Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-03-2006, 22:02
Mutezile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mutezile Mutezile isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart 'Ya olduğun gibi görün; yada göründüğün gibi ol' M.C.Rumi

Kuranın bazı Hüküm bildiren ayetlerini; Ganaim yağmasını, Kadın dövülmesini, el kesilmesini, Humusu; Ayetnip'i, Enfal'i açıklamak, içine sindirmek zorunda kalmak istemeyen ''birileri''

açık açık ''Ben Müslümanım'' demek yerine kullandıkları klişelerden bir demet (maydanoz değil - argüman):

* Yaratıcı vardır; Tevhid hak'tır

* Eğer bir yaratıcı varsa, ki vardır; ancak Allah'tır

* Yaratıcı yoksa sen nerden geldin, maymundan mı (favori sualleridir)

* Evrenin Big bangle başladığı, Big Crunch ile biteceğinin delili yok (Lan, googleda bunla ilgili ne kaynak bulurum ben şimdi..Allah arama motorlarından razı olsun.. ARTIK KİTAP OKUMAMA GEREK DE KALMADI ŞÜKÜR....)

* Mevlana aşk, sevgi, dostluk ve Bolgnese makarna sosu

* ''Gel, kim olursan ol, yine gel''

* Allahın dediği olur.

* Muhammed Mustafa Ayşeyi aldığında 6 yaşındaymış, ne iş?

* Ya kardeş; islam bozulmuş, Bi'dat girmiş.

* Bu İslam ülkeleri İslamı yaşamıyor ki....(bak bak bak....neler de biliyor; El Ezher'den sesleniyor sanırsın)

* Peygamber de insandı o da günah işlemiştir-olabilir yani.

İnsanın bir kere kafatası-sorry kafacığı / cık yine olmadı; k a f a s ı karışmaya görsün..

İslamı kadife eldivenlerle tutmaya çalışan, ama yakalaymayan;

''Müslümanım Ulan! Kıbleyi buldum..''demek için can atan ama.....demeyen (diyemeyen?) bu tayfa;

İçin için dua etmektedir:

''Allahım sana inandığımı, kalben sana secde ettiğimi sen biliyorsun. Sen her şeyi bilirsin. Ben bunlar gibi davranmak zorunda değilim; değil mi.. Allahım anla beni. Senin herşeye gücün yeter''

Bir Kararsızın Dua'sından.

''Ben müslüman mıyım, değil miyim? diye düşünürken; ya ben aslında İslama karşı değilim Müslüman sayılırım'' *diye kendini avuturken..

İslama karşı yüz argüman getirip; yine dönüp dolaşıp 'Yaratıcı' fikrini ısıtıpısıtıp öne sürmek bence son derece tutarlı bir hareket..

Yaratıcı düşüncesinden büsbütün uzak durmuyor ki; hani hesap günü: '' Ama ben seni inkar etmedim ki..'' argümanına sarılabilsin..

''Akıllı insanlara'' bayılıyorum.
Alt 21-03-2006, 22:50
Üye Değil

Standart Re: 'Ya olduğun gibi görün; yada göründüğün gibi ol' M.C.Rum

Mevlana aşk, sevgi, dostluk diyorum......ve ben muslumanim diyorum....

oldumu mutezile......

cok uzgunum dostum ama bi kac kere bu psikoanaliz kivamindaki yazilarina denk geldim.......samimiyetten uzak yazilar bunlar......fitne demeye dilim varmiyor.....ama ne sana nede bana nede baskasina yakisir yazilar degil......

insan dusunurek bulur Allahi...kitaplrin icine gomulerek degil....

demissin ki :

------Yaratıcı düşüncesinden büsbütün uzak durmuyor ki; hani hesap günü: '' Ama ben seni inkar etmedim ki..'' argümanına sarılabilsin.. -------

hicde oyle degil kardesim...hemde HIC!!!!!!!......onyargida bir yere kadar......cok ama cooooook onyargilisin......bunu goremeyecek kadar onyargilisin hemde......

Allaha ne soyliyecegimi dusunmuyorum.......Allah haksiz yere zulmetmez.......yanacaksam Allah hakkim oldugu icin vermistir bu atesi bana........degilmi ki adaletiyle beni atese atan Allah.onun cehenneminede razi bu gonul......anliyormusun.......olmeden evvel olmenin ne demek oldugunu nerden bileceksin sen.....Allahin askiyla yanmak bu dunyada zaten cehennemdir.....senin bu kalp kiran,gonul aglatan,sevgiden kardeslikten uzak yazilarinda ustune serbet oluyor.......

gonder kardesim.....gonder ey guzel kardesim......onuda icicez elbett mecburen.......insan mecburunu yasar.......
Alt 22-03-2006, 12:46
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

mev söylemiş zaten söylenecekleri benim bir tek ilavem olacak şu söze ;

"Yaratıcı düşüncesinden büsbütün uzak durmuyor ki; hani hesap günü: '' Ama ben seni inkar etmedim ki..'' argümanına sarılabilsin"

cennete sevdası olmayanlar cehennemden korkmazlar.
Alt 23-03-2006, 01:01
Üye

Mev boşuna yazmışsın:
cok uzgunum dostum ama bi kac kere bu psikoanaliz kivamindaki yazilarina denk geldim.......samimiyetten uzak yazilar bunlar......fitne demeye dilim varmiyor.....ama ne sana nede bana nede baskasina yakisir yazilar degil......
Dışı seni içi beni yakar bazı yanar döner muhteremlerin 'Outing'-engelli olduklarını üzülerek görüyorum.

