Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-07-2010, 00:26
n4n0_s3c0nD n4n0_s3c0nD isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Alkol Neden Yasak / Sigara Neden Yasak Degil !

Merhaba Arkadaslar

Islamda Alkolun Neden Yasak Oldugunu Aciklayabilir misiniz ?

Eger tek söyleceginiz sey Sagliga zarar ise ozaman neden sigara iciyorsunuz ?

Neden nargile cekiliyorsunuz ?

Neden uyusturucu iciyorsunuz ?

1400 sene önce arabin sarap icip deveyi vurmus öylemi ?

Ve peygamberde bunu yasaklamis ! ( alkol icin serhos olmayi )

Yani burda anladigim kadari ile Asiri icmeyi yasaklamis Agzina sürmemek gibi bir olay yok..

Serhos olan kisi saldirgan olur
Cevreye zarar verir
Kazalara yol acabalir..

Psikolojik acidan bakarsak

Kendinide rezil edebilir !

Ama iki yudum bira , raki , viski , sarap bunlari yaptirmaz !

Hadi saglik acisina bakalim!

Alkol sigara kadar olmasada bagimlilik yapar
Daha sonra vicuduna her gecen gün zarar verebilir !

Peki Sorum Su

Sigara neden iciyorsunuz ! Camiilerde neden icilir !

Denilenlere göre Sigara 1400 sene önce yokdu !

Biraz daha mantikli düsünmek gerekirse

Sagliga zarar veren hersey haramdir !

O halde sigara alkol ile ayni günaha sebeb olmasi gerekir..

Bunu illa peygamberin yasaklamasi gerekmez!

Malum Sigara bugün daha cok can aliyor..

Hal böyle olunca sizin alkol icmenin günah oldugu fikriniz tamamen cöküyor..

Dünyada herseyin hem zarari , hemde yarari vardir..

Böbrek taslari olusmamasi icin maden suyu ve bira icilmesi öneriliyor.

Amcamin eskiden cok burnu kanardi sigara icilmesi önerildi ve burun kanamalari kesilmisdir !!

Evet sizin diyeceklerini nelerdir !

Alkol neden yasak sagliga zararli olmasindan dolayimi

Yoksa bir iki yudum yasak degilde asiri icip sarhos olupda cevreye zarar vermek mi yasakdir ??
Alt 13-07-2010, 09:57
axzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
axzel axzel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Wink

kulaktan dolma bilgilerle sorular sormuşsunuz, yazmışsınız demek zorundayım. çünkü;

alkol haram ve dinime yemin ederim ki sigara da haramdır. ayrıca ben hiç bir camide içildiğini görmedim. zaten içen birini görsem yemin ederim o adamla tartışırım.

sigara haramdır. zaten insana zarar vermesi yeterli delildir. kuranda şu manada bir ayet var:

sana hala neyin haram olup olmadığınız soruyorlar, sormasınlar, bugün size bütün kötü, pis (zararlı) şeyler haram kılınmışdır.

ayrıca sigara israf dır. bu bakımdanda haramdır. sigara kuranda ismen gecmemiş çünkü o zamanlar sigara yokdu. uyuşturucu da haramdır. sigarada.

alkol ise bir iki yudumda olsa zarar verir, çünkü bir damla alkol insan beyninde binlerce hücreyi öldürür, merak etme sende milyonlarca var ayrıca insan beyin hücreleri tamir olmaz, yani ölen ölür. yerine yenisi gelmezzzzzz. bu durumda sürekli alkol içen birisi az az da olsa normaline göre çabuk bunar. yinede siz bilirsiniz.

günümüzde bunun anlaşılmış olması ve bilimin ilerlemiş olması güsel.

Allahı ve bilimi seviyorum.

sigaraya haram değil diyen münafık çıkarcı bir müslümandır diyorum.

saygılarımla.
Alt 14-07-2010, 03:36
n4n0_s3c0nD n4n0_s3c0nD isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba

Kulakdan dolma bilgilerle degil. Kendi gözümün gördügüne dayanarak ve düsünerek söylüyorum!

Türkiyede camiiler nasil bir yer bilmem ama burdaki camii bir dernek gibi !

Asagisinda kantin ve toplanma yeri ( cafeye benzer ) ve herkez burada sigara icer. Yukarisi ise ibadethanedir burda sigara icmezler ama sonucdu bu bütün alan burda camiidir!!

Eskiden takilirdim camiiye arkadaslarla beraber bilardo falan oynardik. Sigara icmeyen adam yokdu nerdeyse !!

