Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-06-2010, 21:16
Davudi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Davudi Davudi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ARABESK ve METAL Kardeşliği

Beğensek de beğenmesek de...

Hor görülen arabesk Şevval Sam'ın 'Has Arabesk' albümüyle tekrar gündemde. Arabeske şimdi de, Haluk Çobanoğlu'nun gözünden ve dilinden bakma zamanı...

Devamı http://www.ntvmsnbc.com/id/25110948/

Bundan çok önceleri , Arabesk Rock türünün mucidi olan , Erkin abimizde çok güzel eserler vermişti , Arap Saçı , Fesuphanallah gibisinden , keza Cem Karaca , Haluk Levent , yenilerdense Funda Arar ve Duman grubuda. İnanıyorum ki , şöyle az bişey arabesk ögeler katıpta , metal müzik yapsalar , ortaya cok sağlam bir müzik türü çıkar. uymaz muymaz demeyin kardeşim , her iki müzik türüde , zihniyet olarak aynı. tabi black'inden tut gotiğine kadar bissürü metal türü var , hangisi olur orasını bilemem.

metalci kardeşlerime selam eder , ben kacar..
Alt 30-06-2010, 22:03
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Long live rock en roll..

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 02-07-2010, 20:32
Üye

nova´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Long live rock en roll..
rockda yasasın , tüm müzik türleride yasasın canım kardeşim

----

sosyetik tipler , zülfü livaneli , yavuz bingöl , ismail yk , grup yorum şöyle bi kenara dursun , zamanında ali avaz , ahmet kaya , ferhat tunç gibi isimlerden oldukça ümitliydim, arabeskten metal'e uzanacak yeni ve sağlam bir müzik türü yapacaklar diye ama onlarda tipik solcu kalıbından dışarı cıkamadılar , özelliklede bir dönem adı , devrimci arabeskçiye cıkan , ahmet kaya için yazıyorum o adamda acayip potansiyel vardı , aynı müslüm baba gibi , erkin koray gibi solcusundan tut ülkücüsüne kadar her kesim dinliyordu. (halada dinleniyor)

insallah aynı cizgide onun ardından gelen sanatcı kardeşlerimiz , aynı hatalara düşmeyip , müzik cıtasını yükselterekten , anadoludan tüm dünyaya yayılan (protest arabesk / rock metal) yeni bir müzik akımı getirirler.

Devrimci Arabesk - içimde ölen biri var

Alt 02-07-2010, 23:39
lolepet lolepet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kardeşim böyle bişey olamaz. o bahsettiğin rock-arabesk yapıyorlar dediğin kişiler öyle bişi yapmıyorlardı onlar arabeski sadece farklı enstürmanlarla yapıyorlardı. rock arabesk diye bişey olmaz. birincisi ruhları uymaz. rock bir isyan ruhudur arabesk ise mazoşistlerin zavallılığıdır, çaresizliği, ve boyun eğmesidir.

metale gelirsek bunlar birbirlerinin yanından bile geçemez hatta bırak geçmeyi adları bile anılamaz yan yana....

Biz Tanrıyı Oynamazsak Kim Oynayacak?
Alt 17-07-2010, 19:41
Üye

Standart Önyargı olmadan tavsiyeler

Arkadaslar son birkaç haftadır , bu müziğe kafayı iyice sardım , bununlada kalmayıp , youtubedan izleyebildiğim kadar klipte izledim , aynı zamanda wikipediadan arastırmalarda yaptım. ve böylece hoşlandığım müziğin doom metal olduğunu öğrenmiş oldum. Ancak burda bir sorunum var. Doom metalinde bissürü alt türü varmış. >>> Black doom (suicidal black metal depressive black) , Drone doom , Death/doom , Funeral doom , Gothic doom , Traditional doom metal , Sludge metal , Stoner metal. <<< Toplam 8 tür yani

şimdi , öyle birkaç düzine klip seyretmekle , 8 alt türün hangisi yada hangilerinin tam anlamıyla kafa dengim olduğunu cıkaramam , o yüzdende , metalden iyi anlayan arkadaslara sorularım olacak , bilgilerini paylaşan arkadaslara şimdiden tesekkürlerimi sunuyorum....

Black doom (suicidal black metal) , haricindeki türlerden hangisi yada hangileri , şu sıraladığım özelliklere uygun ?

1- öyle oynak fingirdek müzik olmayacak aynı zamanda beyni yırtan cırtlak seste olmayacak (cırtlak ses olsa bile fazla oranda olmamasınada razıyım)
2- müziği dinlediğimde bana hayatın gerceklerini , yani acıyı , zorlukları , imkansızlıkları , hissettirecek hemde öyleki , adama sanki intihar ettirecekmiş gibi bir duygu verecek. salt keder , salt hüzün , kısaca tam bir karanlık hava.
3- sözüyle müziğiyle sade olacak. mümkünse bir kişi söyleyecek , fazlada enstrüman olmayacak.

