştır.
MEV, birisi çıkıp kendini tanrı sayan Akheneton'u Allah'ın elçisi vs. eder, salak salak matematik denklemler yazar, ahha sekiz kenar, sekiz melek eder filan diye zırvalar, o bir zara değil fayda veriyorsa, sizin zarar verme şansınız olamaz. Dahası, böyle tonla zırvayı alıp kendine mesnet eden bir zavallının islamına senin tabi olduğunu hiç mi hiç sanmıyorum zaten. Sizin islamınız ile, gerçek islam ayrı. Siz de kendini müslüman sanan garibanlarsınız, sizde bizle birlikte cehennem oldunu olacaksınız, gerçek müminlere göre..
|

20-03-2006, 13:33
|
|
|
olmadigimiz sey kalmadi zaten sayenizde......kendini musluman sanan garibanda olduk......cehennemde odunuda olduk.......mide bulandiran kusunc yaratiklar da olduk.....islami perdeleyende olduk.....aptal,salak,barbar,kan duskunu,gerizekali beyinsizlerde olduk.....
her ne olduysak olduk.....helal olsun
benim tek bildigim su.....
Allaha iman ettim......O nu her zaman anicam.....her adimimda.....her ainmda......varsin beni cehenneme atsin.....degilmi ki atacak olan Rabbimdir ona da raziyim.....benim Rabbim haksiz yere zulmetmez....cehennem odunu olacaksam,hakettigim icindir......O nun adaleti icin yanarim....belki Ona olan askimin rizasina beni bir gun affeder diye beklerim....baska bir umudum yok
|

20-03-2006, 13:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Liop ;
Seni okurken sanki , karşılıklı futbol fanatiklerinin tartışmasından bir kesit okumuş gibi oluyorum.
Savunduğun , inandığın görüşlere saygı duyuyorum da , bilimle ateizmi özdeşleştirmen haricinde..
|
"islamın hacı yatmaz özelliğidir. Bir adım bile hiç bir tarafa, gitmez, gidemez ama me yapsanız da devrilmez. Abartı olacak ama, bana dedeni söyle sana dinini söyleyeyim gerçeği ortadadır. Haa, bir zamanlar, elinde kılıç ya şehadet ya kellen diyenler sayesinde büyümüş, büyümüş ama doğal olarak diğer türlerin de buna direnç kazanmaları sonucu öyle kalmıştır.."
|
İslamı eleştiri noktasında , sanki başka bir dini savunur gibisin.
Madem öyle ateizm neden bu kadar cılız , bu kadar kısır kalmış , gelişememiş kardeşim.
Ateizm bu kadar meşhur insanı arkasına almış , sana göre bilim de ateizmden yana iken niye taraftar bulamıyor.
Dinler bu kadar saçma , kitaplar safsata , peygamberler sahtekar , cennet-cehennem masal , dindarlar saf , aptal , salak ise , bunun karşısında ise akıllı , yetenekli , gerçekçi , sırtını bilime dayamış olan ateizm niye kazanamıyor , niye özgürce konuşmayı dahi elde edemiyor hem de 21.yüzyılda.
Bu başarılı ateistler niçin , başarılı siyasetler , ekonomiler ,kalkınma projeleri ortaya koyup halkları hayran bırakıp destek bulamıyorlar?
Çok yüksekten uçuyorsun..Hayal alemindesin.Pardon sanal..Biraz ayakların yere bassın..
|