22-06-2010, 21:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Doğunun Gerçeği...Ve yıllardır ezildiğini iddia edenlerin durumu...
Doğuda görev yapan bir DOKTORUN MEKTUBUNDAN ALINTIDIR...
BURAYA ilk gelince insan önce bir şeyler başarmak istiyor ve bütün olanaklarını zorluyor. Ancak bir süre sonra bütün isteğini kaybedip “Ben burada ne arıyorum?” diye sorgulamaya başlıyor. Malzeme temini yerel firmaların kontrolünde (ki hepsi siyasilerin). Hastane yönetimlerine baskı had safhada. Siyasiler hastane üzerinden resmen devleti soyuyorlar. 1'e mal olanı 4'e satıyorlar.
İnsanlar doktorlara karşı büyük bir öfkeye sahip. Geldiğimden beri darp edilmeyen arkadaşım kalmadı.
Burada halk aşırı şımartılmış. İnsanların işini halletmeyince ya kaymakama gidiyor, ya da “Ben PKK'lıyım, seni vururum” diye tehdit ediliyoruz. Can ve mal güvenliğimiz sıfır. Kimse vergi vermiyor, elektrik-su vb. faturalar ödenmiyor.
Herkese ayda 150 TL çocuk parası (ki çocuk başına), çocuk ultrasonda görüldüğü andan itibaren de mama ve bez parası ödeniyor.
Okula giden her çocuğa devlet harçlık veriyor, harçlık gecikince anneler okulu basıp çocukları okuldan almakla tehdit ediyor.
O çocuklar ne yapıyor peki? Üzerlerinde üniformaları, ellerinde PKK bayrakları ile DTP mitingine gidiyor. Herkese, eksin ya da ekmesin, toprak yardımı yapılıyor (ki zaten kimse ekmiyor ya).
Bu yardımda sadece beyana
bakıyorlar. Adam 5'i 50 yazdırabiliyor. Van'da dağıtılan paraya bakınca, göl bile tarım arazisine sayılsa
az gelir. Her cuma kaymakamlık elden nakdi para dağıtıyor.
Buralarda tek vergi verenler devlet memurları... İnsan içinden ve de dışından lanetler okuyor.
Neden terör de bitmiyor daha iyi anlaşılır sanırım. Terör biterse bu insanlar çalışmak zorunda kalabilir, devlet denetimini daha iyi yapabilir... İsterler mi bu rantın bitmesini
Referans:
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...rih=2010-06-13
Bu mektup birşey değil,daha niceleri var,ve nicelerinide bizzat ben biliyorum.Orda görev yapmış olan tanıdıklarımdan.Gerçekten yazık.
Eğer bu yapılanlar Türkiye dışında başka bir ülkede olsaydı.Çoktan dışarı atılmışlardı...
Saygılarımla...
Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
|

22-06-2010, 22:41
|
|
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Türkiyenin Batısında doğdum büyüdüm,
etrafımda bunlara beleşe ulaşan, o da yetmezmiş gibi sağı solu herhangibir örgütün adıyla tehdit eden aklı başında kimseler arasında neredeyse hiç kimse yoktur.
Ailelerin 2-3 çocuktan fazla çocukları yoktur, ne yapar ne eder çocukları okusun, iyi yerlere gelsin, Anasına-Babasına, Memleketine yararlı insanlar olsun isterler.
birçok aile çocuklarının başkalarına zarar vermesini ya da pek kavga vs içinde olmasını istemez.
elektriğini suyunu, az-çok vergisini öderler.
işi gücü olanı da vardır, işi olmayanı da, ama terörist olup dağa çıkmazlar.
Şunu da söyliyim, ben demiyorum ki, bütün kürtler ya da Güneydoğuda yaşayanlar şöyledir böyledir, ama bazı yanlışlar da yok değil, sorun çözmek istiyorsanız, sorunu iki taraflı görmelisiniz, yoksa o sorunun çözümünden bahsedilemez.
+Saygılar.
|