şöyle tamda kafama uyan , kafa dengi numunelik bir örnek vererekte , ne demek istediğimi daha iyi tarif etmiş olayım.

Xasthur - Blood from the roots of the forest

Alt 04-12-2010, 04:06
errata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
errata errata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Denemediysen Burzum:

Norveç'in katastrofik soğuk havasının insanları dellendirip pagan tanrılarını konu alan ileri satanik şarkı türkü yapmasıyla arabeskin insanları kendi kendine jiletletmesi arasında soyut biçimsel paralellikler var elbette.
Alt 05-12-2010, 15:33
VraeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
VraeL VraeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

allaaaan black metalcileri sizi .D
Alt 05-12-2010, 16:31
Kıdemli Üye

Davudi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaslar son birkaç haftadır , bu müziğe kafayı iyice sardım , bununlada kalmayıp , youtubedan izleyebildiğim kadar klipte izledim , aynı zamanda wikipediadan arastırmalarda yaptım. ve böylece hoşlandığım müziğin doom metal olduğunu öğrenmiş oldum. Ancak burda bir sorunum var. Doom metalinde bissürü alt türü varmış. >>> Black doom (suicidal black metal depressive black) , Drone doom , Death/doom , Funeral doom , Gothic doom , Traditional doom metal , Sludge metal , Stoner metal. <<< Toplam 8 tür yani

şimdi , öyle birkaç düzine klip seyretmekle , 8 alt türün hangisi yada hangilerinin tam anlamıyla kafa dengim olduğunu cıkaramam , o yüzdende , metalden iyi anlayan arkadaslara sorularım olacak , bilgilerini paylaşan arkadaslara şimdiden tesekkürlerimi sunuyorum....

Black doom (suicidal black metal) , haricindeki türlerden hangisi yada hangileri , şu sıraladığım özelliklere uygun ?

1- öyle oynak fingirdek müzik olmayacak aynı zamanda beyni yırtan cırtlak seste olmayacak (cırtlak ses olsa bile fazla oranda olmamasınada razıyım)
2- müziği dinlediğimde bana hayatın gerceklerini , yani acıyı , zorlukları , imkansızlıkları , hissettirecek hemde öyleki , adama sanki intihar ettirecekmiş gibi bir duygu verecek. salt keder , salt hüzün , kısaca tam bir karanlık hava.
3- sözüyle müziğiyle sade olacak. mümkünse bir kişi söyleyecek , fazlada enstrüman olmayacak.

şöyle tamda kafama uyan , kafa dengi numunelik bir örnek vererekte , ne demek istediğimi daha iyi tarif etmiş olayım.

Xasthur - Blood from the roots of the forest

Dostum öncelikle şöyle bir çelişki var yorumunda:
Black doom (suicidal black metal) , haricindeki diğer türler hakkında yardım istemişsin, cırtlak sesler olmasın falan demişsin fakat, "tam benim tarzım bu" diye gösterdiğin grup suicidal black metal icra eden bir gruptur. Ve kullanılan vokal scream vokaldır. Yani senin cırtlak ses diye tarif ettiğin vokal türü .D

Neyse ben yinede yazdıklarını ve tarif ettiklerinden yola çıkarak sana Uaral adlı grubu şiddetle öneriyorum. "Melankolik doom-black" metal yapar. Hafif ispanyol havası vardır. Klasik ve aküstik gitar falan bolca kullanılır.
"Sound of Pain" diye bir parçaları vardır. 32 dakika uzunluğundadır. Son 5 dakikası intihara sürükler, aman dikkat et (. Zaten bu grupta tam istediğin tarzda temaları konu alan bir gruptur.

Xasthur yanında Uaral çok hafif kalır yalnız söyliyim. Uaral özünde doom grubudur, şarkılarında yer yer "black metal" etkileri görülür. Xasthur ise tersine direk black metal grubudur, şarkılarında dağınık olarak doom-melankolik etkiler görülür.

İstersen sen bi uaralın dinle, sonra hangisi benim tarzım diyorsan ona göre başka gruplarıda önereyim. (Gerçi uaral'ı seçersen uaral tarzında başka grup yoktur onuda söyliyim .D )

Uaral - Eternal Beauty Of Trees
&feature=related

Birazda türler hakkında bilgi vereyim.
Metalin alt türlerinden kimileri black, death, gothic, heavy, doom gibi türlerdir.
Türleri birbirine karıştıramazsın, türlerden birini seçip diğer türlerden tohumlar ekersin. Mesela xasthur black metali seçmiş, içine biraz doom metal katmış. Ne olmuş, ortaya melankolik ve depresif duygular içeren bir black metal müziği doğmuş olmuş.

