Selamlar
Öncellikle kendimi; sorgulayan, gerçekleri farkına varmaya çalışan, koyun olmamaya çalışan, kısacası beynini işletip düşünen biri olarak gördüğümü söylemeliyim.
Çoğu akıl sahibi kişi gibi bende inancımı liseye başlarken(daha önceleri pek üstüne gitmeden düşünüyordum) sorgulamaya başladım. Niçin yaratıldığımızı, neden tek Yaratıcı olması gerektiğini, ailemizin bize bahsettiği Allah'ı anlamaya çalıştım. Onları soru yağmuruna tuttum hep. Cevaplar kimi zaman tatmin ediciydi, kimi zaman değil.
Cevaplanamayan sorular biriktikçe inancımda da çatlaklar olmaya başladı. İşte bu noktadan itibaren gerçekleri derinlemesine araştırmaya başladım. Şuan hangi soru olduğunu hatırlamıyorum ama çevremdekiler tarafından cevabı verilemeyen sorumun bir başkası tarafından bu sitede sorulması gerçekten beni çok mutlu etmişti. En azından tek değildim...
Ve Turan Dursunun kim olduğunu öğrendim, ateizmi ve diğer inançları öğrendim. Turan Dursunun eski müftü olması ve sitedeki bazı açıklamalar beni gerçekten deistliğe ardından ateistliğe çok yaklaştırdı. Bulabildiğim ne kadar türkçe, ingilizce kaynak varsa hepsinden özellikle islam dışı inançlar ile ilgili, evrim ile alakalı bir çok bilgi topladım. Richard Dawkins'in bu konudaki araştırmalarını inceleyip videolarını izledim(konuşmacılığına hayran kaldım). Ama yine emin olamadım. Çünkü bu diğer fikir akımlarındada açıklanamayan kısımlar vardı.
Nedense islamın detaylı araştırmasını sona bıraktım. Sanırım bu, ateistlerin islamın düşünce özgürlüğü olmaksızın işlediği fikrine inanmamdan kaynaklanıyordu.
Şuan müslümanım ve bu yolu sorarak, bilgi sahibi olarak seçtim. İnancım şuan sağlam temeller üzerinde. Elbette ki artık erdim demiyorum, ki bunun için çok gencim; fakat islamın doğru yol olduğuna eminim, gerçek bir müslüman olmak için aklımızı işletmemiz gerektiğine ve islam dininde bunun tersine birşey olmadığına eminim. Geleneksel bir şekilde inanmaya karşıyım.
Umarım inanmayan kişilerde ermiş olmadıklarının farkındalardır. Yani ateist olmak yolun sonu değil. Aydınlanmak için hep düşünüp sorgulamamız, önyargılardan kurtulmamız gerekmekte. Çünkü eğer önyargılar olursa, ateizmde bilmeyenler tarafından sadece gençlerin marjinal olmak için kullandığı bir araç olarak görülür.
Siteye üye olmamın amacı, vakit buldukça inanmayan insanların ne gibi fikirlerinin olduğunu yakından takip edebilmek.
Ve gerçekleri arayanları, sorgulamakta asla pes etmeyenleri, yazımı okuyanları burdan selamlıyorum.
|