22-06-2010, 22:55
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bende batılıyım batıda büyüdüm.Benim çevremdede bir sürü işsiz var,buna bende dahilim,hemde hepimiz üniversite mezunuyuz.Ben çevremden dağa çıkan,vatanın toprağına tüküren insan görmedim.
Çevremde vergiden kaçan,elektrik,suyu kaçak kullananda yada para vermeyende görmedim,üstüne üstlük gencecik çocuklarını vatan toprağına şehit veren,metin insanlar içinde yaşadım,bir tanesi isyan etmedi,bir tanesi,küfür etmedi.
Bende kürt kardeşlerimize söz söylemiyorum.Ama biz bölmeye alışan odaklara lanet ediyorum.Bu ülkeyi Türk-Kürt dedelerimiz beraber kurtardı,her karışında el ele yatmış şehidimiz var.Dıaşrında gelen oyunla ile birbirimize işkence etmiyelim,kardeş olduğumuzu unutmayalım,cahil olmayalım,tek istediğim bu.
Yeterki benim vatanım doğudan-batıya,kuzeyden güneye mükemmel insanlarla dolsun,sorun olmasın,şehit dedelerimizin hatıraları lekelenmesin,biz bu toprakların insanıyız,birbirimize değil,bizi ayıranlara karşı birleşelim...
Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!
|

23-06-2010, 05:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ben de bati da buyudum .... Bircok Kurt arkadasim oldu ... Cogu Guneydogu'dan goce zorlanmis ailelerin cocuklari ....
Nufus kagitlarinda Tunceli yazdigi icin ev kiralayaman cocuklar .... Kurt olduklarindan dolayi assagilandiklarini da gozumle gordum ....
Guneydogudaki iskenceleri faili mechulleri de okuduk aydin yazarlardan .... Kurtce kisa bir zaman oncesine kadar yasakti ve halen bazi durumlarda gayri resmi yasaklar suruyor ....
80 yil boyunca o insanlarin Kurt oldugu inkar edildi .... Diretenler hapsi ve iskenceyi ve olumu gordu ....
Bu da Dogu'nun baska yuzu .....
Ama sunu da eklemek istiyorum:
PKK'nin yaptigi terorun hicbir hakliligi yoktur .... Yaptiklari teroru butun kalbimle kiniyorum ve terorden zarar goren ailelere bas sagligi diliyorum ...
Saygilar,
3.yol
Konu 3.yol tarafından (23-06-2010 Saat 06:04 ) değiştirilmiştir.
|

23-06-2010, 13:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Amerikada 61 milyon adet alman asıllı insan yaşamakta.Özellikle dakota eyaleti(büyük bir eyalettir)alman asıllı,amerikan vatandaşlarının genelde bulunduğu yer.Bunların hepsi ülkesine sadık ve kendini Amerikalı hissediyor.Hiç biri bir gün bile,aklından burası ALMAN toprağıdır diye haykırmamış yada yerel eyalet merkezlerinde almanca konuşulmasını istememiştir.Rakam çok büyük bir rakkam dikkat ediniz.
Çünkü bu insanlar dışardan başkalarının diretmeleri ile kandırılmıyorlar.
Türkiyeye geri dönecek olursak.Türkiye'de kürt ayrımını yapanlar yine kürtlerin kendisi.
Söylermisiniz bana Türkiyede kaç tane kürt asıllı insan,hangi yüksek yerlerde bulundu.Bu ülkede bir çok yönetici,asker,entellektüel,akedemik kişilik,sanatçı kürt biliyormusunuz yada farkındamısınız.Bunun yanında doğu insanına yukarda belirtildiği gibi bir çok ayrıcalıkta tanınıyor.Bunun yanında G.A.P projesi ile milyarlarca doalr oraya hibe edilmiş oluyor.Sonra geliyorlar biz açız,biz eğitimsisiz,biz garibanız ha...!!!
Peki bu tembellik ve cahillik karşısında biz ne yapmalıyız.
Kürtçe dil özgürlüğü istemek yerine,eğitim özgürlüğü istesinlerki cahil kalmasınlar.Çocuklarını okula göndermeyen,kızlara okuma-yazma bile öğretmekten korkan bir toplumdan bahsediyoruz.
Öğretmen gönderirsin öldürürler,halk cahil kalsın diye,kürtleri korumak adına savaşıyoruz derler,kendileri köy basarlar,onları korumak için asker gönderirsin vururlar,doktor gönderirsin öldürürler.Daha ne bekliyorlar devletten???
İngilizin,Amerikalının,Yahudinin kışşkırtmaları ile savaşan bu insanlar(P.K.K ve sempatizanlarından bahsediyorum)zannediyorlarmıki bu kışkırtıcılar onların iyiliğini istiyorlar.Oysa durum farklı,ırakta olduğu gibi bölgede iç savaş çıkarmak,ve buralara hakim olmak,burda kullanılan kürtler sadece maşa.
Burdaki insanlara eğitim getirelim,eğitilen hiçbir insan bu gibi yanlışlara düşmez.Ne yazıkki türkiyenin eğitim düzeyini doğu bölgesi düşürüyor,bundada tek suçlu yine doğunun kendisi.Çocuklarını okula göndermeyenler,aşiretlerin hegomonyası ve benzeri sebepler.
Doğu insanı ezilmiyor,onlar kendilerini eziyor,bu durumda olmalarının tek nedeni,onların kendisidir...
Saygılarımla...
|