Uaral tam tersini yapmış, doom metali seçmiş teknik olarak, fakat parçalarına yer yer sert bölümler ekleyerek, black metale yakınlaştırmış. Böylece ne olmuş, black metal öğeleri içeren doom metal müziği doğmuş olmuş.
Bu şekilde...

Black metal enteresan bir türdür, serttir biraz, satanic öğeler içerir. İskandinav yarım adasında doğmuştur, norveçte. İlk kurucuları (çoğunluğu) iskandinavyanın eski pagan inançlarına dahil kimselerdir ve hristiyanlıktan nefret ederler. Kendi tanrıları hristiyanlık tarafından orta çağda birer şeytan ilan edildiği ve hristiyanlık o bölgeye zorla benimsettirildiği için hristiyanlığa karşı anti-christ bir tavır göstererek kendilerini satanist olarak tanımlarlar. Bu yüzden black metalde, şeytan, karanlık güçler, iblisler, demonlar (azazel-astaroth vs) kimi öğeler ana öğelerdir. Şarkı sözlerinde nadiren aralarda birer kelime veya cümle olarakta thor'a odin'e vs'ye dair ögeler bulunur.

Ha garip olan nedir; Garip olan bu türün öncülerinden, hatrı sayılır müzisyenlerinden bir kaçının röportajını okuduğunda, karşındaki uzun saçlı beyaz suratlı, deri ceketli, tabiri caizse cehennemden fırlama tipli bu insanın altında, felsefeden bilimden anlayan, bu konularda birikimi ve deneyimi olan oldukça aydın ve çağdaş bir kişilik yattığını görürsün. İnfernus'u örnek gösterebilirim mesela. Bende bir black metal dinleyicisiyim ve giyimim falanda bu şekilde yine. Fakat sitelerdeki veya bu sitedeki yazılarımı yorumlarımı falan okusan töbeee bu o adam olamaz dersin (.

En yakın zamanda boş bir zamanımda black metal ve anti-religionism başlığı altında bir yazı hazırlayabilirim belki.ı

saygılarımla
Alt 26-12-2010, 19:26
Jolly Jocker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jolly Jocker Jolly Jocker isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Black metalle ilk olarak Cradle of Filth'le tanışmıştım ve hoşuma gitmişti. Şu sıralar ise death metal eğilimindeyim. Ama her zaman için bir numaram trash'tir. Slayer, Sepultura ve Metallica'nın eskileri.

Arabesk ile metalin 'kardeşliğine' gelince...
İlginç bir mevzu. İşçi sınıfının müziği sayılabilir ikisi de.
Arabesk biraz daha yeni öğeler içermeye kapalı, şarkı sözlerinde acıya karşı teslimiyet, kabullenmişlik, ezilmenin yüceltilişi, kadercilik ve ataerkillik var gibi. Bu açılardan metalle pek uyuşmuyor. Benim metalde gördüğüm şey, isyankarlık, itaatsizlik, bildiğini okuma, bireysellik v.s...
Alt 27-12-2010, 00:44
Kıdemli Üye

Freddie´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Black metalle ilk olarak Cradle of Filth'le tanışmıştım ve hoşuma gitmişti. Şu sıralar ise death metal eğilimindeyim. Ama her zaman için bir numaram trash'tir. Slayer, Sepultura ve Metallica'nın eskileri.

Arabesk ile metalin 'kardeşliğine' gelince...
İlginç bir mevzu. İşçi sınıfının müziği sayılabilir ikisi de.
Arabesk biraz daha yeni öğeler içermeye kapalı, şarkı sözlerinde acıya karşı teslimiyet, kabullenmişlik, ezilmenin yüceltilişi, kadercilik ve ataerkillik var gibi. Bu açılardan metalle pek uyuşmuyor. Benim metalde gördüğüm şey, isyankarlık, itaatsizlik, bildiğini okuma, bireysellik v.s...
Cof'un ilk 1-2 albümü gothic bm sayılır aslında. Tam bm'de değil yani. Sonraki albümleri direk düz gothic veya extrem metal olarak geçiyor. Black metal denilirse kırgızistanlı ve anti-islamic bir grup olan darkestrah'ı öneririm. "Şheitan ekbar" şeklinde sloganları çok tutmuştur. Kopuz eşliğindeki parçalarıda mevcut. bmyi orta asya kültürüyle birleştirmişler anlayacağın.

Birde ayat var lübnanlı, bunlar koyu anti-islamictir, allaha küfür içeren parçaları falan mevcut.

Önerilen Siteler