Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-01-2005, 23:21
Ebu Süfyan Ebu Süfyan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Bilim ve EVRİM

İslamiyet''i bilimle uğraşmayı engelleyen bilim karşıtı bir din olarak görenlere,

Ben de diyorum ki;

Canlıların kobay olarak kullanıldığı bilim dalları ile uğraşmak evrime inanan bir insan için ters olmalıdır.

Çünkü evrim teorisine göre tüm canlılar akrabadır. İnsanın akrabalarını kobay olarak kullanması doğru değildir.

Yani evrime inanmak bilimin bazı dallarıyla uğraşmayı engelliyor.

Yanılıyor muyum?

Saygılar
Alt 06-01-2005, 23:32
haci haci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence haklısın kardeşim. Ben hayvan deneylerine şiddetle karşıyım. O deneyleri yapanlar insanlığa hizmet ettiklerini sanıyorlar.. Oysa hayvanlara eziyet ediyorlar.
Yalnız şurası da bir gerçek ki sen bu iddiaları evrime inananlara hakaret etmek için yapıyorsun. Evrime inanmak demek ne demektir? Önce bunu kendine sor.. Akrabalarını yememek midir? Bu elbette aptalca bir çıkarsama olurdu. Çünkü bu dünyada canlı ancak bir diğer canlıyı yiyerek varlığını sürdürebilir. Bu dünyanın kuralı budur. Eğer Allah varsa, O vahşi yaratıcı bu evreni öyle yaratmıştır. Allah yoksa bundan şuursuz doğa sorumludur.
Ben hayvan deneylerine karşı geliyorum ama, yaşamak için diğer canlıları yemek zorundayım. Bu bir doğa yasasıdır. Bunun dışına çıkamam. Vejeteryan olabilirim ama, yine de bazı canlıları yiyorum demektir. O yediklerim de benim akrabalarımdır.
Hayvanları yemeye karşı değilim elbette. Yalnız onları öldürmeden önce normal bir yaşam sürdürmelerini sağlamak görevimiz olmalıdır.
Allah var mıdır? Umarım yoktur. Çünkü olsaydı eğer, ondan daha aşağı bir yaratıcı olamazdı..Aksi takdirde canlıyı canlıya kırdıran vahsi bir yaratıcı olurdu O...

Selamlar

HACI
Alt 07-01-2005, 00:20
Üye Değil

Haci berbat bir yazi yazmissin.
Alt 07-01-2005, 00:24
Üye

Çok teşekkür ederim...
Beğenseniz ne yapardım acaba?..
Keeeeh keh kehhhhhhhhhhhhh

HACI
Alt 07-01-2005, 00:38
Üye

Bu arada yazımı okuduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum..
HACI
Alt 07-01-2005, 00:38
anthemoessa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
anthemoessa anthemoessa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ...

Allah var mıdır? Umarım yoktur. Çünkü olsaydı eğer, ondan daha aşağı bir yaratıcı olamazdı..Aksi takdirde canlıyı canlıya kırdıran vahsi bir yaratıcı olurdu O...
Nasıl oluyor da sınırlı aklınızla(hakaret amaçlı söylemiyorum insanoğlunun aklı sınırlıdır) ve mantığınızla bütün kainatın trilyonda biri kadar bilginiz bile olmadan bu kadar kolay karar verebiliyorsunuz?!?

Bu dünyanın mükemmel olmadığı hatta çok kötü olduğu hatta bu dünyanın ilahını/insanlığın egemeninin şeytan olduğu kutsal kitaplarda açıkça dile getirilmiş...

Bu dünyadaki vahşet/şiddet.. ölümün ve günahın insan doğasına karıştığı ve günahlı/kusurlu bir dünyada yaşadığımızı......

Bu dünyanın bu kadar kötü/vahşi ve Tanrı''dan uzak onun kutsallığından ve saflığından çok çok uzak olması nasıl oluyor da yaratıcının olmadığını kanıtlıyor?!?!?! bu ancak sizin varsayımlarınızdır insanoğlunun sınırlı aklı ancak bu kadarını düşünebilmektedir işte...

