okudum... ilginç bir yazı ...
güney doğuyu insancıl değil de islamı bakışla irdelemesi bir yana islamın çeşitli fraksiyonlarını hemen dışlaması sadece kendi dini anlayışının yokolmasına üzülmesi de cabası..
|
Müslüman Kardeşler her nedense Şeyh Osman Abdülazîz'e cephe alıp, bölgenin en gerçekçi dini örgütlenmesinin çökmesini sağladılar. Oysaki, Şeyh Osman hareketi bölgenin en ılımlı İslami oluşumunu temsil etmekte olduğu gibi, KDP ve KYB gibi laikçi ögütlenmelere karşı dindar kesimin bir şemsiyesi olarak, yine bunlara karşı çok ciddi ve güçlü bir denge unsuru niteliğindeydi.
|
Güney doğuya yaptığım gezilerde gördüğüm kadarıyla kürtlerin seküler yapısı aslında (yüzeysel de olsa) farkedilmiyor değil. orada kadınlar anadolunun pek çok yerine göre ne kaç-göç içinde ne de çok kapalılar.çarşaf hiç yok gibi geldi mesela.(belki de yanlış yerlerde dolaştım).
yazarın başbakanın din faktörünün ıskaladığını söyleyip "Oysa ki, ..karikatürlü hakaret olayında en büyük protesto mitingi ve Gazze konusunda da 2nci kalabalık miting Diyarbakır'da düzenlenmişti." diyerek bahsettiği dindar halk bu kürt halkı mı bilemeyeceğim ama....
|
Böylece, bölgenin dindar halkı devlet-resmi ideoloji ile, terör örgütü kıskacında tamamen çaresiz ve oksijensiz bırakıldı.
|
Anladığım kadarıyla yazarın ordaki insanlara insanca yaşam konusunda bir derdi yok sadece orada da din elden gidiyor çığırtkanlığı var...
ben böyle anladım... ne dersiniz??