23-06-2010, 20:53
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
PKK 80lı yıllarda ortaya çıktı. Ama biz Cumhuriyet kuruldu kurulalı (henüz PKK'nın P'si yokken) Kürtçe her türlü yayımı yasaklamıştık.
nogada´isimli üyeden Alıntı
Amerikada 61 milyon adet alman asıllı insan yaşamakta.Özellikle dakota eyaleti(büyük bir eyalettir)alman asıllı,amerikan vatandaşlarının genelde bulunduğu yer.Bunların hepsi ülkesine sadık ve kendini Amerikalı hissediyor.Hiç biri bir gün bile,aklından burası ALMAN toprağıdır diye haykırmamış yada yerel eyalet merkezlerinde almanca konuşulmasını istememiştir.
|
Her açıdan yanlış bir benzetme:
(1) Bir tarafta Alman + İngiliz + Fransız + ... = Amerikan
Diğer tarafta Türk + Kürt + ... = Türk
İkincisinin kabul görmemesi doğal olsa gerek.
(2) Amerika'da hiçbir zaman Almanca yayım yapmak, o dilde gazete, dergi vs. çıkartmak yasaklanmadı.
(3) Amerika'da yaşayan Almanlar, Amerikan kimliğini kabul edebilmiş, benimseyebilmiş ise, bu Amerika'nın kendi kurucu unsurlarına olan yaklaşımı sayesindedir. Eğer bizler Kürtlerin önemli bir bölümünün ortak kimliği benimseyebilmesi için gerekli şartları sağlayamamışsak bu Kürtlerin değil, başta bizim suçumuzdur.
saygılarımla
|

23-06-2010, 21:17
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
ulpian´isimli üyeden Alıntı
PKK 80lı yıllarda ortaya çıktı. Ama biz Cumhuriyet kuruldu kurulalı (henüz PKK'nın P'si yokken) Kürtçe her türlü yayımı yasaklamıştık.
Her açıdan yanlış bir benzetme:
(1) Bir tarafta Alman + İngiliz + Fransız + ... = Amerikan
Diğer tarafta Türk + Kürt + ... = Türk
İkincisinin kabul görmemesi doğal olsa gerek.
(2) Amerika'da hiçbir zaman Almanca yayım yapmak, o dilde gazete, dergi vs. çıkartmak yasaklanmadı.
(3) Amerika'da yaşayan Almanlar, Amerikan kimliğini kabul edebilmiş, benimseyebilmiş ise, bu Amerika'nın kendi kurucu unsurlarına olan yaklaşımı sayesindedir. Eğer bizler Kürtlerin önemli bir bölümünün ortak kimliği benimseyebilmesi için gerekli şartları sağlayamamışsak bu Kürtlerin değil, başta bizim suçumuzdur.
saygılarımla
|
Sayın Ulpian...
Yani diyosunuzki bizim ükemizin ismi Türkiye Cumhuriyeti değilde,Anadolu Birleşik Devleti olsaydı,sorun olmıyacaktı.Bumu yani:Ordaki ismin amerikan olmasının ne anlamı var,üstkimlik ingiliz değilmi.Ana dil ingilizce değilmi,devlet dairelerinden tutun,herşeye kadar ingilizce değilmi?
Türkiye doğuya bir sürü yardım yapıyorgerek özel gerek kamusal,çocuklarını okutmaları için destek oluyor ama nerdeeee.Batıya o yardımların yarısı yapılsa çok daha düzgün olurdu herşey ve gelişmiş.Buna rağmen nedense hiç ayaklanan yok.Ben lazların,boşnakalrın,arnavutların,gürcülerin ayakladnığına hiç şahit olmadım ya siz?
Bu sorun başka bi sorun,bu sorun cahillik,bu sorun dış odaklarla birlikte çalışmak,bu sorun maşa olmak,bu sorun bölücülük.
Hak ve adalet nedir sizce.Bu ülkeyi yöneten kürtler olmadımı,bu ülkede kürtler her alanda yer almıyormu,bu ülkede kürtlere eğitim,sağlık yada herhangi bir eksik hizmetmi veriliyorda,kendi kendilerine sorun çıkarıyorlar.
Yazık birilerine acıyacağız diye,kimlerin ekmeğine bal sürdüğünüzü anlamanız dileğimle...
Saygılar...
|