Herneyse arkadasim sagliga zararli olan hersey haramdir dediniz ama sunuda merak ediyorum Tesettürlü kapanmak bile sagliga zararlidir o neden haram degildir ??

Bu arada alkol kullanmadigim icin zararlarini bilmiyorum ama elbette herseyin hem yarari hemde zarari vardir..

Bir fotbolcu topa kafa vurukende binlerce hücreler ölür !!

Ayrica insan beyin hücreleri tamir olmaz, yani ölen ölür. yerine yenisi gelmez diyorsun ama

Kök hücrelerini ve görevlerini arastiralim lütfen !!
Alt 14-07-2010, 08:40
AerA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
AerA AerA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

axzel´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sigara haramdır. zaten insana zarar vermesi yeterli delildir. kuranda şu manada bir ayet var:

sana hala neyin haram olup olmadığınız soruyorlar, sormasınlar, bugün size bütün kötü, pis (zararlı) şeyler haram kılınmışdır.
Sayın axzel;

Sigara haram değil mekruhtur. Mekruh olduğu yakılır ya zaten . Bunu bir cuma çıkışı cami hocasınada sorabilirsiniz. Kitapta geçmemesinin sebebi
tabikii o zamanlar sigaranın icat edilmemiş olması olabilir. Sonrasında mekruh sayılması ise hacı-hoca-molla v.b. din yorumlayıcılarının zaten bu melete alışmaları, tiryaki olmalarındandır. Ben yapıyorsam haram olamaz mantığı var biraz, ona göre yorumlar ve mekruh der.

alkol ise bir iki yudumda olsa zarar verir, çünkü bir damla alkol insan beyninde binlerce hücreyi öldürür, merak etme sende milyonlarca var ayrıca insan beyin hücreleri tamir olmaz, yani ölen ölür. yerine yenisi gelmezzzzzz. bu durumda sürekli alkol içen birisi az az da olsa normaline göre çabuk bunar. yinede siz bilirsiniz.
"Zehiri, zehir yapan miktarıdır". Yani ne kadar alkol tüketeceğiniz önemli. Fazlası ile sarhoşluk hali, aptal cesaretine döner ve mahalleyi ayağı kaldırıp, kendinizi küçük düşürmeniz ile sonuçlanır (her bünyede bir değil tabiiki.). Dahada fazlası alkol koması denilen melete meyil ettirirki acil yardım olmazsa hasta kaybedilir. Fakat kanıtlanmış başka bir gerçek "her gün bir bardak şarabın kalp hastalıklarına iyi geldiği" doğrultusunda. Dikkat edin 1 bardak deniliyor, 5-6 şişe değil. Çünkü zehiri zehir yapan miktarıdır.

Allahı ve bilimi seviyorum.
Bende insanı sevyorum. Bumu benim yanlışım?

Esen kalınız.

Teoloji gece yarısı, karanlık bir mahsende, orada olmayan kara kediyi aramaktır. Robert A. Heinlein
Alt 14-07-2010, 11:48
axzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
axzel axzel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ikinizede katılmıorum:

1. sigara haramdır.

hangi hoca derse desin. sigaranın kesin hükmü haramdır. sigara haramdır. bugün ingilteredeki bilim adamları, doktorlar bile sigara yasaklanmalı diyor. sigaranın hiç bir faydası yokdur. mekruh demek yalancılıkdan ibarettir. zira bu konuda günümüz islam alimlerinden fetva verme bilgisinde olan biride haram oldugunu yazmışdır. ayrıca cami hocaları fetva veremezler. ve vermeğede gerek yok. iyice araştırdım, kesin olarak sigara haramdır. mekruh diyen saçmalamışdır.

2. alkolun azı yarar.

bu da ikinci bir yalan. sipariş araştırmalarla yapılan araştırmalar bunlar. gerçek de ise:
----------------------
Yeni Zelenda Auckland Üniversitesi'nden Rod Jackson ve çalışma arkadaşları, Lancet adlı tıp dergisinde yayınlanan araştırmalarında, alkolün bu güne kadar söylenenlerin aksine kalp ve damr sağlığı üzerinde koruyucu etkisinin olmadığını ispatladılar.

-------------------
Stockholm dahi Karolinska Enstitüsü'nün 1969-1970 yıllarında askerlik yapan 50 binden fazla gencin 25-30 yıllık takiplerine dayanan araştırması oldukça dikkat çekici.
Araştırmaya göre haftada 15 gram (yaklaşık bir kadeh içki) veya daha fazlası alkol kullananların beyin damarlarındaki kan dolaşımının bozulduğu ve bu kişilerde beyin damarlarının tıkanmasına bağlı felçlerin çok daha fazla.

