Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-07-2010, 12:13
Prometeheus Prometeheus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart En beğendiğimiz müslüman yazarlar ve Tebliğciler

Bu siteye sürekli yeni üye olan ve "tutunamayan" tebliğci müslümanlar var.
İlk girdiklerinde yaptıkları şey hiçbir başlığı okumadan ve sanki ilk kez kendileri bir bilinmeyeni! açıklıyormuş edası ile "Kuranda çelişki yoktur" isimli bir başlık açarlar.
Ve dikkat ederseniz mesajları kısa ve boşdur.
Genelde yazılarında sayısız imla hatası dikkat çeker.Bu arkadaşlar bir Alim havalarında hemen soru sorun ben cevaplayacağım diye meydan okurlar.

Gelen sorular karşısında şaşırır kalırlar.Çünkü burada ki Ateistlerin büyük bir çoğunluğu ondan daha iyi biliyordur dinini

Tebliğcilerin mutlaka bir "Abi"si vardır ve soruları ona iletir.
Genelde "Borularla islamiyet" adlı siteden bolca Link verirler.

Ancak birde gerçekten "dava"sını kendi içinde tutarlı savunan müslüman yazarlarda vardır.
Onlar kendi aralarında da pek bir münakaşa halindedir.
Örnek olarak Alchindusu verebilim.Hadisleri rededen UlulElbab da ayrı bir kulvardadır.
Aklıma Nogada ve Recluse gibi kaliteli yazarlarda geliyor.

Bir dönem Pante de vardı ama sanırım o deistti?

Sizinde Tebliğciler ve Sabit "Müslüman" yazarlar ile ilgili görüşlerinizi okumaktan keyif alırım.

Saygılar...
Alt 26-07-2010, 12:34
n4n0_s3c0nD n4n0_s3c0nD isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

müslüman arkadaslar kusura bakmayin.

ama boyle kisiler gercekden milletin rezil olma kaynagi oluyur

Suskunlugum Asaletimdendir ! Her Lafa Verecek Bir Cevabim var ! Lakin Bir lafa Bakarim Lafmi diye ! Birde Söyleyene Bakarim Adam mi diye !
Alt 26-07-2010, 12:51
Yasaklandı

ama hep ceza yöntemi ile olmaz ki

Sürekli tokatlarsanız artık gelmezler.

ödülde gerekli. Ben bazı müslümanların bazılarından ayrı değerlendrilmesi taraftarıyım.

mesela sayın nogada, farklı bir müslüman.

Kimseye tebliğde bulunmuyor.
Alt 26-07-2010, 12:56
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bunların hepsinin üye olup allahın varlıgını gösterme çabalarının nedeni inanmayanları inandırarak sevap kazanmak ve cennete gitmektir. Ayrıca birçogu bizim sorularımıza ya da örnek ayetlerimize mantıklı cevaplar getirememektedir. Yazdıkları şey günah, bunu sormak şirke girer. O allahın kudretidir diye bilimle ya da mantıkla bağdaşmayan şeylerdir.

Ben sorguluyorum ve allahın yarattıgı denilen beynim ve mantıgım reddediyor...

Allah diye inandıkları kişi nasıl birşeydir. Nerede yaşar, Ne yapar, Nasıl oluşmuştur, neden böyle cennet cehennem, dünya, kul yaratma geregi duymuştur.
Allah neden görünmüyor.
Allah kulları arasında neden ayrım yapıyor.
Cennete neden gögüsleri yeni tomurcuklanmış huriler koymuştur...
Cehennemi neden ateşten yaratmıştır.
Meleklere neden ihtiyaç duymuştur.
Cebrail ve israfil şuan ne yapmaktadır.

7 yaşına kadar her çocuk meleke sayılırmış. 2 tane çocuk düşünün biri çok zengin bir ailenin çocugu biri çok fakir... İkisi de 7 yaşına gelince öldü diyelim. İkisi de cennete gitti. 7 yaşına kadar yokluk sefalet ve aç kalan çocuk neyle sınandı ki ?
Bu mu adalet....
İnanan arkadaşlarımızın tek eksigi sorgulamamaktan kaynaklanıyor. Sorgulamadan ögrenemezsin ki ? Madem bizi yaratan allah
Madem bizim kendisine kulluk yapmamızı istiyor.
Bunu neden Peygamber aracılığıyla kitapla yapıyor ki ?

Sorunca derler ki herkes inanırsa bir anlamı kalmaz. Tamam da müslüman kardeşim allah insanları cehenneme atmak istiyor gibi birşey bu cevap. Ben kurana göre hiçbir günah işlemeyen dürüst ve sevgi dolu bir insanım. Tek kusurum inanmamak.

Cehennemmidir benim yerim ? evet sonsuza kadar hem de...

Böyle düşünen bir allaha neden kulluk yapayım ki ?
Bu dünyayı önemsemeyen ve öbür taraf için yaşayan insanlara allahta olmayan insani bir özelliğimle bakıyorum. (acıma özelliğimle bakıyorum.)