"Aşağı bir yaratıcı" demişsiniz...
Merak ediyorum acaba gerçekten çok çok korktuğunuz bir an yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgide mücadele ederken o durumdayken de bu lafları kullanır mıydınız?!? yoksa İNSANIN DOĞASI GEREĞİ (Kutsal kitaplarda böyle söylenir) sizden güçlü sizi yaratan birinden yardım mı isterdiniz?!? bunu hiç kendi kendinize samimi bir şekilde düşündünüz mü?
Şu son günlerde ateist iken geçirdiği bir kazadan sonra Tanrı''ya inanan gazeteciyi duymuşsunuzdur...

Ama aslında bazı şeyleri yazmak da zaman kaybı...çünkü sürekli bizi suçladığınız bir tutumu siz 2 katı olacak şekilde taşıyorsunuz:ÖNYARGI!

Saygılarımla;
Alt 07-01-2005, 00:45
Ebu Süfyan Ebu Süfyan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Haci''ye
Bu dünyada bir canlı ancak bir diğer canlıyı yiyerek varlığını sürdürebilir. Bu doğru ben buna itiraz etmedim. Ben hayvanların bilimsel deneylerde kobay olarak kullanılmasına itiraz ettim. Asıl evrime inanan için yanlış olan bu.

Bu dünyada bir canlı bir diğer canlıyı yemeden hayatını sürdüremez. Ancak onu kobay olarak kullanmadan da hayatını sürdürebilir.

Saygılar
Alt 07-01-2005, 00:51
Üye

TANRI VE ÖNYARGI......

Tanrı’nın varlığına inananlar mı önyargıldırlar, inanmayanlar mı?
Ozanf kardeş beni önyargılı olmakla suçlamış. Tanrı’nın varlığına inanmamak ateistleri neden önyargılı yapıyor?
Tanrı var olabilirse ve varlığı kanıtlanamıyorsa, var olmayabilir de. Bu bağlamda yalnız iki seçenek vardır.

Tanrı vardır.
Tanrı yoktur.

Tanrı vardır diyenler bu iddialarını henüz kanıtlayamamışlardır. Bazı dolaylı çıkarsamalarla Tanrı vardır sonucuna varmaktadırlar. Bu Tanrı’nın varlığını kanıtlamada yeterli olmaktan uzaktır.

Tanrı yoktur diyenler ise herhangi bir kanıta gereksinim duymazlar. Onlar Tanrı’nın var olduğuna inananların kanıtlarını beklemektedirler.

Bu durumda diyebiliriz ki aslında Tanrı’nın varlığını reddedenler değil, kabul edenler önyargılıdırlar.

Tanrı’nın varlığına inananlar, inanmayanları, kendi inançlarına inanılmadığı için önyargılı bulmaktadırlar. İşte bu bir önyargıdır.

Tanrı’nın varlığına inanmayanlar bu konuda önyargılı değillerdir. Sadece Tanrı’nın varlığına inananların kanıtlarını beklemektedirler. Henüz öyle bir kanıt ortaya atılmamıştır. Bir iki uyduruk söylenti ve dedikodu ile Tanrı’nın varlığı kanıtlanamaz.

Selamlar

HACI
Alt 07-01-2005, 01:09
anthemoessa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
anthemoessa anthemoessa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ..

Haci gerçekten ben senin mantığını anlayamıyorum...

Dünyanın varlığı bile üstün bir gücün olduğunu kanıtlamıyor mu? senin bilincin bile herşeyin materyal/madde olamayacağını kanıtlamıyor mu?
hücrenin yapısına baktığın zaman bile içindeki tasarım mucizesini kompleksliği göremiyor musun?(daha önce SEN bana demiştin günümüzdeki teknolojilerle bunun yapılması 0 dır diye)
Dünyada en ufak bir ayrıntı bile Tanrı''nın görkemini ve varlığını kanıtlıyor..

Bu son yazım...

Son olarak "benim ateist olacak kadar imanım yok"....
başka bir deyişle "I don''t have enough faith to be an atheist"
Saygılarımla;
Alt 07-01-2005, 02:26
Üye

....

Önerilen Siteler