Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-03-2006, 14:35
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Göğe yükseldim, yolumu kapatan yıldızları yok ettim..

Yüksek bölgeler kutsaldır. "Yükseklik" üstünlük, aşkın olma, insanüstü olma özelliğidir. 5 kıtanın hepsinde ortaya çıkan dinsel motiflerden biri göğe yükselme motifidir. Bu yükselme kimi zaman bir ip, kimi zaman bir ağaç, kimi zaman bir merdiven aracılığıyla olur.

Ölüm, insan olma durumunu aşmadır ve "öteki" tarafa geçilir. Ölünün ruhu dağa tırmanarak, ağaca çıkarak, ipe tutunarak, yada uçarak yükselir. Ancak bu yeteneğe bazı üstün insanlar da sahiptir. Bu kişiler ölmeden yükselir sonra geri gelirler.

Farklı kültürlerden binlerce örnek verilebilir, ben bize yakın olanlardan vereyim. Yakutlarda eskiden kurban ettiği atla birlikte göğe yükselen şamanları çok sayıda kişi bulutların üstünde gezerken görmüştür. Cengiz Han zamanında ünlü bir Moğol şaman da savaş atının üstünde göğe yükselmiştir. Ostyak şaman bir ipin üstünde göğe yükseldiğini ve yolunu kapatan yıldızları yok ettiğini anlatır. Kutadgu Bilig'de bir kahraman rüyasında elli basamaklı bir merdivene tırmanıp sonra uyandığında kendini göğe tırmanmış görür.

Hani şu Arap kültüründe "ilahi", "kitaplı" sayılan dinlerde farklı bir durum mu var. Onlar çok mu farklılar sanki. Onlar göğe yükselmiyorlar mı? Kendilerini çok modern gören bu dinlerde de sadece peygamberler değil başka kahramanlar da göğe yükselirler.

Aziz Pavlus göğün üçüncü katına kadar yükseldiğini anlatır İncil'de. II.Korintliler, 12.2

Muhammed de göğe yükselir. Hatta katlardan geçerken bazı görüşmeler de yapar.

Göğe yükselme diye birşey yoktur. Kimse ne yaşarken, ne ölünce göğe falan yükselmez. Ama siz gidin de bunu şamanının atıyla göğe yükseldiğini gözüyle gördüğünü söyleyen Yakut'a kabul ettirin bakalım.
Alt 31-03-2006, 04:42
Üye Değil

Standart Re: Göğe yükseldim, yolumu kapatan yıldızları yok ettim..

[quote="sargon")
Aziz Pavlus göğün üçüncü katına kadar yükseldiğini anlatır İncil'de. II.Korintliler, 12.2
Muhammed de göğe yükselir. Hatta katlardan geçerken bazı görüşmeler de yapar.
Göğe yükselme diye birşey yoktur. Kimse ne yaşarken, ne ölünce göğe falan yükselmez. Ama siz gidin de bunu şamanının atıyla göğe yükseldiğini gözüyle gördüğünü söyleyen Yakut'a kabul ettirin bakalım.
------------------------------------------------------------------------------