Benim için ibadet insanı ve doğayı sevmektir....
Görmediğim, hissetmediğim psikopat allahı degil.

Soru sormuyorsan ya ölüsün ya da köle... Çünkü ancak köleler soru sormadan her denileni yaparlar.

Konu hackercesur tarafından (26-07-2010 Saat 13:03 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-07-2010, 13:06
Yasaklandı

İyiliği Cennete gitmek için yapıyorsa bir insan,

Kötülüktende de Cehennemde yanmaktan korktuğu için uzak duruyorsa eğer...

Bence bu işte bir gariplik var.

Çünkü O insan 5 para etmez. Uzun vadede Cehennem korkusuda onu durduramaz.

Zaten etrafımızda görüyoruz böylelerini.

Öte yandan bir görüşe göre eğitimsiz halkı zapt-ı rapt altına almanın başka yolu yoktur.

Kitleler kontrolsüz harekete geçerse etrafı yakar-yıkarlar MIŞ??!!?

Yani "Avam" diye tabir edilen bir tabaka varki laftan-sözden anlamamzmış...

Bilmiyorum bu ne derece doğru.Ama Linç psikolojisinin,Yağmanın önüne geçmek gerçektende zordur.

Müslümanlarda kendi aralarında "AVAM" ve nispeten "Aydınlanmış" olarak ikiye ayrılıyorlar.

Şeyhler ve onları uçuran müridler
Alt 26-07-2010, 14:16
insan_olmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
insan_olmak insan_olmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

benim favorim böyle üzerine düşünerek yazdığınız bir konuya,bir cümlelik cevap yazanlar oluyor
Alt 26-07-2010, 14:32
İvan Karamazov İvan Karamazov isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Prometeheus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İyiliği Cennete gitmek için yapıyorsa bir insan,

Kötülüktende de Cehennemde yanmaktan korktuğu için uzak duruyorsa eğer...

Bence bu işte bir gariplik var.

Çünkü O insan 5 para etmez.
çok katı düşünüyorsunuz bence bu konuda...

yukarıda bahsettiğiniz insanlar, aynı zamanda, ateistlerin ahlaklı olabileceklerini de anlayamazlar. çünkü kafalarında: "madem tanrı yok; neden ahlaklı olunsun?" düşüncesi hakimdir.

lawrence kohlberg diye bir psikolog var. bu amcamız, insanlarda ahlak gelişimini gözlemlemiş ve yaptığı gözlemler sonucunda da ahlakı 3 kısma ayırıp, her kısma da 2 farklı ahlak türü eklemiş(bu çalışma bildiğim kadarıyla 1974'te yayınlanıyor. belki bugüne kadar ahlak gelişimini daha iyi açıklayan başka çalışmalar da olmuştur ama benim bildiğim kadarıyla en iyisi bu). kohlberg'in yaptığı bu ahlak seviyelerinin içinde en ilkel olanı, kohlberg'in ifadesiyle: "obedience-punishment" (itaat-ceza) seviyesi... bu seviyede olan insanlar için otorite önemlidir ve yaptıkları davranışın doğru veya yanlış olduğunu, bu davranışın sonucunda; otoritenin ceza verip vermeyeceğine göre değerlendirirler. önemli olan, davranışın sonucunda ceza alıp almamak ya, o yüzden: eğer polis yoksa, bu kişi kırmızı ışıkta geçtiğinde ceza almayacaktır; öyleyse bu davranış doğrudur. o yüzden: eğer yalanı ortaya çıkmayacaksa bu kişi yalan söylemekten çekinmeyecektir. o yüzden: bu kişi, eğer kimse öğrenmeyecekse eşini aldatmayı yanlış bulmayacaktır. vs.

sizin yukarıda bahsettiğiniz insanların bulunduğu ahlak seviyesi, bu bahsettiğim, itaat-ceza seviyesidir: tanrının isteklerine aykırı davranırsa, tanrı kendisini cezalandırır; öyleyse tanrının otoritesine aykırı davranmamalıdır. aslında burada önemli bir nokta var: bu kişilerin, tanrının her şeyi görüyor olduğunu düşünmeleri... madem ki tanrı her şeyi görüyor, öyleyse onun tüm kurallarına itaat etmek zorunda!

bu kişilere karşı o kadar katı yaklaşmamalısınız dedim ya, işte tam da bu bahsettiğim şey yüzünden. burada diğer seviyelerden bahsetmedim ama onları araştırın bence... bu araştırmanızın sonunda eğer durumu biraz düşünürseniz: insanların bulundukları ahlak seviyesiyle; eğitimin, çevrenin, genlerin, doğuştan getirilen kişiye özgü özelliklerin vs. ne kadar içli dışlı olduğunu hatta ve hatta insanların bulundukları ahlak seviyesine farkında olmadan, belki de elinde olmadan ulaştıklarını bile kavrayabilirsiniz. o yüzden biraz duyarlı olup, olaylara daha geniş bir açıdan bakarsanız, her şeyi daha farklı görürsünüz. bence...