Sen açık ve net pozisyon alıyorsun, İnancınla da *gurur duyuyorsun.

Demek ki yazının seninle hiç alakası yok.

Yazıda fitne görüyorsun, bu bakan gözle alakalı bana kalırsa.

yazı ''b a z ı l a r ı n ı'' bir iç hesaplaşmaya yüreklendirmek gayesiyle yazıldı.

Sürekli kafayı kuma sokarak, ömür nasıl geçer?

Az cesaret; ''Elhamdüllilah Müslümanım'' deyin de kurtulun---Ey 'Diyemeyenler'
Alt 23-03-2006, 02:14
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kardeşim, şeriata karşı en keskin tavırları biz aldık bu forumlarda hiç mi okumadın ? Bizim içimizde dışımızda birdir sen dert etme. "İç hesaplaşma" demişsin o bizim "içselleştirdiğimiz" bir durumdur her saniye hesaplaşırız kendimizle merak etme lakin senin "iç hesaplaşman" ne olacak ? bakıyorum da kendini hep dışarda tutuyorsun.

Az cesaret; ''Elhamdüllilah Müslümanım'' deyin de kurtulun---Ey 'Diyemeyenler'

yok abiciğim böyle Allah, din, peygamber üçlüsü sıkar bizi, gelemeyiz öyle sıkıntıya, bu yaştan sonra şeytan taşlamaya mı gideceğiz ? biz ki şarabın üzerine rakıyı ilave edip içen insanlarız kusura bakma,
bizim dergahımız meyhanedir Mut, gel sende takıl diyecem ama şimdi bozmayalım seni.

Dur aklıma gelmişken bir Bektaşi fıkrası ekleyeyim şuraya ;

Bektasiyi, rica minnet camiye götürmüşler. Hoca başlamış anlatmaya:
-Bir yer vardır ki orada, zengin fakir ayrımı yoktur. Dertli giren neşeli olur. Oraya giren herkesin gönlü ferahtır. Bilin bakalim, burası neresidir?
Bektasi yanit vermis:
-Neresi olacak, meyhane...
Alt 25-03-2006, 13:36
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Mutezile ;
Forumdaki yazılarını bir incelese arkadaşlar , senin renklere tahammülü olmayan ,
farklı inançlara , farklı kültürlere , farklı düşüncelere karşı duran yapını , fazla zorlanmadan farkedeceklerdir.
Sana göre müslüman dediğin şeriatçi olmalı..
Hayatını cihadla geçirmeli..
Cumhuriyete , demokrasiye , laikliğe karşı olmalı..
Atatürk'e ve ilkelerine , devrimlere karşı mücadele etmeli.
Gerici , yobaz , bağnaz olmalı müslüman.
4 kadınla evliliği savunmalı.
Fetihlerden , savaşlardan yana olmalı.
Barıştan , sevgiden , dostluktan söz etmemeli.
Ya böyle olmalı ya da ateist olmalı .
Allah'ına kadar herşeyi inkar etmeli.
Maddeden başka hiçbir şeye inanmamalı.

Sana göre ;
Bu ikisi arasında yol tutan tüm inançların , fikirlerin , düşüncelerin kıymeti yok.
Ara inançtakiler , ya korkaktır , ya çıkarcıdır , ya kendini , ya çevresini ya da Allah'ı kandırmaya çalışıyordur.
Sokrat'lar , Aristo'lar , Eflatun'lar , Farabi'ler , İbni Sina'lar ,Mevlana'lar , Yunus'lar ,Voltaire'ler , Spinoza'lar , Bruno'lar daha ismi hatırıma gelmeyen bunca düşünür , bilim adamı büyük insanlar , sana göre münafıklar , oportünistler öyle mi?

Başlıkla uyuşanların kimler olduğunu bir kez daha düşün.
Burada savunduklarımı hayatım boyunca da çevremde savunmaktayım.
Gizli gizli de değil.Açık açık.Tartışa tartışa.
Okul çevremde , iş çevremde , arkadaş çevremde , alanlarda burada ne söylüyorsam aynısını söyledim , söylüyorum.
Bir sivil toplumcuyum.Yıllarım , yolsuzluklarla , haksızlıklarla ve gericilikle mücadeleyle geçti.
Ya sen Mutezile ?
Yazdıklarını her yerde konuşabilecek , savunabilecek kadar başlıkla uyuşabiliyor musun?
"Özgürlük yok , hoşgörü ortamı yok" diyorsan , o suçladığın bizlerin sorunu değil.Biz onu sağlamanın da mücadelesini veriyoruz.
Sense göründüğün gibi olamıyor , olduğun gibi görünemiyor , buna neden olan sosyal çevreyi daha bilinçli , duyarlı , hoşgörülü olma yönünde güzelleştirmeye çalışanlara tavır alıyorsun..
Helal olsun!!
Alt 25-03-2006, 13:56
Üye

Bu sitede beni anlamasını beklediğim, tasavvur ettiğim kişilerden değilsin. Zaten anlamamışsın da. Anlamak için bir çaba içinde olduğunu da düşünmüyorum. Açıkçası anlayıp anlamamanla ilgilenmiyorum da.