Sevgili Sargon gerçekten insanoğlu garip.Birazcık beyni olan bir insan bu
palavralara inanır mı?Adam allah peygamber diyor başka bir şey demiyor.
Akıl yürütmek yok,mantık yürütmek yok,neden-sonuç ilişkisi kurmak yok.Masal
da olsa inanıyor.Musası asasıyla nehri ikiye ayırıyor adamlarıyla içinden
geçiyor.Muhammed peygamberleri kerametiyle ayı ikiye bölüyor.Ve bu insanlar
bu masallara inanıyor.Biz küçükken büyüklerimize deprem nasıl oluyor diye
sorardık.Derlerdi ki dünya öküzün boynuzu üzerinde.Öküzü kızdırdıkları için
deprem oluyor derlerdi.Yine bir olay anlatayım.Bizim köyde sara hastası bir
insan vardı.Gerçi okula gidince sara hastası olduğunu sonradan öğrendim.
Sara nöbeti gelince bu insan bayılırdı.Ağzından köpükler akardı.Büyüklerimiz
sakın ona yaklaşmayın onun cinleri var.O cinler sizi çarpar derlerdi.Ve sonra
öğrendimki o köylüm çayın kenarından giderken sara nöbeti tutuyor çaya düşüp
boğuluyor.Maraşın bir kasabasında öğretmenlik yaparken köylülerin kendileri
anlattılar.Bir gün bir bisikletli bir vatandaşın o köye yolu düşmüş.Ve o
bisikleti taşlamışlar.Şeytan icadı diye.Bunları niye mi anlattım.Fazla değil
yakın bir geçmişte yaşanmış olaylar.Galile dünya dönüyor dedi afaroz etmeye
çalıştılar,allahın işine karışıyorsun diye.Osmanlıya gavur icadıdır diyerek
matbaayı sokmadılar.Ve tüm bunları allah din adına yaptılar.Ama tüm bu olum-
suzluklara rağmen insanlık büyük aşamalar kaydetti.Bilim sayesinde dünya
yaşanır bir duruma geldi.Oturup kalkıp bilime dua edeceklerine allaha dua
ediyorlar.Ne garip değil mi?Sevgilerimle...
Alt 31-03-2006, 10:23
Onur Üyesi

Ben aslında birilerinin gelip, göğe yükselme vardır, Muhammed şu şekilde göğe yükselmiştir, Aziz Pavlus bu şekilde yükselmiştir deyip, inançlarını savunmalarını bekliyordum. Kimse bişey yazmıyor ama. Demek ki aslında mesela Miraç olayına inanmıyorlar.
Alt 31-03-2006, 11:39
Jakoben Jakoben isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evet arkadaşlar, ne kadar da haklısınız, asslında gök muabbeti insalığın eski günlerine dayanır

ilkel insanlar vakti zamanında güneşe, aya, yıldıza, gökten geldiğini düşündüğü yıldırım, şimşek

yağmur, kar vs bilumum doğa olayını GÖK le ilişkilendirmiş ve ilk dinsel mitlerini kavramlarını

gök üzerine kurmuşlardır, dinlerin evrimini düşünürsek süerçler boyunca bu kalıntı devam etmiş

ve musevilik, hristiyanlık islam da vs. gökyüzü ile ilgili her türlü kavram kullanılmış,

allah gökyüzünde oturur, peygamber oraya gider, melekler ordan iner, ölünce oraya çıkarız

cehennem yerin dibinde imiş güya ölünce yukarı çıkıp tekrar aşağı gideriz herhal)

saygılar
Alt 31-03-2006, 11:43
burkay
Üye Değil

bilgin arkadaşlar hz muhammedin miracına ozamanda inanmamışlardı ve sormuşlardı hz muhammede madem gittin gördün bize medinedeki bir yapıt vardı , *madem gittin kaç tane penceresi kaç tane avlusu vs var dediklerinde hiç oraya gitmemiş olan yüce peygamber bunları nasıl sayabildi hemde eksiksiz ! *ve 2-3 gün sonra medineden bir kervanın mekkeye geleceğini ve bu kervanın bütün özelliklerini nereden biliyordu ?

sizin ve bizim yani insanların mantığının bittiği yerde allahın ilmi başlar biz bunları kavrıyamayız o küçücük beynimizle ...

sizlerin önünde bir engel var duvar var onu aşamıyorsunuz ve varsayım olarak yorumluyorsunuz ... nasılki bir maddenin kimyasal özzelliklerini normal gözle göremiyoruz araştırıp neyden ve hangi elementlerden oluşduğunu bulabiliyoruz işte allahın varlığınıda biraz araştırırsanız bulursunuz ...

bize sabit fikirli diyorsunuz ama sizin kendi doğrulukda inandıklarınız sürekli doğru bizlerinki yanlış bravo ...