23-06-2010, 21:27
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
- ABD'de de üstkimlik ''İngiliz'' değildir.
- Amerika'da hiçbir zaman Almanca yayım yasaklanmadı.
- Türkiye'de henüz PKK'nın P'si yokken de biz her türlü Kürtçe yayımı yasaklamıştık.
nogada´isimli üyeden Alıntı
Yazık birilerine acıyacağız diye,kimlerin ekmeğine bal sürdüğünüzü anlamanız dileğimle...
|
Vatanseverlik yapacağız diye faşizan bir ayırımcılığın içine düştüğünüzü anlamanız dileğimle...
|

23-06-2010, 23:17
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın ulpian...
Size bazı sorularım olacak.
1)Bu ülkede yönetici olararak,devletin en yüksek makamlarında Kürtler bulundumu,bulunmadımı?
2)Bu ülkede kürt asıllı zengin iş adamları,bürokratlar,millet vekilleri,yüksek rütbede askerler,Akedemisyenler,Sanatçılar,Entellektülelle r varmı yokmu?
3)Doğuya türkiyenin en pahalı projesi olan G.A.P yapıldımı yapılmadımı?
4)Doğudaki insanlardan elektrik,su gibi ihtiyaçlara karşılık para alınıyormu,alınmıyormu?
5)Doğudakilere ayda 150 dolar çocuk parası veriliyormu,verilmiyomu?(mama ve bez paralarıda bunun haricinde)
6)Gerek devlet,gerekse özel iştirakler buralardaki halkın eğitim görmesi için maddi ve manevi yardım yapıyormu,yapmıyormu?
7)Toprak ekmek isteyen doğu vatandaşlarımıza,devlet toprak yardımı yapıyormu yapmıyormu(bazılarının tembel tembel oturup hiç üretmedikleri halde)
8)Doğuya eğitim vermek için giden öğretmenler,katledildimi,katledilmedimi?
9)Doğuya sağlık için giden doktorlar katledildimi katledilmedimi?
10)Koruduklarını söyledikleri,kürt halkını katliamdan geçirenlere karşı,devlet koruma amaçlı asker gönderdimi göndermedimi?
11)Terörisler bu vatan evlatlarına,kurşun sıktımı sıkmadımı?
12)Kürtçe yayınlar yapılmaya,kürtçe eğitim veren dersaneler açıldımı açılmadımı?
13)Kürt açılımı söylemlerinden hemen sonra,P.K.K denilen illet saldırılarını arttırdımı,arttırmadımı?
14)Bu ülkede eğitim,sağlık gibi temel vadandaşlık haklarından,kürtler yararlanamaz diye bir kanun varmı,yokmu?
15)Doğuda okuyan insanlara devlet burs ve teşvik veriyormu vermiyormu?
Bu soruların cevaplarını sanırım biliyorsunuz.Bu sorulardan sonra şunu size demek istiyorum.Benim hakkımda yanlış anlaşılmaya engel olmak için.Ben türk-kürt ayrımı yapmıyorum ve herkez bu vatan evladı oalrak görüyorum.Ben ayrılıkçı ve bölücülüğün karşısındayım ve emin olun bu bahsettiklerime mensup olan insanlar(bölücüler)onlara doğuyu versekte,yarın gelip bizden istanbulu,ankarayı,izmiri isterler.Dış odaklarda onalra her türlü yardımı yapar,sizin gibi özgürlükçüyüm diyen insanlarda onlara maşa olurlar,tüm iyi niyetlerine rağmen.
İkincisi Türkçe yayın yasaklanması konusuna gelinceye kadar,ben ordaki insanların güzel bir eğitim almasını istiyorum,iyi yerlere gelmesini,üretken,yapıcı,çağdaş,eğitimli olmalarını istiyorum.Bunları istemeyenler onlar.Okumayanlar onlar,çalışmayanlar onlar...!!!
Siz demişsinizki kürtçe yayın,yahu bu dediğim insanların büyük çoğunluğu daha okuma yazma bilmiyorlar ne yayını.
Ben onların temiz,çağdaş ve eğitimli insanlar olmasını istiyorum.Bunun önündeki engellerin kaldırılmasını istiyorum(engeller P.K.K ve aşiret sistemidir)Siz bana yayından bahsediyorsunuz.Çok ilginç gerçekten ya bizim dünyadan haberimiz yok sanıyorsunuz yada çok safsınız...
Saygılar...
|