Diğer yandan bu tenkidleri yapmak da hakkındır.

Sen bu hakkını da herkesten önce ben savunmak durumundayım. Düzgün bir dille, edeb içinde, kişilik haklarını ayaklar altına almadan medeni eleştirileri (mesnedli / mesnedsiz) sindirmek zorundayız (m)...

Önyargılarını, kuşkularını, 'art niyet arama' sendromunu azaltabildiğin anlarda konuşabiliriz bile;

..kolay olmadığını biliyorum.
Alt 25-03-2006, 14:11
Üye Değil

mutezile abi birini de mesajlarınla ezme be abi.birinin söyledikleri de zoruna gitmesin be abi....

mesajlarınla gerçek bir mutezile olduğunu kanıtlıyorsun.ama pantenin haklı olduğunu düşünüyorum.
özellikle insanlara senin bakış açın hep eleştirel.pante haklı.sen yine da suçlamışsın ...her zamanki gibi be abi...
Alt 25-03-2006, 20:17
Üye

Pante'nin eleştirisi orda duruyor mu? duruyor.

Pante ile hemfikir olmadığımı; hakkımdaki düşüncelerimin isabetsiz olduğunu anlattım, demese miydim?

Senin de Pante'ye katılamandan doğal ne olabilir?

Eleştiriye hazım bu değil mi?

Ne yapmamı bekliyordun. Beni tanımayan, bilmeyen etmeyen; açtığım kaç yüz topicin neredeyse hiçbirinden haberi olmayan birinin atfettiklerini 'doğru' bulduğumu mu yazsaydım? Saçmalama özgürlüğümüz var. Hepimiz ara ara saçmalarız. pante de saçmalamak için uygun zaman ve zemin bulmuş kendine göre; tahlil yapacağım diye lügat parçalamış, isnad etmiş vs.

Bilmeden desteksiz sallayan birine bence gayet nazik, zarif bir yanıt verdim; bana göre en azından...

Ezmek ne kelime öyle?

Pantenin mesajı zoruma gitseydi eğer senin yazdığın gibi; yazdıklarının zırva olduğunu ispatlamaya girişirdim. Karşı saldırıya geçerdim falan filan..

Halbuki eleştirileri öylecene duruyor orda.
Alt 25-03-2006, 23:57
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Mesnevi'den :

Düsünmüyor musun ki , sen baykuş degilsin , bülbülsün. Niçin bu aşagilikta bulunuyorsun? Baglar çimenler ne oldu ? Yeşillikler , serviler sabah rüzgârlari nerede? Bütün bu güzellikler seninken , sen nelerle ugrasiyorsun? Ey bagimizin gülü. Sen nerelerde geziniyorsun? Nerelerde dolaşiyorsun?...
Adam ol da , başkalarına tabi olma. Yürü kendi yolunu kendin seç. Mürşid bulmak arzusuyla şaşırıp kalma.

Bu dünyanın dedikodusu toz gibidir. Gönül aynasını örter. Sen aklını başına al da , bir zaman susmayı huy edin.

Bir sırrı , bir iki kişiye söyledin mi , artık o sırra veda et. İki kişiyi aşan bütün sırlar yayılır gider.

Eğer tevekkül edeceksen ,çalışarak uğraşarak tevekkül et. Ekinini ek ondan sonra Allah’a tevekkül et.

Ey dil , sen tükenmez bir hazinesin hem de dermanı bulunmaz bir dertsin. Bu dil , çakmak demiri ile çakmak taşı gibidir. Dilden sıçrayıp çıkan söz ateşe benzer.

Bir söz vardır. Dünyayı yıkar , harap eder ;bir söz de vardır ,ölü gibi cansız duran tilkiye aslan cesareti verir.

Eğer tamamıyla zorluklara daldınsa, daralıp kaldınsa sabret , çünkü sabır rahatlığın , genişliğin anahtarıdır.

Herkes kendi huyundan olanlara iyilik eder ,yardımda bulunur. Kötü kişide böylece iş yaptım sanır.

Deniz ırmağın yatağına sığmaz.

Balıkçının oltasına taktığı et parçası, balıklara bir ikram, bir cömertlik değildir.

Halkın senin sözünle iş yapmasını istersen,önce kendi sözünle iş yap.

Herkesin gönlünde yer etmek istersen,sözünü herkesin gönlüne uygun söyle.

Düşmanın ne kadar zayıf olsa da sen onu hakir görme. Zayıf düşmanına, gürbüz bir düşmanmış gibi düşmanlık et.

Dost yolunda edepsiz, korkusuz olan kişi başkalarının da yolunu vurmuş olur.Böyle kişi mert değildir namerttir.

Önerilen Siteler