sabit fikirli olan sizmi bizmi ...
Alt 31-03-2006, 12:17
Onur Üyesi

Evet Burkay arkadaş, bizde de biraz sabit fikirlilik vardır. Yani ben insanların iple, merdivenle yada uçarak göğe yükselemeyeceğine inanıyorum. Bu sabit fikirliliğimi kırman için sana ve böyle şeylere inanan diğer arkadaşlara bir fırsat veriyorum. İnsanın göğe yükselebileceğini göster bize. (muhammed öyküsü uydurma, ispat sayılmaz)
Alt 31-03-2006, 12:26
Üye Değil

Bilinmeyen, ulaşılamayan yerlere eski çağlarda çeşitli kutsal değerler oturtulmuş. Bu, Sargonun dediği gibi gökyüzü olabildiği gibi yüksek dağlar da olagelmiş. Örneğin eski Yunanda baş tanrı Zeus, Olympos dağında yaşar.

Bugün Everest dağına tırmanacak dağcılar, tırmanıştan evvel o yöre inanışlarına göre dağa atfedilen kutsal ruhu kutsarlar.

Yerin altı da ulaşılamaz bir bölge eski çağlar için. Ancak gökyüzü güzel, yeraltı karanlık olduğu için yeraltına kötü tanrılar atfedilmiş. Örneğin Şamanizmde iyi olan gök tengrinin yanında yeraltında yaşadığına inanılan yer tengri de mevcut. Sümer uygarlığında da Gılgamış destanında bahsi geçen kötü yeraltı tanrıları mevcut.

İslam her ne kadar tek tanrılı olduğunu iddia etse de çoktanrılı dinlerdeki bazı ritüelleri almıştır. Örneğin genellikle avuçiçleri göğe çevrilerek due edilir Allaha. Her ne kadar tanrının belli bir yeri, mekanı yoktur denilse de bununla çelişir şekilde sema'da olduğuna dair pek çok ayet ve hadis vardır. Çelişki, ifadelerin simgelesel olduğu iddiasıyla örtülmeye çalışılır.
Alt 31-03-2006, 14:32
jeolog jeolog isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

jeolog - AİM üzeri Mesaj gönder jeolog - MSN üzeri Mesaj gönder jeolog - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Sevgili Sargon

Yazın biraz düşüncesizce olmuş. Astrofiziğin bu kadar ilerlediği bir zamanda mirac olayını biraz daha objektif olarak incelemeni isterim. Modern fizikten biraz bilgin varsa uzay - zaman, izafiyet hakkında daha temkinli yazarsun. Kısmetse yakında miracın izahını yapacağım. Şimdilik bu kadar.

"" ..... O diyorsa DOĞRUDUR ..! *"
* * * * * * * * * * * * * * * *
* * * * * * * * * * * * * * *Ebu Bekir Sıddık

her koyun kendi bacağından asılır !
Alt 31-03-2006, 15:50
twilight20 twilight20 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bide şey varmış,filistinde havada duran taş,bunu biliyomuydunuz?hem ay ikiye ayrılınca bunu hiç kimse görmüyomu?neden yabancılar bu olayı anlatmıyo,bunu bitek muhammede karşı çıkan insanlarmı görmüş?

Burası Atatürk'ün Laik Türkiye'sidir....Kendinize gelin..
Alt 31-03-2006, 17:14
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

jeolog";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
*"" ..... O diyorsa DOĞRUDUR ..!
o kadar...
yoruma, akila, bilime gerek yok.."o dediyse dogrudur..."

modern fizikten bahsedeceksiniz ve yanina modernizme uymayan bu tabu cumleyi koyacaksiniz..
ve mirac olayini objektif inceleyeceksiniz!...

ve birileride bu arkadasa laf anlatacak, zaman harcayacak..
anlatin
nuh der, peygamber demez

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH

Önerilen Siteler