-------------------
İtalyan epidemiyolaglar alkol ve kanser konusunda yapılan 150 çalışmayı inceleyerek günde içilen 25 gramlık alkolün - günde 2 şişe bira -sindirim sistemimizin üst kısımları, laranks, bağırsaklar, karaciğer ve meme kanseri riskini arttırdığını keşfetti.

----------------------

Son bilimsel araştırmaları değerlendiren İngiliz Kalp Vakfı Başkanı Belinde Zindan, "Biz insanları kalplerini korusunlar diye az oranda dahi olsa içki içmeleri için cesaretlendiremeyiz. Çünkü daha güvenilir yollar var. Bizim tavsiyemiz; sigarayı azaltmak, fiziksel aktiviteleri arttırmak, sağlıklı beslenme olabilir" diyor.

------------------------
kaynak:
Kadın Alkolün Tuzağına Daha Kolay Düşüyor. Hürriyet Bilim Eki.
Yeşilay Mayıs 2007

Beyin Diyeti, sy 38. Degasus Yayınları, 2007

saygılarımla
Alt 14-07-2010, 21:21
oldschool oldschool isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

haram olan birşeyin sadece sağlığa zararlı olmasından kaynaklandığını söylemek kadar düz mantıklılık olmasa gerek...
Alt 14-07-2010, 21:56
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Alkolün Yasaklanma olayı:

Hz. Hamza güçlüydü ve şarap içen biriydi. İslamiyet yaygınlaşmadan önce alkol yasak degildi. Hz. Hamza islamiyeti seçti ve islamiyetin yaygınlaşmasında rol oynadı. Fakat Hamza savaşta öldükten kısa bir süre sonra alkolün haram oldugunu bildirilen ayet yazıldı.

Çünkü muhammed hamza gibi güçlü birisini kaybetmek istemezdi. O ölünce de öyle bir ayet hazırlandı.

Kaynak: Çağrı Filmi
Alt 14-07-2010, 22:43
oldschool oldschool isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

hackercesur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Alkolün Yasaklanma olayı:

Hz. Hamza güçlüydü ve şarap içen biriydi. İslamiyet yaygınlaşmadan önce alkol yasak degildi. Hz. Hamza islamiyeti seçti ve islamiyetin yaygınlaşmasında rol oynadı. Fakat Hamza savaşta öldükten kısa bir süre sonra alkolün haram oldugunu bildirilen ayet yazıldı.

Çünkü muhammed hamza gibi güçlü birisini kaybetmek istemezdi. O ölünce de öyle bir ayet hazırlandı.

Kaynak: Çağrı Filmi
emin ol buradaki isim Hamza değil de Kemal, Cahit, Deniz, John, Charles vs vs olsaydı da benzer bir iddiada bulunacaktın. mesela şöyle, Charles Müslüman olmadan önce İslamiyet evrimi kabul ediyordu ne zaman ki Charles öldü İslamiyet'ten evrim de çıktı. çünkü kimse Charles gibi bir zekayı kaybetmek istemezdi. sırf iddia olsun işte...
Alt 19-07-2010, 02:53
Agnostikmantık Agnostikmantık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

sayın axzel,ben müslümanken tefsir,fıkıh meal ne derseniz diyin çok kitap okudum.islamda birşeyin haram olması için kuran da veya hadislerde bildirilmesi gerekir.zaten mekruh kavramı da buradan kaynaklanır ve bununla bağlantılıdır.Yani islama göre kuran da ayetlerde veya hadislerde geçmeyen hiçbirşey için haram diyemezsiniz.Derseniz akaid esaslarına göre dinden çıkmış olursunuz.Neden mi Allahın ve resulünün haram kılmadığı birşeyi haram kıldığınız için...Dolayısıyla sigara ne ayetlerde ne de hadislerde geçmediği için islama göre haram olamaz.Olamadığı için de islam alimlerinin hiçbirisi haram dememiştir mekruh demişlerdir....saygılar...
Alt 19-07-2010, 02:58
Agnostikmantık Agnostikmantık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Sigara konusu muhammed zamanında bilinmediği için bence kuranda geçmemektedir.Eğer o zaman sigara bilinseydi emin olun ki muhammed bunu yazardı...yani sigaranın kuranda bulunmaması aynen arap yarımadasında yetişen bitkilerden başka hiçbir bitkiden bahsetmemesi gibi,buna benzer birçok örnek gibi kuranın bir yaratıcı tarafından gönderilmiş olamayacağının bir ispatıdır...

Önerilen Siteler