insan_olmak´isimli üyeden Alıntı
Sonunda güzel bir haber.Bu süreç tamamiyle yargıya küfürdür.Olaylar ilk başladığında herkes saşırdı bir cumhuriyet savcısı nasıl bir savcı tarafından makamından alınabilirdi?
Bunun şaşkınlığıyla yargı ardı ardına hakarete uğradı.
Sonunda tahliye olmuş gerçekten çok sevindim.Yaşananları merak edenler için ilhan taşçı'nın cüppeli adalet adlı kitabını öneriyorum.Yargının nasıl kuşatıldığını birkez daha göreceğiz.
Bugün yargı korunmak zorundadır değerli arkadaşlar.Marksist görüşlü arkadaşlarada özellikle söylemek istiyorum marksist arkadaşlar genelde''yargı kemalisttir''diyerek yargıya şu zor günlerde malesef destek çıkmamaktadırlar.İlhan cihaner olayında da aynı durum yaşandı.Eğer bu yargı kadrosu değişirse yerine cemmatçi bir kadro gelirse ben görürüm o zaman marksistlerin davaları nasıl sonuçlanır.Yanlış anlaşılmasın tüm marksistler böyle demiyorum ama genel olarak böyle hareket etmekteler.
Saygılarımla
|
Adalet terazisini tarafsız ve sadece yasa ve anayasadan kaynaklı kullanmayan yargı mensupları, "kemalist", "devrimci", cemaatçi", "marksist" olsalar ne yazar.
Savcı ve hakim, verdiği kararlarda, dünya görüşü etkense, nerde adalet....
Kuşatılmış yargı sistemini değiştirmeye kalkan hükümet haklıdır o zaman.
Bir yargıç, dünya görüşüne göre değil, elindeki anayasa ve yasalara göre hüküm verir, vermelidir. Eğer öyle yapamıyorsa ona adalet denmez....
Hz. Ali savaşta kafiri yere yatırmış, tam kılıcını vuracakken, kafir Hz. Alinin yüzüne tükürmüş. Hz Ali, kafiri serbest bırakmış. Kafir şaşırmış, "ben seni tahrik ederek bir an önce beni öldürmeni istemiştim ama sen beni serbest bıraktın, niçin böyle yaptın" deyince : Hz Ali : "Ben seni hak namına, Allah için, cihat gereği öldürecektim. Ama sen yüzüme tükürdün. Ben sana kızdım. Eğer o an kılıcımı sana vursa idim katil olurdum. Çünkü Hak namına değil, nefsimin intikamı için vurmuş olacaktım. O zamanda ben katil olurdum" demiş.
Kafir, bu durum karşısında müslüman olmuş.
Yani sözün özü : Hakim kararında nefsini ve dünya görüşünü öne sürerek karar verirse o karar adalet olmaz, zulüm olur.
Hele hele sayın onurmusa arkadaşın söylediği :
" Yazılanlara baştan sona katılıyorum. Tahliye kararı ise vicdan sahibi her insanın olmasını istediği bir karardı. Demek ki henüz bütün kaleler zaptedilmemiş."