23-06-2010, 23:32
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Karşıtların birliğini sağlayabilen refaha erer, mutlu olur. Bunu 15.yy'da Osmanlı yaptı ve refaha erdi. 18.yy'ın etnik kimlikleri karşıtlara dahil etmesini doğru yöneten ve kaymağını 19.yy'da yemeye başlayan Amerika Birleşik Devletleri'dir. İttihat ve Tereakki'nin doğru yönetemeyerek imparatorluğun çöküşüne büyük katkı yapmasını sağladığı etnik politikalar maalesef günümüzün "Ne mozaiği ulan mermer!" politikasının ta kendisidir. Ama bu politika kendini solcu sanan faşistlerin temel doktrinleri içinde yoktur aslında. Çünkü 1924 Anayasası'nda(Telkilat-ı Esasiye, Madde 88[ 1]) "Türkiye ahalisine din ve ırk farkı olmaksızın vatandaşlık itibariyle (Türk) ıtlak olunur.
Türkiye'de veya hariçte bir Türk babanın sulbünden doğan veyahut Türkiye'de mütemekkin bir ecnebi babanın sulbünden Türkiye'de doğup da memleket dâhilinde ikamet ve sinni rüşte vusulünde resmen Türklüğü ihtiyar eden veyahut Vatandaşlık Kanunu mucibince Türklüğe kabul olunan herkes Türktür. Türklük sıfatı kanunen muayyen olan ahvalde izale edilir."
Yani görüyoruz ki, en başından beri "Türklük" sıfatı bu ahaliye atfedilmektedir. Cumhuriyet'in ilk zamanlarında ortaya çıkan etnik ayaklanmalar, Osmanlı döneminden merkezi otoriteyi umursamama alışkanlığını değiştirmek istemeyen, defakto özerkliğe devam etmek isteyen azınlıklarca çıkarılmıştır.
"Ne mozaiği ulan mermer!" yaklaşımı kuyruğu titretmekten zor kurtulmuş Türk unsurun, sefalet içinde, doğru dürüst teori üretemediği ve açmazların içine hapsolduğu 60 - 80 yılları arasında pişmiştir ve başımıza bugünün ne istediğini bilmeyen teröristlerini çıkarmıştır. Bu hainlerin(mermerci darbecileri kastediyorum) yüzünden, bırakın refahı, temel hak ve özgürlüklerin, yaşam hakkının anası ağlamıştır. Kim olsa isyan ederdi. Velakin bu hainler işkence yapmak için hedef gözetmemelerine rağmen, üzerine kesif sefalet de eklenince Kürtlerin tepkileri haksız olamaz. Gel gör ki, Marxist, Leninist ideolojide olduğunu sanan şişko ayı, yüzyıllardır süre gelen töre, aşiret yapısı, cehaletten önce "tece" dediği Merkezi Yönetimi hedef almıştır. Sanki bağımsız olsa refah getirecek p.venk!
Kürt faşistleri ve Türk faşistleri kendi menfaatlerini her zaman sözde temsilcisi oldukları kitlerinkinden önde tuttular. Bugün de bu böyle. Hak ve özgürlüklerin genişletilmesine silahla karşılık verilmesi bunun en güzel delili.
Bugün kökleriyle midemi bulandıran hükümet, Kürt sorununda ezberi bozmasıyla takdirimi kazanıyor. Daha fazla özgürlük, daha fazla kardeşlik. Ha bununla beraber, önümüzdeki bahar, dağdakilerin defterini çok pis dürecekler o da ayrı bir güzel gelişme. Çünkü keklik gibi avlayacak bir tane çömez er/erbaş bulunmayacak.
Kürt Başbakan, Kürt Cumhurbaşkanımız olsun ama yerel kültürünü ajitasyon için değil, bu mozaiğe renk katmak için kullansın! Çok batıyorsa bence bu ülkenin adının da "Anadolu" gibi bir şey olmasında sakınca yok. Kürt/Türk, Alevi/Sünni çatışmaları bizim mutluluğumuza/refahımıza kasteden etnik/dini azınlık kaşımalarıdır. Bu ülkenin istikrara ihtiyacı var. Az terörlü geçen bir kaç yılda milli gelirin nasıl katladığını görüyorsunuz. Biz asgari ücretli torunlarımızın, emekli maaşıyla dünyanın öbür ucunda tatile gidebileceği bir ülke hedeflemeliyiz.
|