Konu İvan Karamazov tarafından (26-07-2010 Saat 14:38 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-07-2010, 17:38
Yasaklandı

Merhaba Sn. ivan karamazov,

Aslında haklısınız, ancak katı olmaktan ziyade bir durum tesbitiydi benimki...
Ben Kuranı ciddi araştıran insanlardan biriyim;
Benim tesbitlerime göre Kuranda olmayan birçok şey Din adı altında kabullenmiş müslümanlar.
Peki madem Dinin sana emrettiğine inanıyorsun o halde neden yerine getirmiyorsun? diye sorduğunuzda hepsinin cevabı Günah ama yapıyoruz işte...
Allah affeder
ilkesizlik diz boyu.
Agnostik forumda bir başlık vardı...Soruyanlış hatırlamıyorsam;

Allahın sizi GÖREMEYECEĞİ bir YER olsa ve oraya gittiğinizde dilediğiniz Günahı işleyebilseniz,oradan kesinlikle uzak duracağınız garanti edermisiniz?
Bu soruya müslümanların vereceği cevap her zaman EVET/Elbette olur.
Ama gerçekten öyle bir yer olduğunada inansalar emin olun tıklım tıklım müslüman dolardı
Bu arada Kohlbergin o güzel çalışmasını hatırlattığınız için teşekkürler,daha önce okumuştum.Daha doğrusu yıllar önce,Gelişim Psikolojisi Dersinde görmüştük... Kohlberg Ahlak Gelişimi.

sevgi ve saygılarımla...
Alt 26-07-2010, 17:59
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Prometeheus;

Tam cevap olmasada ben bilsin bilmesin saygı ile tartışan her arkadaşı beğeniyorum.Dalga geçerek ki espri dozunda güzeldir haklı olduğunu sanma hatasına düştüğümüzde yaptığımız kendimizi kandırmak oluyor.Bu hangi görüşü savunursa savunsun ddestekleyicilieri tarafından iyi bir meziyet gibi algılanması ise konuyu değil kişileri hedef haline getirmek sonucunu doğuruyor. Sonuçta sinirleri sağlam olan kazanır gibi bir yarış havasında dönmüş tartışılamamış konular kalıyor.

Beni değil fikirlerimi eleştiren herkesi beğeniyorum ve hepsinede teşekkür ederim...
şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 26-07-2010, 21:28
nogada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nogada nogada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sayın Prometeheus;

Öncelikle hakkımdaki düşünceleriniz için size çok teşekkür ederim.Bunun yanında,bu başlığın alanını dahada geliştirerek tüm statüdeki yazarlar için genişletmenin doğru olacağını düşünüyorum.

Neden diye sorasanız eğer...

Burası eğer olgun ve medeni insanların tartışma yeri olacak ise,bunu tek bir tarafı gözleyerek değilde,her türlü düşünceden kişi için düşünsek daha güzel olur kanaatindeyim.

Evet ilk olarak yapmamız ve uygulamada kesinlikle izleyeceğimiz yöntem,karşılıklı saygı olmalıdır ve düşüncelere saygısızlık etmemek.Hepimizin inançları yada düşünceleri farklı olsada bunu anlamalı ve kendimize göre doğru olanı,en makul ve saygılı şekilde karşımızdaki ile paylaşmalıyız.Bu bizi hem tartışmalarda daha fazla dikkatli olmaya,hem daha kaliteli yazarlığa hemde birbirimizden bir şeyler öğrenmeye yöneltir.

Fakat alaycı,yobaz yada cahil olan ve hatta küfürbazlık yada hakaret içeren yazılar,gereksiz zorlamalar ve bunun gibi şeylerle,sıkça karşılaşıyoruz ve bu forumunda özelliğini bir hayli engelliyor.

Bizim yapmamız gereken,seviyeli ve akılcı olarak düşüncelerimizi sunmak.Bir kimseyi zorlamak yada üstünden alay etmek,son derece küçük ve insana yakışmayan bir harekettir,bu yüzden ben kendi adıma bu ilkelere göre yazılarımı yazmaya çalışıyorum.Çünkü saygıyı bekleyen herkez,ilk önce çevresine saygılı olmalıdır.Düşüncelere gelirsek eğer,tabiki herkezin farklı düşünce ve inançları olacaktır,burda önemli olan kişilerle düşüncelerine saygı çerçevesinde konuşmaktır.İnsan olmanın ve karşılılı sevgi,saygının en önemli uygulaması budur.

Herkeze uslübu düzgün,seviyeli ve güzel tartışmalar dilerim.

Saygılarımla...

Görmeyipte Korktuklarımız Sevmediklerimiz,Görmeyipte Sevdiklerimiz İnandıklarımızdır...!!!

Önerilen Siteler